Grekisk pyttipanna

 

Idag har vi ätit något så fruktansvärt gott! Mamma har lagat, och det har tagit tid (köttet ska stå i marinad över natten osv), men fyyy vad gott det blev! Vi vet ju alla att tomater inte är en LCHF'ares bästa vän, men dom (och de andra grönsakerna för den delen!) kan man ju absolut byta ut mot några andra om man känner för det :)

Marinad:
1dl olivolja
1/2dl soja
3 pressade vitlöksklyftor
1tsk färs ingefära
1tsk sambal oelek
salt och peppar

1 fläskfilé
1zucchini
2 tomater
3 paprikor
2 röda lökar
1 paket fetaost
5dl creme fraiche
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk majonnäs
salt & peppar

Gör helst dagen innan: Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Strimla fläskfilén och lägg i marinaden, låt stå över natten.

Skär zucchini, tomater, paprika, lök i lika stora bitar. Ställ in zucchinin i ugnen ca 15 minuter i 225 grader så att den blir lite mjuk. Lägg sedan till resten av grönsakerna och låt stå i ugnen ytterligare 5-10 minuter. Ta fram köttet i marinad och lägg allt över grönsakerna. Höj värmen på ugnen till 250 grader, och ställ in den på grill. Stek längst upp i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och rör försiktigt om. Strö över fetaost. Blanda såsen - creme fraiche, vitlök och majonnäs, krydda!

Servera pytten med sås och gärna en lätt sallad! SÅ. JÄVLA. GOTT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0