55 minuter och 7,58 kilometer!

 
 
FY FAN! Jag är så nöjd! Idag vaknade jag och tänkte inte ta mig ut överhuvudtaget. Sen bestämde jag mig för en längre PW, men innan jag knöt på mig skorna så kände att Nä, det blir löpning! Vädret är ju ultimat! Regn, svalt och bara helt perfekt för löpning. Och jag hade så rätt. Idag klarade jag 50 minuter löpning och jag fixade det på 7,58 kilometer!

Allt var prefekt - förutom ett krånglande knä efter 40 minuter. Det har gjort jätteont, och är högerknäet som gör ont på utisdan vid varje löpsteg. Så jävla irritersamt när man är så inne i det och känner att inget kan stoppa en. Det gör mig arg! Så jag pressade. Stannade, pressade, stannade och pressade sen tills att dom där 50 minuterna var slut. Hade det inte varit för knät hade det blivit längre, men jag är ändå så nöjd!

Att vakna och känna att "nä, idag blir det inget alls", till att ha gjort sitt bästa löppass hittils är GRYMT! Jag tänker tillbaks till för ett år sen då mindre än 15 minuter effektiv löpning var det jag klarade av. Idag springer jag med lätthet i 50 minuter och jag är så galet stolt över mig själv!
 
Att Södertälje dessutom bjuder mig på de bästa möjliga rundorna att springa är en stor bonus - det finns så mycket fina vägar och slingor att springa så det är tråkigt att jag måste lämna dom över sommaren. Känner att det blir svårt att hitta lika bra rundor i Östersund, men jag får försöka anpassa det :)
 

Näst sista rehabpasset

 
 
Hej på er! Hoppas allt är bra - det är det med mig! Trött efter dagens träning, men det är väll den bästa tröttheten som finns?! Eller hur? :) Idag var mitt näst sista rehabpass på gymmet - jag kör ett sista pass på tisdag nästa vecka innan jag lämnar Södertälje för sommaren.
 
Jag är så oerhört glad att jag har fått en sån professionell och superbra hjälp med mina rygg- axel- och nackproblem av min sjukgymnast. Övningarna jag har gjort de senaste månaderna har varit så jäkla grymma - och att slippa gå och ha ont hela tiden är sååå fantastisk! Tänk att jag i september-november-december förra året hade konstant ont i rygg, nacke och axlar. Så ont att jag ibland grät, knappt kunde röra mig, och hade en fruktansvärd huvudvärk varje dag.

Idag är jag felfri och har i stort sett inte haft ont en enda gång sen jag började rehabträna. Helt fantastiskt, och det gör mig så hemskt hemskt glad och tacksam över att det faktiskt har gått att få hjälp! Nu är det upp till mig att hålla efter, fortsätta träna och fortsätta slippa ha ont! Såklart är motivationen på topp - jag vill inte ha ont mer.

Hurra för min fantastiska sjukgymnast! Vilken hjälp jag har fått!

I min matlåda: Pizza med chili & paprika-creme fraiche

 
 
I min matlåda kommande vecka hittar man pizza! Det var längesen, men en stor favorit så klart! Idag spejsade jag till den med några klickar creme fraiche med smak av paprika och chili! Gott!
 
Gör så här:

Pizzadeg
1,5dl pofiber
1,5dl mandelmjöl
3msk fiberhusk
3msk mjölkpulver
1tsk salt
3dl vatten

Topping
Krossade tomater
2 vitlöksklyftor
Salt, peppar, oregano
3 paket mozarella
skivad ost, jag använde präst denna gång
En burk creme fraiche med smak av paprika och chili
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till pizzadegen och tillsätt vatten. Blanda! kavla ut degen på ett bakplåtspapper, med ett extra papper på degen, så att den inte fastnar i kaveln. Ta bort det övre papperet och nagga degen. Skjuts in i ugnen i ca 15 minuter. När bottnen är klar - höj ugnen till 200 grader.
 
Gör tomatsåsen! Blanda tomater, pressad vitlök och kryddor i en kastrull och låt puttra i några minuter! Bred tomatsåsen på pizzabottnen, skiva mozarellan och sprid ut, skiva ost och lägg på, och klicka sen ut creme fraichen! Grädda i ugnen tills att osten har fått fint färg!
 
Servera med en god bea!
 
 

Löparshorts

 
 
Detta väder kräver mindre kläder! Jag kommer inte palla springa i sommar i mina långa tights, så idag traskade jag ner till Södertälje centrum och köpte dessa shorts på Stadium! Att dom sen dessutom var i strl 36 var en fantastisk bonus - de i 38 var på tok för stora. Har aldrig aldrig aldrig i hela mitt liv fått på mig något i den lille storleken! Helt underbart! ;)

Nu kommer mina ben att vara lite svalare och mindre instängda under nästa löppass!
 

Mer före-efterbilder!

 
 
 
Det är faktiskt dags för lite före-efter-bilder igen! Nu var det sjukt längesen ju - rättare sagt ett år! :) Även om det känns konstigt att lägga ut sånna här bilder, så är det väldigt peppande för mig att se att det går åt rätt håll med kroppen, och att jag trivs mer och mer med hur jag ser ut!

Sen jag flyttade till Södertälje i september 2013 så har det inte hänt så mycket med min vikt. De senaste 8 månaderna så har min vikt i stort sett stått stilla, eller växlat mellan ca 66 och 67,5 kilo, vilket är grymt! Det gör inget att jag inte går ner, och att jag har hållt min vikt så pass bra är jag sjukt stolt över!
 
Jag ville dock ta en "förebild" på mig själv nu när jag har börjat löpträna och gymma, för att se hur min kropp (eller om min kropp!) svarar på att jag rör mig mer samt om den lilla styrketräningen förändrar min kropp. Jag förväntar mig inte allt för stor viktnedgång framöver - mer jag hoppas på att bygga mer muskler, och kanske bli lite mer "slimmad", om man kan skriva så, haha! :)

Jag har ganska höga förväntningar inför sommaren. Det första jag ska göra när jag kommer till Östersund är att skaffa ett gymkort på Friskis och svettis, och få hjälp med ett styrketräningsprogram för hela kroppen. Jag hoppas att det får mig att vilja träna MER och att jag, i september kan ta nya före-efterbilder och se att det har hjälpt min kropp att bli ännu starkare :) Spännande, eller hur?!
 

45 minuter löpning

 
 
Igår kämpade jag mig ut på en löprunda igen, med 15 minuter PW som uppvärmning och 20 min PW som avslut. Allt som allt sprang jag ca 45 minuter - men med rätt så många "andningspauser" ska tilläggas ;) GUUUD vad jobbigt det var! Så varmt, så svettigt, så jävla KÄMPIGT! Hur mycket jag än tog i efter att ha stannat för att återhämtat mig så kände jag bara hur energin rann ur kroppen i varje löpsteg, sen var det stopp och tvungen att stanna och andas. Sjukt! Men 45 minuter blev det i alla fall, och jag är nöjd!

Idag är jag lite öm på framsida benet mellan där foten och benet går ihop, haha. Får se om det blir mer löpning imorgon eller om jag ska avvakta tills jag ändå ska på gymmet på tisdag! :)
 
Det är i alla fall en otroligt härlig känsla att springa och känna att man faktiskt GÖR något. Oavsett om det går bättre eller sämre så rör man på sig och det är ju det viktigaste!

Ugnsbakad lax i hummersås

 
 
Mums! Ugnsbakad lax i hummersås!

Gör så här (för 4 portioner):
4 bitar lax
3msk Hummerfond
1dl vatten
1,5dl creme fraiche
3dl grädde
3tsk dijonsenap
röd stenbitsrom
finklippt dill
peppar
broccoli + blomkål
 
1. Sätt ugnen på 200ºC.
2. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
4. Strö dill och rom över laxen.
5: Koka broccoli och blomkål och servera till!

En timmes PW och den där jävla solen

 
Hej på er! Hur är det i värmen? Jag hatar det. Jag blir så hemskt hemskt arg och irriterad och less när det är varmt. Nu har det varit sommar i två dagar och jag är redan sååå less!

Men efter att ha hatat värmen och solen och sommaren i några timmar så trotsade jag den istället och tog mig ut på en härlig (men väldigt svettig och varm!) PW! Det var skönt! Det är ju alltid lite extra härligt när man får svettas för då känns det ju verkligen som att man har gjort nått ;)

Kepsen kommer att bli räddning i sommar! Utan den skulle jag förgås. Håller trots allt huruvdet skyddat från solen så att man inte börjar koka :) Det är det värsta - jag klarar inte sol mot huvudet och i ögonen så där direkt och länge, då får jag snabbt huvudvärk och får värmeslag. Keps hjälper förvånansvärt bra! :)
 
En timme PW blev det i alla fall, och jag är riktigt nöjd! Mina ben kändes riktigt starka och jag hade riktigt bra kraft i dom - sånt är alltid roligt att känna!

På gymmet!

 
 
 
Hej på er! Vilken bra dag det har varit - jag har lyckats få bort lite skolarbete, och tränat! Träningen gick så bra. Det blev intervaller på löpbandet idag - 3 minuter snabbare löpning varvat med 3 minuter lugnare löpning i sammanlagt 30 minuter.

Det var sjuuuuuukt varmt i lokalen och jag svettades som en jäkla gris. Det bara rann! Men jag klarade det, även om det kanske gick liiite saktare mot slutet! 4,5km på 35 minuter kändes okej! Och sen såklart styrketräning på det. Är så kul att jag är så taggad och sugen på gymmet varje dag nu. Om jag bara hade haft möjlighet att faktiskt vara där mer!

Det första jag gör när jag kommer till Östersund näst-nästa vecka är att traska till Friskis och svettis för att skaffa ett 3-månaders kort där PLUS att boka in handledning på gymmet. Ska verkligen se till att få hjälp med att sätta ihop ett träningsprogram för hela kroppen. Det är dags!
 
Dagens mat idag blev korvstroganoff med broccoli och en liten hög västerbottensost! MUMS!

Gymmad och klar!

 
 
Här är en väldigt trött och svettig version av mig, efter ett pass på gymmet! Vet inte om det berodde på den otroligt höga luftfuktigheten som är ute nu, eller om jag verkligen gav allt - men det har typ aldrig hänt att jag svettats så mycket ;)

I alla fall så blev det ett jättebra pass idag! Jag vågade mig upp på löpbandet trots att jag sagt till mig själv att vila några dagar åter igen. Sist jag sprang - i förrgår - så fick jag otroligt ont i vad jag tror är hälsenan på vänster ben/fot. Det har varit på g ett tag då jag känt av att det har gjort ont där när jag har sprungit, men i förrgår gjorde det verkligen ont. Igår var det inte bättre, men idag har jag knappt känt av det (bara när jag har gått i trappor) så jag tänkte att uppvärmningen på gymmet får bli på löpbandet - mest för att testa.

Det gick suveränt! Inte det minsta lilla ont, och det kändes bättre än på länge. Är lite i en svacka i löpningen just nu då det bara känns tungt, motigt och ont, men löpbandet verkar funka! Det blev 15 minuter löpning som uppvärmning med starka ben och långa kliv, samt 5 minuter som avslut efter gympasset! Grymt! Imorgon blir det vila, och känns det fortfarande bra i foten och benen på torsdag så ska jag köra ett pass på mitt program, där det är intervaller som väntar! Peppar peppar!
 
Inatt kommer jag nog att få sova gott i alla fall!
 

I min matlåda: Västerbottensostpaj

 
 
 
 
Hej på er! Det var längesen jag gjorde ett matlåderecept nu :) Igår blev det en fantastiskt god västerbottensostpaj att ha med som lunch till skolan! Recepetet är 56kilo's.

Gör så här:

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Blanda mandelmjöl och sesammjöl och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 10 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj ugnen till 200 grader.

Pajinnehållet:

300 gram riven västerbottensost
3 ägg
3 dl vispgrädde
lite salt

Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajskalet, över osten.
Grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen. Serveras ljummen eller rumsvarm!

 

Fröknäcke

 
 
Älskade frukost! Nybakat fröknäcke med smör, rökt skinka och paprika! Mums! Igår var jag i valet och kvalet över helgens frukost - det känns som att jag är så sjukt less på ALLT. Har ni några tips? Är riktigt less på ägg, yoghurt/kvarg och bröd överlag. Idag gick detta bra då det var längesen jag åt skinka och paprika, haha ;)

Längtar till jag är tillbaks i Östersund och kan dra igång med stavmixer och smoothies igen!
 

Nyheter från Lindahls - smaksatt sockerfri kvarg!



Nyheter från Lindahls! Helt sjukt, jag har gått och känt på och tittat på vaniljkvargen som finns så många gånger de senaste veckorna, vet hur god den är och vet hur dålig den är för mig med socker och på tok för mycket kollisar. Har önskat mig en smaksatt kvarg fast sötad med sötningsmedel.

Och så helt plötsligt! Detta! Hallelulja för Lindahls! Dom har i dagarna släppt tre nya kvarg, med smakerna Citron-Lime, Hallon och Persika-Passionsfrukt (den som jag har velat testa mest av allt, men som inte fanns när jag handlade... Jaja!).

Nu är det ju så att jag har en sötnings- och sockerfri period. Allt är ett big no-no. Men jag var bara tvungen. Jag är sjukt svag när det gäller nya grejer som ÄR FÖR MIG. Som dessa. Och det är ju inte så mycket sötning i dessa, så min sötningsfria period fram till 6e juni får en liten-liten paus på två dagar ;)

Har ätit den med Citron-Limesmak, och JÄVLAR vad fantastiskt god?! Så sjukt. Kanske bara för att jag inte har ätit nått sött överhuvudtaget på väldigt länge? Den var i alla fall amazing.

Däremot så mår min mage inte så värst bra just nu. Och självklart är det på grund av den här kvargen. Skönt att veta hur bra jag däremot mår utan allt sött. Nu har jag ont i magen, är uppblåst som en ballong och mår bara allmänt kasst. Och det är ju inte kul.

En efterlängtad power walk

 


Idag var det löppass enligt mitt schema i Runkeeper. Dock så känner jag att jag måste lyssna på kroppen min och då jag har ont i fötterna och framsida underben så måste jag bara låta det vara ett tag. Löpningen får helt enkelt skjutas upp någon dag! Det dåliga samvetet kommer krypandes, men jag vet ju att jag inte kommer palla hur mycket som helst, så det är bara att bita ihop.

Istället tog jag mig ut på en efterlängtad power walk! Det var ritkigt längesen - de dagar jag inte har löptränat har jag liksom inte haft någon ork till att göra annat än att vila, haha så det har inte blivit några pw's alls!

Energin och kraften jag hade idag var dock fantastisk! Att jag faktiskt gick snabbare idag, än jag sprang när jag löptränade i förrgår är inget vi behöver prata högt om, eller hur ;) Det var skönt, och det blev en lång härlig tur, bland annat efter sjön Maren nere i Södertälje centrum! Det är riktigt fint där.

Gubbröra!

 

 


Idag efter min PW så ställde jag mig och gjorde en gubbröra till lunch! Detta är lyx för mig, då jag vanligtvis inte äter finncrips på grund av det ganska höga kolhydratsinnehållet. MEN jag tycker att man får lyxa till det ibland :D Gubbröra på finncrisp är en match made in heaven! Så gott!

För två portioner (typ!) behöver du:

3 hårdkokta ägg som har fått kallna
1 lagom stor röd lök
1 ask ansjovis
creme fraiche efter smak och konsistens (jag använde bara ca 2msk!)
finn crisp
smör

Hacka äggen fint, likaså den röda löken. Skär ansjovisarna i mindre bitar och rör ihop allt med creme fraiche. Bred smör på finncrisp och lägg på gubbröran! Mums!

Spring och trött



Hej på er från världens tröttaste! Idag har jag varit helt slut. Vet inte om det är någon liten förkylning som spökar eller något annat? I alla fall så har jag hunnit med en löptur - 30 minuter intervaller på 5min "snabbare löpning" varvat med 5 minuter lättare löpning.

Men idag var det tungt. Riktigt tungt! Benen orkade inte riktigt, mjälthugg, tungt att andas. Vet inte om jag tog i lite för mycket när jag sprang fort, eller om kroppen bara inte riktigt var i fas denna gång. Men genomfört blev det, så klart! :) Jag tycker faktiskt att jag är RIKTIGT duktig. Löpningen blir bara bättre och bättre, jag orkar mer, och känner mig starkare. En härlig känsla!

Nästa pass är i övermorgon och då är det dags att öka till 45 minuter löpning!



Tummen upp!

 
Hehe, det gick SUVERÄNT. Nästan oförskämt bra. Har hittat en riktigt härlig "runda" i mysiga skogen, men super underlag för mig - alltså inte för hårt! Mysigt dessutom att springa i skogen - det blir mycket lättare då. Det är dessutom så fint här i Södertälje.

Jag gjorde ett personbästa idag dessutom - 6,65 kilometer på 45 minuter, och höll dessutom den snabbaste genomsnittstidene på 6:48. Hurra! Men bäst av allt så klart: inget knäont idag!

Godmorgon!



Godmorgon på er! Idag råkade jag sova lite längre än vad som var planerat, haha! Tanken var att relativt tidigt ta mig ut på en löprunda då jag i eftermiddag dessutom ska på gymmet. Vill få löpningen avklarad så fort som möjligt så jag får tid till lite plugg emellanåt.

Men nu är jag på g! Ska bara hälla i mig en kopp kaffe sen väntar 40 minuter löpning ute i regnet (OM mitt knä klarar det! Jag sprang på bandet i 30 minuter i förrgår och då kändes det inget alls, så jag hoppas det går bra även idag :))

Nya favvoosten

 
 
 
 
 
Hej på er! Så här ser mina frukostar ut den här veckan :) I helgen bakade jag en ny omgång fröknäcke, och passade på att testa en ny ost när vi var och storhandlade. Jag är ett stort fan av grevé, även om den är lite för lam i smaken för mig ;) Jag har aldrig testat detta märke, och blev extra glad när det stod på den att den var extra stark!

Den var verkligen SÅ GOD! Kraftig smak, saftig och perfekt tillsammans med fröknäcket. Nya favvoosten! (Ja, efter västerbotten så klart! ;))

Knäet!



Blääääääää! Jag har precis avverkat 40 minuter löpning, och det gick KANON! Bläet kommer in för att mitt vänstra knä började göra ont när det bara var 5minuter kvar. Helvetes jävla skit. Jag blev så arg! Halt-sprang mig igenom dom sista 5 bara för att fullfölja helt. När jag sen PW-ar så gör det inte det minsta lilla ont, hur snabbt jag än går.

I alla fall, så har det aldrig nånsin hittills gått så lätt för mig att springa, så jag är oerhört glad att min kondition har blivit så avsevärt bättre sen jag började med löpprogrammet jag springer efter! Även om intervallpassen - som är dom allra jobbigaste, med varvat snabb / normal löpning är SKITJOBBIGA så ger dom mig hur mycket som helst i den längre, lugnare löpningen!

Känslan idag var att jag med lätthet hade kunnat springa milen. Med lätthet. Det är en fantastisk känsla, men att sen inte kunna fullfölja det på grund av ett kasst knä gör mig oerhört irriterad ;) Nästa gång, kanske!

Håller bara tummarna att knät känns tillräckligt okej för att springa med på tisdag :)

Träningen igår



Hej på er! Haha min kropp är så öm och känns helt och hållet slutkörd. Jag har ont i varenda liten muskel och det känns som att det inte finns tid för återhämtning på något sätt. Att springa varannan dag tär på mig, så jag får se hur mycket jag orkar :) Kanske får försöka öka vilan mellan passen till två dagar istället för bara en.

Igår var jag i alla fall på gymmet och tränade! Det var ett tag sen nu, och det är alltid lika kul och framförallt skönt! Jag ställde mig direkt på löpbandet med 5 minuter PW som uppvärmning följt av 10 minuter snabbare löpning (tror jag höll mig på mellan 6-7km/h), vilket är sbabbare än vad jag springer när jag är ute. Vila med 5 minuter PW och sen 10 minuter snabbare löpning igen - men denna gång lite saktare än den föregående :)

Det gick bra, var inte så jobbigt som jag föreställt mig, och jag genomförde det! Det är svårt på bandet för det är inte lika jobbigt som att springa ute. Det känns lättare och jag orkar mer. Dock så känner jag inte HUR jobbigt det är - igår var jag alldeles vimmelkantig när jag klev av bandet, vilket så klart inte var bra. Kände nog inte hur mycket jag faktiskt tog i.

Efter träningen så mumsade jag i mig en medpackad burk med kvarg och hallon! Mums med påfyllning direkt efter ett träningspass!

Oliver

 


Hej på er! Hoppas ni hade en fin valborg! Idag har jag bara slappat. Jag har ärligt inte gjort någonting alls föurtom att ligga i sängen och tittat på serien "Girls". Min brutala träningsvärk sitter fortfarande i - ni vet den där träningsvärken när man knappt kan sätta sig eller ta sig upp från toaletten, haha ;)

Jag har sett till att stretcha i två omgångar idag, men känner att det kanske inte alls ger någon effekt när träningsvärken redan har kickat in. Hoppas bara att det känns bättre imorgon, för gör det så här ont kommer jag aldrig kunna springa, vilket skulle vara surt. Ska alltid alltid alltid se till att vara nogrann med stretchingen OAVSETT vad jag gör framöver! :)

I alla fall så har jag hittat ett nytt favvosnack som omväxling till osten, nötterna och ölkorven. Jag är inte riktigt säker på om jag tycker det är gott eller äckligt med oliver, men ja! Dessa små påsar är perfekta och det finns många smaker att välja mellan. Dessa två har jag testat hittills och Provencal var allra bäst, med lite hetta! Tips om man vill ha något kolhydratsnålt snack nån kväll.




RSS 2.0