Ostbröd med salami och brie

 
 
Hej på er! Imorgon sätter jag mig på tåget för att åka tillbaks till Södetälje och studier i Stockholm, efter ett fint sommarlov! Jag ska ha dessa ostplättar med salami och brie med mig som lunch under tågresan.
 
Är brydd att jag aldrig har gjort ostplättar innan - dom är ju huuuur goda som helst, med endast 0,3 kollisar per bröd. Något som händer framöver är att jag helt kommer att utesluta mandelmjöl pga onödigt mycket kolhydrater, och då blir dessa perfekta frukost- och mellisbröd!

Gör så här (för 6 bröd):

3 ägg
3 dl ost (i dessa hade jag både prästost och parmesan!)
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader, vispa äggen fluffiga och blanda fiberhusket och bakpulver. Riv osten. Vispa ner husk och bakpulver med äggen och vispa sen ner osten. Låt svälla ett tag (5min räcker).
Klicka ut 6 högar på bakplåtspapper och grädda plättarna i ugnen i ca 9-13 minuter, eller tills att dom har fått fin färg!

Klart!

Löpningen då?

Ja, hur går det med löpningen? Den har avtagit helt och hållet. Jag har sprungit 3km sen den 19 juli. Det är ju så klart på grund av mitt löparknä.
 
Jag har haft kontakt med Lina Björkskog som har skrivit inlägg om träning för bla. löparknä - titta gärna in på hennes blogg! Med tips från henne har jag låtit löpningen vara helt och hållet. Jag har inte sprungit minsta lilla, utan har istället fokuserat i tre veckor på att göra Linas övningar för löparknä, som man kan se i det här inlägget!
 
Dom övningarna har jag gjort varannan dag, plus att jag har sett till att noggrannt stretcha samma muskler varannan dag. Konditionsträningen har jag fått från spinningen så den har absolut inte blivit utesluten :)
 
Tanken var att jag skulle börja löpträna igen igår, men det känns som att jag håller på att bli förkyld, och tänker att det är dumt att äventyra att förkylningen blir värre.
Planen är i alla fall - när förkylningen är över - att jag ska börja löpträna lite lite. Att springa 2km varannan dag till att börja med, i kombination med Linas styrkeövningar samt stretching både före och efter löpning. De 2km ska sedan (efter vad jag tänker ca 3 veckor) trappas upp sakta sakta. Tänker +0,5km åt gången, kanske var tredje vecka.
 
Jag ser verkligen fram emot detta, även om det handlar om att börja om från början. Skulle detta in fungera så blir det att vända sig till min gamla sjukgymnast i Södertälje för vidare hjälp därifrån. Men först detta! :)

Veckans bloggutmaning: Mitt nya liv

 
 
 
Den nya LCHF-sajten "LCHFfamiljen" är uppe och den verkar kanon. Jag måste på något sätt blåsa lite liv i den här bloggen - för min egen skull, och i och med det, och i LCHFkosten, som har spårat ur lite under sommaren. så tråkigt, men jag vet ju att kosten är svårare för mig att tygla under de tre sommarmånaderna, utan rutiner och med goda jordgubbar som lockar ;)

LCHFfamiljen har en veckoutmaning och jag ska försöka haka på emellanåt. Veckans utmaning heter "Mitt nya liv", och jag ska lista tre fördelar som jag har sett med LCHF under mina snart 2 år med kosten. Här kommer dom:
 
1. Kroppen känns lättare, friskare och fräschare. Med bröd, pasta, ris och socker blir min kropp tung, klumpig, plufsig och svälld. Vem vill bo i en sån kropp? Bara känslan av att kroppen känns frisk, rensad och fräsch gör jättemycket för mig. Det hjälper det psykiska och får mig att vara gladare, piggare och mer positiv. En tung, svälld kropp drar ner mig på många sätt.
 
2. Lågkolhydratkosten har fått mig att uppskatta träning. Den har fått träningen att bli en självklar del i min vardag. För två år sen var det träning för mig att promenera en-två dagar i veckan. Idag löptränar jag, powerwalkar, gymmar, går på spinningpass, tränar hemmavid och älskar det (för det mesta, haha!). Jag gör något i stort sett varje dag, och har kosten att tacka för detta. I och med start med lågkolhydratkost kom suget efter att må ännu bättre, vilket kom ur träning.
 
3. Något som jag verkligen tycker om är att jag slipper dom där sockertopparna- och dalarna som icke-LCHFare får. Blir inte grinig när jag inte får socker, slipper sötsug och håller mig mätt läääänge!

Vinbärskaka med vaniljfudgetäcke

 
 
 
 
 
 
 
 
Hej på er! I helgen har jag bakat! Jag fick en idé tidigare i veckan om en vinbärspaj i kombo med fudge, så igår testade jag det! Och jag måste säga att jag är ett geni, haha! Den blev fruktansvärt god och väldigt väldigt lyckad! Och fin!
 
Jag är en sucker för sött och surt i kombination, och då är den här kakan/pajen ett guldkorn, vill jag lova :) Dom sura röda vinbären gör sig väldigt bra ihop med den söta, kolaaktiga täcket av fudge. Ni bara måste testa!

Gör så här (jag har använt mig av en lite ugnsform (Le Cruset), ca 19x26 cm):

Pajdeg (efter 56kilo's recept!):
1,75 dl mandelmjöl (jag använder sellton)
25 gram smör
0,5 msk fiberhusk
ca 0,5 msk sötning (jag använde Sukrin gold, men sötströ eller annan funkar lika bra!)
0,5 krm salt
1 äggula
1 msk grädde

Fyllning:
ca 4-4,5dl färska röda vinbär

Fudgetäcke:
2,5dl grädde
50g smör
3 msk Sukrin Gold
1krm salt
1krm vaniljpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader, klä formen med ugnsfolie (så att det ska gå att lyfta upp hela kakan sen!). Blanda smör och mandelmjöl väl, blanda sen i resten av ingredienserna. Låt degen vila i kylen minst en timme. Tryck ut i formen och grädda i ugnen ca 7-8 minuter, eller tills att pajdegen har fått fin färg. Låt sen svalna. Rensa bären!

Gör sen fudgen: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen (jag låter den gå på 2 värmeenheter av 5). Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 20 minuter, tills att smeten är lite tjock och "trögflytande" (det ska bli lite större, segare bubblor). Från början kan det vara bra att röra i fudgen så att den inte kokar över. Ta från plattan och låt stå och svalna ett tag.

Fördela sedan bären i pajskalet. Häll över fudgen och ställ in formen i kylskåpet så att fudgen får sätta sig och stelna. Det kan ta ett tag! Efter 5 timmar var fudgen fortfarande lite mjuk - vilket var gott! Efter natten i kylen hade fudgen stelnat helt och kakan fick en annan karaktär - självklart god den med :D Lyft sen upp kakan ur formen och skär ut bitar.

Laga och njut! Vi åt med lite vispad grädde och toppade med lite mer färska vinbär. Kanongott!



Örtkrydda

 
 
Mitt bästa just nu! Finncrisp med smör, kaviar, ägg och ÖRTKRYDDA! Lovar att det är mitt bästa köp denna sommar. Eller detta ÅR! Det är så jävla gott så det finns inte. Äter det på allt. Äter det som det är direkt ur handen, haha!

Dagens frukostmacka

 
 
Dagens frukostmacka! Nybakat fröknäcke med smör, ost och nyplockade jordgubbar! Mums! Magen blir inte så värst glad av jordgubbarna, men det är ju så gott och svårt att motstå :) Speciellt en tallrik jordgubbar med grädde och lite sötströ.

Mina fällor under sommaren: jordgubbar och rotsaker i ugn. Min mage tackar mig inte!




RSS 2.0