Strikt LCHF: Heta kycklinglår med bearnaisesås



Jag marinerade ju mina kycklinglår i två olika marinader eftersom det var två hela kilo - den andra var denna heta marinad. Kanongoda kycklinglår blev det, och så saftiga! Goda att äta både kalla som varma :)
5 kycklinglår, ca 1,4g kolhydrat per lår
5 kycklinglår, ca 1,4g kolhydrat per lår
Gör så här:
2 msk olja (jag använde ghee)
2 msk citronsaft
1 msk soja
1 msk tomatpure
1 tsk chiliflingor
1kg kycklinglår, ca 5st
salt, paprikapulver och ev. lite cayennepeppar
Blanda alla ingredienserna till marinaden, lägg klycklinglåren i dubbla plastpåsar, häll i marinaden och skaka om. Låt stå i kyl minst i en timme.
Sätt ugnen på 225 grader. Klicka lite smör i en ugnsfast form, och lägg ner kycklinglåren. Krydda lite extra med salt, paprikapulver och eventuellt lite cayennepeppar för extra hetta om så önskas! Lägg en extra liten smörklick på varje lår. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. De sista 5 minuterna kan man he på grillfunktionen på ugnen.
Servera med färsk spenat och en klick bearnaisesås!
Kommentarer
Trackback