Saftigt fläsklägg med broccoli och kall pepparrotssås

 
 
 
Efter tips på mat så kokade jag idag rimmat ekologiskt fläsklägg som jag köpt tidigare i veckan. Har aldrig ätit det förut och var kanske lite tveksam, men HJÄLP vad gott det var?! Så saftigt, mört och smakrikt! Jag åt det tillsammans med kokt broccoli och en kall pepparrotscreme.
 
Recept för 4 personer (Sammanlagt ca 3kh, 83g fett, 26g protein och 855kcal per portion)

1,2 kilo rimmat fläsklägg på ben
1 gul lök i mindre bitar
1 morot i mindre bitar
4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
200g broccoli
1dl majonnäs
0,5dl creme fraiche
2msk fint riven pepparrot
1 msk saft från en citron
salt och peppar
 
Skölj köttet under kallt vatten, lägg i en rymlig kastrull eller gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt vattnet koka upp och ta bort skummet som lägger sig på ytan av vattnet. Sänk värmen, och lägg i löken, moroten, lagerbladen och pepparkornen. Sätt på ett lock på grytan och låt köttet sjuda i ca 2h, eller tills att köttet släpper från benen. 
 
Koka broccolin och gör den kalla pepparrotscremen genom att blanda majonnäs och creme fraiche, rör ner pepparrot, citronsaft och kryddor. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0