Dagens middag med hemmagjord majonnäs!

Dagens middag blev denna! Ugnsgrillad lax med lime och fetaost, smörstekt sparris och HEMMAGJORD MAJONNÄS!

Det var fina Jennifer Ek’s recept som hon delade med sig av till mig. Har aldrig gjort majjo själv, men den blev verkligen SÅ BRA och var så hemskt lätt att göra! Kommer inte att köpa färdig majonnäs efter detta, haha!

Så här gör man den:

Lägg 2 äggulor i en hög skål eller liknande (jag använde en plasttillbringare), tillsätt ca 1tsk dijonsenap och 1-2msk vitvinsvinäger. Använd stavmixer och mixa samtidigt som du försiktigt häller ner naturell rapsolja tills att majjon får den konsistens du önskar! Sen kan man smaksätta med det man känner för (havssalt, örter, vitlök m.m.). Jag kryddade med limepeppar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0