Slår rekord!

 
 
Idag, mina damer och herrar, slog jag vad man nog kan kalla för ett dunderrekord! Jag sprang ÅTTA (8!!!!) KILOMETER! H-e-r-r-e-g-u-d! (Herregud för att ha gått från ynka 4kilometer till att dubbla det!)

Hur mycket energi har jag egentligen haft i kroppen som inte har fått komma ut?! Det bara flöt på. Och det bästa av allt - jag hade kunnat nå milen om mitt vänsterknä inte hade börjat protestera. Jag liksom sprang-haltade fram den sista halvkilometern, haha... Jag är lite orolig över vad knät kommer att säga de kommande dagarna, men det är väll bara att bita ihop!

Jag är i alla fall så grymt, grymt, GRYMT stolt över mig själv. Fatta att jag orkar, vill och framförallt KAN så mycket?! Det är ju helt sjukt. Tack LCHF för ett år av en jävla massa motivation och vilja!

Det där målet som jag satt till nångång under nästa år - att springa 1 mil - verkar inte vara så värst långt bort ändå, haha!

Äntligen helg!

 

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH VILKEN LÄTTNAD ATT KOMMA HEM OCH VETA ATT DET ÄR HELG!!!
Den här veckan på skolan har varit döden för mig. Fyfan, jag är så glad att den är över! En HEL vecka, varje dag 09-16 med i stort sett BARA föreläsningar. Jag klarar seriöst inte att sitta och lyssna i dom mängderna vi har gjort denna vecka.

Efter bara tjugo minuter föreläsning har dom tappat mig. Då är min koncentration som bortblåst, och jag sitter i stort sett bara och tittar på klockan. Det är så sjukt kämpigt, och jag blir så grymt frustrerad när jag måste sitta still och bara lyssna. Jag hatar det!

Nu får jag två dagar utan något sånt ALLS. På måndag tisdag och onsdag är det samma likadant igen, men efter det så blir det ÄNTLIGEN eget arbete och jag slipper sitta och lyssna på sånt som ändå bara går in i ena örat och ut genom det andra.

I alla fall! Igår tog jag mig ut på en liten-liten löprunda efter skolan. Det var så skönt! Speciellt efter denna stillasittande vecka. Jag har verkligen känt hur det har krupit i kroppen. Det blev "bara" 2,5km men det räckte gott och väl. Kämpigt var det, men som sagt skönt :)

Jag måste se till att peta in kortare löprundor på kvällarna så att jag får göra av med mer energi på veckorna!

Det där mörkret och den där tröttheten

 

Hej på er! Det är lite ostabilt i livet just nu - jag har inte den kontrollen och de rutinerna jag borde ha - även om jag tycker att det är okej just nu! Jag skyller på den kommande vintern, och de mörka dagarna!

Jag tar mig inte ut. Det var riktigt längesen jag var ute och powerwalkade, och ännu längre sen jag löptränade. Så tråkigt, för avsaknaden av detta påverkar mig verkligen så negativt!

Jag blir trött, obekväm i mig själv, less, otålig, trött på fel sätt. Idag stod jag inte ut längre! Jag kände att jag verkligen behövde ut och röra lite på mig, få lite frisk luft och få se solen, haha! Så det blev en 20minuters promenad på lunchen. Så skönt!

Det är så tråkigt att jag är så hemskt hemskt trött när jag kommer hem efter skolan på kvällarna - jag orkar inte göra annat än att äta, borsta tänderna och sova.

Kanske är det dags att trotsa tröttheten och avlägga 15-30minuter varje kväll till att antingen promenera eller springa. Jag måste få in det på nått sätt - annars kommer jag att bryta ihop totalt! Och 15 minuter är ju trots allt bättre än inga minuter alls...

Med start imorgon, då! Yes.

Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake

 
 

Godmorgon allihop!
Igår var det frosseri här, haha! Vi startade kvällen med den heta torskgrytan, fortsatte med den här cheesecaken, och toppade med en stor, härlig ostbricka! :)

Cheesecaken kommer från fantastiska JillJillsmat.se - här är receptet! Enkel att göra, och god! Den föll kanske inte mig helt och hållet i smaken - jag är egentligen inte så mycket för jordnötter, men gillar man det är denna kaka en hit! Själva cheesecakekrämen skulle jag däremot kunna göra och äta ofrusen, haha, så JÄVLA god! ;)

Min mamma har varit här i helgen, då vi i fredags var och tittade och lyssnade på fantastiska Lars Winnerbäck! Det har varit fint att ha mamma här, men idag åker hon tillbaks till Östersund. Men först ska vi åka till Telefonplan för att kika på Konstfack, så att hon får se vart jag tillbringar mina dagar nu för tiden :D

Ännu ett paket från LCHFklubben!

 

Titta vilket rosa-fint innehålldet var i mitt paket som jag hämtade ut idag! Jag har smakat på alla Questbars som LCHfklubben har inne i butik, och kom fram till att dessa är mina favoriter: Strawberry Cheesecake, White Chocolate Raspberry och Apple Pie! Självklart blev det ett gäng sånna i min beställning!

Och Vörtmixen. LCHFklubbens Vörtbröd. Fantastiskt är det - helt jävla fantastiskt. Bäst LCHF-brödet NÅNSIN, vill jag lova. Har gått och väntat ett helt år nu på att mixen ska komma i butik igen. Vet ni vad som står högst upp på min önskelista i år? Jo. Bara vörtmixar. Inget annat onödigt krafs! ;) Går att klicka hem här. Bara gör det!

En matlagardag

 

Hej på er! Idag har jag ägnat dagen till att baka! :) Först ut blev en plåt, med dubbel sats kesobröd, så att jag har frukost i helgen!

 

Sen kastade jag mig direkt på pizzan! Jag måste ju ha lunch till nästa vecka :) Det blev en väldigt simpel pizza denna gång - med bara tomatsås, mozzarella och lite gréveost på. Enkelt men väldigt väldigt gott :) Och billigt förstås!

 

Och nu har jag precis kastat in denna skönheten i frysen. En Frozen Chocolate Peanutbutter Cheesecake efter recpet från Jillsmat. Cheesecakesmeten var GUDOMLIG. Längtar tills på lördag då vi ska kalasa på denna :)

Man kan gott och väl säga att jag har gjort tillräckligt för idag, haha ;) Jag vet inte vad det är, men jag har träningsvärk i HELA kroppen. Det värsta är att jag inte har en aning om från vad. För tränat det har jag inte gjort. Om jag inte, som min kusin Daniel sa, var upp i sömnen i natt och gymmade. Men det tror jag inte.


Tillbaka!



Hej på er! Nu vad det ett litet tag sen jag skrev här... Det har varit skola, jobb och resa till Östersund i vägen - jag har verkligen fullt upp!

Ja, det var i alla fall väldigt skönt att vara hemma i helgen - bara ta det lugnt och slippa tänka på allt som har med skola, jobb och pendla att göra...

Mamma bjöd på både laxrullar fyllda med wasabi och philadelphia, rullade i sesamfrön (så himla gott!!!) och "Grottost'n" som hon köpt (en Gruyère!), som enligt henne hade lagrats i en grotta "i några år" :) Grymt god var den i alla fall. Gruyere och Manchego är ju mina absoluta favvoostar (tillsammans med Grand Pére-brien och Gréve :D)

Men nu är jag i alla fall på plats i Södertälje igen! Jag har pluggat hemifrån idag, så jag passade på att ta mig ut på en PW också! Det var faktiskt över en vecka sen jag tränade eller rörde på mig överhuvudtaget - om man bortser från promenader mellan pendel och hemma. Det var riktigt skönt att få komma ut i alla fall, även om det inte blev en så värst lång pw :)

JAG FIRAR 1 ÅR MED LCHF (och LCHFklubben!)

Hurra hurra hurraaaaaaaa! Idag firar jag ett helt ÅR med LCHF och med det också LCHFklubben. På måndagen den 12e november för ett år sedan så tog jag tag i mig själv och bestämde mig för att ändra min livsstil (vilket fantastiskt bra beslut!!!).

Ska jag vara helt ärlig så var jag jättenervös för att sätta igång. Jag vet inte varför, men kanske tanken på att jag skulle misslyckas hade mycket med nervositieten att göra. Sen så är det ju också nervigt att göra en stor förändring i livet - speciellt för en sån som mig som har relativt svårt för förändringar.

Jag hade VÄLDIGT stor hjälp av LCHFklubben under mina första månader med LCHF - med mycket info att ta del av, matscheman att äta efter, samt ett tremånaders träningsschema att luta sig tillbaka mot och följa. Ett fantastiskt hjälpmedel när man är i startgroparna med LCHF!  Det var extremt skönt att veta vad jag skulle äta varje vecka, och veta vad jag skulle göra i form av träning varje vecka - tills att jag kände att "nu klarar jag det själv!" och kunde släppa på schemana mer och mer :)

Jag kan skryta med, och känna mig EXTREMT stolt över:
- En viktminskning på strax över 20 kilo!
- Sammanlagt 113 tappade centimeter över hela kroppen (med minus 23cm runt magen, 19cm runt rumpan, 14cm runt bröstkorgen!)
- Att ha gått från att aldrig någonsin ha löptränat i hela mitt liv, till att klara av att springa 5 kilometer!

Förutom detta så är jag gladare, piggare, har fått bättre självförtroende, jag har ett bättre, inte maniskt, förhållande till mat, jag hetsäter inte, jag får äta otroligt gott varje dag, jag tycker om att röra på mig, jag kan titta på mig själv i spegeln och TYCKA OM det jag ser, jag orkar mer, jag ÄLSKAR att laga mat, slipper halsbränna... Ja ni fattar. Allt gott  som har kommit till mig under detta år. Helt fantastiskt!

Det är också stor tid att sätta upp nya,
lite lite större mål för kommande år med LCHF, tycker jag! Jag har funderar lite, och så här ska dom se ut:

-Jag ska under kommande år klara att springa 1 mil
-Jag ska under kommande år nå min målvikt på 58 kilo
-Jag ska springa mitt allra första lopp

Tre bra och också realistiska mål att uppnå under ett år, tycker jag, haha ;) Min filosofi har ju alltid varit att inte stressa fram resultat, utan att låta dom växa fram och låta dom ta den tid det tar. Ingen press och ingen panik.

Jag vill också tacka LCHFklubben för stödet, att jag fick börja blogga här har gett mig väldigt väldigt mycket, och det är jag så glad för! Och tusen tack till er som läser, och följer mig varje dag - både här och på Instagram. Ni är guld värda! <3

Tyvärr så kommer det inte att komma någon "före-efterbild" vid detta "firande", så som det gjorde efter 6 månader med LCHF. Mest på grund av kamerabrist, men någon gång framöver kanske! :)

---
Så här har min viktresa sett ut hittills:
Före- och "under-resan"bilder, från 6 månader med LCHF
Efter 8 månader med LCHF - minus 15 kilo

I min matlåda: Pizza med fetaost och pesto

 



Nu börjar mina matlådor från förra omgångenatt sina, så då är det dags för en omgång till! Denna gång har jag kört på pizza. Enkelt, väldigt gott, och extremt matlådeväntligt, haha! :)

Var sugen att testa pizzabotten med samma recept som jag använde mig av på mina Quesadillas. Det blev kanon - funkar super som pizzabotten!

På min pizza denna gång har jag både tomatsås, mozzarella, fetaost, pesto på basilika samt lite riven gréveost, haha! Vilken tur att det omöjligt kan bli FÖR mycket ost, eller hur? ;) Jag smakade en bit av pizzan innan den åkte in i frysen i lådor, och den blev verkligen TO DIE FOR! Så jädrans god!

Som vanligt har jag räknat på ingredienserna, och en portion slutar på ungefär 20 kronor om man delar pizzan i 6 bitar. Helt okej! :)

Det här behöver ni, och så här gör ni:

1dl grädde + 1dl vatten
ca 2dl riven ost (jag använder mig av gréve)
2 ägg
2msk fiberhusk
1,5dl pofiber
1,5tsk bakpulver
salt
olja
ca 2dl passerade tomater
1 pressad vitlök
salt, oregano
2-3 paket mozzarella
2 paket fetaost
1 liten burk pesto (jag använde mig av basilikapesto!)
lite riven gréveost (kan uteslutas, haha!)

Börja med att göra pizzabotten: Sätt ugnen på 200 grader, värm vatten+grädde tills den blir ljummen. blanda ihop med ägg och den rivna osten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och ostblandningen. Låt svälla ca 10 minuter.
Lägg smeten på ett oljat bakplåtspapper. Lägg ännu ett papper ovanpå, och kavla ut degen så att den täcker hela papperet. Dra loss papperet ovanpå, och pensla mer olja på degen. Baka i ugnen ca 15 minuter, tills att den har fått en fin färg!

Gör tomatsås: Lägg passerade tomater, vitlök och kryddor i en kastrull och låt puttra i några minuter. Dra av plattan och låt svalna en aning.

Bred sedan på tomatsåsen på pizzabottnen. Skär mozzarellan i skivor och fördela. Smula över fetaosten och klicka ut peston. Toppa med lite mer ost om så önskas!

In med pizzan i ugnen igen, fortfarande på 200 grader. Grädda tills att pizzan och osten fått en härlig färg, gärna lite guldbrun här och där ;)

Avnjut med en fet bearnaise! Varsågod!


Frukostperioder

 
 

Jag har mina frukostperioder. Länge var det turkisk yoghurt med mûsli som gällde. Ett långt tag var det fröknäcke med ägg och kaviar. Ett tag nu har det varit kokosgröt - bara kokosgröt och inget annat! Nu är jag tillbaks på mitt älskade kesobröd, som jag åt en period för nån månad sen!

Så enkelt, så gott! Helt fantastiskt rostat med massa smör och Gréveost! Min bästa ost <3 Igår bakade jag en dubbel sats kesobröd, och frös in två påsar :) Nu har jag så att det räcker några helger framöver!

Dagens middag

 

Egentligen skulle det bli pannkaka idag,men faster överraskade med kycklinglever! Haha, sådana matöverraskningar gör mig oerhört glad :D Jag ÄLSKAR verkligen kycklinglever, det är så jädrans gott!

Att jag dessutom fick mig en stor, härlig matlåda tills imorgon också är något jag kommer se fram emot :D Det kommer att bli ett fantastiskt fastabryt imorgon, haha ;)

En beställning från LCHFklubben

 

Hehe, idag fick jag ett paket från LCHFklubben!;) Jag kunde bara inte låta bli att beställa en smak av varje Questbar, som klubben precis har fått in i butik - både butikerna i Stockholm, och på onlineshopen!

Ni har väll testat? Jag har hittills bara smakat på Banana nut muffin och White chocolate raspberry. Bananen var ingen hit - men hallon var KANON, älskar den! Nu har jag beställt en av varje smak, och det ska bli kul att testa alla för att se vilka jag gillar bäst :) HÄR finns alla Questbars att beställa från LCHFklubbens shop!

Har ni någon favoritsmak?!

Där satt den!

 

WOHO! Idag tog jag mig ÄNTLIGEN igenom 5 kilometer löpning! Har ju legat på 4km huuuur länge som helst, men efter lite pepp från kusinen Daniel i morse så slog jag om mentalt och det gick galant! Är så grymt nöjd med mig själv!!! :)

I min matlåda : Quesadillas med kyckling, feta och avokado

 
 
 
Hej på er! Det är dags för ett matlådetips igen!:) Detta blev SUVERÄNT! Jag blev så glatt överraskad att detta faktiskt blev så bra som det blev. Kommer absolut bli en ny favoriträtt som kommer bli lagad ofta :D

Quesadillas med kyckling, fetaost och avokado! MUMS! Jag använde mig av 56kilo's recept på tortillabröd, och dom blev väldigt lyckade. Frasiga och helt perfekta att använda till att göra quesadillas! Fyllningen är en klassiker och funkar perfekt ihop, men självklart så kan man experimentera och välja sina favoriter att fylla quesadillasarna med! ;) Dom går ju att variera i all oändlighet!

Jag fick ut ca 6 portioner, och efter att ha räknat lite lätt på innehållet i rätten, så landar jag på ca 20 kronor per portion! :) Kanon, eller hur!?

Så här gjorde jag:

2dl grädde
2dl vatten
4 ägg
100 g riven ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber
2 tsk bakpulver
4 krm salt
olja
1 grillad kyckling
1pkt fetaost
2 avokados
ca 50g riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Värm grädden och mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Ta en  klump deg och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Vill du ha ett perfekt runt bröd, så använd en tallrik och skär ut med.
Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna under bakduk!

Rensa kycklingen, skär fetaosten i små kuber, hacka avokadon i små bitar och riv osten. Hetta en stekpanna med olja i, och lägg i ett bröd. Fördela lite kyckling, fetaost, avokado och ost på ena halvan av brödet, och vik sedan över den andra delen över fyllningen.
Stek ca 2-3 minuter på varje sida.

Servera med creme fraiche och lite het salsa, om så önskas!


Äntligen löpning igen!

 

Så här glad var jag idag efter mina 4km löpning:) Det var trotts allt två hela veckor sen jag sprang sist. Jag hade ju ont i min fot förra veckan, var upp till Östersund över helgen, och var sen hos en kiropraktor i början av veckan och fick lov att ta det lite lugnt efter ryggknäckningen.

Men idag var det dags! Sjukt peppad, och det var så härligt, även om det var kämpigt första 1,5 kilometern :) Det lossnade efter det och rullade bara på. Jag är lite mesig - när jag har sprungit mina fyra kilometer så är det något i huvudet som knäpper till och säger att nä nu räcker det, och hela jag lägger av. Skulle jag nån dag bara pressa bort det och kötta på skulle jag med lätthet klara 5 kilometer. Det är ju bara 1 ynka liten kilometer mer! Jag kanske ska sätta det som mål innan november är slut, haha ;)

Nu är jag helt slut i benen, och vet att jag kommer ha redigt med träningsvärk imorgon, men det kommer jag att ta med glädje. Det är gött med träningsvärk!

En fantastisk uppenbarelse!

 

JAG DÖR VAD GOTT! Brieost (Du grand pére) med frystorkade jordgubbar!!! Vill äta det tills jag dör. Så oväntat, så jävla gott!

Förr-förra veckan köpte jag en påse med frystorkade jordgubbar från LCHFklubben. Idag lyxade jag till det med dom, men dom var verkligen ingenting för mig... Så oväntat söta, och jag förstår inte hur, haha. Hade fått för mig att dom skulle vara så där härligt syrliga... Men men!

Av en slump tog jag ett litet hörn jordgubbe med min bit brie, och magi skapades. Ja jävlar. Ni bara måste testa!

Fredagsmys!

 

Hurra det är helg! Jag traskade iväg till Ica Maxi efter skolan och införskaffade lite fredagslyx. Det är jag så värd efter denna kämpiga vecka, haha :)

Nu väntas det på middag i form av lammstek med blomkål och bearnaise, sen blir det Idol! Heja helg! Heja fredagsmys!




RSS 2.0