Kaseinprotein och BCAA

 
 
Med tips från Tina! Nu har jag beställt hem både kaseinprotein att dricka efter mina styrketräningspass samt BCAA att dricka innan mina pass ;) Ska bli spännande att testa detta! 

Är dock orolig över hur min LCHF-kost funkar med muskeluppbyggnad? Någon som har koll? Googlar och letar men känns inte som att jag hittar något vettigt?
 
För två veckor sedan fick jag ju ett träningsupplägg med övningar som jag skrev om i förra inlägget. Styrketräning 3 dagar i veckan, med fokus på olika muskelgrupper per pass. Idag gick jag och min PT igenom alla övningar i det första passet med fokus på ben och armar. Hon hjälpte mig med tekniken och hon räknade också ut RM (hur mycket vikt du klarar av att lyfta vid angivet antal repetitioner. Alltså, maximalt antal gånger du klarar av att lyfta en vikt utan att dra in på teknik och utförande.) - vi har genom det kommit fram till hur tungt jag nu i början ska lyfta för att verkligen börja bygga muskler. 
 
Det var ett riktigt jobbigt och utmanande pass vill jag lova - jag kommer verkligen att få kämpa, men det ser jag fram emot :)

Jag och min PT!

Jag har tränat med min PT Madeleine i ett år nu, kanske lite mer! Det har varit så fantastiskt kul, peppande, givande och utmanande! Så jävla kul. Jag har blivit så mycket starkare, och det har varit kul att verkligen känna på hur styrkan i kroppen, och även mentalt har växt fram! 

Nu ska Madeleine byta anläggning vilket betyder att jag inte kommer kunna träna med henne längre. Det är självklart så himla tråkigt, men också lite skönt, i alla fall för min plånbok ;) Jag vill inte ens gå in på hur många tusenlappar jag har lagt på PT-pass, hehe... 

Nu har jag 10 pass kvar med henne, som jag ser jättmycket fram emot. Jag vill börja stykreträna på RIKTIGT. Bygga muskler på RIKTIGT. Nu har jag den där grundstyrkan som jag känner behövs, så nu ska jag ta detta till en ny nivå! 

Jag har fått ett träningsupplägg och många många tips och goda råd av en bekant, vilket verkligen har varit guld värt! Hon har skrivit utförligt om hur hennes träning har sett ut, hur hon lägger upp den, vilka övningar, berättat om reps och set, kost och kosttillskott. Är så otroligt glad att hon tog sig tid att berätta för mig. Så de kommande 10 gångerna med min PT så ska vi tillsammans gå igenom alla övningar som min vän har tipsat mig om (uppdelade i tre pass per vecka, med fokus på olika muskelgrupper). Det kommer vara fokus på teknik i alla övningar så att det sitter, och sen blir det upp till mig! 

Spännande och lite nervigt såklart. Det ska bli kul att se vad som händer! 

Veckomeny!

 
 
Jag har min moleskineskrivbok som jag samlar alla mina recept i. Det är något speciellt med att skriva i en bok för hand istället för att spara flikar på nätet, bläddra i bloggar eller riva ut papper ur tidningar. I min bok finns bara det allra bästa samlat! 

Dessutom så varvar jag med att skriva och planera veckomenyer. Det ser inte sådär jättekul ut, haha, när man lever ensam och bara äter för att man "måste" ;) Inte så där jättestor variation på maträtterna direkt! Det är skönt att planera veckor tycker jag. Inte för att jag alltid följer dessa, men det är bra att ha lite ramar att hålla sig innanför. 
 
Så här ser denna vecka ut! 

Man-tager-vad-man-haver-meatzza!

 
 
Igår köpte jag köttfärs med kort datum, men tänkte aldrig på att fundera på VAD jag skulle göra med den, haha! Min enklaste lösning var såklart en meatzza, då jag ändå hade lite grejer hemma att få ihop det med! 
 
På dagens meatzza finns 4 msk delikatesskryddad tomatpuré, oregano, 125g skivad mozzarella, 200g riven gräddost, ett paket bacon och lite smulad fetaost. Det blev kanongott såklart. Det känns som att det är svårt att misslyckas, haha. 4 portioner á ca 2,2g kollisar, helt okej, och fina matlådor i veckan :)
 

Strikt LCHF: Baconlindade rullader med feta, tomat och oliver

 
 
 
 
I helgen köpte jag 1 kilo lovbiff, haha! Så jag svängde ihop ett recept på baconlindade lövbiffsrullader fyllda med fetaost, soltorkade tomater och gröna olver! Det blev kanongott! 

Gör så här (en rullad med ca 20g feta, 1 oliv samt 1 soltorkad tomat landar på ca 1g kh. Med mina  tillbehör på ca 20g spenat, 5 gröna oliver samt 3msk bearnaise blir det sammanlagt 3g kolhydrater):

9-10 skivor lövbiff
1 paket fetaost skuren i stavar
10st soltorkade tomater
10st gröna oliver utan kärnor delade i 2
Salt och peppar
10 skivor bacon
Smör att steka i
 
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda, lägg en bit fetaost, en tomat och två halvor oliv på ena ändan av lövbiffen. Rulla ihop och "stoppa in" sidorna så gott det går, så att man stänger in fyllningen lite. Ta en baconskiva och linda runt lövbiffsrulladen. Gör samma med alla lövbiffar. 
Hetta en stekpanna med smör och bryn alla rullader så att dom får fin färg. Lägg  i ugnssäker form och låt stekas klart i ugnen, ca 15 minuter. 




RSS 2.0