PW på nästan 7,5km

 
 
 
Härligt att komma ut och röra på sig och känna att man har en energi utan dess like! Jag hade spring i benen idag och såg till att få ut det genom att spurta i alla uppförsbackar :) Det var kul!

Nystartsveckan

 
 
Min nystartsvecka är snart över. Det känns okej, jag kan ju det här, jag vet hur man gör och hur det går till både kostmässigt och träningsmässigt! 
 
Det har varit otroligt skönt att komma tillbaks lite till gymmet, även om det också har varit motigt! Jag har sänkt vikterna i alla övningar för att låta kroppen känna på lite igen, och det har gått jättebra! Jag har träningsvärk i varenda liten fiber i kroppen och jag älskar ju känslan! :) 
 
Igår gjorde jag bröstpasset, sänkte bänkpressen med 5 kilo, men det var så lätt, jag hade utan tvekan kunnat köra mer och det känns otroligt bra. Då kan jag köra mitt gamla vanliga nästa vecka, och sakta och säkert börja öka ännu lite mer framöver. Så kul! 

Saftigt fläsklägg med broccoli och kall pepparrotssås

 
 
 
Efter tips på mat så kokade jag idag rimmat ekologiskt fläsklägg som jag köpt tidigare i veckan. Har aldrig ätit det förut och var kanske lite tveksam, men HJÄLP vad gott det var?! Så saftigt, mört och smakrikt! Jag åt det tillsammans med kokt broccoli och en kall pepparrotscreme.
 
Recept för 4 personer (Sammanlagt ca 3kh, 83g fett, 26g protein och 855kcal per portion)

1,2 kilo rimmat fläsklägg på ben
1 gul lök i mindre bitar
1 morot i mindre bitar
4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
200g broccoli
1dl majonnäs
0,5dl creme fraiche
2msk fint riven pepparrot
1 msk saft från en citron
salt och peppar
 
Skölj köttet under kallt vatten, lägg i en rymlig kastrull eller gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt vattnet koka upp och ta bort skummet som lägger sig på ytan av vattnet. Sänk värmen, och lägg i löken, moroten, lagerbladen och pepparkornen. Sätt på ett lock på grytan och låt köttet sjuda i ca 2h, eller tills att köttet släpper från benen. 
 
Koka broccolin och gör den kalla pepparrotscremen genom att blanda majonnäs och creme fraiche, rör ner pepparrot, citronsaft och kryddor. 

Varm äggmjölk och ostmacka

 
 
 
Dagens brunch såg ut så här! Ett glas varm äggmjölk med smak av kanel, och ett ostbröd med smör, philadelphia, skinka, avokado och lite paprika :) Mums! 

Brunch

 
 
Dagens brunch! En kopp varm äggmjölk med smak av kanel och ett ostbröd med smör, philadelphiaost (alltså HUR gott?!), skinka och lite paprika - MUMS! Nu är jag redo för ett gympass där ryggen ska få sitt :)

Nystart

Igår gjorde jag mitt första gympass på en månad och det var fantastiskt, om än lite nervöst! Körde mitt gamla vanliga benpass, mest för att känna på kroppen, lite lägre vikter än vad jag hade tidigare. Idag har jag träningsvärk och det är välkommet :) Planen nu framöver med träningen? Jag kommer att köra mot ett tungt styrkeupplägg under en längre period nu framöver med fokus på att bli stark, de första månaderna med lite lägre vikter på basövningarna och med fokus på att träna in teknik, lite som har fallit bort tidigare.
 
Jag håller på att försöka styra upp maten också. Det har blivit väldigt lite LCHF den senaste månaden och väldigt mycket allt annat... Jag ogillar verkligen att jag låter mina känslor styra hur jag äter emellanåt, men den senaste månaden har verkligen kört mig i botten... 
Nu är det nya tag som gäller! 
 
Under sommaren kommer jag att släppa kaloritänk, som jag har kört med de senaste månaderna (att äta uppemot 2400 kcal), jag tar upp det igen efter sommaren. Nu vill jag fokusera på att äta bra lågkolhydratkost, och äta sånt som jag vill, inte som under den senaste perioden tvinga mig själv att äta MYCKET. Eventuellt att jag ser till att äta lite mer de dagar jag tränar styrka, främst mer protein då jag också tillåter mig proteinshakes. 
 
Det känns bra. Jag behöver nog krascha för att komma igen ännu starkare och ännu mer målmedveten :D 

Katastrofmånaden

Usch vad längesen det var jag skrev något här! Jag har varit i den värsta svackan någonsin under mina snart 5 år med LCHF. Den senaste månaden har jag varit inne i slutspurten av mitt tredje och sista år på min utbildning på Konstfack, vilket har betytt examensarbete. Vi har planerat för och byggt utställning, haft vernissage, och också presentationer av våra arbeten. Det har tagit på mina krafter nå så jävulst och jag har mått SKIT. 
 
Jag har varit otroligt stressad och min kropp slutade funka helt och hållet, både fysiskt och psykiskt. Jag har haft ont ÖVERALLT, mest i ländryggen med flera ryggskott, jag har sovit jättedåligt - haft problem med att somna på nätterna, jag har varit konstant förkyld och trött, ledsen. Det har lett till att jag har tröstätit och inte hållt mig till kosten överhuvudtaget, och gymmet har jag inte varit på en enda gång. Inte ens en liten promenad har jag orkat med. Det har känst förjävligt! 
 
Nu är utställningen på skolan över. Vi har gjort våra presentationer. Det är bara en liten komplettering på rapporten som ska göras, men jag är klar! Och det betyder  att jag kan komma tillbaks. Jag har haft några dagar på mig nu att varva ner och samla ihop mig lite. Jag har inte ont i kroppen, aptiten är tillbaks, jag sover bra, förkylningen har släppt och jag känner mig lugn.
 
Nu är jag påväg tillbaks och detta är en liten nystart för mig :) 
 
 




RSS 2.0