Grekisk pytt-i-panna

 
 
 
 
 
Detta är min absoluta favoriträtt NÅGONSIN och jag tycker att den slår allt. Mycket smak, härliga grönsaker och mör fläskfilé som har marinerats under natten. Till det en vitlökssås och smulad fetaost. Relativt mycket kollisar i en portion. Man får se till att äta lite mindre bara, alternativt spara in på kollisarna under dagen. Jag äter detta när jag verkligen vill lyxa med något fantastiskt gott!

Gör så här, för 6 portioner (med ca 10g kollisar per portion):

500g fläskfilé
Marinad:
1dl olivolja
0,5 dl tamarindsoja
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 tsk färsk ingefära
salt + peppar
 
1 zucchini
2 stora tomater
2 paprikor (gärna gröna för att hålla nere på kollisarna)
2 röda lökar
1 paket fetaost
2dl creme fraiche
0,5dl majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
salt + peppar
 
Gör kvällen innan: Putsa fläskfilén och skär i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och lägg ner fläskfilén. Rör om och täck med folie, ställ in i kylen under natten.
 
Middagsdagen: Sätt ugnen på 225 grader. Skär alla grönsaker i lika stora bitar. Blanda allt i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Rör om någon gång.
Ta ut fläskfilén ur kylen, fördela köttet och marinaden över grönsakerna. Sätt ugnen på grill, höj värmen till 275 grader och sätt in formen med grönsaker och kött högt upp i ugnen. Grilla tills att köttet är genomstekt. Ta ut ur ugnen, smula över fetaost.
 
Blanda creme fraiche, majonnäs, vitlök och smaka av med salt och peppar. Servera till pytten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0