Fjärde dagen PF

 
Det är skönt med PF när man ska upp tidigt tidigt och bara inte hinner frukost. Jag behöver ju inte! 
 
Igår blev det lite kämpigt då min fasta blev några timmar längre än jag först tänkt. Jag kom inte hem från jobbet förrns vid 16-tiden, men jag tyckte att jag klarade mig förvånansvärt bra i alla fall! Det är skönt när man "inte behöver" och inte känner att man MÅSTE äta för ätandets skull. 

Idag är jag inne på fjärde dagen PF av fem - imorgonkväll är fastan över fvör denna gång. Imorgon hade jag en väg-dag dessutom, så jag ska se om denna veckans PF har satt lite spår på vågen. 
 
Idag såg min "minilunch" (Äter nog något mer när jag kommer hem! Idag planerade jag dock bättre, då jag vet att jag kommer att komma hem senare än vanligt :)) ut så här! En burk turkisk youghurt med Katrin Z's egna FANTASTISKT goda müsli! Synd bara att den tog slut så fort. Dock enkelt recept så ikväll ska jag sno ihop min egna! :) Kommer att passa bra som frukost i helgen! 

Periodisk fasta v2

 
Igår såg middagen ut så här! Mmmm! Kött med stekta champinjoner, sallad och egengjord bearnaisesås :) Favoritmaten, måste jag nog säga! :)

Idag har jag påbörjat en ny vecka med periodisk fasta. Det känns lite sådär just för tillfället - jag börjar få lite huvudvärk, men antar att den kommer att gå över när jag äter lunch vid 12-13-tiden.
 
Periodisk fasta ser ut så här för mig:
Man har ett "matfönster" som är öppet mellan (för mig) 13/14/15 och 20 på kvällen. Där ser jag till att äta lunch, eventuellt ett litet mellanmål och sen middag. Fastan kickar igång efter klockan 20 på kvällen och håller i sig till 13/14/15 dagen därpå då mitt matfönster är öppet igen!

Jag fastade förr-förra veckan också och kände då att det kanske skulle vara något för mig. Viktnedgången får sig en skjuts, och i kombo med träning ger det muskeluppbyggnaden en skjuts också! Dessutom så stabiliserar det blodsockret!
Jag har aldrig varit en frukostmänniska - speciellt inte när jag kliver upp tidigt på morgonen och måste äta. Det medför bara ett hemskt illamående - något som jag såklart gärna undviker om det går :)
På helgerna går frukosten lättare då jag får ta det i den takt jag vill och inte behöver äta så fruktansvärt tidigt på morgonen.
 
Därför känner jag att PF är gött för mig. Jag behöver ändå inte frukosten på veckodagarna!

När man har så grymt med energi!

 
Så här härligt såg det ut på min RunKeeper imorse efter min powerwalk! Visst är det helt underbart när man känner att man har så GRYMT mycket energi och kan ge allt? Lyckades slå rekord på både brända kalorier, längd på passet och min genomsnittliga takt! Att man kan bli så upprymd och glad av så lite :)

Och ändå kändes det som att jag skulle ha kunnat gått det dubbla av vad jag gjorde! Haha, men jag nöjde mig med ett gäng ryggövningar istället :)
 
Har haft så lite energi och ork den senaste veckan så det var härligt att känna att den energin faktiskt hade kommit tillbaks idag! Hoppas den håller i sig till kommande vecka med!
 

Ett inlägg om att bli less

Jag blir så jädrans less.
 
Det är konstigt, för nu när jag har börjat äta LCHF så är det så många som helt plötsligt blir JÄVLIGT bra på kosthållning och mat överlag, många som gärna vill säga till mig att det sättet jag äter på är FEL, människor vill gärna knäppa en på näsan och säga "Näha du, det här är fel fel fel!".
 
Som jag skrev tidigare så har jag aldrig mått så bra som nu när jag äter enligt LCHF-kost. Jag har varit överviktig i några år och DET om något är väl farligt för hälsan? Nu jobbar jag mig neråt till en mer hälsosam vikt, men är det inte konstigt att när man väl vill må bättre så kommer dom där människorna och "Åhhhh det är dåligt, LCHF är inte bra, ni äter SÅ MYCKET FETT, cancer, blodpropp, DÖD, ni blir dumma i huvudet!!!".
 
Många som inte är så pålästa verkar dessutom tro att man bara VRÄKER I SIG fett när man äter LCHF. Det gör man inte?! Jag kan lova att jag fick i mig mycket mer fett innan jag började med LCHF än nu. Det fett jag får i mig under dagen brukar bestå av nyttiga fetter, som lax, avokado och kokosfett - och inte ens i så stora mängder.
 
Det har börjat skrivas om att LCHF ska bidra till cancer också. Ja, men ska vi vara ärliga så har Aftonbladet faktiskt också skrivit att bland annat  övervikt, barnmat, bröstmjölk, kranvatten, män från bronsåldern och färska grönsaker också bidrar till cancer, så med det låter jag er tycka och tro vad ni vill. Så, ja, så krasst känner jag att i stort sett ALLT idag kan på något sätt leda till cancer. I alla fall om man ska tro på TIDNINGARNA.
 
Låt mig bara äta det jag vill och känner att JAG mår bra av, och snälla SLUTA vara sånna jävla viktigpettrar. Jag bryr mig inte vad som skrivs i tidningarna hit och dit, men när ni kommer och knäpper mig på näsan och säger att "Se där, LCHF är VISST DÅLIGT, HAHA", så blir jag ledsen!
 
Åhhhåhå,
MVH Less-Sofie

Smetana

I måndags så läste jag en kommentar på LCHF-klubben om Smetana (en laktosfri, syrad grädde med bara 2,4-nånting kollisar per 100gram), jag blev så sugen att jag bara var tvungen att köpa med mig en hem när jag sen var  och handlade.

Jag brukar ju äta Grekisk- eller Rysk(MUMS!) yoghurt till frukost, med hallon och kanel till, men idag gick det inte så bra med smetanan. Den var SÅ gräddig och trotts bara en deciliter tillsammans med bär till frukost så fick jag pressa i mig minsta lilla sked. Så äckligt var det! Jag trodde jag skulle tjöjes, haha! 

Ska se till att undvika yoghurt och dyl. till frukost ett tag framöver. Frukost är inte mitt favoritmål då jag alltid mår så konstigt efter att jag har ätit så tidigt på morgonen. Jag ska se till att äta ägg med lite smör, eller mina favvo-microbröd istället! :)
 
Smetanan ska få sig en ny chans till någon middag framöver, som sås! Det blir nog bättre än frukost som jag ändå är så känslig för! 

En vecka med periodisk fasta

 
 
Ikväll avslutar jag min vecka med periodisk fasta!

Det har har inneburit att mina dagar har sett ut lite så här: Mitt "matfönster" har varit öppet mellan klockan 14 och 20, dvs, 6 timmar där jag får äta det som behövs för att jag ska bli mätt. Lunch när jag kommer hem från jobbet / efter att jag har tränat, och middag vid 19. Sen har jag fastat från klockan 20:00 på kvällen och fram till klockan 13-14-15 nästa dag. Det innebär ingen mat under dom 17-18-19 timmarna. Jag har dock druckit mycket vatten!
 
Jag har mått så himla bra under denna vecka. Jag gjorde detta mest för att testa hur jag skulle må om jag utselöt frukost, och höll mig till bara 2 måltider om dagen, och det har gått så bra! Jag ville också se om jag kan skilja på hungerkänsla och bara "sug" om dagarna.
 
Igår hade jag lite huvudvärk efter att jag kom hem vid 14, men jag vill inte skylla det på fastan, då andra saker nog har spelat in, som nackont :)
 
Jag har inte känt någon större hungerkänsla under fastatimmarna, ett sug i magen har jag känt, men inte HUNGER. Det är också skönt med fasta när man jobbar då man inte hinner tänka så mycket på att man eventuellt är hungrig. 
 
På måndag kommer jag att köra en vecka igen. Jag har börjat inse att frukosten nog inte är något viktigt för mig - jag blir ändå inte hungrig förrens mitt på dagen, och då känns det onödigt att stoppa i sig saker på morgonen när man ändå inte MÅSTE!




RSS 2.0