Vecka 3

Idag kickar jag igång vecka 3 på mitt tyngre styrkeupplägg (känns konstigt att säga att jag lyfter tungt, då det egentligen inte är så tungt om man jämnför med andra ;) Men jag antar att det handlar om att jobba sig upp mot ännu tyngre vikter!).
 
Idag med mycket träningsvärk i bröst, rygg och triceps efter lördagens pass med fokus på bröst, axlar och armar. Min svåraste övning är på det passet och det är såklart bänkpress. Svajigt, rätt ostabilt och svagt trots lättare vikter. Kollar videos på nätet på teknik och försöker memorera hur det ska se ut. Svårt ändå! Men träningsvärken finns ju där så något har jag väll gjort rätt ;)
 
Har haft lite funderingar kring kosten de senaste två veckorna också. Dels på grund av att jag blir så otroligt trött efter mina styrkepass (och inte mellanpassen med PW's), dels då jag ska ligga på ett kaloriöverskott (japp), enligt uträkning närmare bestämt 2400 kcal per dag, vilket är sjuuuuukt mycket mer än vad jag är van vid... Så det har varit lite problem. Det är sjukt svårt att komma upp i det kcal-antalet! Man måste äta MYCKET! 
 
Så antagligen har tröttheten efter styrkepassen berott på kombination med kaloriunderskott (att jag inte har fått i mig tillräckligt mycket mat efter passen) - nu ska jag verkligen KÄMPA för att komma över 2000 kcal så att det faktiskt händer något med mina muskler :)
 
Jag har också funderat lite på kollisar i kombination med tyngre styrketräning. Behövs det? Måste jag öka kollisintaget för att prestera bättre på passen? Som jag förstår det så bidrar kollisarna med energi till passen - att man ska orka mer (mer energi). Det har jag ju dock under passen! Enligt lite research så ska det ju inte vara några problem alls att styrketräna med mindre kollisar, så jag kör på, men ökar mitt kollisintag från 5-10g upp till 20-25g istället :)

En update!

 
 
 
Igår startade jag mitt träningsupplägg helt på egen hand. Nu är det på riktigt! :) De seanste två veckorna har jag tillsammans med PT gått igenom träningsupplägget så som det ser ut per pass, gått igenom varje övning nogrannt, tittat på RM och räknat ut vad jag ska lyfta. Tittat på teknik och nött in hur det ska kännas och se ut. Hur jag ska tänka och andas. 
 
Det är tre kämpiga pass må jag säga. Tugnt och utmanande som bara den, med så pass tunga vikter som jag inte är van. Men det ska gå! :)

Så igår gjorde jag mitt första pass helt på egen hand - och det gick bra! Jag har sån träningsvärk i ben och rumpa idag så jag knappt kan röra på mi! Vissa övningar är svåra tekniskt och jag hoppas jag löser det så gott det går. Får se till att kika på videos om teknik så att det sitter i bakhuvudet :)

Lite läskigt dock att köra själv. Att pressa och peppa sig själv, veta när det är dags att öka vikter. Och diciplinen! Nu SKA det ju vara 3 styrkepass i veckan + helst två, tre dagar cardio, haha. Ska verkligen kämpa för det!




RSS 2.0