I min matlåda: Wraps med kycklingcurryröra

 
 
 
Det var längesen det kom ett recept som har fått hänga med i min matlåda - men nu så! Förra helgen gjorde jag ett gäng tortillabröd som jag frös in, och nu några dagar framöver kommer dom till anävndning tillsammans med en fantastiskt god kycklingcurryröra! :)

Ur receptet får man ca 8st tortillabröd, och fyra-sex portioner röra, och räknat på det är det ungefär 12 kolhydrater per portion. Rätt så bra! Och det här blev farligt gott!
 
Gör så här:
 
2dl grädde
2dl vatten
4 ägg
100 g riven ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber
2 tsk bakpulver
4 krm salt
olja
1 grillad kyckling
1 paket bacon
1 paprika
1 röd lök
1 äpple (om man vill, jag utesluter, men för andra kanske det ryms inom LCHF)
olja att steka i
2 msk curry
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
Salladsblad
tomater skurna i bitar
 
Börja med tortillabröden:
Sätt ugnen på 200 grader. Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Ta en  klump deg och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Vill du ha ett perfekt runt bröd, så använd en tallrik och skär ut med.
Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna under bakduk!
 
Gör sen röran:
Skär baconet i bitar och stek tills krispigt. Skär i små bitar, och lägg åt sidan.
Hacka paprika, lök och äpple fint och fräs en kort stund i stekpannan med olja och curry, ställ åt sidan och låt svalna. Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar.  Blanda kycklingen med äpplena, paprikan och löken - häll på creme fraiche, majonnäs och blanda väl.
 
Lägg salladsblad på ett tortillabröd, lägg på röra, strö över lite knaperstekt bacon och toppa med delade små tomater!
 
 

Tortilla med fetaostbiff och tzatziki

 
 
Dagens geniala och smått fantastiska middag. Tänk hur ett litet tortillabröd kan lyfta en maträtt till en helt ny nivå ;)

Planen var att äta fetaostbiffar med tzatziki idag, men igår förberedde jag också ett stort gäng tortillabröd då jag har planerat att äta tortillabröd fyllda med sallad och en kycklingcurryröra senare i veckan. Kunde dock inte hålla mig och fyllde ett tortillabröd med tzatzikin, en delad fetaostbiff samt lite tomat och riven ost. Och så rullar man ihop allt.
 
Så jävla gott!
 

Om sömnen

Den senaste veckan har jag sovit otroligt dåligt. Jag sover nästan alltid bra. Väldigt bra! Jag kan inte somna, är trött i ögonen men pigg i huvudet och kroppen. Och ja jag vet vad det beror på, för senaste veckan har jag ätit väldigt sent. Ätit lite fil med müsli, två finncrisp. Typ vid 22!
 
Och det gör jag ju inte vanligtvis, eller rättare sagt ALDRIG. Jag är i någon sorts svacka, det vet jag, och det här har kommit som ett utfall av det. Så sjukt onödigt ju. Och såklart gör den sena maten att kroppen måste jobba och inte vill sova.
 
Så de senaste dagarna har jag brutit den där nya kassa vanan, och har inte ätit något efter 19. Men ändå så sov jag extremt dåligt inatt, haha. Vred och vände på mig, läste lite, försökte somna, blev törstig och drack en massa vatten, vred på mig, hämtade mer vatten, drack ännu mer, försökte somna igen, men det gick inte.
 
Men tillslut såklart! Nu var ju inte anledningen sen mat, utan nog mer att jag sovit länge på morgonen.
 
Hoppas vara trött ikväll, haha!

Helgen!

 
 
 
Har haft en riktigt härlig och lugn helg, precis som jag gillar det! Jag hittade Visättras elljusspår i går och blev överlycklig. Att power walka och springa i skogen är så himla avkopplande och skönt! Igår blev det en kort PW där bara för att kolla omgivningen och spåren, idag tog jag samma runda fast med 2,5km löpning.
 
Och ja! Jag ökade idag! Det kändes rätt och jag kände mig så stark. Det var inte ens jobbigt att springa så det var härligt. Nu kör jag 2,5km i tre veckor och hoppas på att öka till 3 efter det. Sakta framåt. Jag ska inte låtsas som ingenting, men det kändes liiite liiite i ena knät idag när jag närmade mig 2,5. Inte kul, men jag fortsätter med övningarna och springer på 2,5 och håller tummarna att en ökning till 3km inte lockar fram löparknät igen. Då vet jag inte vad jag gör!
 
I alla fall! Min frukost denna helg har varit lyxig som bara den! Kaffe, som vanligt, och finn crisp med leverpastej, samt filmjölk med Pauluns granola. Inte LCHF nånstans kan man ju tycka men jag vill lyxa. Det är ändå lågkolhydrat så det får vara ok, haha! Dessutom så är filmjölken laktosfri vilket innebär bara 1,8kollisar per 100g, och granolan är ju sockerfri :) Till nästa helg blir det egen granola om jag är hemma! Nu laddar vi för en ny vecka!
 

Tar tillbaks frukosten!

 
 
Jag har varit så sjukt dålig på frukost de senaste månaderna. Det har blivit som en enda lång periodisk fasta, utan resultat what så ever. Jag hoppar frukostarna mest för att jag inte är speciellt hungrig och för att man ändå ska äta lunch så nära inpå ;)

Men ibland måste man ju bryta dom här "vanorna" för att röra om lite i grytan så från och med igår är frukost tillbaks in i mitt liv igen! Idag äter jag två kesobröd med smör och massa kalkonmjukost. Och så den obligatoriska kaffen så klart! :)
 
Idag känns det i alla fall att jag tog ut mig rejält på spinningen igår. Är fortfarande helt slut i hela kroppen, träningsvärk både här och där (tränade dessutom lite armar innan passet, och dom får sig aldrig nått vanligtvis, så dom är något ömma idag!). Känner mig dessutom lite förkyld - alltså det är ständigt förekommande när jag har tagit ut mig riktigt på ett pass. Varför blir det så? Lite hostig, snorig och allmänt tung. Knepigt! Någon som har en teori på varför?

Helt slut!

 
 
Jag är heeeeeelt slutkörd! Idag stod spinning på schemat och jag älskar när jag är som allra tröttast, hungrigast, mest less och bara vill gå hem, men ändå stannar kvar länge på skolan för att gå på spinning eller träna. Då känner jag mig så sjukt duktig! Och idag var inget undantag, haha!
 
Jag har aldrig kört ett så kämpigt, svettigt eller hårt spinningpass någonsin. Herrn som håller i det är helt jäkla galen som vrålar och skriker och hoppar av sin cykel stup i kvarten för att studsa rund och peppa alla som är med. Jag låg i stort sett över cykeln under den sista låten och var heeeeelt tom på kraft överhuvudtaget. Och det är en så jävla härlig känsla!
 
Nu är jag helt tömd på kraft, har tagit mig några finncrisp med leverpastej och druckit lite kvarg med smak av apelsin och vanilj - självklart med en skvätt grädde i för att öka den pinsamt låga fetthalten som är i ;) Nu är jag placerad i sängen för kvällens avsnitt Paradise och sen ska jag sova så gott så!

Bästa tiden på mina små två!

 
Idag sprang jag fortare än nånsin tidigare på löpbandet! Hurra för snabba fötter och jävlar anamma!
Jag maler på med mina 2 små kilometer fortfarande. Ja! Jag fegar för att ta mig ur det. Det är ju på grund av mitt löparknä som jag är så försiktig (försöker jag intala mig själv...), och planen har länge varit att öka kilometrarna successivt, men det har kommit saker emellan, som förkylningar och dålig planering.
Men nästa vecka ska jag våga. Planen har länge varit att öka med 0,5km per "ökningstillfälle" (var tredje vecka) och hoppas på att mina knän håller. Nu har jag ju trots allt tränat dom riktigt bra de senaste månaderna så lite starkare och motståndskraftigare borde dom vara, men man vet ju aldrig :)
 
Men nu är det fan dags!

Nu tar vi tag i det här igen!

Nu är det ännu en gång av flera som jag skriver det här, men det är dags att blåsa liv här i bloggen igen! Men nu måste det hända, mest för min egen skull!
 
Jag har varit väldigt off när det gäller ALLT som har med kost och träning att göra de senaste månaderna. Ända sen juli månad, om jag ska vara ärlig. Jag är omotiverad och inte så fokuserad som jag har varit tidigare, och jag tror jag måste renodla vad det är jag vill och sätta upp några mål som jag kan jobba mot för att få det att funka.
 
Jag måste också på något sätt "back to basics" när det gäller lågkolhydratskosten - där har jag tappat bort mig helt och hållet vilket är så tråkigt! Jag har blivit så sjukt lat, och vill väldgt gärna tillbaks till hur det kändes och hur jag såg på kosten när jag började med LCHF för typ 2 år sen. Det jobbiga är att jag inte riktigt VET hur jag åt då.
 
I träningen så är det väll ändå okej. Jag gymmar lite - mest för att hålla mina löparknän och mina svaga axlar, min rygg och nacke under kontroll, haha. Jag går på två pass spinning i veckan och löptränar lite lite på det också. Så jag är igång, men måste fokusera lite bättre tror jag. Och få så bra rutin på det som det bara går.
 
Vi får se. Jag vill att november månad ska få mig tillbaks i rätt spår igen och jag ska verkligen ge allt för att försöka få det att funka!
 
Nu kör jag.
 
 




RSS 2.0