V.14

 
 
Ännu en vecka gjord och det känns bra! Det har gått fort... Träningen har flytit på, dock så har jag slarvat med cardion och den har inte blivit av så som jag egentligen vill, men så blir det ibland! 

I förrgår på ryggpasset såg jag ut som på bilden där uppe, hehe! Dock så blev det något när jag gjorde marken, jag ökade äntligen upp till 60kilo, men tungt var det. Jag tyckte det kändes bra i lyften, men antagligen så gör jag något fel, efter träningen var slut så kände jag något i ländryggen och fick direkt ganska ont, kunde knappt gå upprätt ;) Till idag har det gått över, men antagligen så måste jag se över hur tekniken i mina marklyft ser ut. Nästa vecka sänker jag vikten lite igen för att försöka göra rätt.

Idag gjorde jag mitt bröstpass och äntligen börjar bänken på mina 30(små) kilo kännas bra. Ökade förr-förra veckan - då var det jävligt tungt och jag pallade bara 5 reps på vardera set. Förra veckan gick det lite segt på 8 reps, kändes väldigt tungt men det gick - men idag kändes det så enkelt, vilket var skönt! Lite progress i alla fall :) Resten av passet idag flöt på bra också! :)
 
Jag får se hur det blir nästa vecka. Jag åker till Östersund över påsken och har inte pengar till att vara på Friskis de dagar jag har mina styrkepass så eventuellt så blir det en lite ledig vecka där (även om det är VÄLDIGT ofrivilligt!) Ska göra ett pass på SATS på tisdag efter skolan och tänker att jag kör en kombo av mina tre styrkepass med fokus på de övningar jag gillar bäst - ska försöka plocka ihop ett bra helkroppspass så att alla kroppsdelar får jobba lite åtminstonde :)

Strikt LCHF: Ugnsstekt sidfläsk med krämig löksås

 
 
 
Jag har precis ätit det godaste jag stoppat i min mun på väldigt väldigt länge! Ugnsstekt rimmat sidfläsk med en helt jävla OTROLIGT FANTASTISK löksås! Jag överträffade verkligen mig själv med såsen - tänkte att med grunden av såsen till min carbonara så borde det ju funka att göra andra krämiga såser? Sagt och gjort, och visst hade jag rätt. Här får ni den krämigaste löksås ni någonsin har skådat! ;) 

Enligt lifesum (med KH-innehåll trackat efter varje enskild ingrediens) så ser näringsinnehållet för en portion ut så här: Kolhydrater 7g, protein 26g, fett 89g och kcal 925.
 
Jag äter wok till då jag har fått dille på det nu, haha, och det utgör tyvärr en stor del av kh-innehåll i min måltid, men hoppar man wok och istället tar tex. 50g kokt blomkål så blir kh-värdet istället 5g. 

Gör så här, för 4 portioner:
800g rimmat sidfläsk med svål
salt, vitpeppar, grillkrydda
2dl vatten
100g lök
1 dl grädde
4msk majonnäs (jag använder Hellmans)
salt och vitpeppar
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skär skåror i svålet på fläsket, ca 1/2cm tunna, skär inte för djupt utan bara genom svålen. Lägg fläsket i en ugnsfast form. Gnid in ytan på fläsket och ner i skårorna med salt, peppra och avsluta med grilkrydda. Häll vattnet i botten av formen och ställ in fläsket i ugnen. Stek i en timme - de sista 8 minuterna höjer du värmen till 250 för att få ett krispigt och gott svål. När fläsket är färdigt tar du ut det, lägger på en skärbräda och skär i skivor.

Hacka löken och bryn den lite, färdig när den har mjuknat. Häll i grädde och rör ner majonnäsen, salta och peppra och låt puttra på svag värme tills att den har blivit härligt krämig och tjocknat, servera tillsammans med fläsket och något passande tillbehör! 






RSS 2.0