2011 vs 2015

 
<--- 2011 - 2015 --->
 
 
Var bara  tvungen! Har inte gjort någon sån här jämnförelse tidigare! Ser ni vilken skillnad?! Tjugo kilo skillnad mellan bilderna, och jag är så JÄVLA glad att jag började äta lågkolhydratkost i november 2012! 
Vad än de som säger att LCHF är farligt tycker, så är det oavsett hälsosammare och mindre farligt att vara normalviktigt än överviktig. Drar slutsatsen att dom som förkastar LCHF älskar socker för mycket, och själva mår dåligt men vågar inte göra något åt det. 
 
Det är svårt att förklara för någon som inte ens vill ge det en chans, vilka fördelar den sortens kosthållning faktiskt har. Socker och gluten är djavulens påfund, och gör oss sjuka.
 
Jag är tacksam över att jag har tappat 20 hemska kilon som fick min kropp att må dåligt, som fick mig att må dåligt psykiskt, som fick mig att vilja gömma mig, som fick mig att ha dåligt självförtroende. 
Jag är en helt annan människa nu - gladare, starkare, mer energisk, mer hälsosam, jag orkar mer, träningen har blivit en viktig del av mitt liv, och det bästa av allt är att jag inte behöver gömma mig för att jag skäms över hur jag ser ut - jag trivs jättebra med mig själv idag och är så glad över det. Jag jobbar fortfarande hårt på mitt självförtroende men det är otroligt mycket bättre idag än vad det var där 2011 :)

Hoppas jag kan inspirera fler till att våga testa lågkolhydratkost. Det är det bästa beslut jag hittills har tagit i mitt liv! 

Löpning

 
 
 
När man är ledig får man passa på! Springer fortfarande mellan lyktstolpar och tar det försiktigt försiktigt! För någon helg sen ökade jag lite på löpningen och sprang/gick två varv runt elljusspåret och fick såklart ont i knäna. Det var lite läskigt för på styrketräningen dagen efter så gjorde det ont och "knäppte" lite i vänster knä. 
 
Är så less på detta, vill bara kunna springa! Nu har jag slitit med dessa knän i över ett år och det ger inte med sig trots starkare knän, mycket stretching, försiktiga löprundor och utan någon som helst överansträngning. 
Någon som har några tips? Borde man se till att få knäna röntgade? Se över skorna och kanske byta? Har använd mina löparskor som är köpta och utpassade från Löplabbet för lite mer än ett år sen nu, har både sprungit och gått mycket i dom - kanske är dom slitna? 

Äsch jag vet inte! Jag rör på mig i alla fall och det är det viktigaste ;)
 
 
 

En lite update!

 
 
Det har varit tyst här lite för länge nu! Det har hänt mycket de senaste veckorna, och jag har inte prioriterat att uppdatera bloggarna, tyvärr. Begravning i Skåne, en stulen dator och en ganska jobbig kurs på skolan mittuppi allt, men nu är jag tillbaks med ny dator dessutom ;)

De senaste veckorna har det blivit enkel mat som jag tyvärr inte har fotat, men det ska lagas mer så det kommer att komma upp! Bland annat så har jag lagat lax med hollandaisesås (så gott och enkelt! älskar hollandaise!), och benfria kotletter stekt med broccoli, bacon serverat med bea. Enkelt det också! :)

Träingen har också hamnat i kläm, pass med min PT som har bokats om och flyttats fram, PW's som inte har blivit av, men till veckan så är jag back on track igen. Ska se till att uppdatera med god mat och lite träning! 

Strikt LCHF: Meatza


 
 
 
I veckan lade Lisa Akervall upp en bild på meatza på instagram, och jag var snabb med att fråga hur hon hade gjort då det såg såååå gott ut! Meatza är helt enkelt en pizza gjord på köttfärsbotten! Låter kanske inte så spännande, men det var faktiskt väldigt gott! Jag hade champinjoner och oliver på min pizza, men så klart kan man själv välja topping :)

Gör så här (för 4 personer, med ca 3g kolhydrater per pizzabit! Med ca 3 msk bea, 10g ruccola landar en portion på ca 4g kh):
 
500g köttfärs
salt, peppar och andra kryddor om man önskar
3-4 msk delikatesskryddad tomatpuré
1,5 dl riven gräddost
200g mozzarella
0,5 dl riven parmesanost
Ca 60g skivade champinjoner
30 g gröna oliver skurna i halvor
 
Sätt ugnen på 176 grader. Krydda färsen och blanda. Tryck ut på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, förgrädda i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och bred över tomatpurén, strö över gräddost, skiva mozzarellan och födela på pizzan. Lägg på de skivade champinjonerna och oliverna, avsluta med att strö över parmesanosten!
Grädda i ugnen tills pizzan har fått en fin färg. Hög ev. gradantalet till 200grader.
 
Servera med bea, kanske lite proscuttiskinka och lite ruccola!




RSS 2.0