Snabba vändningar



I våras, för tredje gången,
gjorde jag en ansökning till skolan Konstfack i Stockholm. Efter 3 månaders hårt arbete på arbetsproverna så blev jag kallad till intervju (en av 28 personer, av sammanlagt ca 600 sökande(!!!)) Däremot så blev jag "bara" femte reserv med noll förhoppningar på att faktiskt komma in. För, kommer man in på Konstfack och linjen Grafisk Design & Illustration så tackar man vanligtvis inte nej, haha.

Igår. Ett samtal, en förfrågan om jag vill börja på skolan(!!!), en timmes betänketid och ett tårfyllt ja. Det är många jobbiga och överväldigande känslor som jag brottas med just nu, kan jag berätta för er. Ångest, panik, rädsla, glädje, ledsamhet, NERVOSITET, lycka, nedstämdhet, trötthet... Allt bara rusar runt i kroppen!

Så imorgon åker jag till Stockholm för att påbörja ett nytt liv. Tre års studier (till att börja med), tre år i Stockholm (som jag förövrigt är LIVRÄDD för, haha!). Det är helt sjukt!

Är det någon som vet en liten lägenhet i okej närhet av Konstfack så får ni gärna hojta till. Till att börja med så kommer jag  att bo i Södertälje hos min faster Anki, men jag vet inte hur länge jag kommer att klara 2h resa per dag, haha ;)


Förmiddagen

 

Hej på er! Det blev en LCHF-cappuccino
till frukost idag med. Gott! Jag spetsar min med lite-lite sukrin gold för att göra den ännu lite godare ;)

Idag mår jag sådär. Magen är orolig och mår inte så bra, kan jag säga. Det KAN bero på att jag åt "lite" steviasötad vit Cavalierchoklad igår. Det KAN också bero på lite oroligheter och nervositet i livet dom senaste dagarna. Jag vet inte riktigt. Men mer om det sen!

Idag ser jag fram emot lite löpning i elljusspåret igen. Skönt att få koppla av lite, tänka på annat och bli slutkörd. Det behövs!

Förresten så gick det bra hos massören igår. Hela min rygg och nacke på höger sida mår lite så där. Vissa punkter hon tryckte på gjorde väldigt ont, och det känns idag vill jag lova. Hon tyckte att jag borde komma tillbaks några gånger till, men som livet ser ut efter igår så går det inte just nu, haha :) Det var dock skönt (men lite kittligt!) med massage, haha!

 


Dagens fastabryt och lunch!

 


Så här ser min lunch och mitt fastabryt
för idag ut. Gott, mättande(!) och enkelt - två stora glas med LCHF-Cappuccino efter recept ur Anna Halléns nya bok. Gillar verkligen den boken - det finns MÅNGA fantastiskt recept i den!

Nu vet jag kanske inte om denna cappuccino riktigt räknas som en måltid, haha, förmodligen inte, men jag är inte alls på humör för mat just nu så det får räcka med detta. Det är ju trotts allt två ägg och 6 matskedar kokosolja i så det kan säkert mäta sig med något jag vanligtvis annars hade ätit till frukost, haha! :)

Nu ska jag åka iväg för att få min nacke/rygg kollad, samt för första gången någonsin få massage(!), hoppas det blir skönt!

Dagens duktiga

 


Så nöjd! Idag kände jag verkligen ett sug
efter löpning. Man måste bara ta tillvara på dom tillfällena när man verkligen känner att man måste ut och röra på sig :)

Jag tog mig  för första gången någonsin upp till Frösöns elljusspår. Skönt som omväxling att vara ute i skogen istället för "i staden" tänkte jag. Vilket bra beslut! Svalt och skönt, härligt underlag och underbar variation i platt, upp och ner, haha! :) Jag promenerar och löptränar ju annars bara där det är platt. Inte minsta lilla backe, så det blev verkligen en utmaning för mig att springa elljusspåret då det var riktigt mycket brant uppför!

Det blev ett varv 2,2km PW som uppvärmning, och sen två varv löpning (sammanlagt 4,4 kilometer!). Tog en liten-liten pause mellan löpvarven för att fylla på med vatten. Och oj vad kämpigt det var att springa. Var nästan på väg att sätta mig i bilen och åka hem efter första varvet, men sen taggade jag till och tänkte "Men va fan, det här klarar jag ju!" - och det gjorde jag :D

Är väldigt nöjd över mig själv idag! Nöjd men riktigt trött! :)

Till middag blev det detta:

 

Kokt lax med ägghack och massa jäkla brynt smör. JAG DÖR VAD GOTT, och jädrar vad bra den portionen satt efter löpningen! :)

Nu är det dags för sängen. Imorgon ska jag förresten till en kvinna som ska titta på min nacke/rygg och ge massage. Nervöst - det är första gången jag gör något sånt överhuvudtaget, haha!


Dagens PW uppför slalombacken

 

Godmorgon på er!
Hur har eran morgon varit hittills?

Själv tog jag mig ut på en PW med min lillasyster halv 7 imorse. Härligt väder och ett riktigt kämpigt pass på 1h och 20 minuter. Och vart gick turen? Jo, uppför slalombacken(!!!). Syrran går där varje dag och jag är verkligen imponerad av henne. Jag trodde att jag skulle dö efter bara några meter uppför. Det var verkligen brant! But I did it, och är riktigt nöjd med mig själv nu :D

Ska se till att försöka haka på henne på den turen fler gånger framöver. Det är faktiskt stor skillnad att gå själv eller tillsammans med någon. Det blir liksom mer peppande och drivande om man har någon framför sig som man kan (försöka!) ta rygg på, hehe :)

Nu är det dags för lite jobb! Kram på er!

En sån dag!

 


Haha, så här härligt glad var jag imorse
när väckarklockan ringde ;) Fy faaaan vad trött jag var! Hade väldigt gärna sovit några timmar till...

Men dagen har rullat på bra! Väl hemma efter jobbet så tog jag mig ut på en 1 timmes PW, och det var riktigt skönt. Väl hemma igen så gjorde jag plankan i 4 omgångar och ett gäng sidlyft (4x20 på vardera sida)!

Det är svårt för mig att träna styrka (även om jag gör det hemma) - jag får väldigt väldigt lätt ont i min nacke och rygg vilket leder till huvudvärk och illamående. I kombination med mitt jobb där jag sitter vid datorn samt ritar varje dag så är det väldigt känsligt för mig.

Det är inte många övningar jag kan göra hemma - squats och andra benövningar går bra (haha!) för då slipper jag ju anstränga nacken och så, men allt annat jag tidigare gjort, som armhävningar, situps, ALLA mina grymma ryggövningar m.m. funkar inte längre. Har ni några tips hur jag ska göra / tänka? Jag försöker verkligen att inte spänna nacken när jag tränar, men hur jag än gör så får jag i stort sett alltid ont dagen efter och det är så jobbigt. Jag vill ju också få en tränad mage och fina armar och en stark rygg (fast utan att behöva gå på gym och använda vikter).

Jag ska också tillägga att jag är väldigt noga med att strecha min nacke och rygg varje dag, både morgon och kväll, för att förhindra att det onda och huvudvärken ska smyga sig på, men det är svårt för jag vill ju väldigt gärna kunna träna emellanåt också!

Heja till er från mig!




Imorgon är det LCHF-loppet!
Då jag ska på namngivningsfest så blev det inget lopp för mig, tyvärr. Så himla tråkigt att jag inte får träffa er alla och springa, men det ska bli jättefint att få vara med på min kusin Marlenes dotters namngivningsfest! Nästa år kommer jag och springer! :)

Jag hoppas det går bra för er alla, och att ni får kul, och att ni kämpar - spring för allt ni är värd! :)



Dagen


Idag är det fredag
, och det är fint för imorgon får jag sova lite mer och det ska bli skönt! Imorse (eller haha, ja, vid 10-tiden) tog jag mig ut på en 30 minuters PW. Det var kämpigt, även om det bara var en kort tur. Det är något i min kropp som stökar - jag är väldigt ofta trött, orkeslös, har väldigt lite energi och är bara allmänt nere. Förhoppningsvis går det över snart. Men en liten PW gjorde mig i alla fall gott :)



Till middag idag blev det hamburgare.
Jag kan inte med ord beskriva eller förklara hur gudomligt jag tycker det är med hamburgare. Jag har ju skrivit om det flera flera gånger. Kött, massa ost, knaperstekt närproducerat bacon, lite grönsaker, en gudomlig dressing och så toppar man med lite rostad lök. Hamnburgare MINST en gång i veckan. I love it!!!

Imorgon åker jag och familjen till min hemby Strömsund. Vi ska på namngivningsfest för min kusins dotter Louise. Det ska bli kul att få träffa släkten och umgås lite!


LCHF-pizza!

 

Idag blev det pizza till middag!
Snabbt, mättande, supergott och enkelt! Jag gör min pizzabotten efter recept på Shervin Torkiansblogg, och det ser ut så här:

1,5 dl pofiber
3msk fiberhusk
1tsk salt
1,5dl mandelmjöl
3msk mjölkpulver (jag använder mig av Sempers mjölkpulver!)
3dl vatten

Sätt igång ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med vattnet. Lägg ut degen på en bakplåtspapper - lätt ett till papper över, och kavla ut tunt. Dra bort det övre bakplåtspappret och nagga degen med en gaffel. Degen räcker till en ugnsplåt. Förgrädda i ca 15 minuter.

Sen lägger man bara på det man vill ha på pizzan (jag kör enkelt med bara tomatsås och mozzarella. Tomatsåsen är ca 2-3dl passerade tomater som får puttra några minuter tillsammans med 2 krossade vitlökar, oregano, salt och lite sötströ - bästa-bästa tomatsåsen!) och gräddar i ugnen på 200 grader tills osten smält och fått fin färg!

Vid servering har jag alltid på någon sorts lufttorkad skinka (salt och gott!), ruccola och massa jäkla bearnaisesås! MUMS! :)

Seså, planera in en pizzadag i helgen nu!


Ljuvliga helgfrukost!

 

Åh vad jag älskar frukost!
Älskar frukosten på helgen efter en vecka med periodisk fasta. Standard för mig. Aldrig frukost på veckodagarna, jag sparar det allra bästa till helgen :)

Idag blev det rysk yoghurt med nyplockade hallon, sötströ, pumpakärnor och LCHFklubbens kokoschips samt LCHFklubbens egna knäckebröd med smör, kaviar och ägg. Jag tycker det är okej att lyxa till det lite med kaviar på helgen, när jag ändå hoppar frukost 5 dagar i veckan annars ;)

Idag har i övrigt varit en bra dag. Jag känner mig i och för sig allmänt trött och slut (det känns som en förkylning som är på ingång, men jag hoppas jag har fel!), men det är bättre idag än tidigare i veckan. Jag lyckades till och med ta mig ut på en löptur! 3 små kilometer blev det, men jag är nöjd :)

Sofies saltlakritsfudge!

 

Idag blev det dags för att testa att göra saltlakritsfudge. Dom blev väldigt goda, krämiga med väldigt mycket lakritssmak. Dom blev väldigt uppskattade här hemma, men jag föredrar nog mandelfudgen mer ;)

50g smör
2,5dl grädde
2,5msk lakritspulver
1msk kakao
3krm salt
3msk sukrin gold
Havssalt till dekoration

Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig - just denna med lakrits var lättare till det än min andra fudge. Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!

Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.

När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!

---- OBS! Om ni lånar receptet rakt av, och sedan lägger ut det på eran egen blogg - hänvisa gärna till min blogg med en länk så att jag får den cred för receptet som jag tycker att jag förtjänar! Tack på förhand! ----


Räkmacka

 

Haha, JÄVLAR vilket monster till räkmacka
det blev till lunch idag! Smör, avokado (en PERFEKT avokado! Kan vara det bästa som finns!), ägg, Hellmann's majonnäs och räkor på LCHFklubbens egna knäckebröd!

Jag lär ju stå mig tills imorgon på denna lunch, haha! :D

Mandelfudge à la Sofie

 


Är verkligen i bakartagen just nu - men det är ju så kul! Framförallt när det man har i huvudet verkligen lyckas och blir precis så bra som man föreställde sig :)

Idag var det dags att göra fudge. "Omöjligt!" tänkte jag först, men se på fan - det gick och det blev SUPER! Dom är väldigt krämiga, med en härlig kolasmak. Försvinnande goda, men med bara 1g kolhydrat per bit, om man delar upp dom i 10 stycken!

2,5dl grädde
50g smör
3 msk Sukrin Gold
1krm salt
1krm vaniljpulver
ca 0,5dl mandlar

Lägg alla ingredienser, förutom mandlarna, i en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen. Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 30 minuter, tills att smeten är lite tjock och "trögflytande" (det ska bli lite större, segare bubblor).

Hacka mandlarna grovt (spara lite till garnering!) och blanda ner i smeten. Smörj in en liten form (jag använde en matlåda i plast!) med neutral olja, alternativt täck botten med bakplåtspapper och häll i smeten, samt strössla över lite hackade mandlar. Ställ in i kylen och låt svalna. Låt stå några timmar och ställ sedan in i frysen.

Skär sedan upp fudgen i bitar, och förvara i kylen.

Var inte orolig för att fudgen är för lös osv.  Dom blir relativt lösa och mjuka i konsistensen, men efter ett tag i frysen så är dom väldigt goda, och fastare!

Gissa om jag har många smaksättningar och varianter på fudge som snurrar runt i mitt huvud nu, haha! Havssalt, hallon/lakrits, choklad, kokos, citron! Oj oj oj!

---- OBS! Om ni lånar receptet rakt av, och sedan lägger ut det på eran egen blogg - hänvisa gärna till min blogg med en länk så att jag får den cred för receptet som jag tycker att jag förtjänar! Tack på förhand! ----


Shoppat!

 

Igår hämtade jag ut ett paket från LCHFklubben!
Detta fanns i :) Allt går att klicka hem från LCHFklubbens shop- och som medlem är alla priser rabatterade!

Största anledningen till ett köp från LCHFklubben var Sukrin Gold. Jag har ett recept på mandelfudge jag har velat testa länge, som just precis nu står i kylen ;) Smeten var gudomligt - nu håller jag tummarna för att fudgen ska stelna!

Sen så var jag ju också bara tvungen att köpa mig en låda med LCHFklubbens egna knäckebröd. Har smakat en liten bit och det är verkligen tummen upp för dom! Så knapriga och goda :)

4 kilometer igen!

 


Haha, vilken fierce bild jag fick på mig själv va?
;) Taggad inför löpning, trots att jag var ENORMT omotiverad ca. hela dagen!

Jag kämpade mig i alla fall genom 4 kilometer igen. Det var RIKTIGT kämpigt. Första och sista kilometrarna var fruktansvärda, haha. Förhoppningsvis kommer det att kännas lättare när jag springer nästa gång :)

Min kondition och mitt flås är lite så där, om jag ska vara ärlig... Och jag veeeet att det beror på rökningen - men det trappas ner mer och mer, och strax blir det inget mer. Vill jag löpträna så måste ciggarna bort, så är det bara!
Jag är i alla fall riktigt stolt över 4km. Snart ökar jag till 5!

Sofies kokosbollar (med bara 1 kolhydrat per boll!)!



Åhhhh vad jag älskar när jag får sånna här infall. Ser ett litet recept, tänker det där borde funka med det från det receptet, och kanske lite delar från det där andra receptet...

KOKOSBOLLAR, HÖRRNI! Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på dessa kokosbollar ni ser på bilderna ovanför. Ett spontanbak jag gjorde nyss, med lite av det jag hade hemma, och dom blev SUVERÄNA! Jag tycker att dom smakar så nära "riktiga" kokosbollar man kan komma. Dessutom så tycker jag att konsistensen påminner om dom också!

Jag knappade in alla ingredienser på ShapeUp, och med 20 bollar av smeten ska en kokosboll bara innehålla 1 (EN!!!) kolhydrat. Fy fan vad bra!

Så här gjorde jag:

100g smör
2,5dl mandelmjöl
0,5dl kokosmjöl
1dl fibrex (det var detta som GJORDE DET! Hallelulja för fibrex!)
1dl sötning (tex. Sötströ eller Sukrin Melis)
3msk kakaopulver
ca 2 kryddmått vaniljpulver
1msk kokt kaffe
Kokos för garnering

Knåda ihop smöret med allt det torra. Tillsätt kaffe och knåda ihop noggrant.
Rulla till lagom stora bollar, och rulla i kokos. Ställ in i kylskåpet så att dom blir lite kylda.

NJUT! Lova mig att ni testar att göra dom! Ni kommer inte att ångra er :) Nästa gång tänker jag smälta mörk choklad att doppa bollarna i innan jag rullar dom i kokos. Det kommer bli super, tror jag!

---- OBS! Om ni lånar receptet rakt av, och sedan lägger ut det på eran egen blogg - hänvisa gärna till min blogg med en länk så att jag får den cred för receptet som jag tycker att jag förtjänar! Tack på förhand! ----


Då och nu


Jag tycker det är extremt kul och inspirerande att titta på "före/efter-bilder". Varje gång LCHFklubben lägger upp och delar med sig av någon persons resa och bild på hur dom såg ut innan och hur dom ser ut idag blir jag lika glad, peppad, imponerad.

Idag köpte jag mig en ny klänning på Monki. Den riktigt skrek på mig där den hängde, haha. Sååå mycket jag. Det är mitt första tighta plagg på kanske 5 år.

Så nu bjuder jag på en liten före/efterbild (även om det kanske inte är dom allra bästa bilder att jämföra, men ändå! :))! Det känns jävligt bra, måste jag säga! Mycket gladare, mer självförtroende, mycket piggare och självklart - MYCKET LÄTTARE(!) idag än för två år sen. Amen to that.

8 månader med LCHF och - om inte allt för länge - 20 kilo lättare!

Mitt kommande delmål när det gäller vikten är 65 kilo tills den 1a december. Inte stress, ingen hets. 4 kilo på 4 månader känns som ett fantastiskt bra och vettigt mål :)

Till "kvällsfika"

 

Åh, jag dör var gott detta var!
Ikväll till "kvällsfika" (endast pga den ganska tidiga middagen idag!) så lyxade jag till det.

Fröknäcke med leverpastej (8 kolhydrater per 100g - Coops egna ekologiska) och gurka. En liten plocktallrik med Gruyere, lite Manchego och två olika salami.

Jag tinade också lite rabarber, blandade med rysk yoghurt, sötströ, vaniljpulver och kokos - vilken jävla hit det var, hörrni! Så jävla gott! Jag visste inte kolhydratsinnehållet på rabarber innan, och var tvungen att kolla - 5,5 kollisar per 100g är ju skitbra. Kommer att äta mer rabarber framöver :) Som variation till hallon i frukostyoghurten.

Och så en Cola Zero på det så klart! Gu' va nöjd lill-magen är nu!

Första löpträningen på flera veckor!

 
 
 
Herregud! Så taggad som jag varpå att röra på mig idag har jag inte varit på sååå länge. Känslan efteråt är ju obetalbar och bara helt underbar.

Idag tog jag på mig träningskläderna
och avverkade 4km löpning på 28 minuter. Första gången på 4 veckor. Jag är mycket nöjd, även om det var RIKTIGT flåsigt, haha. Mina ben orkade, men mina lungor och min kondition hängde inte riktigt med, om jag ska vara ärlig! Jag var redigt slut den sista kilometern, men det gick!

Väl hemma blev det 100 squats och hamburgare.

Nya skor

 


Hej på er!
Så här såg lite av min dag ut igår! Glatt, nytt, och regnigt!

Jag spontanshoppade ett par skor på DNA. Jag skymtade dom i skyltfönstret och visste att dom ska jag ha. 1000 kronor senare och dom är mina, och jag älskar dom!

En knepig grej (tycker jag i alla fall!) är att min skostorlek har minskat! Har mina fötter slimmat till sig dom med nu under viktminskningen??? Funkar det ens så?

De senaste skorna jag har köpt nu i sommar, mina första nya par sen jag började med LCHF har blivit i strl 37. Jag har ALDRIG i hela mitt liv ens kunnat fundera på att kanske eventuellt ens prova ett par 37'or på skor, för jag vet att dom inte skulle passa. Också nu - boom - två par i strl 37 och 38 är på tok för stort. Crazy!


Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljvisp

 
 
 
Hej på er! Vilken dundermiddag det blev! Efterrätten - LCHFklubbens Rabarber- och jordgubbspaj, som dom tipsade om med recept i sin "Bakom kulisserna-blogg" var suverän! Jag älskar sött möter syrligt i efterrätter, och denna paj var verkligen spot on! Smuldegen var AMAZING och den var skitgod även ogräddad, haha ;)

Så här ser receptet ut (med lite modifikation från min sida), och ni kan också läsa det ursprungliga receptet i LCHFklubbens blogg HÄR!

De länkade ingredienserna tar er till respektive produkt i LCHFklubbens shop!

Fyllning:
400g rabarber (jag använde färska)
250g jordgubbar, med fördel färska!
1 dl sötning (tex Sötströ eller SukrinMelis)
0,5tsk vaniljpulver
1dl vatten
1tsk kanel
0,5tsk kardemumma

Pajdeg:
150g rumtempererat smör
4dl mandelmjöl
1dl sötning (tex Sötströ eller SukrinMelis)
0,5tsk vaniljpulver
1dl fibrex (jag hittade mitt fibrex på Ica!)
0,5dl riven kokos

Min underbara "vaniljvisp":
3dl grädde
1 vaniljstång
5 äggulor
2msk sötning (Tex. Sötströ eller SukrinMelis)

Börja med att göra vaniljvispen - den får gärna stå ett tag i kylen och tjocka till sig lite :)
Koka upp 1dl grädde tillsammans med en vaniljstång där du har skrapat ur "fröna". Lägg i både stången och fröna i grädden. Koka upp under omrörning, och ställ sedan åt sidan att svalna lite. Plocka ur vaniljstången.
Vispa äggulorna med sötning och rör ner i den svalnande grädden. Sätt tillbaks på plattan, och låt sjuda under omrörning, så att det inte klumpar sig. Sjud tills att krämen har tjocknat. Ställ återigen åt sidan och låt svalna.
Vispa de resterande 2dl grädde och rör ner i krämen. Ställ in i kylen!

Gör fyllningen - skär rabarbern i mindre bitar och låt koka tills mjuka tillsammans med 1dl vatten, sötning och kryddor. Skär jordgubbarna i önskad storlek och blanda ner tillsammans med rabarbern. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200grader, och gör smuldegen. Blanda alla ingredienser väl.

Häll rabarber- och jordgubbsblandningen i en pajform och smula över degen. In i ugnen i ca 15 minuter, och servera sedan med vaniljvispen.

Så fantastiskt gott! Tack LCHFklubben för ett härligt recept, som kommer att göras flera gånger! :)


Mums!


 

Åh, ibland är frukost till lunch
bara såååå fantastiskt och helt rätt, haha! Som idag! Rysk yoghurt med min egna müsli och färska jordgubbar, och så klart fröknäcke - ena med chèvremjukost och det andra med kalkonmjukost. JAG DÖR VAD GOTT! Lyxigt fastabryt idag, eller hur? ;)

 

Sen har hela min eftermiddag tillbringats framför spisen, haha! Min kusin kommer hit och äter middag med oss ikväll - det blir hamburgare med alla go'a tillbehör, och så lyxar vi till det med Rabarber- och jordgubbspaj med en gudomlig "vaniljvisp" till det! Längtar. "Smuldegen" till pajen höll på att försvinna när jag hade gjort den... Oups! Den var SÅ JÄVLA GOD att jag höll på att smaka upp allt, haha! :D


Hamburgare <3

 

Jag älskar hamburgare.
Det är bland det bästa i matväg jag vet. BARA goda saker!!!
Kött. Ost. Sås. Mer kött. Lite grönsaker... OCH rostad lök! Lite lite. Det blir gudomligt, jag lovar!!! Självklart är både köttfärsen och baconet närproducerat! :)

Mat och Biggest loser Australien

(Spoiler! Vill ni inte få det avslöjat för er vem som vann Biggest Loser Australien 2012 - läs inte det här inlägget, haha ;))

Jag har varit duktig idag och bakat två omgångar fröknäcke, så nu finns det om jag blir sugen på att tugga på något, haha! :) Det fick bli dagens mellanmål. Fröknäcke och Chèvremjukost är suveränt gott!

Och idag var det final på Biggest Loser Australien, som jag har sett i stort sett varenda avsnitt av. Älskar att alla Australiens realityserier är så långa! 60 avsnitt att bara götta ner sig i. Älskar att kanal 9 har valt att sända 2012's BL Australien. Och min stora favorit, Margie, som jag har tippat som vinnare sen tidigt, tidigt i säsongen VANN! Det var hon verkligen värd, vilken jävla fighter och så målmedveten hon har varit!

Jag tycker alltid att det är lika känslosamt att följa Biggest Loser-deltagare under deras resa. Det är mycket känslor och man ser verkligen hur dom förändras - såklart kroppsligt, men också mentalt. Från att vara blyga och så ledsna och nere, till att hitta självförtroende och älska sig själva och deras nya liv. Jag är faktiskt lite ledsen över att det är slut på BL Australien. Nu längtar jag till att 2013 års säsong ska visas här i Sverige!

 

Men hörrni! Åter till maten, haha! Idag lagade min mamma ett recept ur Katrin Z's "LCHF för alla i familjen". Biff Rydberg á la LCHF. FY FAN I HELVETE VAD JÄVLA GOTT! Katrins bok är verkligen en guldgruva när det kommer till LCHF-mat, och har ni den inte redan i er bokhylla så KÖP DEN! Biff Rydberg kommer garanterat att lagas många, många gånger här hemma. Stekt kålrot var en hit, även om det kanske är lite lite för mycket kollisar :)


En PW utan power

 
 
Idag har varit en bra dag,trotts huvudvärk och lite nackont.

Jag orkade mig aldrig upp på en PW imorse
- jag var så fruktansvärt trött och slut, så jag sov den extra 1 1/2 timme som powerwalken annars hade tagit. Jag har svårt för att komma till skott med träning på eftermiddagen - jag lyckas alltid skjuta upp det tills att det är kväll och dags att sova, och så blir det inte av.

Men tillslut så tog jag mig ut,
efter att jag lyssnat klart på Sommar i P1. Det blev en Powerwalk på 40 minuter utan så värst mycket power, haha. Har verkligen NOLL motivation och NOLL drivkraft. Har aldrig känt så förut, men förhoppningsvis går det över snart! MEN - en Powerwalk utan power är ju bättre än ingen powerwalk alls! ;)

Lite gladare blev jag när det började regna när jag var på väg hem igen. Jag älskar regn, det är så skönt!! :)

Morgon-PW

 
 
Så, då var dagen igång!Det ÄR ju så skönt att komma sig iväg tidigt på morgonen för en PW eller löpning. Synd att det är så svårt att spara på den känslan. Ska verkligen försöka ta mig upp innan jobbet för en PW varje dag denna vecka!

Nu blir det dusch och sen trampa iväg till jobbet!

Nya tag - igen!

Den här veckan som har varit skulle ha varit en vecka med nya tag för mig, både när det gäller kost och träning - men jag har ändå varit lite off och passiv på båda delarna. Men nu. Imorgon är det måndag - ny vecka, nytt fokus. Punkt slut!

Jag ska akta kolhydraterna, och ligga runt 20 så gott det går. Jag ska minska på "det söta" (sötningsmedel, jordgubbar/hallon, mörk choklad osv). Jag ska träna 5 gånger (PW, eventuellt löpning och till det styrketräning hemma). Och viktigast av allt: dra ner på rökandet IGEN.

Under sommarhalvåret, när det är soligt ute och härligt att bara sitta ute så blir det lätt att jag nallar lite cigg av mor min. Det har blivit lite för mycket av det de senaste veckorna, och jag vet att det påverkar både mat och hälsa. Nu är det skärpning!

Det är alltid skönt med nya tag, men jag vet att det är svårt att hålla på de nya tagen när veckan lider mot sitt slut. Torsdag-söndag är kämpiga dagar för mig. Då lyckas jag alltid på nått konstigt sätt släppa på peppen och blir lat (ja, LAT är helt rätt ord!). Jag blir lat när det kommer till att röra på mig och lat när det kommer till att hålla fokus på kosten.

Har ni kanske några tips på att hålla uppe motivationen till att må bra hela veckan ut, haha?

I alla fall. Om två veckor är det vägningsdags igen, och jag blir nöjd om jag ligger under 70 då! Pepp pepp!


Mat, mat, mat!

 
 



Så här har gårdagen och dagens morgon sett ut!
Härligt, va? Mums vad mycket gott jag får äta, haha! ;)

Igår for jag och mamma till Rödön för att plocka jordgubbar på Jordgubbslandet. Tio liter jordgubbar senare (haha, på bara några minuter!), och åååh så goda!

Vi kalasade till det med lite ost och salami. Gud vad jag älskar Gruyere och Manchegoost. Så  jädrans gott! Självklart fick lite jordgubbar göra resten sällskap på tallriken. En skiva jordgubbe på en bit ost är tillsammans gudomligt! :)

Imorse såg min frukost ut som på sista bilden - vi hittade Chèvreost med honungssmak på Ica. Praise the lord, säger jag bara, vad god den är! Med bara 0,2 kollisar per 100g är den super på hembakat fröknäcke :)

Tacos<3


Återigen tacos! Jag har nog ätit tacos minst en dag i veckan sen jag började med LCHF för ca 9 månader sen, haha! Tacos är såååå gott! På min tallrik ser ni det jag gillar allra, allra bäst. Tomaterna är undantag - jag äter i stort sett aldrig det - idag unnade jag mig tre stycken körsbärstomater ;)  Det bästa med tacos är gul lök stekt i smör. MUMS, i love it!!!




RSS 2.0