STRIKT LCHF: Parmesanlax med sparris och räkor




Idag blev det parmesanlax till middag, recept ur Åses bok "Viktminskning med LCHF". Enkelt och gott! Här tillsammans med kokt sparris och färska räkor! Mums!
Gör så här (för 4 portioner, varav en portion landar på ca 3,5g kolhydrater):
Gör så här (för 4 portioner, varav en portion landar på ca 3,5g kolhydrater):
500g laxfileer
2dl skalade räkor
1 knippe sparris
Smör
Salt+peppar
2dl creme fraiche
1dl grädde
2msk dijonsenap
ca 0,5 dl hackad dill
2dl riven parmesan
1 näve riven annan ost (gräddost tex)
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen, lägg i en smord ugnsfast form. Blanda creme fraiche, grädde, senap, dill och parmesanen, häll över laxen, toppa med den rivna osten. In i ugnen i ca 20-25 minuter.
Koka sparrisen, och servera tillsammans med parmesanlaxen. Toppa med en näve räkor och lite dill, och en citronklyfta!
Koka sparrisen, och servera tillsammans med parmesanlaxen. Toppa med en näve räkor och lite dill, och en citronklyfta!
Kommentarer
Trackback