Om att börja på gym

 

Så här såg mitt mellismål ut i eftermiddags! Massa ost (alltså, Västerbottensost?! Hur fantastiskt gott? I kuber. Så krämig!!!), lite jordgubbar och hallon! Och kaffe på det så klart! :)

Jag har varit hos både kiropraktor och sjukgymnast idag. Det gick jättebra - jag behöver inte min kiropraktor längre, nacken och ryggen och axlarna är "bra", han behövde inte släppa upp eller knäcka till nångonting alls idag! Dessutom så har jag ju varit bra och inte haft ont nått alls i flera veckor nu. Nu ska detta bra resultat bara bli långsiktigt, vilket betyder förebyggande träning.

Är nervig inför att börja träna på gym - jag och sjukgymnasten gick runt och kikade idag och usch vad stressad jag blev av att bara gå och titta i gymmet, så mycket människor och hög musik. Men det blir bara att bita ihop!

Nästa vecka startar jag sjukgymnastiken med fokus på rygg nacke och axlar. Förhoppningsvis så blir det inte för stressigt för mig att gå två gånger i veckan. Är ju så sjukt jävla stresskänslig just nu, och två dagars måsten till kanske får bägaren att rinna över för mig, vi får se. Hoppas inte i alla fall!

I min matlåda: Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika

 
 
 
 
I min matlåda denna gång- en krämig kycklinggratäng med tomater och basilika. Sjukt snabb att göra, och så jävla god! Väldigt väldigt mättande och jag får ut 8 portioner ur receptet :)

Gör så här:

1,5 grillad kyckling
1 ask körsbärstomater (eller mer om man vill!)
1 kruka färsk basilika
4dl grädde
4dl creme fraiche
4 msk dijonsenap
4 vitlöksklyftor
salt & peppar
3dl riven ost

Ta kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form. Skär tomaterna i halvor och lägg över kycklingen. Lägg sedan över den färska basilikan. Blanda ihop creme fraiche, grädde, senap, pressad vitlök och smaka av med salt & peppar. Häll över i formen. Strö över osten. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter!

Jag åt med shiratakinudlar!


Min dag

 

Idag har jag tagit mig en ledig dag från skolan. Planen är att rita på lite eget, göra och skicka iväg lite jobbskisser, bara ta det lugnt och gå på en härlig PW. Känner att jag måste ta varje litet tillfälle jag bara kan till att varva ner. Det låter så sjukt töntigt, men för mig är det ett måste. Jag är så stressad hela dagarna, och minsta lilla tillfälle till att inte behöva göra speciellt mycket är guld värt just nu. Så att jag orkar med.

Frukosten idag blev som ni ser på bilden. Oh yes, I did! Mandelbröd, några lager greveost, toppat med några skivor västerbottensost, in i mikron några minuter. YUM! Nästa gång kanske det kommer med lite skinka och tomat på.

Förresten! Någon som har några bra andningsövningar som man kan ta 10-15min en gång om dagen? Googlar men hittar inget vettigt känns det som.

Till frukost: Kokospannacotta

 

Hej på er! Usch, jag är så fruktansvärt dålig på att uppdatera här - jag mår inte så bra, och har inte gjort på ett tag, så det är anledningen.

I alla fall. Ni minns väll min lilla period med hunger, haha? Åt massa massa men gick ändå runt hela dagarna och var så hungrig. Det har gått över! Men nu är det åt andra hållet istället - jag har inte speciellt mycket aptit, men försöker ändå se till att äta frukost, som jag har hoppat tidigare.

Det hjälper mig mycket med skolan att ha med mig något litet på morgonen som jag äter när jag kommer fram dit. För det mesta blir det en macka med ost på, men nu har jag gjort ett litet mejerifritt test som jag absolut kommer att ha med mig framöver! Måste bara fixa små små matlådor som jag kan ha det i!

Kokospannacotta! Förbereder kvällen innan och det blir väll ca 4dl - dvs 4 "frukostlådor". Mejerifritt, ca 4 kollisar per portion och riktigt mättande! Super!

Gör så här, kvällen innan:

1 burk kokosmjölk, eller kokosgrädde, 400ml
2krm vaniljpulver
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt några minuter, i en djup tallrik. Häll upp kokosmjölk och vaniljpulver i en kastrull och låt puttra lite, ta av från plattan och rör ner gelatinbladen. Häll upp i små portionsformar (eller minimatlådor!), och låt stå i kylen under natten. Servera med ex. hallon och lite kokos, eller varför inte LCHFklubbens underbara müsli? :)

Självklart kan man smaksätta pannacottan med lite vad man vill - kanske saffran, kardemumma eller varför inte kakao?


LCHF-semla!

 

Årets första (och sista!) semla är i min mage nu! Så fantastiskt god, men oj oj oj vad mäktig. Så mäktig att det känns som att det gott och väl räcker med en semla per år. Varken mer eller mindre!

Vill ni ha recept så får ni klicka in er HÄR på bästa Jills blogg! Receptet räckte till 5 semlebullar, men nästa gång (läs; nästa år) tror jag att jag gör 10 minibullar / minisemlor istället. En stor är sjukt jobbig att ge sig på haha ;)

Det allra allra bästa är den superenkla mandelmassan (här med lite justerade mått):

1,5 dl mandelmjöl
1 msk sötning
3 msk grädde
några droppar bittermandelessens

Bara blanda ihop allt! Och bittermandelessensen förhöjer hela jäkla smakupplevelsen! Skulle kunna sleva i mig denna mandelmassa tills jag dör. Så fruktansvärt god!


Hur jag klarade mina månadsmål (jan-feb)

 

Hej på er! Idag vaknade jag upp i Östersund i mitt rum i min säng. Så obeskrivligt skönt, ska ni veta! :) För en månad sen (ungefär, har gått lite fler dagar!) satte jag upp två mål för en månad (7 januari till 7 februari): Att dels gå ner de kilon jag gick upp under jul (1,8 kilo), och att dels inte äta något sött överhuvudtaget (dvs. cola zero, sötning, LCHF-bakverk m.m.).

Jag klarade båda mina mål med bravur, och jag är riktigt nöjd! :) Dock så har det inte varit det minsta lilla kämpigt med det söta - jag behöver det inte alls, saknar det inte alls, men vill ÄNDÅ unna mig det i framtiden för det förhöjer min vardag, om man kan säga så? :) En Cola Zero då och då, sötströ till pannkakan, kanske en LCHF-chokladboll eller nått sånt. För att det är gott, och för att jag gillar det :) Nu har jag ju i alla fall bevisat för mig själv att jag klarar mig bra utan det söta, och det är fint!

Kanske att det blir en sötningsfri månad varannan månad, bara för att komma bort från sötning emellanåt?

Och vikten! Jag har gått ner det jag gick upp under jul PLUS 0,3 kilo till! Så bra! Jag har varit lite orolig pga. att jag har varit så stressad den senaste månaden, att det skulle ha påverkat min vikt negativt, men det har ju gått okej ändå. 2,1 kilo ner på en månad innebär ca 0,5 kilo i VECKAN, det tycker jag är otroligt mycket, då jag ändå är så nära mitt viktmål och min vikt i stort sett har stått still i ca ett halvår!

Nu ska jag klura på nya mål inför kommande månad! Vad har ni för mål?

Stressar av

 

Vilken skön måndag det har varit!
Jag är ledig idag och imorgon, och imorgon eftermiddag åker jag ÄNTLIGEN till Östersund. Herregud, jag har varit i Stockholm en månad och det har verkligen känts som en evighet... Det ska bli så skönt att koppla bort allt här och bara få vara i några dagar.

Idag har jag tagit det så lugnt jag bara har kunnat. Jag har skickat ett gäng jobbmail, förberett lite plugg inför nästa vecka då jag kommer tillbaks till skolan, ätit hallon! Haha! Jag måste verkligen stressa av mig lite - det har varit helt sjukt de senaste veckorna..

Jag har i alla fall också passat på att vara ute. Löpning var inte planen, men det blev det ändå! Och gud så skönt det var!!! Typiskt nog så började mitt vänsterknä att protestera rejält efter 3,5 kilometer så det vara bara ge upp. Power walkade resten, ca 3 kilometer, så det var skönt ändå :)

Ska se till att införskaffa ett par nya, fräscha löparskor om inte allt för länge. Har länge planerat att åka in till Stockholm och gå på Löplabbet för att få ett par skor utpassade. Man måste ju vara försiktig med sina fötter och ben. Kanske finns det tid till det näst-nästa vecka!

Förutom det så kommer jag (förhoppningsvis) börja gymträna med sjukgymnast näst-nästa vecka: en tid är i alla fall avsatt för det, så nu när jag är i Östersund får jag införskaffa ett par träna-inne-skor! :) Alltid kul att starta något nytt och köpa nya grejer, så att man blir ännu lite mer peppad! Jag ska börja träna axlar, och rygg för att förebygga problemen jag har haft i rygg-nacke-axlar de senaste åren. Kommer att bli kämpigt med mina hektiska dagar, men en överenskommelse är MINST två träningsdagar i veckan + lite hemmaövningar. Det känns i alla fall helt okej :)

Sambalkyckling med jordnötter

 

Idag stod jag för middagen hemma! Gott och enkelt, men väldigt starkt blev det, haha ;) Inget för dom med svaga magar! Sambalkyckling med jordnötter och Shiratakinudlar!

Så här gör du (för 5-6 personer):

1 1/2 grillad kyckling
2 paket bacon
salt, peppar
7dl grädde
2 msk sambal oelek
1,5dl jordnötter

Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form. Skär baconet i små bitar, och knaperstek det. Lägg sedan över kycklingen. Salta och peppra.

Vispa grädden fluffig och blanda ner sambal oeleken, häll över kycklingen och baconet. Toppa med jordnötter och låt stå i ugnen ca 15-20 minuter. Jag serverade med shiratakinudlar! Gott!


Konstant hungrig

Hej på er! Nu var det länge sen sist?:) Det är inte så bra med mig, om jag ska vara ärlig! De två-tre senaste veckorna har på något sätt varit väldigt jobbiga på olika sätt. Jag har varit helt utpumpad - trött, orkeslös, matt... Jag har en förkylning som inte verkar vilja "komma ut", vilket resulterar i halsont på morgnarna, men inget mer. Jag har problem med nacken, vilket resulterar i  huvudvärk, från morgon till kväll. Jag är sjukt stressad konstant - över skolan, förståss, och det tar så jävla mycket på en...

I och med allt detta så har det ställt till det
med mitt matintag på nått knepigt sätt. Det känns som att jag har gått och varit konstant hungrig i flera veckor - jag är hungrig dygnet runt i stort sett, och blir inte mätt OAVSETT vad det är jag äter (självklart LCHF). Hungrig efter lunch. Hungrig efter middag, hungrig på morgonen, hungrig innan jag går och lägger mig

Nått fel är det. Jag har testat att äta MER - tar mat i två omgångar, tillsätter extra mycket fett i form av creme fraiche, philadelphiaost, avokado. Inget funkar?! Jag äter och äter och äter (och äter mindre), men blir ändå hungrig. Och så här har det varit i flera veckor. Helt sjukt.

Någon som vet vad det beror på, och vad kan jag göra åt det?!

Min faster och jag har pratat lite, och det kan ju vara så att min kropp precis har "kommit ikapp" mitt miljöombyte från lugnet i Östersund, till mer fart i Stockholm (jag är iväg mer, åker fram och tillbaks), vilket gör att jag gör av med mer energi. Sen är det ju den här jävla stressen. Mår så sjukt dåligt över det, och självklart är det väll kanske den största boven i hungerdramat (haha).

Ett första steg är att börja äta frukost igen. Väl värt att prova, såklart! Något litet på morgonen, väl förberett dagen innan. Eventuellt att jag börjar lägga in några små mellanmål - åtminstonde på eftermiddagen - lite nötter, ost eller ölkorv så att jag får något i magen mellan lunch och middag.

Vill gärna höra vad ni tänker om allt detta? Har ju ätit LCHF i över ett år och blir lite brydd över dessa sjuka hungerkänslor som har hållt på ett bra tag nu... :(




RSS 2.0