I min matlåda: Wraps med kycklingcurryröra

 
 
 
Det var längesen det kom ett recept som har fått hänga med i min matlåda - men nu så! Förra helgen gjorde jag ett gäng tortillabröd som jag frös in, och nu några dagar framöver kommer dom till anävndning tillsammans med en fantastiskt god kycklingcurryröra! :)

Ur receptet får man ca 8st tortillabröd, och fyra-sex portioner röra, och räknat på det är det ungefär 12 kolhydrater per portion. Rätt så bra! Och det här blev farligt gott!
 
Gör så här:
 
2dl grädde
2dl vatten
4 ägg
100 g riven ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber
2 tsk bakpulver
4 krm salt
olja
1 grillad kyckling
1 paket bacon
1 paprika
1 röd lök
1 äpple (om man vill, jag utesluter, men för andra kanske det ryms inom LCHF)
olja att steka i
2 msk curry
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
Salladsblad
tomater skurna i bitar
 
Börja med tortillabröden:
Sätt ugnen på 200 grader. Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Ta en  klump deg och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Vill du ha ett perfekt runt bröd, så använd en tallrik och skär ut med.
Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna under bakduk!
 
Gör sen röran:
Skär baconet i bitar och stek tills krispigt. Skär i små bitar, och lägg åt sidan.
Hacka paprika, lök och äpple fint och fräs en kort stund i stekpannan med olja och curry, ställ åt sidan och låt svalna. Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar.  Blanda kycklingen med äpplena, paprikan och löken - häll på creme fraiche, majonnäs och blanda väl.
 
Lägg salladsblad på ett tortillabröd, lägg på röra, strö över lite knaperstekt bacon och toppa med delade små tomater!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0