Energin!

 
 
Jag har sån energi att det är sjukt! Får verkligen försöka ta vara på den när den är här :) Det här är en så fantastiskt bra träningsvecka! Igår blev det ett kanonpass på SATS igen, med böj, militärpress och latsdrag som störtsta fokus. Kastade också in lite stångcurls, pushdowns för triceps och rodd. 
 
Militärpressen har jag pressat mig själv på, det känns så bra! Jag har legat och nött på 20 kilo i flera månader då jag inte har vågat eller känt att jag skulle orka mer, och igår flög 25 kilo upp hur lätt som helst :) Det känns så kul! 
 
Och jag måste bara skriva om det konstanta träningsvärken jag har dragits med nu sen jag startade det här upplägget. Antar att det är på grund av ökning av vikter i varje pass, 3ggr i veckan, haha! :) Men det är en skön känsla! 

Starting Strength v. 2

Nu är jag inne på vecka två av mitt nya träningsupplägg "Starting strength", och det känns fortfarande såå bra! Vikterna ökas lite lite varje pass och det går bra 

Veckan

Det har varit en bra vecka! Jag är så sjukt taggad på nya upplägget, och har haft ett sånt sug efter att åka på gymmet idag på en SÖNDAG bara för att få göra ett tredje pass denna vecka :) Har aldrig någonsin ens tänkt tanken att åka till gymmet på en söndag (mest för att jag tänker mig att det är jättejättemycket människor där...).
 
Jag kollar mycket videos på teknik på youtube och övar känsla och teknik här hemma framför spegeln, bara för att känna på och hitta något som känns rätt. Mest i marklyft just nu då det är där jag får ont i ländryggen och imorgon är det ett maklyftsset som gäller. Svårt dock att träna teknik när det bara är ett set mark i passet? Kanske får lägga på lite lite och nöta teknik där också och gå ifrån det där enda setet och öka på! 

I veckan har jag också hunnit med tre stycken cardiopass, två PW's varvade med löpning (1h 10 min vardera) och ett pass på crosstrainern (37 min).
 
Det känns bra, jag känner mig motiverad och stark, fokuserad och driven. Hoppas känslan håller i sig! Jag är lite nervig över byte av gym nu i slutet av Juni då jag flyttar till Östersund och ska börja på Friskis och Svettis igen, men det går nog bra :)
 

Nytt träningsupplägg!

 
 
Jag är peppad! I veckan så startade jag på ett nytt träningsupplägg, och det känns såååå kul! Det heter "Starting Strenght" och är ett välkänt styrketräningsprogram som har känts lockande ett tag nu! Så nu har jag tagit tag i saken och satt igång :)

Det är ett väldigt simpelt och tydligt program, som ser ut så här: Man tränar tre pass i veckan
 
PASS A

- 3set x 5reps knäböj
- 3set x 5reps bänkpress
- 1set x 5reps marklyft
 
PASS B

- 3set x 5reps knäböj
- 3set x 5reps militärpress
- 3set chins till fail
 
Tanken är att man vid VARJE PASS ska försöka öka vikterna, om än bara 2,5 kilo, och göra det så långt det bara går. Man tränar tre dagar i veckan, och då vartannat pass (Vecka 1 pass A, B, A, vecka 2 pass B, A, B osv...)
 
Det känns jättebra. Mitt tidigare träningsupplägg som jag kört i nästan sex månader nu börjar kännas lite långtråkigt. Det har varit ett kanonbra träningsupplägg men med väldigt mycket "småövningar" runtom basövningarna, vilka jag bara har kört en gång per vecka (en dag marklyft, en dag bänkpress och en dag knäböj). Det här upplägget ger mig mer tid till basövningarna (som knäböj tre gånger i veckan, och de andra övningarna i stort sett två gånger i veckan!), och fokus på dessa känns kul och viktigt :) 
 
Utöver detta så kommer jag ändå att lägga till två-tre isolerande övningar som jag tycker är roliga (som stångcurl, hammercurls, pushdowns, eventuellt rodd, och så diverse magövningar), som jag växlar mellan under de olika träningsdagarna.
 
Jag är taggad! Ska köra detta fram till september, ska bli spännande att se vad det gör med styrka och muskler och hur tungt jag kommer att lyfta då! 
 
 

Strikt LCHF: Maffig macka med räkröra, ägg, avokado och kallrökt lax

 
 
 
 
 
Jättehungrig? Då passar denna bastanta kräftmacka perfekt ;) Ostbröd, smör, kokt ägg, en krämig och underbart god kräftröra, toppat med avokado och kallrökt lax.

Gör så här för fyra portioner: (En macka ger ca 4g kh, 67g fett, 45g protein och 794 kcal)
 
3ägg
3dl riven ost (jaganvänder gräddost)
1msk fiberhusk
1tsk bakpulver
 
450g kräftstjärtar
1,5dl majonnäs
1dl kräftost
1,5msk riven pepparrot
lite saft från lime
lite dill
salt och peppar
 
4 kokta ägg
2 avokados
ca 120g kallrökt lax
Smör
 
Blanda ägg, riven ost, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Låt svälla några minuter. Klicka ut på ugnsplåt och grädda i ugnen på ca 200g i sisådär 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna. 

Blanda majonnäs och kräftost, rör ner räkorna. Smaksätt med pepparrot, limesaft, dill, salt och peppar. Låt stå och gosa till sig i kylen ett tag. 

Skiva ägg och avokados och förbered laxen. Dags att montera mackorna! Bred smör på ostplättarna, lägg på det skivade ägget, vräk på med en rejäl slev kräftröra och toppa sen med avokado och lax! MUMS! 
 




RSS 2.0