Spinning och skivstång

 
 
 
Igår var det här ett par trötta ben efter en timmes Spin puls (med pulsband så att man kunde följa / styra sin puls under passet! Skitkul!) och direkt efter det en timmes skivstångspass! Tycker det är så sjukt kul med pass - speciellt spinningen är vansinnigt roligt :)

Idag är det bara på't igen, även om kroppen nog hade behövt vila idag - men det får vänta tills imorgon. Ska bara äta lite ägg sen bär det av mot veckans sista skivstångspass!

Ostpuffar av brieost!

 
 
 
Titta! Visst ser det gott ut? Har läst på instagram flera gånger om "ostpuffar" som man gör på brieost i mikron. Dock har jag också läst att det bara funkar på vissa ostar? De flesta bara flyter ut. Vilket stämmer! Testade att göra puffar av en stor, rund Présidentbrie men det funkade inte alls. Däremot så funkade det PERFEKT med den lilla Présidentbrie-tårtan. Sjukt att det ska skilja så?! I alla fall så blir dom KANONGODA! Perfekt snack till filmen!

Gör så här:

1 tårtbit Président brie (obs att det MÅSTE vara denna!)
Lite krydda efter smak (jag hade vanlig allroundkrydda)

Skär bort det hårda skalet på osten. Allt ska bort! (Jag sparar dessa bitar att ha på mackan någon annan dag, även om det kanske inte är så gott, hehe ;)). Nyp av små bitar av osten och lägg på en tallrik täckt med bakplåtspapper. Se till så att det är bra med mellanrum mellan bitarna!
Ställ in i mikron i ca 3-3,5 minuter. De kan behöva vara inne längre - de kan behöva vara inne kortare. Vakta och titta, de ska få en gyllene färg! Efter ca 2 minuter kryddar jag puffarna lite.

Ta ut, låt svalna och njut!
 

Efter-träningsgott!

 
 
Bästa! Att blanda lite mindre än en halv dl grädde i Lindahlskvargen! Tar bort den värsta sötman (för jo, dom är läskigt söta dom där!), gör den gryyyymt krämig, len och bara förhöjer hela kvargen. Så jobbigt gott.
 
Erkänner ett beroende av dom här, vilket är sjukt tråkigt. Alla beroenden har hittills brutits och ska brytas. Allt som i matväg blir ett beroende för mig är dåligt. Så snart snart ska jag skära ner på den sötade kvargen. Snart ;)

Ost- och baconchips med dipp

 
 
 
 
 
 
Idag har jag pysslat på med att göra chips med lite olika kryddningar! I grunden är det ost- och baconchips med diverse kryddor på. Och till det OLW's dippkrydda med smak av Cheese & chili. Så gott!

Gör så här:

1 pkt bacon
Skivor av ost
Kryddor efter smak (jag hade grillkrydda, chili samt en pastakrydda)
En påse OLW's dippkrydda
3dl creme fraiche
en skvätt grädde

Skär baconet i mindre bitar och sprid ut på ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen på 200 grader tills att de har fått färg och börjar bli krispiga. Ta då ut plåten, och lägg över en skiva ost på varje bit bacon. Krydda lite ovanpå. Låt stå i ugnen igen tills att osten har blviit krispig och har fått fin färg.
 
Blanda dippkryddan med creme fraichen och grädden!

2 pass på Friskis!

 
 
 
Idag har jag avverkat inte bara ett pass på Friskis, utan två! Hur duktigt är inte det? Först 55 minuter spinning och 45 minuter senare ett en timmes skivstångspass :) Mina ben kommer nog att hata mig imorgon, men det är det värt.
 
Imorgon är planen 3,5 kilometer saaaaaaaakta löpning. Mer om det då! Sen åker vi till Strömsund för att fira midsommar. Jag förväntar mig massa god mat!

Lindahls kvarg!

 
 
Äntligen hittade jag den! Har ju fått tag i, och smakat, både citron/lime och hallon, och verkligen gillat citron/lime, men har innerst inne tänkt att den där, den måste vara så god! I butikerna finns den inte, eller så är den jämt slutsåld. Jag förstår varför! Igår hittade jag dom på Hemköp och ÅÅÅÅÅH SÅ GODA! Idag följer en med på Friskis så att jag har något att fylla på med mellan spinning och skivstång :)

LCHF-Cappucchino

 
 
LCHF-cappucchino efter recept av Anna Hallén!

Gör så här (receptet ger ca 1/2 liter!):

2 ägg
6msk kokosfett
2,5dl kokande vatten
1,5dl kallt vatten
1krm vaniljpulver
lite sötning (om man vill!)
frystorkat snabbkaffe
 
Mixa ihop ägg och kokosfett med en stavmixer. Häll på det kokande vattnet och mixa till en slät mjölk. Tillsätt det kalla vattnet och mixa mer. Blanda i sötning, vaniljpulver och snabbkaffet (enligt anvisningarna på kaffepaketet), mixa igen! MUMS!
 

Mina tre små kilometer

 
 
 
Det gick kanon att springa idag. Jag har alltid vädret att tacka när det går lite lättare ;) Det är ju alltid extra jobbigt att springa om solen är framme!

Nu kör jag på att springa mina 3km på grund av löparknä. Med tre kilometer kan jag sluta innan knät börjar göra ont. Och som tips från min moster Marions man Kalle så ska jag fokusera på att bättra på tiden på mina 3km - sikta på att bli snabbare - istället för att springa långt och nöta så. Får bli bra ett tag i alla fall.
 
Och ja, några sekunder snabbare var jag idag jämfört med i lördags! :D

Mitt väder!

 
 
Godmorgon! Idag är det mitt väder ute - det är "bara" 10 grader, blåser och regnar lite emellanåt. Så skönt! Det betyder att jag taggar inför lite löpning nu, ska bara dricka mitt kaffe. Frågan är bara om jag ska våga mig på lite backintervaller (och i så fall komma på vart den ultimata backen är?) eller om det bara blir 3km.

Vilket som så är det perfekt springväder för mig! Och det blir skönt att få röra lite på kroppen - igår var jag på ett skivstångspass igen och träningsvärken i ben, rumpa och axlar idag är inte nådig, ska ni veta! Är dock orolig för hur ryggen, axlarna och nacken reagerar på denna sortens träning, och jag hoppas det bara är träningsvärk och inte RIKTIGT värk som kommer tillbaka. Har ju inte haft tillfälle att rehabtränat något så nacken och axlarna kanske är lite mer utsatta nu än tidigare.

Håller tummarna att det bara är träningsvärk och att den inte går över i riktig värk. Och så hoppas hoppas hoppas jag att dom hör av sig för gymgenomgång på Friskis denna vecka!

Gruppass på Friskis

 
 
Hej på er! Hoppas allt är bra! Det är det med mig - jag är i full gång med träning på Friskis och Svettis, löptränar försiktigt, power walkar och gör övningar hemma. Det är jätteskönt när träningen blir en  del av vardagen, och man inte måste tvinga sig själv ut och iväg på något. Det faller liksom naturlig nu och jag hoppas det håller i sig hela sommaren. Sen söndags har jag gjort något varenda dag - och det är längesen jag var så pass aktiv att jag har tränat varje dag.
 
I torsdags var jag på mitt första grupppass på Friskis - skivstång! Kul, knixigt och jobbigt så klart, och huuu vilken träningsvärk jag har haft, främst i benen och i underarmarna. Idag har jag varit på spinning - också jättekul men så jobbigt, haha. Jag tycker det är grymt kul att svettas och få ta i. Imorgon blir det skivstång igen!

Dessutom så väntar jag på samtal från en tränare på Friskis så att jag ska få komma igång i deras gym. Måste ha en redig genomgång av maskinerna där då jag inte känner igen en enda från Actic i Södertälje. Vill inte gå in och göra fel så att kroppen kanske tar stryk. Förhoppningsvis får jag samtal och kan bestämma dag och tid för instruktion till veckan! :)

5km på 30min!

 
 
Idag var jag nöjd! Jag gjorde min bästa tid på 5 kilometer nånsin. På 30 minuter sprang jag. Så stolt! Knäet började göra ont efter 4km men jag kämpade på. Ännu värre var mjälthugget på höger sida som jag sprang med i sisådär tre kilometer, haha. Så ont det gjorde!
 

Krämig kycklinggryta med curry

 
 
Till middag idag blev det en fantastiskt krämig kycklinggryta med curry. Har aldrig någonsin lyckats tillaga något så gudomligt gott i hela mitt liv. Enkelt men gott! Receptet är från Anna Hallén, men med lite justeringar

Gör så här för 4 portioner:

  • 600 g  kycklingfilé
  • 2 st paprika
  • 2 st lök, gul
  • Salt och peppar
  • 2 msk smör, att steka i
  • 3 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1-2 msk sötströ (balanserar upp smaken av curry och gör den ännu godare!)
  • 2 msk soja, kinesisk
Skär kycklingfiléerna i bitar, hacka löken och skär paprikan i bitar, hetta två stekpannor med smör och bryn kycklingen (samt salta och peppra den!) i en medan du bryner löken och paprikan i en andra. Häll sedan över grönsakerna i kycklingpannan. Krydda med curryn och paprikapulvret. Häll sedan på grädde, creme fraiche, och smaka av med sötströ, soja. Låt puttra ihop ett tag på låg värme.
 
Jag serverade med en enkel sallad med lite tomater! Så gott!!!

Löparknä

 
 
 
Igår under löpningen började mitt knä krångla igen. Det gör jätteont på utsida vänsterknä när jag springer eller går i nerförsbackar, men när jag power walkar känns det inte. Så frustrerande när löpningen i övrigt flyter på så grymt bra. Efter 4 km börjar knät göra ont och då är det bara att ge upp.
 
Så klart är det "löparknä" det handlar om! Jag har bokat tid hos en sjukgymnast här i Östersund men det blir inte förrän nästa onsdag, så under tiden jag väntar på det så kör jag dessa stretchövningar i filmen ovan, två gånger om dagen. Har läst på lite och eventuellt kan jag springa lite lätt - kanske 3-4km - och sluta innan det börjar göra ont.
 
Så typiskt när det känns så bra i övrigt med löpningen. Det är grymt kul och jag orkar verkligen. En härlig känsla!

Lax på grönsaksbädd

 
 
 
Middagen idag blev lax! "Lax på grönsaksbädd" för att vara exakt! En stor favorit, med recept från Anna Hallén. Lax med grönsaker och en kall sås med räkor. Så gott!

Gör så här, 4 personer:
  • 600 g laxfiléer, skinnfria
  • 200 g räkor, skalade
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl dill, hackad
  •   Salt, efter smak
  • 1 st zucchini
  • 1 st silverlök
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika, röd
  • 8 st plommontomater eller cocktailtomater
  • 1 msk paprikapulver
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak
  • Smör, att steka i samt till ugnsformen
 
Ta fram laxen och tina, sätt ugnen på 200 grader. Vispa grädden, blanda i cremefraichen, blanda i dillen och räkorna och salta efter smak! Låt stå i kylen. Hacka zucchini, silver- och rödlök och paprika i bitar och stek allt i en stekpanna med smör. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt tomaterna mot slutet. Lägg de stekta grönsakerna i en ugnsfast form.
Salta laxen och skär den i bitar, lägg på grönsaksbädden och låt tillagas i ugnen i ca 20-30 minuter. Servera med såsen!



Måndag = nya tag!

 
 
 
Hej på er! Idag är det måndag, och nya tag! En anledning till att älska måndagar, tycker jag :) Man kan "starta på nytt". *I helgen har det blivit en hel del onyttigheter och min kropp mår skit efter allt jag har stoppat i mig. Man förstår varför socker och kolhydrater öht är skit - hemsk egetnligen att man vill misshandla sin kropp så!
 
Nu dricker jag kaffe och ska strax ut på en löprunda. Vädret är prefekt just nu så jag måste passa på! Det blåser, är mulet och svalt :) Får se hur lång runda det blir men jag ska sikta på 50 minuter löpning och hoppas att mitt knä orkar med.
 
Vill visa er hur middagen såg ut igår också! Fint, eller hur?! Färsk, stekt torskrygg med ägghack i smör och lite ärtor! Mums!

Chiapudding med vaniljsmak

 
 
 
Idag har jag testat chiapudding för första gången! Chiafrön är ett riktigt superduperfrö som innehåller massor av protein (20%), omega 3, antioxidanter, dubbelt så mycket järn som spenat, magnesium och kalcium! Fröna är riktigt bra för magen och näringsupptaget eftersom fröna blir till ett gelé i tarmarna.

Jag blandade 2msk chiafrön med 1dl mandelmjölk (osötad!) och 0,5 dl grädde, samt en halv tesked sötströ och en gnutta vaniljpulver, som fick stå i kylen med platsfolie på under natten. Serverade med lite tinade hallon :) Väldigt gott, men portionen kanske blev lite för stor (tyckte detta var väldigt mäktigt, antagligen på grund av grädden?).

Väldigt gott i alla fall, och vill man inte göra pudding på fröna kan man bara sprinkla dom över yoghurten eller blanda i smoothien innan man äter!

Grekisk pyttipanna

 
 
 
Idag blev det dags för min favvorätt nummer 2, efter kycklinglevergrytan! Grekisk pytt! :) Recepet hittar ni här, och det är verkligen fantastiskt gott! I och med att fläskfilén ligger i en marinad över natten blir köttet oerhört mört och fint! :)

Hemma, och jordgubbstårta!

 
 
 
 
 
Hej på er! Nu är jag hemma på sommarlov i Östersund! Vilken grej. Har svårt att förstå att jag blir här i nästan tre hela månader innan jag ska tillbaks till Stockholm igen!

Jag har världens bästa mamma! Hon har bakat min jordgubbstårta till mig! Den var helt fantastiskt god, och helt perfekt! :) Jag har ju dock inte ätit socker eller sötning överhuvudtaget på ca 2 månader, så det kändes väldigt väldigt sött, haha! Men väldigt god var den. Jag njöt, och fler bitar blir det nog!

Jag tycker att ni alla ska testa att göra denna tårta i sommar. Den är lite meckig med vaniljkräm som måste göras dagen innan montering osv, men det är värt det! Den slår ALLA tårtor jag någonsin har ätit. Lovar! HÄR hittar ni mitt recept på jordgubbstårta! Lycka till, och ni kommer inte ångra att testa den :D
 

Nya vanor - in med salladen ut med blomkålen!

 
 
Mums! Igår var det min födelsedag, och då fick jag önska middag. Självklart så blev det kycklinglevergryta! Men denna gång med en härlig sallad istället för blomkålsris. Jag har insett att jag måste skära ner lite på blomkålen och broccolin. Jag har i stort sett ätit det VARJE dag i snart 9 månader. Helt sjukt att man inte har lessnat än! :) Jag älskar broccoli och blomkål, men har insett att det för mig egentligen är ganska onödigt i måltiderna. Det tillför mig inget (förutom en massa bra vitaminer såklart!). Tror att det har blivit tillsatt som tillbehör till mina måltider endast på grund av att jag har varit rädd för att jag inte ska bli mätt, vilket är skitsnack egentligen - jag måste börja lita på att det faktiskt kan räcka med måltiden plus en fräsch sallad istället!

Det är skönt med lite variation ibland, såklart :) Dessutom är det ju en del kollisar i broccoli och blomkål om man jämnför med sallad så att dra ner på det kan vara positivt! Och jag har sagt det förut, och säger det igen - mer inälvsmat åt folket! Så nyttigt och så jävla gott!




RSS 2.0