PW och kaloriöverskottet

 
 
Pausade i skolarbetet (som står ganska stilla...) igår med en 1h pw, 6,7km, 400kcal. Skönt då det var längesen jag faktiskt var ute i friska luften, haha! Slask och ishalka, inte så spännande, men skönt att jag ändå skrapade ihop det passet jag gjorde :)

Jag vill skriva om kaloriöverskott! Hur jävla jobbigt är det inte?! Jag äter och äter och äter och känner mig bara tjockare och tjockare och tjockare! Börjar noja över att det inte alls byggs några muskler alls, utan att jag bara ökar i fett. Just nu så äter jag ca 2400kcal om dagen, och har gjort i ca  5 veckor. Frågan är om jag ska backa lite till åtminstonde 2200kcal och se om det känns bättre. 

Eller så SKA jag känna mig tjock, haha! Det kanske är en del av allt detta med att bygga muskler? Det är oavsett kämpigt  och en ständig kamp med psyket vill jag lova. Att i fyra år med LCHF jobbat mot längre vikt, och att bara äta när jag faktiskt är hungrig så är detta helt sjukt, haha! Kör fram till den sista mars. Länge kvar! Jag kämpar på!

Benpass vecka 6

Så! Vecka 6 och veckans första pass avklarat, med fokus ben! Träningen hamnar under lunch vilket betyder såååå mycket människor på gymmet! Det var inte ens någon mening att vänta på skivstängerna för knäböj så idag fokuserade jag på lite teknik och att böja lite djupare istället, med mindre vikt. 
 
Startade med en kettlebell på 14 kilo mot bröstet, och gick ner i knäböj, 3 set med 10 reps. Och visst kommer jag ner till ett helt okej djup. Dock så känns det som att jag tappar magen och ryggen lite när jag går djupare - det känns i svanken / nedre delen av ryggen vilket såklart inte är bra...
I alla fall så fortsatte jag efter kettlebellövningen med vanliga knäböj med stång, 20 små kilon, med fokus att gå ner djupare, också här 3 set med 10 reps. Tänker att jag fortsätter med detta och med lättare vikter i någon vecka innan jag tar mig an och försöker med tyngre igen - och ska se till att också göra rörlighetsövningar och stretch varje dag. 
 
Magen är jag lite lat med dessutom. Eller lat och lat - tycker det är svårt att hitta bra övningar! 100st crunch på boll blev det idag, 60st sneda crunch med 3kilos boll och som avslut plankan 30sekx4. Det bränner ju lite under tiden, men träningsvärken brukar inte komma dagen efter tyvärr :) Måste googla övningar! 

Till nästa vecka ökar jag på hammercurlsen och bensparken! Där känner jag mig mycket starkare och säkrare! :)

Cardio på SATS Huddinge!

 
 
Muuums! Idag gjorde jag den godaste och mest fantastiska varma äggmjölk jag någonsin gjort! Surt då jag aldrig mäter hur mycket smör eller vatten jag mixar med för varje gång, haha! 
 
Idag har jag i alla fall kört mer cardio. Och på nytt gym! SATS Huddinge ligger bara en pendelstation från där jag bor, och jag har valt det som mitt andra gym att gå på här i Stockholm, men har inte vågat mig dit ännu :) Nu när jag kör nästan varje dag så kanske det kommer kännas jobbigt att åka hela vägen till skolan för att träna (40min resa enkel väg), speciellt om det bara handlar om cardio. Skulle jag vara hemma någon dag utan ärende på skolan så är ju Huddinge ett perfekt alternativ :)

Det var stort! Det var mörkt! Det var mycket människor, även fast att det var klockan 2 på en vardagseftermiddag, haha! Det var lite läskigt, SATS på Telefonplan känns lite tryggare och mer "hemma" men det kanske släpper ;) Ska mjukstarta med endast cardio på SATS Huddinge så länge så kanske jag börjar känna mig lite mer bekväm där framöver :) Det blev i alla fall 37 minuter, 400kcal och sammanlagt 5,7 kilometer på crosstrainern. Skönt!

Och där är jag igång igen!

Igår gjorde jag veckans första pass - så skönt det kändes! Fokus ben och det känns verkligen idag med en brutal träningsvärk i rumpan! :) Men jag klagar inte - träningsvärk är en härlig värk! 
Det var lite klurigt dock - vikterna på Friskis som jag har varit på de seanste 4 veckorna är inte alls som på SATS -   det var till exepmel omöjligt för mig att ta det jag tagit på Friskis på legextensionmaskinen på SATS igår, fick sänka många kilon innan det kändes okej att köra 10 reps... Kommer ju antagligen att vara lite samma på de kommande två passen också - får ta denna vecka som en "komma in i känslan"-vecka helt enkelt och anpassa vikterna efter nytt gym :)
 
Och lite nere är jag - jag har stora problem med knäböjen, tekniken finns inte där what so ever och jag måste verkligen backa tillbaks på vikterna och nöta teknik istället. Jag kör ju inte ens så jättetungt, men kroppen verkar inte riktigt klara det så bra - främst så kan jag inte gå ner så jättedjupt i böjen och mina set tar inte alls så som dom borde. Så surt! Men teknik kommer först - som sagt är det bara att backa.
 
Jag har dessutom under mina veckor i Östersund varit riktigt dålig på cardion - som jag ju ändå ska köra tre dagar i veckan enligt schemat jag har. I och för sig så gick jag ca 1h varje dag så så mycket fy skam var det ju inte, men svårt att få upp puls på PW's i 20grader kyla och massa lager kläder ;) Men nu jävlar tar jag tag i det också. Idag kämpade jag mig igenom 38 minuter och 5,7 kilometer på crosstrainern. Måler är att bränna ca 400 kalorier per cardiopass och det gick bra, målet nått idag! Nu peppar jag ryggpass imorgon! 

En förkylninsgsvecka

 
 
Hej! Nu är jag tillbaks igen! Blev jätteförkyld förra söndagen, hann med ett pass i måndags men sen kändes det vettigt att bara ta det lugnt resten av veckan för att vänta ut förkylningen. Idag mår jag mycket bättre, fortfarande lite trött, men ingen snorig nos och ingen ond hals, så jag är jättetaggad för att komma till gymmet imorgon :)

Och som det har kliat i kroppen denna vecka utan träning... Herregud! Har varit så sjukt sugen på att lyfta och har känt mig sur och gnällig när träningen har uteblivit. En ganska härlig känsla om jag ska varar ärlig. Det är kul att känna att träningen har blivit en så pass stor del av mig att kroppen faktiskt längtar efter det! 

Den här veckan har känts så där,  med utesluten träning så har jag känt mig "tjock och plufsig", hoppas att den känslan vänder när jag kommer igång nu igen! 
 
Och igår hämtade jag ut ett paket från gymgrossisten! Genom Styrkelabbet.se har man fram till idag rabatt på Whey-80 proteinpulver, så jag passade på. Ett bra sätt för mig att få i mig mer protein - finnder det svårt emellanåt med "vanlig" mat. Dessutom helt ok med bara ca 2g kolhydrater per shake :) 




RSS 2.0