På besök hos LCHFklubben i Sturegallerian!

 

Hej på er! Idag har fyllts upp med en extra dos glädje!
Jag svängde förbi Sturegallerian för att kika in på LCHFklubben :) Så kul, och vilket härligt bemötande jag fick från fina Isa som jobbar där! (Bilden är förresten tagen av henne! Jag snodde den fräckt från LCHFklubbens instagram :))


 

Med mig hem fick jag bland annat ett paket sjögräsnudlar och två Questbars(!!!) som ska bli så sjukt spännande att smaka på. En i smaken "Banana nut muffin" och en med smaken "White Chocolate Raspberry". Är nästan helt säker på att jag kommer bli totalsåld på dom, haha ;) Dessutom så fick jag ett litet smakprov på Sweet drops med smak av Chocklad, och en liten Cavalierchoklad. Gud vad det ska lyxas till i helgen ;)

Jag tycker att man ska titta in på LCHFklubbens affär
i Sturegallerian för att hälsa på och prata lite med Isa - så trevlig och glad tjej! Självklart borde ni handla något när ni är där också, haha!


4 kilometer idag igen!

 

Hurra! Det blev 4km löpning idag igen,
tungt den första kilometern, men sen rullade det bara på :) Är en annorlunda 4km-tur än den jag är van vid i Östersund - där är det ju bara platt och inga som helst backar. På den här rundan är den många små branta backar och det känns bra i låren och rumpan, haha :D Mycket roligare att springa när det är variation på rundan! :)

På väg!

 

Godmorgon!
 Jag är precis på väg ut på vad som förhoppningsvis kommer att bli 4 km löpning igen! Haha, det är ju svårt att lova något, men löpning blir det i alla fall ;)

Äntligen!

 

Åh, ÄNTLIGEN fick jag tid till att
ta mig ut på en löptur!!! SÅ FRUKTANSVÄRT JÄVLA SKÖNT! Sist jag sprang så orkade varken lungorna eller benen, men idag rullade det bara på! Vilken känsla :)

Det blev 0,5km PW som uppvärmning, 4 km löpning och 0,5km PW som avslut. Nu är jag riktigt nöjd och så glad. Och trött förstås, men på ett rätt och skönt sätt :)

Tur att det är helg snart, då blir det en löptur till!

Dagens mat

 

Igårkväll ställde jag mig och bakade kesobrödet
, som det var väldigt längesen jag gjorde. Varför har jag inte gjort det på så länge?! Varför?!?! Det är ju så jävla gott. Speciellt rostat, med massa smör och grevéost. Jävlar! Det blev dagens frukost. Tre skivor. Idag gjorde jag en ny omgång!


 

Och till middag idag gjorde jag detta! Min fantastiska kyckling- och avokadofyllda enchiladas. Så jävla gott. Det borde jag också laga oftare! Blir grymt mycket mat, och är riktigt mättande. Enda minuset är att det är ganska mycket meck innan det är klart, men gud, ja det är det så värt! Ett tips från mig till er: LAGA DET TILL VECKAN! NI KOMMER INTE ATT ÅNGRA ER!

Frukost!

 

Så här såg dagens frukost ut!
Igår bakade jag förknäcken - vilka blev VÄLDIGT uppskattade här hos familjen Andersson/Näsström. Oväntat, kände jag faktiskt. "Det godaste brödet jag någonsin ätit" var en av meningarna! Så kul!

Det var så gott med fröknäcke med smör, kaviar, ägg och salt. Så jävla gott. Bästa helgfrukosten! Och så sprang jag på affären när jag vaknat och köpte mig en Grevéost. Bästa osten!

Idag är planen att storhandla. Imorgon ska jag göra mina Kyckling- och avokadofyllda enchiladas till middag. Ska bli spännande att höra var familjen tycker om det! :)

Köttbullar med gräddsås och blomkål

 

I förrgår var det dags för mig att laga middag
åt familjen Näsström/Andersson! Det blev köttbullar och gräddsås. Jag liksom trollade ihop det, då jag inte alls hade något vettigt recept att gå efter. Det blev gott! Köttbullarna blev lite för kompakta (jag gillade det, dock!), men såsen blev fantastiskt tycker jag!

Gör så här:
800g köttfärs
1 gul lök
3 vitlökar
1,5dl grädde
2tsk pofiber
1msk dijonsenap
2ägg
Salt & peppar
-
1msk smör
2tsk pofiber
ca 1msk kalvfond eller motsvarande mängd köttbuljong
Lite soja för färg
4dl grädde
0,5dl créme fraiche
-
Kokt blomkål

Sätt ugnen på 225grader. Klicka ut smör i en ugnsform med höga kanter. Hacka löken smått och pressa vitlöken. Blanda noga med köttfärsen. Blanda grädden med pofiber och låt svälla en stund, häll sedan ner med köttfärsen. Lägg i senap, äggen och kryddorna och blanda ihop väl. Rulla köttbullar och lägg i ugnsformen. Stek köttbullarna i ugnen ca 10-15 minuter.

Gör gräddsåsen - smält smöret, ta av från plattan och rör ner pofibret. Ställ tillbaks på plattan och låt puttra lite. Tillsätt kalvfond/buljong och soja och låt puttra ett tag till. Tillsätt grädde och créme fraiche och låt puttra ett tag, tills att såsen har fått en bra konsistens. Vill man ha en lite tjockare sås, tillsätt lite mer pofiber!

Servera med kokt blomkål, eller något annat gott - som till exempel blomkålsmos eller varför inte stekt kålrot? Mums!


Lite PW, lite löpning

 

Jag tog mig ut idag! Hurra!
Det blev sammanlagt 2,5 kilometer PW och 2 kilometer löpning. Det var tungt! Jag kände till och med att jag var tvungen att peta in 0,5km PW mellan de två löpkilometerna, haha! Men jag är nöjd. Mitt mål idag var att faktiskt ta mig ut för att röra på mig, och det gjorde jag ju :)

Frukost

 


Och så lyxade jag till det med pannkakor
till frukost idag! Mums, ihoprullade med massa smör och lite sötströ. Så gott!

Jag har alltid haft svårt med frukost på vardagar, när man kliver upp tidigt och kanske är lite stressad. Det har ju varit grymt för mig att köra periodisk fasta på veckodagarna - men nu när jag har varit i Stockholm så har jag valt att ändå äta något på morgonen innan jag springer till bussen. Varför? Jo, jag blir jättehungrig vid 9-10-tiden. Det jobbiga? Det är när jag faktiskt äter frukost! Så jag är  i valet och kvalet om jag ska köra på PF igen. Blir jag hungrig när jag faktiskt äter lite frukost, hur hungrig kommer jag inte att vara om jag hoppar frukosten?

I och för sig så är det ju bara att testa! Alternativt om jag packar med mig något litet att gnaga på när jag kommer fram till skolan, eller när jag åker buss - för det är verkligen en plåga att äta så tidigt på morgonen, haha. Jag verkligen tvingar i mig en matsked rysk yoghurt och lite müsli, och det tar sån tid att äta upp! Det bara växer i munnen, och det är ju inte så kul, haha!

Jaja, jag får testa att PF'a nästa vecka för att se hur jag klarar det :)

Godmorgon!

 


Godmorgon på er alla!
Idag fick jag mig en VÄLDIGT efterlängtad sovmorgon! Vi börjar inte skolan förrän 13 idag, så då kände jag att det nog var värt att stanna hemma under förmiddagen, sova tills jag faktiskt vaknar och sen bara ta det lugnt :) Så skönt!

Det är ju en stort omställning för mig, från att ha jobbat 4 timmar per dag i över ett år, med helt lediga eftermiddagar, till att övergå till upp klockan halv 7 på morgonen, till att vara igång och inte hemma förrän 19 på kvällen. Det tar på en! Ni som är van - hur står man ut?!  Jag är HELT slutkörd, haha!

Jag hade i alla fall lite tankar om att kanske ta en promenad nu på morgonen, men kände att sömnen ändå var prio ett. Jag får se om jag hinner mig ut ikväll efter skolan innan det blir mörkt. Lika mycket som min kropp och mitt huvud just nu behöver sömn, så behöver den också få röra på sig. Det vet jag!

Migränen

 

Hej på er! Åh, min dag började bra,
men har bara blivit sämre och sämre, haha!
Jag kunde sluta skolan redan klockan 14 idag, så jag kom hem tidigt och var SÅ SJUKT PEPPAD PÅ LÖPNING! Men vad händer just när jag tar på mig träningskläderna? Jo, BOOOM migränkänningar. Haha, så jädrans typiskt, eller hur!?

Jag vet inte om jag har skrivit om det här, men med jämna mellanrum så får jag migrän. Hemskt hemskt hemskt, det enda som hjälper är att gå direkt till sängs i ett mörkt rum och sova bort jävulskapet.

Som "tur" är så förvarnar migränen innan den slår till på riktigt. Det börjar alltid med att det liksom börjar "flimra" i ögonvrårna. Efter att det har hållit på ett tag så börjar det domna bort / kännas som sockerdricka i händerna. Och efter det så börjar jag alltid domna bort / få sockerdricka i läpparna, kinderna och sen tungan (haha JA DET ÄR SANT!). Så sjukt obehagligt, men då vet jag i alla fall att migränen kommer!

Idag när det började flimra så blev jag så ledsen. Jag som verkligen ville springa! Jag bestämde mig för att ta två ipren, och sen lägga mig ner och blunda i 45 minuter. Det kändes bättre efter det så jag tog mig ut ändå. 0,5km PW, 1km löpning och DÄR började händerna domna och sen i munnen. Då var det bara att ge upp och gå hem :(

Som tur var så gick det aldrig så långt som till migrän-migrän. Jag har haft lite ont i huvudet, och tror att de där 45min vila och iprenen räddade mig idag, haha!

Till mellis efter min korta löptur så blev det i alla fall en Cola Zero som tröst, och några ostar med mjonnäs i. Så enkelt, så gott och precis vad jag var sugen på.

Och migränen. Ja, den brukar alltid komma när jag har stressat mycket och sen lugnat ner mig. Det kom som ett brev på posten idag, haha! Nu hoppas jag att det dröjer till nästa gång!

Första PWn på länge!


Idag tog jag mig äntligen ut på en första PW
på vad som känns som en evighet sen - 5 kilometer ble det. Det var riktigt skönt att få vara ute och röra på sig. Bara gå och få andas.

Jag har börjat landa lite här i Södertälje nu. Jag längtar fortfarande hem OERHÖRT mycket, men den längtan blir väll mindre och mindre med tiden...

Något som också är mindre roligt är min rygg, min nacke och mina axlar. Jag har så ont! Antagligen är det väll en kombo mellan all buss-pendeltåg-tunnelbaneåkande, ny mjukare säng och mycket sitta över huvud taget. Jag hoppas hoppas att det går över snart. Jag ska verkligen försöka att ta mig ut på en PW lite oftare till veckan - kan tänka mig att kroppen tackar mig när den får lite mer regelbunden promenad, haha!


1 timmes PW

 

Planen var att jag skulle löpträna idag
, men viljan fanns inte riktigt där för det, tyvärr! Istället blev det 1 timmes / 6km power walk. Det var jätteskönt, just för att det var väldigt, väldigt längesen jag PWade så länge :)

Hoppas på att viljan till löpning finns imorgon. Vem vet, imorgon kanske är dagen då jag springer 5 kilometer? ;) haha!

Och förresten, när jag var hemma i Östersund i förra helgen så passade jag att ta med mig mina "vinterträningskläder" till Stockholm. Så här såg det ut i maj när jag visade mina träningskläder:

Idag hade jag den jackan på mig när jag gick ut - och OJ vad stor den är! När jag köpte den i december någon gång förra året så var den till och med lite för tight :D Att något sånt kan göra en så glad? Vad duktig jag har varit :)

Still alive!

 
 

Åh, det är så tråkigt
när bloggen kommer lite i skymundan... Förlåt för det!
Jag tycker faktiskt att jag har goda skäl till varför det har blivit så - just nu rusar livet i 180 och jag hinner knappt andas.

Flytt och skolstart, nytt "hem", läskiga pendeltåg, bussar och tunnelbanor, MYCKET människor, nya jobbiga rutiner och RIKTIGT mycket att tänka på... Jo, jag saknar Östersund OERHÖRT mycket, kan jag berätta. Riktigt jobbigt och kämpigt, men jag försöker att bita ihop.

Idag tog jag mig i alla fall ut på en liten PWi området där jag bor. Ser fram emot när jag hittar en runda som jag gillar och kan börja springa på istället för att bara gå. Känner att PW's och löpning kommer att behövas för att rensa huvudet efter de väldigt långa dagarna som jag är ovan vid.

Hoppas allt är bra med er!





RSS 2.0