Kondition!

 
 
Vad skönt det var att vara på gymmet idag! Det är mycket på skolan och otroligt mycket i huvudet så det är väldigt skönt att stå på bandet och bara ösa lite, och inte behöva tänka på något alls.
 
Det blev sammanlagt 50minuter kondition idag - 35 minuter på bandet, varav 15 minuter och 2km var löpning, därefter hoppade jag på crosstrainern i 15 minuter.
 
Det blev en ganska tidig middag då jag ville få i mig mat direkt efter träningen, vilket resulterade i lite kvällsfika som såg ut som ovan! Lite olika nötter och en mugg keso! Mums! :) Nu ska jag ladda inför morgondagens PT-pass!

Helgens sämsta:

Jag tog mig inte ut på en enda pw. Så kasst av mig! Är lite stressad över kursen vi har på skolan just nu, så det kändes som att jag var tvungen att hetsplugga... MEN! Det var ett dåligt beslut. En promenad eller pw är ju alltid bra, oavsett - rensar tankarna och får en att slappna av, så egentligen var ju en pw PRECIS vad jag hade behövt.
 
Ja ja, man kan ju vara efterklok. Ny vecka - nya tag. Och till kommande helg ska jag prioritera en pw oavsett hur stressad jag är eller ej. Det lovar jag mig själv!
 
Idag är planen att stå på löpbandet i alla fall, imorgon blir det PT-pass, på onsdag ska jag tvinga mig själv att stanna kvar på skolan så att jag hinner med spinningpasset, och så avslutar jag skolveckan med ett PT-pass till på fredag :)
 
 

Senaste veckan

 
 
En gymselfie från i torsdags då jag gjorde 30min på löpbandet (varav 15min löpning, 2km), samt 20min på crosstrainern. Skönt!
 
Igår var det dags för PT-pass igen - fortfarande med träningsvärk lite här och där efter veckans första pass, haha! Passet såg ungefär likadant ut, men med några utbytta / tillagda delar. Som avslut på core-delen så var det plankan med knä mot armbåge som gällde och FYFAN vad kämpigt det var...
 
Min träningsvecka har inte riktigt sett ut som planerat - alla pass jag bokade in har avbokats tyvärr, mest på grund av att det kändes för mycket med flera pass på en och samma dag, och att jag helt enkelt inte har varit på plats / det har blivit för tight med vissa lektioner.
 
Hoppas det blir mer pass nästa vecka :)
 

Dagen efter PT-passet

 
 
Ja jisses. Träningsvärken idag är inte nådig någonstans, villa jag lova! Värst i sidan av kroppen, ner efter magen på båda sidor, hela övre delen av min rygg, för att inte tala om biceps eller insida och framsida lår.... Haha! Även om det smärtar är det en jävligt go känsla!
 
Idag hoppade jag spinningen på grund av att jag skulle bli tvungen att vänta på den i 4 timmar - inte så lockande. Däremot så blir det kondition 1h imorgon på gymmet! :) När jag kom hem efter skolan så fyllde jag på lite med en vaniljte-ägglatte. Samma som ägglatte på kaffe, men med en tepåse i istället. Supergott!

Mitt PT-pass

 
 
Hej på er! Idag var det faktiskt dags för mitt första alldeles egna PT-pass som pt Madeleine har satt ihop för mig utifrån de tre gånger vi träffats innan. Ett 30 min styrkepass som vi kommer att köra 8 gånger till! Och jisses säger jag bara... Hon körde riktigt hårt med mig! Jag helt slut när det var klart - och 30 minuter räcker gott och väl vill jag lova!
 
Passet består av än det ena än det andra, både biceps och triceps fick sig en rejäl genomgång. Marklyft och rodd med stång (vilket höll på att mörda min svank / ländrygg, lär ha en brutal träningsvärk imorgon!), benen fick sig en omgång i kabelmaskinen, och sen gick vi all in med coreövningar och ett gäng rumplyft (som höll på att döda mig!)
 
Skönt var det dock! Och så kul! Känslan efter rumplyften var lite "herregud vad har jag gett mig in på, ska jag verkligen genomlida detta åtta gånger till?!, haha!
 
Men bara på't igen på fredag!

Denna vecka, nästa vecka

Godmorgon på er! Jag var heeelt slut igår och somnade faktiskt strax innan halv 11! Det var längesen det hände :) Idag är jag pigg som en mört men är riktigt öm i hela kroppen vill jag lova :D Det har faktiskt varit en otroligt intensiv vecka, och jag har faktiskt tränat relativt hårt varje dag!

I måndags och tisdags blev det ju 2 långa PW's på 1,5h / ca 9 km vardera, i onsdags gjorde jag 45 minuter på crosstrainern och rodden, torsdag 30min crosstrainer och 45min PT-pass och igår 1,5h cardio med både crosstrainer, spinningpass och 21-min bodypass. Så idag ska jag vila! Det är kroppen värd. Jag sparar med en PW till imorgon istället, sen sätter nästa vecka igång!

Nästa vecka är någolunda planerad, det beror på hur skolan kommer att se ut, men så här har jag satt träningen:
 
Måndag: Vila
Tisdag: 12:00 Core 30min, 15:00 PT-pass + 30min cardio
Onsdag: 18:30 Spinning 1h
Torsdag: PW
Fredag: 11:00 PT-pass, 16:00 Spinning 30min, ev 16:30 21-min body-pass
Lördag: Vila
Söndag: PW

Mindre efter-tränings-mål!

 
 
Just ja! Jag har fått lite tips om mellanmål, eller något att fylla på med efter träning! Jag har ju relativt långt hem från gymmet och att vänta med att äta något tills jag kommer hem känns ohållbart. Ett alternativ är att jag tar med mig och äter kvällens middag på skolan (eftersom gymmet ligger i samma byggnad), men det är inte så kul. Ett andra alternativ är ju att ta med något litet att äta direkt efter träningen, och sen åka hem för att kunna ta det lugnt med middagen!

Kvarg gillar jag inte - det är ju en bra källa till protein, men med relativt mycket kollisar och jag har aldrig riktigt gillat smaken av kvarg. Istället tar jag med mig ca 1,5dl keso - myyycket godare än kvarg!
 
Jag köpte också på mig ett gäng olika nötter idag när jag var och handlade (dyyyrt är det - synd!). Enkelt att plocka med en näve blandade nötter att knapra på efter ett pass! Macadamia, mandel, paranöt och hasselnöt fick det bli. Kanon!
 
Andra alternativ till enkla grejer att ta med och äta efter träning är några Babybelostar eller en avokado!

Dagens träning, dagens middag

 
 
Hej den mest fantastiska tacotallriken NÅNSIN! Denna portion var jag väl värd efter dagens träning som körde slut på min totalt, haha! Det krävdes ca 1,5h efter sista passet för mitt ansikte att ens vara i närheten att anta en annan färg än brandbilsröd ;) Då vet man att man har kämpat på bra!

Det blev 20 minuter på crosstrainern, följt av 30minuter intensiva spinningminuter, och det följt av 21min body, vilket var ett brutalt konditionspass där man hoppar, studsar, rör på sig och det var så jävla jobbigt. Jag är inte van att röra på mig sådär - det liknade snabb, intensiv aerobics av nått slag, haha. I alla fall var det väl godkänt för gud vad slut jag blev!
 
Nu är jag så fruktansvärt trött, ska se avsnittet "Stjärnorna på godset" men sen blir det sängen direkt!

Godmorgon!

 
 

Godmorgon! Idag är jag ledig och det är så skönt! Även om jag inte har skola idag så ska jag ta mig till Telefonplan för att träna i eftermiddag - det står 30min spinning och det nya passet "21min body" på schemat :)

Träningsvärk i rygg, axlar och mage samt lår känns idag - hoppas i alla fall att axlarna är träningsvärk och inte smärta som det brukar vara, men i och med att jag faktiskt tränade axlar igår så känns det mest logiskt.
 
Frukosten idag ser ut så här! Gick och lade mig samt vaknade vrålhungrig (så jäkla konstigt...), så det blev frukost direkt - vanligtvis brukar jag inte bli hungrig förrän vid 12-tiden men inte idag. Jag ökade på gröten med 25g smör (så sammanlagt är det 50g smör i den idag!) för att få upp fettet. Förhoppningsvis så känner jag mig mätt om jag faktiskt sprider ut och äter de måltider jag ska (frukost, lunch och middag!). Skulle jag bli hungrig efter 19 får jag ta mig ett knäcke och en kopp fett-te!

Första PT-passet och hunger

 
 
Idag gjorde jag mitt första PT-pass! 30 minuter är inte lång tid - jag värmer upp och stretchar efteråt själv. Det är riktigt skönt att få testa nya grejer i gymmet, och ha någon som ser till så att man gör rätt, och som peppar en och driver på! Idag blev det lite diverse - mycket bål / rygg efter önskemål från mig, lite lår och lite axlar. Min PT sätter ihop ett pass till mig som vi ska köra 9 resterande gånger och det ska bli kul att testa på :)

Nu är jag däremot lite fundersam över maten... De senaste dagarna har jag sett till att öka på andelen fett till mina måltider. Jag vill säga att jag äter som jag alltid brukar, men tillsätter lite extra fett då det är det som är mitt "bränsle" istället för kolhydrater. Men! Istället för att vara mätt lääänge efter en måltid som tidigare, blir jag hungrig igen nästan direkt och jag undrar varför? Jag vet inte om mina måltider kanske är för små, eller om jag ska öka fettet ännu mer. Jag vill tro att det kan ha med träningen att göra - men hallå jag tränar inte mer nu än tidigare?
 
Kan också vara för att jag inte småäter lika mycket nu som jag gjort det senaste halvåret. Mina portioner kanske har minskat då i och med att jag har ätit mellan målen, och nu när jag hoppar småätandet blir ju dom "vanliga" portionerna för små. Blir lite stressad och irriterad, men får försöka öka måltiderna och se om det hjälper! I alla fall så blev det här ovan dagens kvällsfika för att stilla hungern efter middagen - LCHFklubbens knäcke med den godaste Grevén nånsin, några underbart söta små paprikor och ett fett-te med vaniljsmak! MUMS!

Lindahls nya kvarg!

 
 
Hurra och äntligen! Denna vecka släppte Lindahls sina nya smaksatta kvargar. Redan förra året när smakerna hallon, persika / passionsfrukt och citron / lime kom så mailade jag Lindahls och frågade efter en sockerfri kvarg med vaniljsmak, och fick svaret att om förfrågan var tillräckligt stor skulle dom fundera på det :)
 
Och nu är den här! Hurra! Jag har letat som en tok i Östersund, och här i Stockholm och hittade den tillslut på Hemköp bredvid Konstfack. Nu har jag smakat och den var god! Att kvarg sen inte är något för mig är en annan femma. ska äta denna efter träningen idag och sen får det vara nog!

Dock så måste jag också bara köpa och testa den andra nykomlingen som är "Nötchokladsmak". Rykten säger att den ska smaka nutella? ;)
 
Självklart så blandar jag i en skvätt grädde i kvargen innan jag äter. Det är lite pinsamt att dom ska pressa ner fetthalten i dom så fruktansärt mycket?

Dagens träning

Idag var jag äntligen på gymmet för första gången på ganska länge, dels då jag har varit i Östersund, och innan dess var förkyld ett bra tag så har det inte blivit av. Jag gick på ett lugnt spinningpass strax innan jag åkte till Östersund, men det tycker jag inte räknas för jag blev knappt svettig ;)

Men idag blev det äntligen av! Sammanlagt så blev det 40minuter cardio, varav 30minuter på crosstrainern (fast jag vet inte om det riktigt är en crosstrainer... Den fokuserar mer på en träningsform som liknar mer löpning - vet dock inte vad maskinen kan heta?!), med sammanlagt 5 kilometer. Därefter blev det 10 minuter och 2km rodd :)
Som avslut gjorde jag mina gamla vanliga coreövningar sneda cruncher med boll (som man dippar på sidan i golvet), plankan och sidoplankan.
 
Är lite öm i ryggen nu efter rodden, men annars känns det bra! Och imorgon peppar jag första riktiga PT-passet! Ska bli sååå kul! :D

Mina mått (maj 2014 och februari 2015)

Nu har jag ju tränat ett tag, men med PT hoppas jag att det kommer lossna och gå ännu mer framåt! Sist jag mätte mig i maj förra året såg det ut så här:
 
Axlar: 99cm
Bröst: 93cm
Rygg: 88cm
Mage: 90cm
Midja: 81cm
Rumpa: 99cm
Lår: 57cm
Vad: 37cm
Överarm: 30cm
Biceps: 29cm
 
Jag vägde och mätte mig nu när jag var i Östersund, för att ha koll på vad som händer (eller om ens något händer!) med min kropp med PT-träning, dvs. mer styrketräning. Ska bli spännande. Just nu är mina mått så här:
 
Axlar: 110cm
Bröst: 96cm
Rygg: 98cm
Mage: 92cm
Midja: 86cm
Rumpa: 104cm
Lår: 57cm
Vad: 36cm
Överarm: 28cm
Biceps: 30cm
 
Och som ni ser så har alla mina mått förutom på benen ökat. Alltså, det var ju väntat! Och det känns väl okej - det KAN ju bero på att jag sen maj förra året faktiskt har börjat styrketränat lite smått! Hoppas det är musklerna som har blivit större ;)

PW och LCHF-latte

 
 

Hej på er! Idag har min dag sett ut så här! Eller ja, eftermiddagen i alla fall! Klockan 05:00 imorse traskade jag från Frösön in till Östersund och tågstationen för att sätta mig på tåget tillbaks till Stockholm.

Det var så fruktansvärt fint väder här när jag kom fram, så jag kastade i mig lite lunch och skyndade sen ut på en power walk! :) Såååå härligt med några plusgrader och en strålande sol som verkligen värmde! Det blev en nästan 9km lång promenad ute på ängarna och i skogen runt Visättra Sportcenter. Det finns mååånga vägar i skogen att gå, men efter ett tag vet man inte riktigt vart man är på väg eller om man ens kommer fram nånstans, så då får man vända på klacken ;)
 
Väl hemma så laddade jag med en LCHF-latte med ägg, kanel och kokosolja! Mums!

Februarimål

Under januari var mitt mål att komma igen i LCHF-tänket någorlunda, vilket jag tycker jag har gjort. Största fokus var att skippa mina stora laster chips, godis och ostkrokar vilket i och för sig aldrig är svårt bara man ger sig fan på att det är nog :) Jag har svävat iväg lite med bönpasta och kanske lite för mycket LCHF-dersserter men det har inte påverkat mig negativt, och har inte på något sätt satt mig ur balans när det gäller LCHF-kosten så det gör mig inget.
 
Jag måste sätta upp lite riktlinjer och mål under den här månaden också, det är skönt att ha det nerskrivet så man kan gå tillbaka och kika de dagar det känns tungt, eller för att titta tillbaka på när månaden är över. Vad gick bra, vad gick mindre bra, varför?
 
Kosten:
-Jag vill försöka att räta upp kosten ännu lite mer, vilket kommer att innebära LCHF-gott (i "värsta form", dessert) endast på lördagar denna månad.
-Den osockrade hallonsylten och kaviaren till äggmackan hamnar endast på helgen som lyx.
-Bönpastan med sina lite för många kollisar går helt bort förutom i två måltider som finns kvar i frysen.
-Mandelmjölet ska begränsas till de 2msk om dagen för ev. gröt
 
Träningen:
-När det gäller träningen så ska det bli 5 PT-pass avverkade under månaden
-Minst 2 PW's utomhus ska bli av per vecka.
-Det ska dessutom bli av minst ett spinningpass i veckan
-Samt att löpa på bandet (2,5km) alternativt gå på crosstrainern (45min) två gånger i veckan.
 
Det är inga som helst ouppnåeliga mål med varesig kosten eller träningen, och att börja lätt känns som en väldigt bra idé! Jag vill dock inte ha allt för stor press på mig, och verkligen veta att detta är något jag verkligen kommer att klara av :) Januari och februari blir mjukstart!

Spring i backar!

 
 
Det blev ett bra avslut på denna vecka - jag hakade på lillasyrran på lite löpning i backar. Fyyyyy så jobbigt. Hon är verkligen duktig som springer backe upp och backe ner utan någon som helst svårhet. Jag kämpade som bara den. Med bra fart i början av backarna, sen gick det segare... och segare... till det tog stopp och jag var tvungen att stanna och hämta andan och kraft i benen ;)

Dock så kämpade jag mig uppför två av de fyra långa backarna utan att gå nått i alla fall! Efter 4 backar vände jag hemåt och syrran fortsatte. Sammanlagt så blev det 40minuter och 4 kilometer ute! Bra start efter förkylning och ingen vidare träning på ett bra tag. Nu är jag redo för kommande träningsvecka!
 
 

Världens bästa gröt!

 
 
Igår såg min fantastiska frukost ut så här! Världens bästa gröt! Har delat recepetet i tidigare inlägg, men det kan absolut delas igen!

50g smör
0,5dl grädde
1 ägg
1 msk mandelmjöl
knappt 0,5 tsk fiberhusk
salt
 
Smält smöret och vispa sen i resterande ingrediendser, hetta upp under omrörning på relativt låg värme tills att gröten har blivit tjock. Servera med valfritt tillbehör! Just nu har jag snöat in på hallon och blåbär, men annars är müsli och lite hallon, eller kanel och en klick smör ett hett tips också!
 

Vilar upp mig i Östersund!

 
 
 
Just nu är jag i Östersund för att ladda lite inför kommande veckor på skolan som jag tror kommer bli ganska intensiva och kämpiga - men förhoppningsvis kul! Jag laddar också inför att starta några veckor tillsammans med en PT på Sats! Pirrigt och spännande och självklart så fruktansvärt kul!

Det ska bli väldigt roligt att ha en PT och verkligen lära mig hur gymmet funkar, och få en riktig introduktion där. Jag har egentligen aldrig rktigt jobbat med fria vikter och det är något jag ser fram emot att lära mig! Sammanlagt 10 30-min pass är köpta och på torsdag sätter jag igång. Dyrt som bara den är det, men jag ser det som en framtida investering och lite av en nystart. Förhoppningsvis kommer jag att få mycket med mig av dessa 10 pass!
 
 




RSS 2.0