Strikt LCHF: Smakrik älggryta med kantareller och enbär

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken lyx! I fredags så kom min kusin hit till Stockholm med en påse älgkött(!) till mig! 1 kilo grytbitar av älg, samt 500g älgbiff. Igår tillagade jag grytbitarna och det blev en otroligt god, höstig och smakrik gryta!

För 4 portioner, ca 3g kh per portion (man silar bort alla grönsaker mot slutet):

1kg grytbitar av älg, skurna i mindre bitar
2 morötter skurna i slantar
ca 75g rotselleri, skuren i bitar
1 gul lök skuren i bitar
färsk timjan
ca 8 enbär
salt, peppar
vatten
2 msk fond
3 dl grädde
kantareller
 
Hetta upp en stekpanna med smör och olja i. Bryn köttbitarna i omgångar och lägg i en gryta. Fräs alla grönsaker en stund och lägg dessa i grytan med köttet. Häll vatten i stekpannan och koka ur, häll i grytan.

Lägg i timjan och enbär och häll på vatten så att det nästan täcker köttet. Låt sedan småputtra under lock, ca 1,5-2h beroende på köttet. Smaka efter två timmar - är köttet mört,  sila ner buljongen i en skål, medan du sparar köttbitarna och kastar grönsakerna. Lägg återigen ner köttet i grytan tillsammans med ca 3-4dl av buljongen samt 3 dl grädde. Låt koka ihop utan lock - gärna tills att det blir en lite tjockare sås. Stek hastigt på kantareller i smör och lägg ner i grytan, låt puttra med.
 
Jag serverade enkelt med lite gröna blad på grund av min strikta månad, men det blir säkert kanongott med kokt broccoli och kanske lite osötad lingonsylt!

Helg och längre tur!

 
 
 
Woop woop! Lördag = längre tur utomhus! 7,68 kilometer sammanlagt, och 1h 5 min :) Jag varvade pw med löpning idag och gick mellan två lyktstolpar, sprang mellan en, och upprepade det under två varv på elljusspåret. Kändes bra!
 
Som sagt så måste jag komma igång med löpningen igen, och även om det känns som att jag verkligen har kvar mycket ork i löpningen sen sist så vill jag gå sakta fram, mest med tanke på knäna :)
 
 
 
 

Strikt LCHF: Lyxig räkmacka à la Sofie

 
 
 
 
 
 
Det mest genialiska jag har kastat ihop någonsin. Så enkel och så JÄVLA gott alltså! En maffig och lyxig räkmacka - väldigt mycket LCHF och väldigt mycket strikt LCHF! Från mig till er, ha en fin helg :)

Gör så här (för en portion, ca 2g kolhydrater!)

1 ostbröd (recept HÄR!)
redigt med smör
1 litet salladsblad
2 skivor skinka (jag äter ... med bara 0,1g kh per skiva)
1 kokt och skivat ägg
rejält med majonnäs (jag hade ca 3 msk)
ca 70g färska skalade räkor
 
Bred på ett tjock lager smör på ostplätten, lägg på salladsbladet. Ovanpå det rulla ihop och lägg på skinkan, och på dessa fördelar du det skivade ägget. Kläm på REJÄLT med majonnäs över äggen och som pricken över i:et - toppa med en stor hög räkor. Jag kryddade med min Santa Marias chicken and steak-krydda. MUMS!
 

Tisdags- och onsdagsträning

Igår gjorde jag mitt andra pass med PT på det nya passet! Ska jag vara ärlig så hade träningsvärken sen första passet förra veckan inte gått över helt, och idag är den tillbaks - dock inte lika brutal som i fredags, haha!
Det flöt i alla fall på bra igår - utöver de övningar som vi gjorde förra veckan så lade vi till rygglyft i samt sidolyft i maskin - det tar riktigt bra på rygg och magmusklerna i sidorna!

Idag tog jag mig faktiskt till SATS igen, men för gång på band och lite löpning. Det var så dåligt väder idag så det fick bli gång inomhus istället för pw ute. Sammanlagt så blev det 1h på bandet, 6,4km, och sammanlagt 12 minuter löpning inpetat i de 60minuterna. En minut löpning på varje 10 min gång! :) Måste verkligen börja ta tag i löpningen igen, vill så väldigt gärna springa mer och få bättre kondition!
 
Laddar inför veckans sista PT-pass som blir imorgon. Vi får se hur mina ben mår då ;)

Strikt LCHF: Buljongkokt högrev med reducerad buljong och broccoli

 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså jag avlider vilka bra bilder det blev på denna maträtt, haha! Visst ser det SJUKT gott ut?! Det var det också vill jag lova :) Igår gjorde jag buljongkokt högrev som blev så attans mört och smakrikt!
 
Gör såhär (för fyra portioner), på min tallrik ca 100g högrev, 4 msk bearnaisesås, 50g broccoli samt 3 msk smör, ca 2g kolhydrater:

1 kg högrev skuret i bitar
2 tärningar nötbuljong
1 liter vatten
1 purjolök i bitar
2 morötter i bitar
färsk timjan
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
4 nejlikor
 
Koka upp vatten med buljongtärningarna i en gryta. Lägg i köttet i grytan och låt koka upp, skumma av ytan (ta bort skummet som kommer upp till ytan när köttet kokas).
När halva koktiden har gått (beroende på hur ditt kött är, halva koktiden för mitt kött blev ca 45 min) lägg ner grönsakerna och kryddorna. Koka sakta tills att köttet är riktigt mört (jag kokade ca 45 min till!).
Ta upp köttet och låt buljongen koka med grönsakerna och kryddorna ytterligare ett tag. Ta sedan av från plattan och sila bort grönsakerna och spara buljongen om du vill!

Till servering: Ta 0,5 - 1dl av buljongen som köttet kokat i och häll i en stekpanna. Låt koka tills den har blivit lite mer koncentrerad. Supergott att hälla över köttet vid servering! Koka broccoli och servera köttet med dessa tillbehör samt en stor klick bea och några klickar smör!

Firar fredag!

 
 
Mitt fredagsfirande! Eller middag, egentligen. Är inte speciellt hungrig och det är ju ändå trots allt middagsdags. Kanske slänger in en till ostplätt med smör och makrill i tomtatsås så har jag middan klar ;) Ska även lyxa med lite brie och bresaola ikväll, så det borde duga :D
 
ÄLSKAR förövrigt ostplättar med smör och makrill på! Så fruktansvärt gott och jag tror nog att jag har en ny besatthet, haha! Egentligen så BORDE jag ta bort den mesta tomatsåsen på makrillen men njaaaaa den smakar ju så gott! En ostplätt med 0,5 förpackning makrill samt 20g smör landar på ca 1,5g kolhydrater :)
 

Första NYA pt-passet!

Igår hade jag ännu ett PT-pass! Madeleine hade satt ihop ett nytt, fräsch och utmanande pass till mig, passande nu när jag faktiskt har blivit starkare och byggt muskler för att klara tyngre övningar. Men alltså. Det var RIKTIGT jobbigt! Hon hade inte sparat på någonting, och förhoppningsvis kommer jag in i det nya passet fort, haha ;)
 
Idag är träningsvärken BRUTAL (ni vet, kan knappt ta sig ur sängen, staplar fram pga kan inte böja benen, kan inte gå i trappor eller lyfta något...), men väntand med tanke på alla nya övningar :) Det känns bra!

Jag var riktigt slut under passet och vi hann med otroligt mycket på mina 30 minuter vilket är bra. Bland annat så blev det mycket ben - knäböj med stora brutala skivstången, benpress, tre övningar med kettlebell. Utöver det så fick jag göra tre övningar, mage, axlar / biceps och triceps. Kluriga övningar, där man för att träna magen skulle hålla i två handtag med stöd för armarna, och nederdelen av kroppen hängandes neråt - varpå man ska lyfta upp knäna mot magen.
För armar skulle man klättra upp på två trappsteg och sen ställa sig på en platta som sakta sjönk ner (läskigt!). För axlar höll man två handtag och sjönk ner med plattan så att hela kroppen hängde rak, med raka armar, därpå skulle man dra sit upp med armarna för att träna axlar / biceps.
Vid samma ställning skulle man stpå på plattan och med raka armar sjunka ner för att träna triceps. Krävande för psyket då det var lite läskigt och klurigt så här första gången - förhoppningsvis så släpper det efter några omgångar!

Som avslut på passet blev det så klart lite core också!
 
Ett riktigt bra pass som jag känner kommer att bygga mer muskler, vilket är kul och inspirerande. Det kommer bli 5 roliga veckor på SATS med Madeleine!

Första PT-passet på länge!

 
 
Avslutar dagen här på bloggen med en selfie från igår! Idag var jag på mitt första gympass på flera veckor (ja, sant! En vecka utan gym innan jag åkte till Stockholm, följt av helvetesveckan med grupparbete då jag inte hann med något annat än att ha ångest och sova, och sen en vecka förkyld + östersund)! Det var dessutom mitt första pass med PT Madeleine sen i slutet av maj! Ett kärt återseende och hej och hå vad jag har saknat hennes pepp.
 
Det var otroligt skönt att äntligen ta sig in på SATS igen, ställa sig på bandet, köra 30 min med Madeleine och känna att ja men nu är det kanske dags att komma igen! Och det känns bra. Jag har saknat! Nästa PT-pass blir på torsdag, och då är det dags för ett nytt fräscht upplägg!
 
(Och ja, jag har redan träningsvärk!)

Stekt ryggbiff med broccoli och bearnaise

 
 
 
Min middag idag! Äntligen fick jag tid till att testa lite mer av köttet från Gårdssällskapet! Idag blev det ryggbiffen med fettkappan som hamnade både i stekpannan och i ugnen.
Jag skar ut tre 2cm tjocka skivor från köttdetaljen som jag stekte i stekpannan och åt med broccoli och bearnaise!

Gör så här för två måltider (sammanlagt ca 2g kolhydrater på tallriken - 150g kött, 50g broccoli och 4msk bearnaise):
 
2 skivor ryggbiff med kappa, ca 2cm tjocka
100g färsk broccoli
Bearnaisesås (jag använder alltid Rydbergs, tycker den är överlägset bäst! Rund och god i smaken och inte så där läskigt syrlig som jag upplever bla. Lallerstedts...)
 
Ta fram köttet i god tid innan och låt bli rumstempererat. Innan stekning, torka av försiktigt med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna med smör och ev olja rejält. Pannan ska bli riktigt varm! Lägg i köttbitarna och stek. Jag stekte köttet tills att första droppen köttsaft kom fram på ytan av köttet (ca 2-3min), då vände jag på bitarna och stekte lika länge till. Ta av från plattan och låt vila ett tag.
 
Koka samtidigt broccolin i saltat vatten, och servera köttet med en stor klick bea, broccoli och ev. några klickar smör!

Osbröd med makrill i tomatsås

 
 
 
Igår köpte jag ett paket makrillfiléer i tomatsås. Det var sjukt längesen jag åt det och har ju alltid tyckt att det är otroligt gott. Jag passade på att göra ett gäng ostbröd igår inför dagens frukost - perfekt att äta med makrill på!

Hela frukosten (1 ostbröd, 1/2 paket makrill och kaffe med 2 msk grädde) landade på 3g kolhydrater. Recept på ostbröden hittar ni HÄR!

Två veckor Skaldemans LCHF 50+

 
 
Vill visa! Har ju ätit enligt Skaldemans 50+ i nääästan 2 veckor nu. Kan ju vara vettigt med en liten del-redovisning över hur det går och så där!
 
Det positiva först!
_ Jag har tappat nästan 1½ kilo på 2 veckor! Jag är inte så mycket för att väga mig, men har änd varit lite nyfiken. Jag har ju stått och trampat på 71-72 kilo i snart ett år, trots striktare perioder. Jag tror ju att mycket beror på styrketräning, men jag vet inte jag :) Jag blev glad när jag ställde mig på vågen imorse och såg att jag ligger under 70!
_ Mitt känslomässiga band till maten är som bortblåst. Just nu så äter jag bara för att få energi och slippa vara hungrig. Maten under dessa två veckor har bara varit påfyllnad av en tom mage.
_ Tanken på och suget efter socker och något sött finns inte nu efter två veckor. En redig socker-detox som var välbehövd och det är riktigt skönt. Visst känner jag ibland ett enormt sug efter något sött, men det har inte hänt lika ofta som vanligt.
 
Och sen saker som jag har kämpat lite med.
_ Tråkig mat. RIIIIKTIGT TRÅKIGT och enformigt. Det blir ju enklare när man kommer in i att "maten är bara energi och inget annat", men alltså jag måste erkänna det är TRÅKIGT. Kanske ännu mer tråkigt då jag som bor ensam lagar mat för 2-3 dagar åt gången (alltså att jag äter samma mål mat till både lunch och middag i två-tre dagar). Men vem vet, detta kanske släpper efter två veckor till ;)
_ Huvudvärk - förhoppningsvis pga. omställning till striktare och ovan kosthållning?
_ Emellanåt väldigt hungrig. Förhoppningsvis också omställningsbesvär, eventuellt att jag på något sätt får i mig för lite fett.
 
Så, jag fortsätter månaden ut, och återkommer med ännu en utvärdering! Just nu är jag lite less på färsbiffar med gräddsås, men får se till att ta nya tag till kommande vecka och köra på lite annat som omväxling :D

Skaldemans LCHF 50+

 
 
 
Så! Här kommer ett kort litet inlägg om det jag har babblat om och nämnt de två senaste veckorna!
Jag köpte för ett tag sen två böcker av Sten Sture Skaldeman (lite av en guru inom LCHF!). I hans bok "GI-NOLL! För kvinnor som vill äta sig smala" finns redogjort för hans eget tänk och indelning i hur man borde äta beroende på hur strikt man vill gå (eller egentligen hur mycket övervikt man har att tappa).

I kapitlet "50+" egentligen för de med grav övervikt (över 50 kilo), anges recept som man strikt ska följa under 3 månader för att tappa stora mängder vikt. De följande "stegen" är 25+, 10+  - och beroende på vilken kategori man äter under, desto liberalare LCHF blir det, med plats för mer kollisar, men med hänvisning till 50+ eller 25+ om man är "gravt sockerkänslig".
 
Enligt 50+ ska man äta en del kött och tre delar fett, och bara använda grönsaker som "dekoration", som han så fint skriver det. Jag antar att man kan kalla Skaldemans 50+ för strikt LCHF, Fakir eller vad man nu vill kalla strikt LCHF :) Riktlinjerna är i alla fall att äta max 3g kh per mål, och att ligga under 10g kolhydrater per dag. Så egentligen är det ju Strikt LCHF - något som jag redan ätit enligt.
 
Och varför vill jag då äta enligt 50+? Jag har ju långt ifrån så stor övervikt! Jo, jag ser detta som ett kortare experiment där jag vill se vad denna strikta kosthållning inom LCHF gör för mig. Inga tillsatser what so ever, så ren mat det bara går och få ingredienser. Jag ser det som en en-månads-detox (med eventuell förlängning) - något jag känner för emellanåt då jag kanske har svävat iväg lite för mycket (som ofta under sommaren). Det är också skönt ibland att laga väldigt basic mat, där maten endast blir bränsle för mig och inget annat. Jag tror det är hälsosamt att göra det ibland och komma bort från det känslomässiga bandet man emellanåt har till mat.
 
Vad tycker ni om allt detta?

Le Creuset

 
 
Åh herregud - TITTA vad jag släpade hem från stan igår?! Det sved att den var så jävla dyr men alltså WOW, vilka fantastiska grytor jag kommer kunna laga framöver ;) Känner på mig att den här 4-liters grytan och jag kommer att bli bästa vänner framöver :) Visst är den fin?!

Strikt LCHF: Nötfärsbiffar fyllda med blåmögelost

 
 
 
 
Jag kunde inte hålla mig från att laga något med färsen från Gårdssällskapet redan till lunch idag! :) Det blev nötfärsbiffar fyllda med ädelost, efter ett recept av Skaldeman. Till det lite gräddsås! Kanongott! Och kanske det bästa av allt - alla ingredienser jag använde är ekologiska!

Jag har lite problem med hur jag ska presentera måltiderna jag ska äta denna månad - Skaldemans 50+ måltider är lite... fattiga och tråkiga, kanske man kan säga, haha! :) (Mer om Skaldemans 50+ kommer i ett inlägg i veckan!)
 
Gör så här (4 biffar, varje biff innehåller mindre än 1g kolhydrat. Med 3 matskedar gräddsås och några salladsblad blir det strax under 3g kolhydrater på en portion!):
 
500g nötfärs (ännu bättre om man tar 50/50 nöt- och fläskfärs!)
1ägg
2 äggulor
2 msk grädde
Lite salt + någon passande krydda efter smak
ca 80-100g blåmögelost
Smör till stekning
1,5 dl grädde till sås
 
Blanda ihop färsen med ägget + gulorna, grädden och krydda. Låt stå i kylen en stund. Lägg ut ett bakplåtspapper, dela färsen i 4 delar och rulla stora bollar. Gör en i taget, och rulla ut en boll till en lite långre korv. Platta till. Lägg ca 20g ost på ena sidan av den tillplattade färsen, vik över den andra sidan och forma ihop till en boll. Gör likadant med alla.
 
Stek biffarna i smör i en stekpanna, tills att dom är genomstekta. Ta ur stekpannan och slå i grädden, låt koka ihop till en sås, som serveras med biffarna. Dekorera med lite sallad ;) Mums!

Kött från Gårdssällskapet!

 
 
Åhååå! Igår fick jag köttet som jag beställt från Gårdssällskapet levererat hem till dörren. Vilken lycka måste jag säga! Det ska bli så fruktansvärt kul att få tillaga allt detta :) 5 kilo kött allt som allt, allt kommer från djur uppväxta på Björsveds Gård i Storvik - en gård som är KRAV-certifierad och drivs av Kenneth och Lotta Zetterlund.

I lådan finns 2 kilo nötfärs, 1 kilo fransyska, 1 kilo ryggbiff och 1 kilo högrev! Allt är vaakumförpackat, där man rekommenderar allt kött att faktiskt ligga i kylen ett tag då det blir "bättre och bättre" ju längre det får ligga (dock max 4 veckor). Färsen ska dock tillagas inom en vecka :)

Ah, haha jag är faktiskt BARNSLIGT taggad över detta, och har redan börjat kika på andra lådor kött från Gårdssällskapet. Jag frågade killen som levererade köttet igår om det går att få tag på lammkött, och javisst - under oktober månad leverreras lammlådor, med möjlighet till beställning redan nu. Jag tror jag slår till direkt!

Provocerande med EKO / närproducerat?

I LCHF-grupperna jag är med i på Facebook har jag några gånger skrivit om eller tipsat om, eller delat recept med EKO-produkter och närproducerat. Det stör mig att jag VARJE gång får negativa kommentarer när detta tas upp och nämns.
 
Jag undrar hur människor egentligen är funtade - jag vet att det kan vara dyrt med EKO och närproducerat, men jag förstår inte varför man måste ifrågasätta, peta i och undra över varför man väljer det.
 
Senast mitt inlägg om majskycklingen. Jag förstår inte HUR man ens vill ifrågasätta detta. Det är väll fantastiskt med kycklingar som har haft en bra liv innan slakt? Men nej, då väljer man att peta i att "Men du, majskyklingar, dom är ju uppvuxna på majs, majs = socker... Ditt val med...". Då blir jag arg. Och irriterad. Varför inte läsa på lite innan man ger en sådan kommentar? Det är klart att kycklingar uppfödda på majs inte innehåller mer kolhydrater än "vanlig" kyckling. Eller borde man tro det? Ja jag vet inte. Och skulle det vara så att majskyckling innehåller något gram mer kolhydrater - vad gör väll det? Är inte det bättre än att äta helt och hållet nollkolhydratigt kött där djuret har lidit?
 
En annan grej var när jag delade ett inlägg om köttlådan jag köpte från Gårdssällskapet. Då var det "fruktansvärt dyrt", tyckte man. Ja, det är det kanske, men jag vet ju att djuren har mått bra, det är inte en massa äckliga tillsatser eller ipumpat med vatten i köttet. Det är inte färgat och det har inte transporterats ända från Australien. Djuren har inte varit ihopklämda och fått stå på varann i transport till slakteriet. Eko och närproducerat kött är dyrt, jag vet. Men jag kan inte förstå hur man inte tycker att det är bättre att lägga några kronor extra på ett bra gott kött.
 
Jag är själv en fattig student, men ser till att äta så bra som möjligt - ju renare desto bättre, och det tycker jag att alla borde försöka med så gott det går. Lägg mindre pengar på något annat och njut istället av ditt goda samvete över att djuret du äter har levt ett bra liv.
 
Jag blir bara så ledsen över att människor, istället för att tycka att det är bra att köpa eko, klankar ner på det? Jag fattar inte!

En dag med Strikt LCHF - frukost, lunch och middag

Jag fick en förfrågan om att skriva hur min dag kan se ut matmässigt. Det är egentligen inga konstigheter, och nu när skolan startat så är mina dagar rent ut sagt skittråkiga matmässigt, om jag ska vara ärlig :) Jag äter samma till lunch som till middag, och ofta blir det bara en kaffe med grädde och lite kokosolja till frukost. Men jag har tagit mig lite tid till att lägga ihop hur tre "normala" dagar för mig kan se ut!
 
Äter man Strikt LCHF ska man äta under 10g kolhydrater per dag!


 
 
 
FRUKOST_ En ägglatte, ca 1g kolhydrat per latte. RECEPT HÄR!
LUNCH_ Färska räkor med ägghack och majonnäs, ca 1-2g kolhydrater per portion. RECEPT HÄR!
MIDDAG_ Ugnsgrillade kycklinglår med majonnäs och spenat, ca 3,5g kolhydrater per portion. RECEPT HÄR!
 
 
 
 
 
 
FRUKOST_ Strikta plättar med kanelsmör, ca 2g kolhydrater per portion. RECEPT HÄR!
LUNCH_ Stekt majskyckling med floridasallad, ca 2g kolhydrater per portion. RECEPT HÄR!
MIDDAG_ Parmesanlax med färska räkor och sparris, ca 3,6g kolhydrater per portion. RECEPT HÄR!
 
 
 
 

FRUKOST_ Stekt ägg och bacon, ca 1g kolhydrater per portion. RECEPT HÄR!
LUNCH_ Äggwraps med kallrökt lax, bacon och räk-och romröra, ca 4g kolhydrater per portion. RECEPT HÄR!
MIDDAG_ Lövbiff med stekt svamp och bearnaisesås, ca 2g kolhydrater. RECEPT HÄR!
 
 
Just nu så håller jag på att testa och äta nya strikta LCHF-recept. Denna månad är helt tillägnad strikta recept enligt Sten Sture Skaldeman, och om det är recept jag verkligen gillar så kommer de att komma upp här på bloggen :) Är det någon som undrar något så är det bara att skicka en kommentar.
 
Vill ni se fler recept så klicka in er på min kategori "Strikt LCHF"

Strikt LCHF: Ägglatte

 
 
Ägglatte är mitt bästa recept på en nu-behöver-jag-en-snabb-men-mättande-frukost!
 
Gör så här (1 latte landar på ca 1g kolhydrater):
 
2dl kokt eller bryggt kaffe
1 ägg
1msk kokosolja
 
Mixa oljan och ägget med stavmixer i en bunke, häll på kaffet och mixa ihop allting tills att det blir ett fint skum. Häll upp i kaffekoppen och njut!

Strikt LCHF: Stekt majskycklingbröst med floridasallad

 
 
Äntligen något annat än bara ägg med tillbehör ;) Haha! Igår köpte jag mig två filéer majskyckling (SÅ JÄVLA GOTT, men aj aj aj vad dyrt... Så synd!) - från Bjäre Kyckling. Bara positiva grejer med den kycklingen vill jag lova er - fri från antibiotika, fri från GMO, frigående djur med gott om plats i stallet, uppfödda på familjejordbruk, och korta transporter för djuren. Dessa fileer är de godaste jag någonsin har ätit - köttet är så sjukt saftigt så det finns inte.
 
I alla fall! Det blev ett stekt majskycklingbröst med Skaldemans Floridasallad! Väldigt gott, och salladen kommer jag att göra många fler gånger. Gott med det krämiga, det salta och det krispiga tuggmotståndet i en och samma tugga :)
 
Gör så här, för 4 portioner (en portion på ca 2g kolhydrater enligt Kostbevakningen, då med ca 100g sallad)
 
4 kycklingfileer
Valfria kryddor (jag saltade och använde Santa Marias Roasted Garlic & Pepper)
200g rå blomkål
4 dl majonnäs
1 paket bacon
 
Sätt ugnen på 100grader. Stek kycklingen runtom i smör, skinnsidan i ca 7minuter, andra sidan ca 1 minut. Krydda. Lägg in fileerna i ugnen på gallret, med något i botten av ugnen som kan fånga upp saften.Låt stå i ca 15-20 minuter. Ta sedan ut och låt fileerna vila i ugnsfolie.
Skiva baconet i små små bitar och knaperstek. Finhacka blomkålen (eller kör i matberedare, jag vet inte vad som funkar bäst), blanda med baconet och majonnäsen. Låt stå i kylen!
 
Servera tillsammans! Salladen får gärna stå i kylen några dagar - ju längre tid desto godare blir den!
 

Strikt LCHF: Räkor, ägg och majonnäs

 
 
Det behöver inte vara krånligare än så här. Okej, det kanske blir lite enformigt och kanske inte sådär jättegott efter att ha ätit samma (förutom räkor utbytt mot grillad kyckling nån gång) till både lunch och middag i tre dagar. Men! Det är skolstart och det tar ett litet tag att komma in i rutinerna, så denna vecka får gå i enkelhetens tecken. Enkelt att slänga ihop och enkelt att ta med sig i matlådan. Relativt mättande och så klart gott!
 
De kokta äggen tidigare i veckan bytte jag idag till middagen ut mot två mosade ägg med 2msk bregott. Såå krämigt och mumsigt! Allt som allt ca 2g kollisar på tallriken.




RSS 2.0