PW i solen idag!

Från dagens PW i stålande sol! Det är kanske bland det bästa jag vet - att få komma ut i friska luften på en promenad för att rensa huvudet. Idag i Flemingsbergsskogens Naturreservat :) 

Hela kroppen skriker av träningsvärk, speciellt överkroppen idag. Det är skönt! Igår vågade jag öka bänkpressen med 5kg. Lite svajigt och läskigt, och istället för att göra 8 reps per set så blev det bara 5. 5 Var precis vad jag klarade av. Kändes lite surt, men jag har i alla fall ökat och ska vara nöjd och stolt över det. Har fegat på 25 kilo ganska länge nu så det var dags.
 
Bänk och böj är mina läskigaste. Jag vet inte vad det är men där fegar jag och håller tillbaks. Antar att det har med bristande teknik att göra. Måste verkligen gå till botten med det och nöta lite, annars kommer det ju aldrig att hända något! 

Spenderar pengar

 
 
Rimlig tankegång vid CSN in på kontot: "Måste fokusera och spendera pengar på det jag tycker är kul, och passa på nu när jag ändå HAR pengar". Klickar hem 4 påsar proteinpulver. 
 
För! I sommar när skolan är slut har jag ingen inkomst om jag inte får ett jobb, vilket betyder att jag MÅSTE lägga de pengar jag har på vettigare saker... Som typ mobilräkning och mat? Typ? Får passa på med lyx när jag ändå kan! 
 
Detta är mitt BÄSTA proteinpulver, alla gånger, och tackar Tina för tipset. Har testat några nu, och denna är helt outstanding, så krämig och fyllig - och man kan göra jättegoda puddingar på den om man bara blandar i lite mindre vatten. Ser fram emot att få testa smakerna Double Chocolate Almond, Vanilla Ice Cream, Blueberry och Pina Colada :) Har hittills bara testat Päronsplitt som jag har nu, men tänker mig att det inte kan gå fel med de andra smakerna heller ;)

Inte helt nöjd med kh-mängden i varje shake, det landar runt 3g per portion. Liiite för mycket för att jag ska vara helt okej med det, men konsistensen och att de är så goda väger upp mot det :)

Tidig morgon och ryggpass!

 
 
 
Bild från igår, ovanligt tidig morgon för mig med kaffe för att vakna till lite ;) Har blivit RIKTIGT bra på att sova den senaste tiden (läs "det senaste halvåret). Det har tamigfan varit sovmorgon varenda dag tror jag. Kan knappt minnas sist jag var uppe så tidigt som kl 06? Sjukt. 
 
Igår gjorde jag veckan ryggpass, och det känns verkligen idag måste jag säga! I hela kroppen, men verkligen verkligen i rygg! Det känns alltid extra bra när träningsvärken kommer då kan jag vara nöjd över passet! :) Ökade marken till 55kg igår, körde tre set med 8 reps. MEN! Jag har problem med att stången glider ur händerna - mina händer klarar inte att greppa stången och hålla den tillräckligt länge, läser på lite och kanske måste jag köra lite greppträning för att få starkare nypor, haha! Inte riktigt ett problem jag hade förväntat mig skulle komma :)
 
Axlarna fick sig också en extra genomkörare igår, och där känns det verkligen idag! Militärpress på (fortfarande) 20 kilo, 3 set 10 reps, och sen en lite lätt framåtlutad hantellyft med 6kg hantlar 3 set och 10 reps. 
 
Idag är det superfint väder och jag planerar en timmes PW! 

Strikt LCHF: Krämig carbonara á la Sofies LCHF

 
 
Jisses vad längesen det var jag lade upp ett recept här i bloggen... Jag äter ganska tråkigt om jag får säga det själv nu när jag styrketränar. Det är mycket protein och väldigt mycket samma varje dag... 

Men nu! Jag har fått dille på Carbonara, så här kommer ett recept som jag svänger ihop när jag har lite tid. Det går fort och är väldigt mättande! Och strikt dessutom :) 1 portion är ca 5g kolhydrater, 34g protein, 56g fett och 652 kcal. 
 
Gör så här, för en portion: 

100g shiratakinudlar
70g bacon (ett halvt paket)
1 ägg
0,25dl grädde
3msk majonnäs (jag använder Hellmans som är mildare i smaken)
Salt och peppar
40g parmesanost
20g gräddost

Skölj nudlarna under kallt vatten och pressa sen ur den mesta vätskan. Hacka baconet i små bitar och knaperstek. Stek upp nudlar och bacon tillsamman med lite smör, ta från plattan och sänkt värmen. Häll på grädden och knäck i ägget. Rör om och ställ tillbaks på plattan. Rör om hela tiden. Krydda med salt och peppar.

Riv parmesanost och gräddost, häll upp nudlarna i en skål och blanda väl med osten.
 

Gårdagens ryggpass

I flera dagar nu har jag känt mig stark. Jag ser stark ut, och det känns så bra! :) 
 
Igår gjorde jag veckans ryggpass och det kändes bra! Är i Östersund dock och har inte med mig min loggbok så har lite dålig koll på vad jag tar i övningarna. Testade mig fram lite i alla fall och har riktigt med träningsvärk i hela kroppen idag - såååå skönt! 

Dessutom så ökade jag i marken och lyfte 50 kilo idag! Det går sakta men säkert framåt. 50 kilo kändes dessutom som inga som helst problem med 3 set och 8 reps på varje. Ökar till 55 nästa gång! :) Enda negativa med passet var att jag inte hade mina handskar med mig heller. Har så jävla mesiga händer och fick så fruktansvärt ont i dom när jag lyfte och drog igår - speciellt på latsdragen, rodden och marklyften. Det svider fortfarande i handflatorna idag... 

V.9, det börjar hända något!

 
 
 
Haha alltså.... Det här känns så töntigt, men jag vill ändå dela med mig. De senaste veckorna har jag verkligen gått och hatat på min kropp. Inget känns bra. Jag känner mig ful. Det är hemskt egentligen hur man kan hata på sig själv så mycket. Tänker ofta att jag borde uppskatta mig själv mer och ha bättre självförtroende över hur jag ser och och hur jag är som person, men det är svårt emellanåt! 
 
Idag såg jag ändå något i spegeln! Har nojat över att jag kanske bara lägger på mig massa fett och lyfter för lätt för att bygga några muskler. Nu har jag ju inga bilder att jämnföra med, men så här ser jag ut idag, och jag gillar faktiskt det jag ser! Det har ju hänt i alla fall något den senaste månaden! Lite muskler börjar titta fram. Kanske kan jag längta till deffen och se vad som händer då. Men först två månader tungt bygg till! 
 
Igår gjorde jag veckans första pass som ju är ben. Det kändes riktigt bra, Energin och orken fanns där och det var kul! Träningsvärk idag och det känns bra :)
 

V.7, sista styrkepasset

Uhhhh igår gjorde jag sista styrkepasset för den här veckan... Fyyyy vad hemskt det var! Åt ganska nära inpå jag gick för att träna vilket jag aldrig mer kommer göra igen - tror det var det som drog ner hela mig idag. Trött, slut, noll energi, illamående och allt var så JÄVLA tugnt, och jag var sååå irriterad på allt och alla på gymmet (bland annat över viktskivor som inte var på plats, människor som okuperade maskiner länge osv...), haha. 
 
Nä, det gick verkligen inte bra. Men det måste man väll acceptera att det kommer att komma sånna dagar också emellanåt. Nya tag nästa vecka helt enkelt! :) 

Har dock en go' trötthet i kroppen idag, lite träningsvärk så det var väll ändå ett helt okej pass! Vad riktigt trött och slut igår efter träningen, åkte direkt hem och lade mig i sängen och kollade serier resten av kvällen. Somande dessutom tidigt och har verkligen fått sova ut idag vilket var jätteskönt! 
 
Planen idag är en PW, likaså imorgon då jag missat cardio i veckan. Tyvärr är det ju dom passen som blir lidande när skolan tar upp mer tid när vad jag planerat, men hellre det är styrkepassen! 

Fokus på mat!

 
 
 
 
Mycket av mitt fokus just nu går åt till mat och träning. Det är så mycket för mig runtom träningen. Massa mat som ska lagas, loggas, hållas koll på, räknas på. Runt träningen är det att planera träningstillfällen, packa ner och ur träningskläder, hålla koll på att allt jag behöver är med till skolan och så ska vi inte prata om tiden det tar att faktiskt göra sig i ordning före och efter träning, haha... 
 
Det går bättre och bättre med maten - jag har fått en helt okej koll på den nu, det flyter på och jag vet på ett ungefär hur mina matdagar ska se ut. Jag känner inte heller att det är lika överjävligt och jobbigt att äta på kaloriöverskott heller vilket känns skönt :) 

Här ovan är denna veckas matlådor. Enkelt, få kollisar och väldigt gott (och enkelt att få i sig, inte på tok för mycket mat - kyckling med wokgrönsaker, bacon + bea, och nedan lax med wokgrönsaker, bacon och till det hollandaisesås!). I genomsnitt per dag äter jag ca 10-15g kollisar, 130g protein och 200g fett, 2300 kcal. 
En dag kan se ut så här:

Frukost: Falsk mannagrynsgröt med 0,5dl hallon (3,5g kh), eller en ostplätt med 20g bregott och ca 5-6 skivor gräddost (1g kh)
Lunch: 120g kyckling, 70g bacon, ca 50g wokgrönsaker eller broccoli samt 4msk bearnaisesås (4g kh)
Efter träning: En vassleproteinshake (1,5g kh)
Middag: Samma som lunch (4g kh)
Kvällsfika: Äggmjölk (1,5g kh)
 
 




RSS 2.0