LCHF-tårtbottnarna är klara!

 



Haha, vad elak jag är
- inga recept kommer nu, utan imorgon när tårtan är klar! :)

Vill bara visa er vad GRYM tårtbottnarna blev! Visst ser det fint ut?! Så nära en riktigt sockerkaka man kan komma, skulle jag vilja äga :D

Jag hatar tårtor med för mycket "kaka", om ni förstår vad jag menar? Jag vill ha lite kaka, MYCKET vaniljkräm, MYCKET mosade hallon, MYCKET grädde och MYYYCKET jordgubbar. Dessa bottnar blev SÅÅÅÅÅ bra! Jag lyckades skära ut tre ganska tunna lager ur "sockerkakan" jag bakade idag! Kommer att bli perfekt :D

Jag hade saften från en citron i smeten, och herreminje vad gudomligt gott det luktade i lägenheten när kakan bakades. Nu håller jag bara tummarna för att den kommer smaka lika bra som den luktar ;)

Jag kommer att förbereda tårtan ikväll, med fyllningarna, så att det får gosa ihop sig riktigt i kylen under natten (för så är det: hemmagjorda tårtor är alltid som godast dagen efter eller två dagar efter den bakats! :)) - imorgon kommer den att dekoreras med grädde och jordgubbar :)


Vaniljkräm x2

 
 
Alltså den här värmen?! Jag har riktigt, riktigt svårt att hantera den och blir på riktigt dåligt humör. Man kan ju inte ens gå tio meter innan man dryper av svett?! Jag blir trött, orkeslös, irriterad och vill helst bara sitta rakt upp och ner på en stol och inte röra ett finger.

Jaja - det är ju inget jag kan styra över, så det är bara att härda ut! ;)

Idag efter jobbet så ställde jag mig och gjorde vaniljkräm som ska vara i en jordgubbstårta jag ska göra till min födelsedag på lördag. Jag hoppas att dom (ja, det blev faktiskt två olika krämer!) håller sig bra i kylen tills dess.

Jag kände att jag bara var tvungen att testa två varianter - en är mer syrlig då det är kesella i, och en är mer mjuk och len. Båda två blev grymt bra i konsistens - precis som marsansås som jag innan LCHF använde till mina jordgubbstårtor.

Jag är lite nervös inför tårtbaket, haha! Mest för att jag har planerat tårtan så mycket och i mitt huvud så BLIR DEN BRA, men tänk om det blir en katastof? ;)

Det mesta hänger ju på hur "sockerkakan" / tårtbottnen blir. Är lite orolig för att det kommer bli en för kompakt och för "tunn" kaka som inte reser sig tillräckligt. Jag vill kunna skära ut TRE lager kaka, som jag sedan kan ha som botten, mellanlager och sedan topp. Haha! Vi får se! Självklart lägger jag upp tårtan här när den är klar ;)

Men - skulle DEN tårtan inte alls bli bra så har jag ju faktiskt vaniljkräm och annat så att jag KAN testa att göra en tårta med tre "marängbottnar" istället om jag vill. Ser i alla fall lite fram emot att få pyssla och testa mig fram lite imorgonkväll!

Nä. Nu ska jag försöka att sova i den här äckliga värmen - igår tog det låång tid innan jag äntligen kunde somna, man bara ligger och svettas och vrider och vänder på sig ju!


Hamburgare!

 
 
Min middag idag!

Det är riktigt tråkigt att laga mat åt sig själv. Min moder är i Turkiet för tillfället så jag lagar endast till mig själv. Inte lika kul och motiverande att ställa sig och lägga ner mycket tid på mat då...

Jag tog mig i alla fall i kragen och gjorde hamburgare när jag kom hem från den lilla after worken vi hade på jobbet! Det blev ett glas rött vin i skuggan med de fina arbetskamraterna. Är så glad att jag får jobba med dom!

Jag tog extra mycket ost på burgaren idag, haha ;) Mmm så gott! Receptet på hamburgarna hittar ni HÄR!

Idag!

 
 
Idag efter träningen (det blev 40 minuter PW + 20x4 reversed crunches och 20x4 situps på pilatesboll) så pausade jag lite i solen med mina aminosyror.

Usch, det är riktigt varmt ute idag, och jag blir på så dåligt humör av det. Man orkar ju inget? Blir bara svettig och äcklig, och usch usch usch!

Nu ska jag strax iväg på jobbet! Rita under eftermiddagen och avslutar jobbdagen med mys med arbetskamraterna på stan. Vi får se om det blir ett glas vin eller bara vatten ;)

Morgonträning!

 
 
 


Jag klockan 6 imorse vs. jag klockan 06:30 imorse.
Från supertrött och arg över att jag faktiskt ställde klockan så tidigt för att träna, till aspeppad och glad en halvtimme senare.

Men hörrni. Fan vad gött att träna på morgonen?! Det blev lite tight med tid när jag var klar och skulle göra mig i ordning för jobbet, men jag kom i tid, så ingen skada skedd :)

Löpningen såg ut som följande idag: 15 minuter pw som uppvärmning, löpning 5 minuter, gång 3 minuter, löpning 8 minuter, gång 3 minuter och löpning 5 minuter igen. Därefter ca 10 minuter pw som avslut. Sammanlagt 18 minuter löpning.

Det var dessutom perfekt väder ute. Soligt, men det blåste kallt och svalt och var jätteskönt. Jag måste verkligen ha denna go'a tur i huvudet till nästa gång jag ska upp tidigt för att träna (imorgon???)!

Väl hemma så avslutade jag med 4x40 sek plankan och 20x4 sidlyft på vardera sida, och sen självklart stretching.

Och dessutom - jag fastar ju idag. Det ska bli spännande att se hur jag står mig fram till fastabrytet kl 14. Haha, har aldrig förr tränat så tidigt i och med fasta så jag hoppas att jag överlever ;) För att kroppen inte ska börja bryta ner musklerna så drack jag mina aminosyror efter träningen!
Det var det! Nu blir det jobb!

Ny vecka!

 

Ny vecka, tillbaks på jobbet! Dags för periodisk fasta igen och det är sååååå skönt på veckodagarna när man kan ligga och dra sig i sängen lite extra då man slipper stöka med frukosten, haha!

Är riktigt mör i benen idag efter gårdagens löpning, kan jag tala om! Men på ett skönt sätt! Ser  fram emot morgondagens tur. Jag ska verkligen försöka avverka träningen på morgonen innan jag tar mig till jobbet. Bra att ha det avklarat, så att jag inte är för trött och skippar det på eftermiddagen (det är lättare att skjuta på saker då har jag insett ;)), bra i och med PF då jag tränar under fastan och det gör mer för kroppen!

Vi får väll se om jag tar mig upp halv sju imorgon! :)


LCHF-klubbens egna brödmix


 

Igår bakade jag detta bröd, som är från LCHFklubben, och dessutom deras alldeles egna mix. Superenkelt att göra - bara att ta blandningen, hälla upp i en bunke och tillsätta 3dl vatten. Blanda ihop och häll i formen som man får med! Låta stå och vila ett tag och sen in i ugnen på 175 grader i 55 minuter.

Det blev jättegott rostat med min favvoost Grevé. Synd bara att jag kommer att fasta mån-fre kommande vecka ;) Jag får snällt frysa in brödet och längta efter det tills på lördag nästa helg, haha!

Nej, men jag rekommenderar det verkligen! Klicka hem det HÄR (och skynda fynda, det är faktiskt 15 procent rabatt på hela beställningen idag på morsdag om man bara uppger rabattkoden "Morsdag" i kassan! Grymma LCHFklubben!)


Grekisk pyttipanna

 

Idag har vi ätit något så fruktansvärt gott! Mamma har lagat, och det har tagit tid (köttet ska stå i marinad över natten osv), men fyyy vad gott det blev! Vi vet ju alla att tomater inte är en LCHF'ares bästa vän, men dom (och de andra grönsakerna för den delen!) kan man ju absolut byta ut mot några andra om man känner för det :)

Marinad:
1dl olivolja
1/2dl soja
3 pressade vitlöksklyftor
1tsk färs ingefära
1tsk sambal oelek
salt och peppar

1 fläskfilé
1zucchini
2 tomater
3 paprikor
2 röda lökar
1 paket fetaost
5dl creme fraiche
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk majonnäs
salt & peppar

Gör helst dagen innan: Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Strimla fläskfilén och lägg i marinaden, låt stå över natten.

Skär zucchini, tomater, paprika, lök i lika stora bitar. Ställ in zucchinin i ugnen ca 15 minuter i 225 grader så att den blir lite mjuk. Lägg sedan till resten av grönsakerna och låt stå i ugnen ytterligare 5-10 minuter. Ta fram köttet i marinad och lägg allt över grönsakerna. Höj värmen på ugnen till 250 grader, och ställ in den på grill. Stek längst upp i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och rör försiktigt om. Strö över fetaost. Blanda såsen - creme fraiche, vitlök och majonnäs, krydda!

Servera pytten med sås och gärna en lätt sallad! SÅ. JÄVLA. GOTT!


Dagens färgglada frukost!

 

Det var riiiiiktigt längesen jag åt yoghurt till frukost. Tycker att det är onödigt som mål då jag tycker det drar iväg lite för mycket med kolhydraterna - men idag blev ett undantag, och det kommer nog att bli fler sånna i sommar. Det är ju faktiskt riktigt fräscht att äta lite yoghurt med hallon, kokoschips och lite pumpafrön på morgonen! :)

Just nu står ett bröd och bakas i ugnen - LCHFklubbens egna brödmix!!! Ser så mycket fram emot att få smaka. Det luktar jättegott och ser fantastiskt ut!

Igårkväll ägnade jag mycket tid till att baka fröknäcke. Det ska vara länge länge i ugnen, men när jag tillslut smakade på det så var det jättesalt och oätbart. Så tråkigt! Jag hade haft i 1 1/2tsk salt istället för 1/2 som det egentligen skulle vara :(

Det blir till att baka en ny omgång idag. Med mindre salt!!!


Vägning vecka 21

Vad glad jag blir! Ser ni hur jävla nära jag är mitt första delmål på 70 kilo?! Det är helt sjukt, och det gör mig så glad! Minus 16,2 kilo!!! Fan vad jag är bra!

Jag tror att jag får ta och tacka periodisk fasta för 1,5 kilos(!!!) viktnedgång de senaste två veckorna, haha! :) Jag hade verkligen önskat att jag hade nått mitt mål på 70 kilo till den första juni, men det känns lite väl långt bort, tyvärr. 1,6 kilo på bara en vecka känns som ett för tungt lass att dra. Jag får helt enkelt köra på som vanligt och se fram emot att ligga på 70 om inte allt för länge :D

Vilken fantastiskt härlig start på dagen!

 

 


Igår, idag (och lite imorgon!)

Jag är helt slut i kroppen, hörrni! På ett bra sätt dock (tror jag!)! Igår så överraskade jag mig själv igen, och sprang 8 minuter i TVÅ omgångar, med 5 minuters promenad emellan. Det går framåt, och jag är så stolt över mig själv att jag klarade det! Det var lite flåsigt mot slutet av den andra omgången 8-minuter, men när det väl var över kände jag att jag hade kunnat springa 5 minuter till med lätthet :) Jag ligger runt 07:50-08:00 min/km när jag springer och känner att det är jättebra!

Jag tränade också benen igår, med utfall och squats, och det har resulterat i en brutal träningsvärk idag, haha! Ni vet när man knappt kan sätta sig ner på  toalettstolen för att det gör så ont ;) Men det är en skön känsla det här med träningsvärk. Då vet man att man har jobbat på!

Idag blev det "bara" en 40 minuters PW, med 40sek x 4 plankan!

Och imorgon... Vägning! Alltid lika spänd kvällen innan på vad vågen ska visa. Denna vecka har jag ju varit slapp med träningen pga skavsår, så vi får se hur det går med viktnedgången :D Men som vanligt är minsta lilla minus (och stillastående) framgång för mig!


Fetaostbiffar med tsatziki

 


Mmmmums! Idag blev det fetaostbiffar
med tzatzki till middag :) Enkelt och väldigt, väldigt gott! Biffarna blev jättesaftiga och goda! Det ser inte alls så mycket ut för världen på bilden, men jag lovar det var super!

1/2 gurka
salt
2dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlök
600g färs
1 ägg
1 msk färsk, finhackad timjan
Saften från en halv citron + skal
1 tsk salt
2 krm svarpeppar
1 paket fetaost
Smör

Börja med att göra tzatzikin - riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet, lägg på hushållspapper och strö på salt, låt ligga i 15 minuter. Pressa sedan bort vattnet och lägg i en skål. Blanda med yoghurten och vitlöken. Låt stå kallt i kylen!

He på ugnen på 175 grader. Blanda färs, ägg, timjan, citronsaften + skalet, salt och peppar. Skär fetaosten i tärningar och blanda i med resten. Forma till 4 biffar.

Lägg några bitar smör i en ugnsfast form och lägg i biffarna. Tillaga i ugn 20 minuter!

Servera med tzatzikin och lite sallad :)


Kyckling, bacon och champinjonfylld basilikarulle

 


Idag blev det ett hittepå-recept till middag!
Det blev gott!

4 ägg
färsk basilika efter smak
125g philadelphiaost
1/2dl fiberhusk
En halv grillad kyckling
ca 10 champinjoner
Ett paket bacon (vi äter närproducerat från Ramsele!)
en halv röd lök
1 burk Creme fraiche gourmet med smak av karljohan, timjan och citron
rivet skal av en citron
salt och peppar

Sätt ugnen på 150 grader och vispa äggen luftigt. Hacka färsk basilika och he ner i äggen - ta fram mixerstaven och mixa tills att det får en fin grön färg! Häll i philadelphian och fiberhusket - vispa ihop och låt stå i ca 10 minuter. Bred ut på ett ark bakplåtspapper - det ska täcka hela! In i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt stå.

Riv kycklingen i små bitar, skiva och stek champinjonerna. Stek baconet knaprigt och låt sedan vila på papper. Hacka rödlöken. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda ihop. Blanda i creme fraichen och citronskal. Smaka av med salt och peppar!

Lägg röran efter kanten på "pastaarket" (på långsidan!), och rulla sedan ihop till en lång rulle. Servera direkt eller låt vila i kylen ett tag :) Det blir mycket mat!


Mina LCHF-laster - som ska trappas ner!

Jag har börjat att rannsaka min kost litegrann nu. Jag måste ge mig själv lite begränsningar och dra ner på lite grejer för att få en bra balans igen!

Jag har några LCHF-laster och dessa är:

  • Efterrätter (LCHF, såklart, sötade med stevia)
  • Mörk choklad
  • Finncrisp
  • Kaviar(!!!)
  • Steviasötade drycker
  • Coca Cola light

Alltså, jag äter ju inte dessa saker i några STÖRRE MÄNGDER, men det skjuter ändå lätt iväg för mig om jag inte har riktlinjer att gå efter. Jag blir väldigt, väääldigt lätt "beroende" av något (speciellt när det gäller mat) och äter saker av bara ren vana. Jag har hittills tex. ätit någon slags LCHF-efterrätt varje helg sen jag började med LCHF. Inte för att jag har varit sugen på det varje helg, utan mer för att det har blivit en vana för mig.

Det var så min vikt gick lite över styr också. En-två chipspåsar i veckan BARA för att DET VAR SÅ DET SKULLE VARA! Sjukt egentligen!

Finncrispen är väll egentligen inte något problem - jag äter mycket hellre bröd som jag själv bakar, men om jag väl tar ett finncrisp så blir jag sugen på ett till, och ett till och ett till, och bara ett litet till? Få gånger händer det, men när jag väl äter ett så eskalerar det lite ;)

Så här kommer det att se ut för mig framöver:

  • LCHF-efterrätt endast varannan helg (max en dag, i måttlig mängd!) Här kommer den mörka chokladen också att ingå.
  • Max två finncrisp i veckan, inga undantag!
  • Endast kaviar till frukost på helgerna.
  • MAX 2 steviasötade drycker i veckan
  • Max 1 Coca cola light varannan helg.

Ja, så får det bli. Det är mycket sött jag måste kämpa bort, och det här är en bit på vägen! Ärligt så är Vitamin Well-dryckerna mina största problem, då det blir ganska många per vecka. Dessutom så betyder detta inte att jag MÅSTE dricka den där colan den där helgen, jag kan ju såklart hoppa det om jag känner för det, haha!

Nu kanske ni undrar varför jag inte bara skippar allt detta helt och hållet? Ja, ni. Med tiden, kanske, men jag VILL kunna unna mig emellanåt, och då är det jävligt fint att det faktiskt finns det som ÄR LCHF-okej! :)

Utöver detta så tänker jag bara köra på. Försöka tänka lite extra på kolhydratsintaget under dagarna, och köra Periodisk fasta på veckodagarna!


Tacopaj med guacamole

 


Till middag idag så blev det tacopaj
med guacamole, ett recept från min första LCHF-bok "Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok". Jag tycker personligen att recepten i den boken är lite over the top - väldigt mastiga maträtter med lite för mycket fett för min smak - men det här receptet lagas flitigt! Allra godast är pajen dagen efter, kall!!!

4-6 personer

Pajskal:
4ägg
1dl grädde
2msk smör
salt

Tacoblandning:
1,5 tsk salt
2tsk chilipulver
2tsk paprikapulver
1tsk vitlökspulver
1tsk spiskummin
2krm cayennepeppar

Pajinnehåll:
400g köttfärs
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
1msk tomatpuré
1/2 dl vatten
halverade körsbärstomater
skivade lökringar
2dl riven ost
1dl
grädde
1/2dl creme fraiche

Guacamole:
2 avokados
1 dl creme fraiche
2tsk citronsaft
2 vitlöksklyftor
2tsk olivolja

Ugn 225 grader. Smält smöret i en pajform i ugnen. Vispa ihop ägg, grädde och salt och häll i formen. Låt gräddas till att det har stelnat och fått ordentligt med färg. Ta ut ur ugnen och låt vila.

Blanda ihop kryddorna till tacoblandningen. Bryn sedan färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vatten och låt puttra tills att vätskan har kokat in. Riv ost, blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsen på pajbottnen och fördela tomater och lök på toppen. Häll över oströran och grädda i 10-15 minuter eller tills att ytan har fått en fin färg!

Gröp ur avokadosarna och mosa. Blanda med creme fraiche, citronsaft, vitlök och olivolja!


En vecka med periodisk fasta


 

Hej, alla fina! Ny vecka, nya tag, eller hur?Jag känner att mitt kolhydratsintag har blivit lite väl högt de senaste veckorna, så denna vecka får bli en liten nystart. Ska skriva ner lite riktlinjer att följa senare!

Idag kickade jag igång veckan med periodisk fasta! Jag är lite osäker på om jag vill köra varannan vecka eller varje vecka – jag får se om känner efter denna vecka helt enkelt

Annars så är jag inte helt på topp just nu. Jag tror att jag håller på att bli förkyld och det vill jag verkligen inte. Jag har dessutom ont i nacken och höger skulderblad igen vilket ger mig en jobbig huvudvärk. Jag har varit riktigt trött ett bra tag nu – men det kan ju bero på det lite för höga kolhydratsintaget, så förhoppningsvis blir jag piggare och får mer energi nu när jag ställer om till lite mer strikt igen!

Det har blivit en del gnäll senaste tiden, haha, jag ursäktar för det, nu blir det nya friska tag och förhoppningsvis blir mitt humör lite bättre med det

Idag bröt jag fastan med en stor tallrik tacos (köttfärs, paprika, MASSA jalapeno, creme fraiche, cheddardipp och lite salsa) – ju starkare desto bättre! Det ska fan vara som en käftsmäll, då vet man att det är rätt

Glass, vattenplask och mest bara gnäll




Dagen har bjudit på en glass! Jag var ju bara tvungen att testa den LCHF-okeja Calippo shots med bara 4g kolhydrater. God! Svalkande! Kommer att vara min räddning i sommar :)

Jag har också plaskat lite i den iskalla Storsjön.
Jag tycker alltid det är så jävla lockande att bada när jag ser stora mängder vatten. Men än är det på tok för kallt att bada ;)

Idag har det varit vilodag.
Nu har jag skrivit tre gånger om mina skavsår på hälarna. Dom ÄR brutala och jag kommer inte kunna ha på mig skor på flera veckor, känns det (och ser det ut) som. Hur behandlar ni skavsår? Aldrig att jag kommer orka vänta tills att dom har läkt ihop? Hoppas det går snabbt…

Annars så är jag sönderbränd. Hela jag kokar och svider och just nu känner jag för att gräva ner mig själv under jord, eller flytta till ett väldigt kallt land. Det har varit sommar i 2 dagar och jag är redan less. Jag hoppas att dessa två dagar kommer att vara dom enda ”riktiga” sommardagarna i år ;)

MVH En ganska sur och bitter tjej för dagen!

Jag hatar sol!

 


Det gick jättebra att springa idag med! Är så glad att det går bra! Dock så har jag ett par BRUTALA skavsår på hälarna (höger är värst, just nu DUNKAR det i hela foten, så illa är det! :( ), och dom är nog det enda som kan stoppa mig just nu, haha!

Något som ni nog inte vet om mig är att jag AVSKYR sol och värme. Att bli varm är det absolut värsta jag vet, och jag fryser mycket mycket myyyycket hellre än att svettas.

Sol för mig är bara äckligt varmt, jobbigt och irritersamt. Man orkar ju ingenting i stekande hetta?! Idag slog jag till och köpte en keps som förhoppningsvis ska skydda mig mot solsting i sommar. Bra inte den gör att jag bli jättevarm?!… Jaja, jag får testa!

Och nu en liten fråga:När är den ultimata tidpunkten på dagen att springa? Mitt på dagen förstår ju vem som helst att det går fetbort… Men ja – nu på sommaren – tidigt, tidigt på morgonen, på kvällen, eller måste jag ut mitt i natta för att slippa bli kokt???

(Fick mig en redig bränna igår på min PW, haha. Huvva!)


På G!



Är så fruktansvärt trött idag! Trött i huvudet, ögonen, KROPPEN! Jag är nöjd över igår – det blev 1 mil PW på 1h 30 minuter :) Mitt på dan, mitt i den stekande solen, haha! Jobbígt och oerhört varmt var det, och skavsåren jag fick på mina hälar under turen är inte att leka med. Men jag kämpar på ;)Ett par skavsår stoppar mig inte.

Nu har jag plåstrat om fötterna och ska bege mig ut på en PW/löptur :) 3×5 minuter löpning – ska bli kul :D

Hur startar ni eran dag?

Från sur till superglad!

 
Igår gick jag från att se ut så här…
 


…Till så här!

Bitter och sur över det stormiga vädret (det finns inge som gör mig så ARG och irriterad som när det blåser!), det tog tid innan jag tog mig utanför dörrn igår, kan jag tala om!

Men väl ute och på språng. Jag vågar nästan säga att jag ÄLSKAR löpning som träningsform just nu. Jag blir så glad av det, och det är jätteskönt. Tänka på hållningen, tänka på att andas, tänka på att hålla jämnt tempo, tänka på att ”jag klarar det!”.

Nu är jag ju bara nybörjare, och springer hittills ”bara” 5 minuter i tre omgångar under mina löppass, men det är en jävla bit på vägen – 15 minuter effektiv löpning är bra gjort för en sån som mig! Jag längtar tills att jag kan springa 5km i ett streck Förhoppningsvis om inte allt för länge! Jag hoppas-hoppas att jag kommer att orka tills det är dags för LCHFloppet den 24e augusti!!!!

Det bästa med löpningen är att man känner sig så JÄVLA bra efteråt. Just efter ett sånt pass är JAG BÄST I VÄRLDEN!!!


Vissa dagar hinner man bara inte!

Åhhh, jag blir på så gnälligt och rastlöst humör när jag inte tar mig ut på en PW eller tränar på annat sätt. Idag har varit en sån dålig, dålig dag!

Ibland måste man prioritera bort det man helst vill, dock. Jag jobbar med arbetsprover till en skola på Lidingö, som jag ska posta iväg imorgon (så är planen i alla fall!). En uppgift är att rita sitt kök. Helvete vad jag har ritat kök nu i eftermiddags och ikväll. Det är SVÅRT! Riktigt svårt. Men klar blev jag, och efter jobbet imorgon ska jag se till att få alla målningar och teckningar monterade så att jag kan posta mastodontpaketet senare på kvällen.

Så idag fick jag prioritera bort träning. Men efter imorgon, hörrni, då kommer jag ha all tid i världen till träning då det inte är några skolansökningar kvar att oroa sig över! Hurra!


Pulled pork



I helgen så blev det pulled pork till middag. ÅH. SÅ. GOTT!!! Jag som älskar kött, och när det är starkt, haha! Detta var drömmen! Receptet är taget från Åse på 56kiloHÄR!

Först gör man en barbequesås:

Barbequesås

Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl finhackad rotselleri
1 msk dijonsenap
1-2 msk honung
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
ev 1/2 msk liquid smoke
salt, peppar

Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.

Pulled Pork

Ca 8 portioner

1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
salt, peppar, chilipulver
2,5 dl barbequesås

Sätt ugnen på 125 grader.
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken.
Låt gå i ugnen i ca 6 timmar och dra sedan sönder karrén med två gafflar så det fördelas med såsen. Servera med valfritt tillbehör.

Jag hade guacamole (1 avokado, 2msk creme fraiche, salt & peppar, blanda ihop!), gräddfil, salsa, sallad, gurka, paprika och rödlök! Mums!


Beställning från LCHFklubbens shop!

 

I helgen hämtade jag ut ännu ett paketfrån LCHFklubbens shop som jag klickat hem.

I beställningen jag gjorde denna gång fanns MONKI crunchy jordnötssmör, Cavaliers steviasötade hasselnötskräm, LCHFklubbens egna brödmix, en burk vaniljpulver och en flaska med Sweet drops med smak av English Toffee.

Hasselnötskrämen är verkligen FARLIGT GOD! Haha, jag brukar ta mig en tesked lite då och då och smaska på. Mmmmums!

Vaniljpulvret
är jätteviktigt för mig,
då jag smaksätter efterrätter med det Man behöver väldigt lite varje gång, så den lilla burken är väldigt väldigt dryg!

Och Sweet dropsen sen då. Den luktar gudomligt! Jag ser verkligen fram emot nästa gång jag ska göra pannacotta och få smaksätta den med English Toffee. Mmmm!

Allt går att hitta i LCHFklubbens shop HÄR, eller på plats i Stockholm, antnignen i Sturegallerian eller på Karlavägen 73! DESSUTOM – är ni medlem i LCHFklubben så får ni rabatt på alla varor i shopen! Det vet ni väll??


Löpträningen





Jag är stolt över mig själv!För det första för att jag har börjat löpträna, för det andra för att jag faktiskt tycker att det är KUL och SKÖNT! För det tredje för att jag orkar mer och mer!

Jag har faktiskt sprungit klart Get Runnings v.4. Ni minns – den som jag ”backade ifrån” ett tag? 5 min löpning, 1,5min promenad, 3 min löpning, också detta gånger två. Sammanlagt 16 minuter löpning under ett pass!!! Men nu är det avklarat och det går galant!

Idag var det tänkt att jag skulle springa om v4 igen, men knappade lite fel, orkade inte ändra och vips så sprang jag v.5: 5 minuter GÅNGER TRE! Det är stort för mig! Sista femminuterlöpet var kämpigt men ändå lättare än vad jag hade förväntat mig

Nu får jag ser hur jag gör i övermorgon på nästa löppass… Då är planeringen att springa 8 minuter, gå 5 minuter och springa 8 minuter igen. Just nu känns det lite overkill och jag tror att jag springer samma pass som jag sprang idag, mest bara för att komma in i det lite bättre Men nästa vecka, då jävlar!!!

Minus ca 15 kilo - före/efterbilder

 


Så. För mig är detta jättejobbigt, haha. Jag har aldrig trivts med min egen kropp, så det är extremt läskigt att lägga ut bilder på den! Det blir liksom på riktigt då.

Usch, bilderna på hur jag såg ut för 6 månader sedan är HEMSKA. Fyfan vad äcklig jag såg ut då!

Jag är fortfarande lite tjockis, men jag är inte klar med min viktminskning. Jag väger idag 73,1 kilo, har sammanlagt tappat 14,7 kilo sen jag började med LCHF och har alltså 3,1 kilo kvar tills att jag har nått mitt första delmål. (med minus sammanlagt 67cm över kroppen, därav minus 20 cm i midjan, och minus 14 cm över rumpan!)

Jag är fortfarande lite kluven över HUR mycket jag vill att vågen ska visa när jag har nått mitt mål – men jag tror att det lutar mot 60 kilo. Efter lite dividerande fram och tillbaks så känns det som en bra siffra till min längd på 160 cm.

Jag hoppas i alla fall, med dessa bilder, att jag kan inspirera  någon till att ge gärnet och känna att det faktiskt GÅR! Det är inte kul (eller fint) att vara tjockis. Det är bara äckligt och man mår inte bra av det. Dessa (snart!) 15 kilo har jag tappat med hjälp av LCHF, powerwalks och lite styrketräning hemma. Och det har varit ENKELT, GOTT, ROLIGT OCH SPÄNNANDE! (Och jag har varit mätt och belåten under hela resan )

Detta handlar inte om någon vikthets eller skeva ideal, det här handlar om att må bra, vara sund och att få möjligheten att äntligen trivas med sin egen kropp.

Sportbh'ar???

Blääääääää har precis tillbringat tre timmar på stan, där jag har testat både vanliga BH’ar och sportbh’ar. FY FAN DET ÄR DET VÄRSTA JAG VET!!!

För det första är just BH ett jättejobbigt plagg att ta på och av sig (tycker jag i alla fall, haha!), för det andra så måste man ju verkligen TESTA flera gånger innan man verkligen känner om den sitter skönt eller inte (=av, på, av, på, av, på, av igen). För det tredje – HALLÅ, det finns faktiskt dom (jag!) som har JÄTTEBRED RYGG och jättesmå bröst (haha!). Det är så jävla svårt att hitta en BH som passar bra då. Blir så arg bara jag tänker på det.

Nu sitter jag ju dock här med tre BH’ar som sitter skönt, MEN som har aningen för stor kupa. Jag har stl 85A på mina BH’ar – men ju större storlek (cm) detsto större blir ju kupan FASTÄN att det är en A-kupa?! Blir så less.

MEN jag lyckades i alla fall hitta tre stycken SUPERSKÖNA så jag får väll vara nöjd ändå.

Sen det här med sportbh’ar. Det finns INGET som passar mig Dom sitter alltid för hårt / är för små runt rygg/bröstkorg. Vill hitta nån som är MJUK och inte sitter åt. Jag ska ju springa i den så då vill jag att den ska vara ÜBERSKÖN!

Har varit på alla tänkbara sportaffärer (+ HM och GinaTricot) och testat ALLT men hittar INGET.

Har ni tips på något bra märke man borde testa? Jag behöver ju egentligen inget speciellt stöd för mina brön, men jag vill ändå ha något mjukt som håller lite på plats ändå.


Före- och "efter"bilder?

 

…Hur sugna är ni på att se före- och efterbilder,
haha? :) (eller ja, före och ”på vägen”-bilder! Jag har ju ett stort gäng kilon kvar att tappa!)

Mår lite illa av att se mina bilder som jag tog samma dag jag började med LCHF för 6 månader sen.

Jag tänker lite attdet borde ha hänt ännu mer än så här på ett halvår”, men sen inser jag att det ju faktiskt ändå har hänt oerhört mycket!

Är lite kluven på om jag vågar lägga ut bilderna, haha. Jag har ju inte världens bästa självförtroende när det kommer till min kropp, men ja… Det är ju mycket bättre nu än innan, kan jag ju i alla fall tala om :D Ni får en jobbig teaserbild så länge. Tills att jag har bestämt mig ;)

Nu ska jag ut på en powerwalk!
 

Ett halvår med LCHF!

Jag såg precis att Linda firar 5 månader med LCHF – stort grattis, härliga du!

Själv insåg jag att det i min kalender idag står6 mån LCHFklubben”. Idag firar jag alltså 6 månader som medlem i LCHFklubben, OCH med LCHF som livsstil. Det har gått så fort, och det är svårt att förklara hur tacksam jag är över att ha orkat gett mig in i detta, för gud så mycket jävla BRA jag har fått ut av LCHF!

Idag är det något som är så självklart för mig och hur mina dagar ser ut. Det handlar om att alltid få vara mätt & belåten och att få äta god, ren mat, som jag mår fantastsikt bra av!

Hurra för mig, och hurra för LCHF – och hurra för snart 15 tappade kilon (BARA 3 KVAR!)!


Äntligen Vitamin Well Stevia med smak av Melon!!!



ÄÄÄNTLIGEN!
Äntligen fann ja den, haha! Har ju letat som en TOK i Östersund efter Vitamin Well Stevia med smak av Melon. I förrgår på Ica Kvantum fann jag den :)

Den är ju fantastiskt god!
Luktar godis, smakar godis, MEN jag gillar faktiskt den med smak av persika/mango mer ;)

Har ni inte testat Vitamin Wells drickor
sötad med Stevia, så GÖR DET! Dom är super-duper-goda!

Dagen i mackor

 
 
Till frukost idag åt jag en  rostad macka med DENNA LJUVLIGT KONSTIGA MJUKOSTEN! Haha, alltså jag var väldigt skeptisk när jag köpte den (vem vill egentligen äta nått STARKT till frukosten!?), men den är JÄTTEGOD! Och stark! Och det var så gott, så gott, haha! Bara 1g kolhydrater per 100g. Topp!




Nu till lunch blev det en rostad macka med ett BERG av makrill i tomatsås. MUMS, MUMS, MUMS! Vilken lyckost jag är som får äta så mycket gott varje dag (och går dessutom ner i vikt på kuppen, hallelulja!)

'N riktig 'n skogshuggarmidda'



Idag såg middagstallriken ut så här! En kryddstark New Orleanskorv med pepprad med paprika, cayenne och vitlök (80% kötthalt!), och till det blomkålsmos, stekta ägg och en het majjo. Enkelt och gott! Det var ÅR sen jag åt stekt ägg. Hur kan jag inte ha gjort det en enda gång sen jag började äta LCHF? Det är ju fruktansvärt gott!

Vilken bra PW det blev idag!

 


Min dag har inte varit så kul,inte något allvarligt eller så, men det är inget jag orkar ta upp nu! I alla fall så bestämde jag mig för att vända på det tråkiga och ledsna genom att ta mig ut på en PW. Det gick otroligt bra, och den negativa energi jag hade i mig fick mig att bara köra gärnet idag!

Ser ni hur långt jag gick idag? Och ser ni hur länge jag var ute och gick? Det är rekord på alla plan i min RunKeeper idag, och det känns underbart! :)

Nu återhämtar jag mig lite med stretching och aminosyror!

(Haha, allt på bilden går i rosa! ;) Jag, mitt linne och aminosyrorna! Så fult!)


Lax i foliepaket med blomkålsris


Dagens middag blev lax i foliepaket med blomkålsris! Det var debut för mig idag gällande riset. Helt okej och kommer absolut lagas fler gånger! :) Kommer ju vara perfekt till diverse grytor och mat som det är lite mer ”vätska” i!

4 laxfiléer
12 sparrisar
1/2 purjolök, skuren i skivor
Citron skuren i skivor
Smör
salt+peppar
1/2 blomkålshuvud
Vatten
salt

Sätt ugnen på 225 grader. Riv och lägg ut 4 relativt stora ugnsfolieark. Lägg laxarna på varsitt ark och salta och peppra rejält. Lägg på sparris, citron och purjolök, och lägg på rejäla klickar med smör. Vik in/upp kanterna på folien och ”nyp ihop”. Lägg i en form och låt stå i ugnen i ca 20 minuter.

Koka vattnet med salt, och riv blomkålen på den ”kraftiga sidan” av rivjärnet. När vattnet kokar, häll i blomkålsriset och låt koka i ca 10 sekunder (fort gåre!). Häll upp i durkslag och låt rinna av!

Mums!

En fråga och ett ganska rörigt svar!

Igår fick jag en kommentar av Annie som jag tänkte dela med mig av – både frågan och mitt svar! Så här skrev hon:

”Får du inte i dig rätt mkt kolhydrater? Tänkte då du äter både crisps., yogurt och hallon på samma dag, och choklad???… Eller räknar du dom inte?  Eller funkar viktnedgången bra för dig även om du inte är strikt osv??”


På helgen brukar jag lyxa till det med
lite mer” än på veckodagarna. Jag kommer dock inte upp i så värst mycket kollisar (tycker jag!). Yoghurt äter jag nästan aldrig i vanliga fall (det samma gäller hallon) – detta var ett undantag. Dessutom så blev det knappt cirka 1dl av vardera så det är inte i några stora mängder. Man får se till att äta med måtta av det som är gott!

Finncrispen unnar jag mig också BARA på helgerna – och då max 2 stycken så det tycker jag också är helt ok,  Det blir heller inte av varje helg! Jag tycker att man måste tillåta sig själv att unna sig något man tycker är gott ibland! Vissa dagar kanske jag får i mig lite mer än 20 kollisar, men vissa dagar ligger jag kanske under 10 så jag tycker att det väger upp varann ganska bra!

Jag började med LCHF i mitten av november 2012 och har ätit LCHF-efterrätter varje helg sen det, haha! Hittills har jag bara gått ner (inte gått upp ett enda hg! *peppar peppar*), varken upp eller stått stilla. När jag har nått mitt delmål på 70 kilo kommer jag att bli mer strikt med kosten. Det har jag redan bestämt! Just nu påverkar mitt ”unnande” mig inte så mycket, men ju lägre ner i vikt jag kommer desto svårare (antar jag?) att det kommer bli att gå ner i vikt. Men det får jag fundera på då Just nu låter jag mig själv och min kropp ta den tid den vill till att gå ner i vikt. Ingen stress, ingen panik.

Jag vill inte att min viktnedgång eller sättet jag äter på ska bli en besatthet för mig, om ni förstår vad jag menar? Jag vill inte gå och tänka varje dag på att ”åh nej, nu åt jag det, då kan jag inte äta det” eller ”Den här tallriken innehåller 8 kollisar, då måste jag äta det och det sen…”.  Mat ska inte vara något jobbigt för mig, jag vill inte behöva stå och räkna på hur mycket jag får äta av något. Inte just nu i alla fall. Kanske bli det annat när min viktminskning går saktare och jag måste bli ännu striktare, men det tar vi då

Och några kollisar för mycket någon dag? Vad gör det?

Detsamma gäller ju mig & vågen. Jag tycker det är heltokigt att väga sig varannan dag. För MIG skulle det vara ett dåligt förhållande till viktminskning. För mig får det inte bli en hets, och det skulle det bli om jag skulle väga mig var och varannan dag. Jag väger mig varannan vecka just för att undvika att bli ledsen ”om jag har inte har gått ner något sen i förrgår”.

Sen vill jag bara skriva lite om yoghurt! Jag föredrar Rysk Yoghurt (4,0 kollisar / 100g) FRAMFÖR Turkisk Yoghurt (5,1 kollisar / 100g). Den Ryska är mer gräddig och mastigare än den Turkiska. Jag fann de väldigt lätt att överäta den Turkiska yoghurten när jag valde den i början av min LCHF-resa, men med den Ryska KAN man inte äta så mycket då man blir mätt väldigt snabbt på den! Det räcker med knappt en dl för mig av den, sen är jag proppfull, haha

Nu kanske jag inte svarade riktigt vettigt på Annies fråga, haha! Men är det någon som undrar något över det jag skriver, eller nått annat som har med min träning och min LCHF-kost att göra så är det bara att lämna en kommentar!

 

Dagens träning

YES, FYFAN VAD BRA JAG ÄR! 

Alltså, känslan när man planerat 30 minuter PW, men kommer hem efter ett pass på 50 minuter, där 16 minuter var effektiv löpning! Hurra!

Jag vågade ge mig in på att faktiskt springa v. 4 på ”Get running”-appen idag! Dvs, 3min löpning, 1 1/2 min promenad, 5min löpning, 1 1/2 min promenad, och detta gånger två. Så glad! Det gick dessutom förvånansvärt bra och jag är så stolt över mig själv att jag klarade springa 5 minuter gånger två den här gången 

Svettigt blev det då solen låg på hela tiden, och jag hade en tröja för mycket på mig, haha!

Väl hemma tränade jag ben (20×4 utfall, 20×4 squats & 20×4 rumpövning) och armar (15×4 armhävningar, 15×4 dips på kant och 20×4 tricepsextensions). HELT SLUT ÄR JAG NU!


Hallonglass på rysk yoghurt


 

Till efterrätt idag så slängde jag ihop en hallonglass gjord på rysk yoghurt! Det blev jättegott med lite krossade hasselnötter och kokoschips på toppen! Lite syrlig, väldigt fräsch och svalkande – Kommer att bli PERFEKT till de kommande varma sommardagarna!!!

2dl frysta hallon
1dl rysk yoghurt
6-8 droppar Sweet drops med smak av bär
1-2 tsk stevia strö (eller annan sötning)
Krossade hasselnötter och kokoschips

Lägg hallon, yoghurt, sweet drops och sötningen i en hög tillbringare och mixa ihop till önskad konsistens. Lägg upp i två små portionsformar och låt stå i frysen ca 20-30 minuter. Servera med krossade hasselnötter och kokoschips på toppen!

(Sweet Drops är nytt i LCHFklubbens butik och finns i många olika, spännande smaker! Jag klickade själv hem smaken ”English Toffee” igår och ser VERKLIGEN fram emot att få smaksätta min pannacotta med den

Sweet drops är flytande stevia (sötning) med naturlig arom! Jättebra att smaksätta tex. kolsyrat vatten eller något gott bakverk med! Funkade super i min glass – det blev extra schwung i den, och framöver ska jag testa den i min Loka 

Det är väldigt, väldigt sött så man behöver bara några få droppar av det.

HÄR finns LCHFkubbens sötningar från märket SweetLeaf!)


Till middag idag?

Varmrökt regnbågsfilé på finncrisp med 1: Avokado, ägg & pepparrotsvisp och 2: Avokado, ägg och majonnäs. ÅÅÅÅÅÅH VAD GOTT!

Vad åt ni / ska ni äta till middag idag?


Cavaliers fairtrade steviasötade choklad


 

Åh, i veckan som varit så åkte vi och handlade på ICA Kvantum (favvoaffären BIG TIME!)! Där hade dom mycket fint LCHF-gott, och det gör mig så glad att hitta sånna här små guldkorn på mataffärerna  Bland annat så kunde jag köpa mina flaskor Vitamin Well Stevia där! Jag som bara trodde att dom såldes på Statoilmackar! 

Jag hittade också dessa steviasötade chokladkakor från Cavalier. Har kikat på dom ett antal gånger på LCHFklubbens shop, men inte klickat hem dom ännu. Ångrar att jag inte gjort det tidigare för HELVETE vad goda!

Chokladerna är rättivsemärkt med FairTrade, och dessutom naturligt sötade med Stevia. Inget tillsatt socker eller transfetter!

Den vita chokladen (med smak av mango & hallon) var verkligem TO DIE FOR. Så fantastiskt underbar (haha jag är helt till mig bara av att tänka på hur god den var! Farligt god. Tog man en bit kunde man dock inte sluta, så det var väll negativt). Den smakade lite som sånnadär yoghurtgodisar!

Den mörka chokladen med bär (hallon, blåbär & svartvinbär) var också underbar!Det var stora bitar bär i, som verkligen SMAKADE och åååååh så god! Jag brukar köpa Marabous premiumchoklad med hallon i, men den är så fattig på hallon tycker jag. Ska en choklad ha hallonbitar i sig och smaka hallon så ska det tamigfan vara hallon i också. Det får man i denna choklad! 

Är ni sugna på något lyxigt och gott till helgen, så köp dessa! Bara gör det! Hittar ni dom inte i butikerna där ni bor, så går dom att klicka hem från LCHFklubben!  Det finns dessutom flera olika smaker, och dessutom så finns dom som små ”Light bars”! Här finns den vita chokladen med smak av mango och hallon, och här finns den mörka chokladen med bär!


Het kycklingwok/gryta

 


Hej på er!

Idag blev det äntligen dags att testa på både Kokosgrädden och sjögräsnudlarna som jag fick från LCHFklubben i mitt senaste paket

Dessa sjögräsnudlar var verkligen en STOR HIT! Fy fan vad goda dom var. Jag kan absolut säga att jag gillar dessa mer än Shiratakinudlarna. Sjögräsnudlarna hade mer konsistens, mer tuggmotstånd och var bara SÅÅÅÅ mycket bättre än andra LCHF-nudlar jag har smakat. Dom innehåller bara 2g kollisar per 100g, och det är ju toppen! Dessa kommer jag absolut att beställa hem fler gånger från LCHFklubben! HÄR hittar du dom!

I alla fall så blev det en kyckling-wok-gryta-sak till middag idag, haha  Jättestarkt, men jättegott!

500g kycklingfiléer
1 burk kokosgrädde
1tsk curry
1tsk gurkmeja
chilikrydda efter smak (eller 0,5-1 röd chili – i så fall – fräs den lite innan den går i traktörpannan!)
1-1,5 msk MONKI jordnötssmör (med nötbitar! MUMS!)
1/2 purjolök
1/2 grön paprika
ca 10 stycken champinjoner
Ett paket sjögräsnudlar

Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dom i smör. Lägg i en traktörpanna och häll på kokosgrädden, curry, gurkmeja, chili, salt, peppar och jordnötssmör. Rör om och låt puttra i ca 20 minuter.

Hacka purjolöken, paprikan och champinjonerna och fräs dom också. Låt dom bara få lite färg – dom ska dock fortfarande vara fräscha och krispiga! Vill man så kan man röra ner grönsakerna med kycklingen – eller så gör man som jag och serverade dom separat på sidan om 

Skölj av nudlarna och låt rinna av. Rör ner dom i traktörpannan med kycklingen några minuter innan det är klart.


SÅ GOTT!  Vi toppade med lite jordnötter vid servering och jag åt tillsammans med en liten klick creme fraiche som jag smaksatt med lime!

Nudlarna, jordnötssmöret och kokosgrädden finns såklart att beställa hem från LCHFklubbesn shop, och köpa i deras fysiska butiker på Karlavägen 73 och i Sturegallerian i Stockholm! 


Mina mått


Förutom att väga mig varannan vecka så ser jag alltid till att mäta mig också. Vissa säger ju att man ska strunta i vågen och bara mäta sig, då måttbandet säger mer, men jag är tveksam, haha!

Senaste 4-5 veckorna har jag knappt minskat NÅGOT ALLS i mått. Antingen så suger jag på att mäta (mäter själv!) eller så är det något annat?

Så här har det sett ut – från att jag började med LCHF i mitten av november, tills denna vecka:

Axlar: 116 cm >> 107cm
Rygg: 105 cm >> 100cm
Bröst: 107cm >> 99cm
Midja: 113cm >> 99cm
Rumpa: 118cm >> 105cm
Lår: 68cm >> 63cm
Vader: 41cm >> 39cm
Överarm: 32cm >> 32cm
Biceps: 35cm >> 33cm

Jag har ingen aning om HUR det borde se ut, haha! Armarna ska vi inte ens prata om – på bilder så tycker jag att jag ser JÄTTESTORT skillnad, men enligt måttbandet så händer det ju inget? som jag skrev så mäter jag kanske olika varje gång eller så, nä, jag vet inte…

Än så länge tycker jag att jag ser finare resultat på vågen – kanske ska jag börja förlita mig mer på måttbandet när jag nått min målvikt?

Hur gör ni???


Idag!


Jag målar, klipper, klistrar och ritar som en tok!
 Jag jobbar med arbetsprover till en skola som jag ska söka i Stockholm. Det är tredje året jag söker och i år SKA jag komma in på den. Förra året blev jag första(!!!) reserv, och det var verkligen att snubbla på mållinjen. Så surt. Men i år ska jag visa dom vad jag går för!!

Vid 14-tiden idag tog jag en välbehövlig pause från ritandet och tog mig ut på en kort men KRAFTFULL PW! Haha! Testade på en ny väg från den jag gått i 6 månader nu Känns som att det är dags att variera promenaderna lite! Mycket uppför, men det var jätteskönt som omväxling. 30 minuter gick jag och fick upp flåset rejält så det kändes bra, trotts att det var en så kort bit 

Väl hemma blev det detta till lunch! Ser ganska äckligt ut, eller hur?  Men det var det inte! Så gott! Kycklingburgare gömda under en massa cheddarost, med paprika och currymajjo! MUMS!


Min träningsoutfit!

 



Har varit lite sugen på att visa mina träningskläder
 ett tag nu  Hihi, dom går i rosa! Skorna också – fast att det inte syns så väl på bild! Ni får ursäkta de lite knepiga ansiktsuttrycken, haha!

-Träningsbyxorna (mina absoluta ÄLSKLINGAR! Skulle vilja gå runt i dom dygnet runt  ) är från Björn Borg
-Det supersköna linnet är av märket New body
-Jackan är egentligen en vinterträningsjacka – men kan knappast vara till för de superkalla vintrarna här uppe i norr, för den var ISKALL i vinter, haha! Nu är den dock perfekt!  Märket är Dobsom!
-Skorna är mina Reebok Easytone som jag köpte för ett år sen. Dom är jättesköna och JAG VET att man inte ska springa i sånna, men dom är så pass nerslitna nu  så det funkar faktiskt bra, haha. LOVAR att införskaffa rediga springskor om inte allt för länge…


Pannacotta med limemarinerade hallon

Pannacotta, hörrni! Det bästa i efterrättsväg som finns. Något uttjatat och ”uttråkat” kanske, men å så gott! Haha, denna skulle jag kunna laga i sömnen, så väl kan jag receptet! 

Man behöver:

2,5 gelatinblad
5dl grädde
1 vaniljstång
0,5 dl sukrin melis (eller annan sötning)

Hallon
Lime
Sötning

Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter så att dom blir mjuka!

Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i kastrull, tillsammans med den urskrapade vaniljstången. Häll i 5 dl grädde och låt koka upp.

Ta av kastrullen från plattan och rör ner sukrin melis. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen och rör om. Fördela sedan i portionsglas. Låt stå i kylen x antal timmar (minst 4 kanske?) så att pannacottan stelnar!

Förbered de limemarinerade hallonen genom att helt enkelt lägga hallon i en skål, pressa över limesaft och rör ner tillsammans med lite sötning. Smaka av! Låt stå och gosa ihop sid i kylen tills det är dags att servera!

MUMS!!!!


Rosmarinfylld fläskfilé med svampsås



Mamma är väldigt bra på att laga mat! Idag blev det fläsfilé fylld med rosmarin, tillsammans med en jättegod svampsås på champinjoner och kantareller!  Var verkligen hur gott som helst!


Här har ni receptet:

500g fläskfile (2 bitar!)
rosmarin
1 paket bacon
två finhackade vitlökar

8-10 champinjoner
en charlottenlök
En stor näve kantareller
1/4 buljongtärnig (vi använder såklart den från LCHFklubben – utan socker, majsstärkelse och glutamat!)
1dl grädde

Skär en skåra i vardera fläskfilébitarna. Fyll med rosmarin och vitlök, linda sen in i bacon och ”knyt ihop” med hjälp av snöre så att de håller ihop och så att baconen inte faller av!

Bryn fort på hög värme så att baconet får färg och lägg sedan i en ugnsfast form. In i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter!

Svampsåsen:
Bryn löken och svamparna i smör, häll på grädde och i med buljongtärningen, låt småputtra under lock i ca 20-25 minuter!

Enkelt och sköter sig själv – och blir så gott! Vi åt tillsammans med en enkel sallad och smörtekt sparris  Mums!





RSS 2.0