1,7 kilo lättare!

 


Idag var det vägningsdax igen,
och hurra, jag åker till Stockholm 1,7 kilo lättare. Det är inte fy skam :) Det har känts bra de senaste veckorna, både med träning och kosten - jag har äntligen lyckats få kontroll på mina portioner (dom har verkligen VÄXT under sommaren, vilket såklart har påverkat mättnadsskänslor, överätning och antagligen töjt magsäcken en aning!). Nu hoppas jag att jag kommer kunna ha kontroll över kosten när det blir sån omställning i livet, men det ska nog gå bra!

Fick en kommentar på senaste inlägget av Samantha igår där hon skrev "Sluta inte skriva och inspirera bara" - tusen tack, och ingen fara! Jag fortsätter såklart att uppdatera och skriva om hur det går med träning och kost (så gott det går!)! Det kanske blir lite omtumlande vecor för mig framöver, så det KAN bli lite knackigt med inlägg, men jag kommer nog fort vara back on track igen, haha! Bara jag får landa i Stockholm och börjar känna mig hemma med ny plats att bo på och ny skola, och framförallt - nya bekantskaper! :)

Dagens lite längre PW

 
Idag på förmiddagen tog jag mig utpå en lite lugnare PW i alla fall! Det var riktigt riktigt skönt. Man hinner rensa tankarna och verkligen koppla av!

Det var så längesen jag gick så långt dessutom så det var extra härligt. På något sätt måste jag försöka få tid till mer längre pw's.  Förra vintern var det standard för mig att gå en timme vid varje pw! Det känns ju som ett bra och vettigt mål att uppfylla under kommande vinter :)

Slutkörd

Jag är så jävla slut. Helt totalslut är jag. Jag har ont i nacken, ont i ryggen, ont i huvudet. Jag är jättetrött och tom i huvudet, och vill bara krypa ner under täcket och ligga där tills att det känns bättre.
 
Det är kämpigt på skolan, ett högt tempo som jag inte alls är van vid, och det tar verkligen på en! Att det hela tiden känns som att man måste prestera på max, göra bra ifrån sig och komma med bra idéer och lösningar. Det gör mig så matt och slut...


MEN! Imorgon är det en ny dag, med nya fräscha tag - det är FREDAG, slutredovisning och äntligen är veckan över och jag får andas lite under helgen. Det ska bli sååååå skönt! :) Även om man kanske inte hinner vila upp sig och återhämta sig till fullo så är de där två dagarna väldigt värdefulla.

Och i helgen blir det ett nytt spännande matlåderecept som jag ser fram emot att experimentera med :D Jag hoppas det blir bra, så ska jag se till att dela det med er!


Tillbaka efter lite härlig ledighet!

 

Hej på er! Det har varit tyst här under helgen, då jag har varit hemma i Östersund och andats frisk, klar, härlig jämtlandsluft ;) Det är alltid riktigt skönt att vara hemma. Jag kan verkligen släppa alla måsten och stressen med skolan, och bara koppla av. Så skönt!

På den fem timmar långa tågresan upp så hade jag bunkrat med lite gott att sysselsätta mig med, haha! Alltså. Saltade Macadamianötter?! Så fruktansvärt gott, om än aningen dyrt ;) Ska se till att lyxa till med dom lite då och då - ett riktigt bra snacks!

Jag hade också med mig en Questbar med smak av vit choklad och hallon - sååååå gott! Har en kvar som jag ska lyxa till det med till helgen, haha :)

Nu är jag i alla fall tillbaks i Södertälje, och det är bara att kasta sig rakt in i verkligheten igen. Det kommer återigen att bli några väldigt kämpiga veckor på skolan, men det är bara att bita ihop och köra på!

Förresten så var jag på besök hos en kiropraktor idag! Han knäckte till ryggen min och löste upp en hel hög knutar och spänningar som sitter i min nacke och axlar. Jag har fått några övningar jag ska göra i en vecka med hjälp av ett gummiband och om en vecka blir det återbesök. Jag hoppas hoppas att ryggen blir bättre så jag slipper gå och ha ont hela dagarna!

I min matlåda: Paj med rökt skinka och broccoli

 
 
Alltså ursäkta den enormt dåliga bilden- den gör verkligen inte pajen till sin rätt någonstans, haha! För HERREJÄVLAR vad god den var...!

Har velat göra en matpaj med "redigt" pajskal länge nu, och har äntligen hittat ett ok recept att utgå från. Jag minns inte sist jag åt en LCHF-paj med pajskal som inte bara är av ägg och grädde.
 
Skalet blev SÅ bra. Precis som ett vanligt pajskal - och det bästa av allt var att skalet blev "krispigt" runt kanterna :) Fyllningen - med broccoli och rökt skinka blev väldigt krämig och god med lite creme fraiche i stanningen! Och det bästa av allt? Ur denna paj får jag ca 8 portioner, och varje portion kostar ungefär 12kr! Underbart, eller hur? ;)

Pajskal:
50g smör
3dl mandelmjöl
0,5dl sesammjöl
1msk fiberhusk
0,5tsk salt
1 ägg

Fyllning:
200g rökt skinka
400g broccoli (jag använde fryst!)

Stanning:
2dl grädde
1dl creme fraiche
4ägg
4dl riven ost

Börja med pajdegen - blanda alla ingredienser och tryck ut i en pajform (min var en springform på ca 23cm), och nagga. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
Sätt på ugnen på 175 grader och grädda skalet i ca 8-10minuter. När skalet är klart, ta ut det och höj värmen på ugnen till 200 grader!

Strimla skinkan och dela broccolin i mindre buketter. Lägg i pajskalet. Blanda sedan äggstanningen - vispa ihop grädde, creme fraiche, ägg, salt & peppar. Häll stanningen i pajskalet, och toppa sedan med massa massa ost!
Grädda i ugnen i ca 40-45 minuter!


PW, fastabryt och plugg!

 

Idag pluggar jag hemifrån! Det betyder också att jag kan pausa från plugget med en härlig PW! Haha, i spöregnet - men det gjorde mig ingenting alls. Var riktigt skönt att komma ut och bara kötta på med pw :)

Det var extra härligt med fastabrytet efter power walken - gröt med kanel, sötströ, smör och gräddvatten, samt två perfekt kokta ägg med smör och lite kaviar :)

Dessutom så har jag fixat en tid hos en kiropraktor här i Södertälje som ska kika på min rygg & nacke på måndag. ÄNTLIGEN! Jag hoppas verkligen att jag kan få den hjälp jag behöver. Det håller inte i längden att ha ont vareviga dag.

Nu är det dags för dusch och sen ska jag götta ner mig i skissarbete på skoluppgiften vi har nu: Att göra en ordbild utifrån en gata vi har studerat sen i söndags. Det ska bli spännande att se vad min gata, Fridenslundsvägen resulterar i för slags ordbild!

Ännu ett besök på LCHFklubben i Sturegallerian!

 

Igår tog jag mig in på en tripp till Stockholm
- dels för att köpa kort som jag ska skicka, dels för att jag skulle till skolan för att skriva ut en uppgift. Jag passade även på att smita in på LCHFklubben på Sturegallerian för att handla lite smått och gott!

Hem kom jag med detta! Sesammjöl har jag aldrig testat förut, men i veckan ska jag baka matpaj och i receptet jag utgår från ska det vara sesammjöl! Ska bli roligt att se hur det funkar och hur pajdegen blir med det i :)

Sen så har jag verkligen saknat REDIGT kokosmjöl!!! Har kört på Kung Markattas kokosmjöl de senaste två månaderna, och det är ju inte jätteok med sina 17,8g kollisar per 100g, hehe! Aman Pranas är ju the shit med sina ynka 4g/100g!

Dessutom var jag bara tvungen att köpa en påse med frystorkade jordgubbar! Frågan är bara när jag ska kalasa till det med dom, haha ;) Det måste bli vid ett speciellt tillfälle :D

2 stycken Questbars i smaken White chocolate raspberry fick också följa med - dom är ju så jäkla goda!

Det är stor tid för PF igen!

 
Nu kan jag inte fega på längre- det är jädrar i mig dags för periodisk fasta igen! Innan jag flyttade till Stockholm för två månader sen så körde jag periodisk fasta på veckodagar, och åt som vanligt på helgerna - och det gjorde jag i många månader :)

När jag flyttade till Stockholm/Södertälje och började skola så var jag lite "feg" med frukosten - jag var jätterädd att jag skulle bli hungrig innan lunch (tror det var pga att jag de första två veckorna åt ganska fettsnålt och mindre portioner på kvällarna, vilket ledde till mer hungerkänslor på morgnarna - detta då jag var orolig, stressad och skulle anpassa mig till ett "nytt liv" och nya rutiner). Så det har faktiskt blivit frukost varje dag i två hela månader :)

Nu är det ju så att jag trivs VÄLDIGT bra med periodisk fasta (fastar från 20:00-12:00, och äter mina mål mellan 12:00-20:00), och känner att det är dags att gå tillbaks till dom rutinerna :)

Mest på grund av att jag egentligen inte behöver frukosten, jag kommer få tydligare mättnads- och hungerkänslor vilket betyder att jag inte kommer att överäta, jag kommer att ge viktminskningen en skjuts, jag kommer att blir mer "skärpt" på morgnarna, och jag kommer att kunna sova lite, lite längre än när jag äter frukost, haha ;) - Allt detta är fördelar med PF som jag själv har upplevt under perioden jag åt så.

Igår startade jag min första PF-vecka, och det har gått bra :) Inga konstiga omställningsbesvär, inga direkta problem i form av jättehungrig eller ont i huvudet osv, så det känns bra! Så idag såg min "frukost" ut som ovan - helt enkelt en kopp kaffe!

På helgerna äter jag frukost som vanligt - och då kommer jag att njuta extra extra mycket av den :D


Fot-ontet är äntligen borta!

 

Hej på er! Idag kunde jag bara inte låta bli
- det var så fint väder, och det kröp i kroppen. Det var bara ett måste med en pw! :) Mitt fot-ont är borta (tusen tack till snälla Cina som tipsade på voltaren-gel och litte tabletter - det gjorde susen!), men självklart tar jag det försiktigt med den, och smörjer den med voltaren morgon och kväll!

Det var sååå skönt att kunna gå redigt igen, haha! Nu ska jag se till att värma upp försiktigt denna vecka med korta, lugnare pw's, så kanske jag kan springa igen nästa vecka :) Längtar! Aldrig trodde väll jag, när jag började träna i början av januari i år, att jag faktiskt skulle längta efter att få löpträna.

Jag känner mig lyckligt lottad som faktiskt tycker det är härligt att få röra på mig, och att jag har lyckats styra mitt liv så pass att jag har kommit till den punkten att jag kan tänka så :)


I min matlåda: Gräddig ragu på kycklinghjärta

 
 

Äntligen blev det dags att testa kycklinghjärta! Jag hittade ett recept på en ragu  som jag kände att jag ville testa, så så blev det också! Receptet kommer härifrån!

Det blev SÅÅÅÅ gott! Kycklinghjärtana blev väldigt möra och goda, rätten blev väldigt krämig, och mycket mat blev det! För mig som inte äter så stora portioner blev det 6 matlådor, vilket, tillsammans med blomkålsris slutade på ca 14 kronor per portion :)

Alltså, hörrni! Jag tycker VERKLIGENatt ni ska passa på att köpa både kycklinghjärta och kycklinglever att äta. Det är SVINBILLIGT, och blir riktigt riktigt gott! Här är receptet på ragun med kycklinghjärta!

Gör så gär:
600 g kycklinghjärtan
200 g bacon eller rökt sidfläsk
2 st gula lökar
1 st grön paprika
3 vitlöksklyftor
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad mynta
2 msk kycklingfond eller motsvarande i tärning
½ - 1 tsk grovmalen svartpeppar
2-3 msk smör
Salt
Vatten
Blomkålsris till servering

Börja med att plocka fram en gryta som du värmer på med en klick smör i botten. Skär paprika och lök i ganska grova delar - ner i grytan tillsammans med tre hela vitlöksklyftor! Låt "stekas" mjukt. Krydda med spiskummin och mynta.
När det är gjort, skär baconet eller sidfläsket i bitar och låt också det gå ner i grytan. På med vatten och kycklingfond, på med locket på grytan och låt stå och gå ett tag på svag värme.

Ta fram kycklinghjärtana och skölj av dom. Dela sedan först på längden, sen rakt över. Hetta en stekpanna med smör och låt bli riktigt varm. I med hjärtana och låt dom stekas hårt. Peppra! När dom krymper och börjar hoppa lite i pannan är dom färdiga. Lägg ner dom i grytan med det andra, på med locket igen, och låt stå och puttra i ca 1h.

När kycklinghjärtana är möra är det dags att slå på grädden - Rör om, låt koka upp och smaka av med salt och mer peppar. Låt puttra 10-15 minuter.

Koka blomkålsris och servera med!


Idag är det dags!

 
Nu ni! Idag är det dags för ännu ett matlåderecept- OM det nu blir gott över huvudtaget, haha! :) Men det tror jag! Det kommer att bli en ragu på kycklinghjärta, med bland annat bacon, paprika och lite annat smått & gott. Denna gången siktar jag in mig på fem matlådor - precis lagom till en skolvecka :)

Det ska bli så spännande att smaka kycklinghjärta. Jag blev ju verkligen SÅ fruktansvärt glatt överraskad och glad över hur gott det var med kycklinglever. Jag håller tummarna för att kycklinghjärta kommer att vara minst lika gott :D


Nu ska jag iväg för att inhandla de sista ingredienserna jag behöver till ragun, förhoppningsvis kommer receptet upp ikväll!

HURRA FÖR HELG, OCH FETT!

 

JIPPI HURRA ÄNTLIGEN ÄR DET HELG!Jag kan inte i ord beskriva hur glad jag är - jag ska få sova ut imorgon! OCH på söndag! Jag ska få sova, äta lååånga frukostar, inte göra nånting alls. Det ska bli så skönt!!!

Så här inleder jag helgen: Min faster stekte ryggbiff, och den åt jag tillsammans med lite rödvinssås, kokt blomkål med smör och en stooor klick bea. Fett och så jäkla gott!

Gröt till middag, som en boss!

 

Haha som tröst (för min onda fot!) så kalasade jag till det och åt både gröt, kokta ägg och kaffe till middag!

Så fantastiskt. Jag var så nöjd efter min underbara frukost-middag! Mer sånt! Jag kommer nog att föräta mig på gröten. Det är ju så nedrans gott! <3 Grötrecept HÄR!

Det var den foten

 

Alltså, jag blir så less! Är det inte det ena så är det det andra... Min rygg har precis börjat bli bättre! Hallelulja! Ska dock ändå ta kontakt med vårdcentralen snart för att kolla upp den.

MEN i förrgår började jag få ont i högerfoten? Tänkte att det var pga mina kängor som är ganska platta som jag har gått mycket i den senaste tiden. Det är när jag sätter ner foten helt "platt" mot marken som det gör ont. Jag har istället haft mina springskor de två senaste dagarna då jag tänkt att dom nog är snällare mot foten med bättre stötdämpning osv.

Men nä. Det är nått jävla-jävligt med foten! Den gör bara mer och mer ont! Idag efter skolan har jag fått HALTA dit jag ska. Det går inte att sätta ner foten på rätt sätt, för det gör så ont! Det är som om jag har senadrag i hela foten, och det liksom "strålar" smärta från hålfoten ut mot höger sida och upp mot tårna? Så mysko. Nån som har koll på vad det kan vara?

Är så less då jag ju verkligen vill ut och pw'a och SPRINGA! Nu kan jag ju knappt gå på högerfoten, haha. Jävla jävla skit!

I min matlåda: Fyllda paprikor (vegetariskt!)


 
 
Hej allihop! Hoppas ni har haft en fin dag! Idag är det dags för nästa matlådetips! :) Hurra! Min föra matlådemåltid (DEN HÄR tacopajen!) var fan tipp-topp - åtta matlådor blev det av pajen, vilket är helt amazing, tycker jag!

Idag gjorde jag fyllda paprikor som också dom är perfekt för matlådan. Jag slog på stort och gjorde 10 fyllda paprikor. Jag har räknat på den ungefärliga kostnaden, och här kan man räkna med ca 16-17 kronor per portion!

Dom blev väldigt goda - fyllningen med kokosmjölken blev väldigt krämig, och hur gott är det inte med fetaost och grönsaker?! Vill man ha mer feta kan man med fördel ta bort en zucchini och tillsätta ett paket fetaost till ;) Det kan inte bli för mycket ost!

Recepet är ursprungligen från fantastiske minlchfresa - jag har justerat i receptet litegrann!

10 paprikor
2 zucchinis
1 aubergine
2 gula lökar
1 färsk chili
1 tomat
ca 1dl kokosmjölk (kan uteslutas)
Salt + peppar
Olivolja
2 pkt fetaost (300g)
Riven ost
Creme fraiche till servering

Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på paprikorna, och kärna ur dom. Ställ i en ugnsfast form och häll över lite olivolja.
Hacka grönsakerna fint och stek dom i omgångar i olivolja. Lägg tillbaks allt i stekpannan och häll på kokosmjölken. Salta och peppra. Ta av från spisen.
Skär fetaostarna i tärningar och blanda med de stekta grönsakerna och fyll sedan upp paprikorna! Strö över riven ost och ställ in i ugnen! Låt "grillas" i ca 20 minuter.

Servera med ex. creme fraiche.


Klänningen 2009 vs. 2012!

 

 För några dagar sen tog jag mod till mig för att testa en klänning som jag använde första och sista gången på julafton 2009, dvs för 4 år sen. Som jag minns det så passade den mig perfekt då 2009, men under de senaste åren har jag inte ens fått den över varken axlar eller höfter de få gånger jag tänk att jag ska testa den.

Idag sitter den SÅ BRA! Jag visste att jag hade bilder på mig i klänningen där när jag använde den den där julen, och när man jämför bilden från 2009 och idag så ser jag ju att klänningen kanske redan då var lite för tight/liten för mig, haha. När jag tänker efter så hade jag lite svårt för att sitta i den då, då den var lite för liten, haha!

I alla fall. Jag blir så oerhört glad när jag idag kommer i någonting som kanske till och med var lite för litet redan 2009. Och jag mår så bra. Helt fantastiskt!

Kycklinglever!

 
 

Alltså. Varför har ingen berättat för mig tidigare att det går att köpa kycklinglever? Varför har jag aldrig fått äta det?! Varför äter folk inte mer av det? Jag fattar inte!

Har sett att dom säljer både färsk kycklinglever och färskt kycklinghjärta på Ica Maxi här i Södertälje - skitbilligt dessutom (22kr för 450g!). Jag älskar leverbiff och tänkte att kycklinglever borde väll vara lika gott?

Idag köpte min faster det i alla fall! Stekte det med lök och svamp (nyplockade kantareller!), pepprade, saltade och lät det koka i grädde. Så enkelt!

Alltså, det är det BÄSTA jag har ätit på så länge. Så mört, så mjukt, så JÄVLA GOTT! Mer kycklinglever åt folket, säger jag bara! Tipp topp för en fattig student som vill äta gott men billigt! :) Jag åt det tillsammans med blomkålsris!

Jag passade även på att köpa ett paket kycklinghjärta idag - jag hoppas att det blir lika gott. Jag har googlat lite och eventuellt blir det en gräddig ragu på det med bacon! Ser fram emot att testa!


Dagens powerwalk är avklarad!

 

Efter lite plugg så tog jag mig ut i solen
på en 1h pw! Så skönt. Är härligt att känna vilken jävla kraft jag har i mina lår nu, haha. Benen orkar så jäkla mycket, och tar i som bara den. Den kraften har kommit under de senaste två-tre månaderna. Den "lilla träningen" jag gör ger resultat trots allt :)

Kokosgröt

 
 

God morgon! Både igår och idag har jag lyxat till det med gröt till frukosten. Har varit sugen att testa ett tag nu, och passade på att handla hem det som fattades i fredags :)

Receptet på den här kokosgröten kommer från Cecilia Folkesson! Överraskande gott faktiskt. Den har en aningen "äggrörekonsistens", men som jag tycker inte tar över för mycket. Extremt mättande är det också!

SUPERGOTT med kanel, sötströ, en klick smör, och gräddvatten (hälften grädde, hälften vatten) till servering. Kommer absolut blir min nya helgfavorit! :)

2 ägg
1 msk kokosmjöl
1 dl kokosgrädde
Salt
Kardemumma
Vaniljpulver

Vispa ihop på låg värme i en kastrull till bra konsistens. (Inte för rinnig och inte för torr)


En heldag med kusinen!

 

Idag har jag haft en heldag i Stockholm
tillsammans med min kusin Marina och hennes kompisar! Det var skönt (men väldigt tröttsamt!) att hitta på något annat en helg än att bara vara hemma :)

Vi gick på ABBA the museum, vilket var kul! Väl värt ett besök, tycker jag - även om man kanske inte är så ABBA-intresserad. Fint och spännande att gå runt och kika där! (Hehe SPCIELLT KUL var det att se deras scenkläder! H-E-R-R-E-G-U-D vilka (förskräckliga) kreationer!)

Vi gick ut och åt också - på T.G.I Friday i Kungsträdgården. Det var kanon! Gud så god mat, och vilken service! :) Jag bad om att plocka bort både pommes och bröd från min hamburgare, för att byta ut det mot mer sallad. Dessutom så fick jag välja ett extra tillägg som blev stekt svamp! :) Burgaren var Det var verkligen SÅÅÅ gott!

Äntligen är det fredag!



Äntligen, äntligen, äntligen är det fredag!
Som jag har längtat! Ända sen i tisdag, faktiskt. Jag firar det med min favoritbrie, en cola zero och mina fantastiska kokosbollar! Recept på dom hittar ni HÄR! Perfekt fredagsgott!

Hur firar ni fredag?
 

Som jag har saknat detta!

 

Bilden gör INTE maten minsta lilla rättvisa, haha! I och för sig är det väldigt svårt att fota korv så att det ser aptitligt ut ;)

Det här var SÅ JÄVLA GOTT! Gott, enkelt, snabbt, mättande - helt super helt enkelt! Mina favoriträtter innan LCHF var bland annat välstekta Mamma Scans köttbullar, fullkornsmakaroner och ketchup, och välstekt falukorv med spagetti och ketchup (haha inte nån gourmetmat här inte ;)).

Har aldrig tänkt att det går att göra nått härligt, gott LCHF-alternativ av detta, men det gjorde det visst (såklart!)! Och det blev ÄNNU bättre än originalet!

Låt mig presentera shiratakinudlar, lite aromatkrydda och ca 1 1/2dl dl riven prästost lätt blandat på tallriken, toppat med välstekta falukorv (jag vet, på tok för liten procent kötthalt och massa äckliga saker iproppade, men det fick funka för denna gång), och lite-lite ketchup.

Det tåls att skrivas igen: SÅ. JÄVLA. GOTT!

Godmorgon!

 

Gormorgon! Idag har jag lite sovmorgon, så jag passar på att ta en lugn och stressfri frukost, haha! 2 kokta ägg med smör, och två skivor rostat bröd från LCHFklubben (deras brödmix!), och så kaffe på det så klart!

Även om det bara handlar om 30 minuter mer sovmorgon så ger det väldigt, väldigt mycket! :) Hoppas ni får en fin dag, allihop!

Het torskgryta med blomkålsris

 
 
Idag lagade min faster detta - en het torskgryta! Det var lite på vinst och förlust - med nya recept vet man ju egentligen aldrig om det kommer att bli gott eller äckligt ;) Men detta blev helt FANTASTISKT! Vi alla har bara suttit och njutit och göttat ner oss riktigt mycket i tallrikarna, och det verkade som att ingen ville sluta äta, haha! Jag gillar egentligen inte torsk - men här gjorde den sig superbra! :)

Receptet är från Vardagslyxaren,faster justerade lite!

800 g torskfilé (eller annan valfri fisk)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor finhackade
2,5-3 msk röd currypasta
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
1 burk kokogrädde
2 dl creme fraiche
2 fiskbuljongtärningar
1 lime - både saften och det rivna skalet
ca 300 g färsk bladspenat
2 gröna paprikor
ev. salt

vatten
färsk blomkål
salt

Tina fisken. Finhacka vitlöken och hacka den gula löken och fräs det i en kastrull. Tillsätt röd currypasta och sambal oelek och låt fräsa någon minut. Häll sedan över kokosmjölken, kokosgrädden, creme fraiche samt smula ner buljongtärningarna. Riv skalet på 1 lime och pressa ur saften och lägg ner det i grytan. Låt koka upp och rör om. Skär fisken i tärningar och släng ner i grytan. Låt småkoka/sjuda i grytan ca 5 min och tillsätt sedan spenaten + strimlad paprika och låt koka med sista 3-4 minuterna tills fisken är klar.

Koka blomkålsris - riv blomkål på rivjärnets grova sida, koka upp vatten med salt, och lägg i den rivna blomkålen när det kokar. Koka i ca 20 sekunder och häll sedan av vattnet!


När man känner sig lite tussig

 
 
Idag känner jag mig tussig! Jag fick attack-ont-i-halsen efter lunchen (så där förkylningssvidande - ni vet när det gör ont när man sväljer?!), och har känt mig orkeslös hela dagen. Det kommer liksom till-och-från, och har gjort det den senaste månaden, haha. Jag har inte varit förkyld en enda gång sen jag började med LCHF och ska fan inte bli det nu ;)

Jag tog mig i alla fall ut på en liten-liten 30min-pw efter skolan, och det kändes bra att röra lite på sig i alla fall! Nu sitter jag och kollar på Masterchef Australien och dricker en käftsmällsstark häxbrygd som borde hjälpa mot förkylningen, haha. Så jävla starkt blev det! 2 dl vatten kokas tillsammans med 1/2 riven ingefärsbit och saften från en halv citron. Sila bort alla småbitar, och ha i en påse kamomillte. Om inte det driver ut en förkylning så vet jag inte vad som gör det!

MEN! Dagens höjdpunkt! Den var matlådan! Igår gjorde jag köttbullar med gräddsås och blomkålsris (ÄLSKAR blomkålsris. Så jävla lätt, så jääävla gott!), och det som blev över tog jag i matlådan, så att det skulle bryta lite mot veckans alla tacopajs-luncher, haha! Jävlar vad det var gott med köttbullar idag.

Och hur går det med vikten då?



Det var ju superlängesen
jag vägde mig sist. Eller ja, en månad i alla fall :) Sen den 11 november 2012 har jag vägt mig varannan vecka. Varför har det gått så länge sen sist nu då? Haha, jo, hemma hos min faster i Södertälje finns ingen våg! ;)

Men vet ni vad? Det är faktiskt så jävla skönt. Den senaste månaden har jag släppt vikttänket, och bara gått på hur jag har mått och hur det har känts i kroppen.

Under den här månaden, med flytten till Södertälje/Stockholm, skolstart, stress, nya vanor och massa mer, så har jag tappat 0,5 kilo (jag var hemma i Östersund förr-förra helgen och passade då på!). Haha, många av er skulle skrika rätt ut i förskräckelse och panik om ni såg den siffran på vågen ;) ("BARA minus 0,5?!?!?!) Men jag är riktigt nöjd med tanke på hur det faktiskt har varit den senaste månaden.

Dels för att jag som sagt har varit väldigt, väldigt stressad. Det har varit så fruktansvärt mycket för mig, och jag har förstått att det skulle komma att påverka min viktminskning. Dessutom så har jag varit tvungen att tumma lite på mitt LCHF. Det har blivit mer kolhydrater (liberal LCHF) vissa måltider då det har blivit mer tomatbaserade måltider än vad jag är van.

Jag har ju hela tiden under min viktminskning haft den filosofin att man inte ska stressa ner i vikt. Låt kroppen ta den tid den behöver! Stressar man fram resultat så blir det garanterat inte långvarigt heller, det lovar jag!

Jag har också passat påatt ta fram måttbandet igen! Det har sett ut så här sen jag mätte mig sist, för fyra veckor sen:

Axlar 100 > 100
Rygg 91 > 91
Bröst 95 > 93
Mage 93 > 90
Midja 82 > 81
Rumpa 100 > 99
Lår 59 > 56
Vader 37,5 > 36
Arm 31 > 29
Biceps 30 > 28

Jag har alltså minskat sammanlagt 14,5 cm över kroppen senaste månaden. Super, eller hur? :) Så även om man kanske inte får resultat på vågen, så syns det på kroppen :D


Sofie tränar på instagram!

 

HAHA, alltså. Jag var bara tvungen
;) Efter kommentaren på insta om att jag ser likadan ut på alla mina träningsbilder.. Here you go :D Sofie tränar från 1a december 2012 till 7 oktober 2013! Många tummar upp - och många glada leenden ;) Det är kul att träna!

Idag blev det löpning igen!

 

Idag slutade jag tidigt så jag passade på
att ta mig ut på en löptur. Det gick riktigt bra, och jag hade ett härligt, jämnt tempo hela turen, som blev 4,5 kilometer denna gång :)

Hehe, jag fick en kommentar på instagram om att jag ser likadan ut på alla mina springbilder ;) Ska jag vara ärlig så ser jag likadan ut på alla mina bilder. Vänster sida av mitt hövve är min fantastiska fotosida. Har i stort sett aldrig tagit ett foto från höger sida. Så nu har vi rett ut det!

I min matlåda: Tacopaj

 
Okej, nu har jag fått lite tips,och googlat mig runt på billigare måltider som skulle kunna funka suveränt i matlådor, haha! Det är många, för mig, nya recept som ska testas, så varje vecka framöver ( i mån av tid såklart!) kommer jag att dela med mig av recept på måltider som är super i matlådan ;) Visst låter det bra?!

Först ut är en inte-så-ny-rätt som jag har ätit ofta, och som jag älskar - tacopaj! Snabb att göra, blir lätt 6-8 portioner om man inte är så stor i maten. Tar man ut 6 bitar ur pajen så landar en portion på drygt 14kr (då har jag inte räknat in kryddorna!). Suveränt för en fattig student ;) Till pajen äter jag en klick créme fraiche!

Receptet kommer från boken "Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok”, och ser ut så här (recept + mer bilder finns i ett tidigare inlägg av mig, HÄR! Egentligen ska det vara guacamole till):

Pajskal:
4 ägg
1dl grädde
2msk smör
salt

Tacoblandning:
1,5 tsk salt
2tsk chilipulver
2tsk paprikapulver
1tsk vitlökspulver
1tsk spiskummin
2krm cayennepeppar

Pajinnehåll:
500g köttfärs
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
1msk tomatpuré
1/2 dl vatten
halverade körsbärstomater
skivade lökringar
2dl riven ost
1dl grädde
1,5dl creme fraiche

Ugn 225 grader. Smält smöret i en pajform i ugnen. Vispa ihop ägg, grädde och salt och häll i formen. Låt gräddas till att det har stelnat och fått ordentligt med färg. Ta ut ur ugnen och låt vila.

Blanda ihop kryddorna till tacoblandningen. Bryn sedan färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vatten och låt puttra tills att vätskan har kokat in. Riv ost, blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsen på pajbottnen och fördela tomater och lök på toppen. Häll över oströran och grädda i 10-15 minuter eller tills att ytan har fått en fin färg!

 


Ingen bra start på dagen

 

Usch, vad less jag är! Jag har så hemskt hemskt ont i min nacke och min rygg :( Det är inte kul längre, och det känns som att det bara blir värre och värre? För några månader sen kom rygg/nackonten bara när jag hade ansträngt mig (som att sitta många långa timmar ritandes), nu har jag haft ont konstant i en månad!

Jag måste verkligen ta tag i det och kontakta någon som kan kika på ryggen och säga vad jag ska göra åt det!


Kanelbullar á la LCHF

 

Äntligen ett redigt inlägg från min sida,
haha! Idag är det ju kanelbullens dag. Jag var tänkt att ha en "sötningsfri" helg, men när jag kom hem till lägenheten och insåg att jag faktiskt har alla ingredienser till kanelbullar så kunde jag bara inte låta bli, haha! :)

Receptet kommer från 56kilo, men jag har lagt till lite grejer i mina bullar, som fibrex och vaniljpulver! Dom blev väldigt saftiga och VÄLDIGT VÄLDIGT goda, med mycket god "bullsmak" även om dom blir mer som en mjuk kaka i konsistens, men helt klart ett godkänt substitut för kanelbulle, haha! :) Och ganska så fina blev dom ju faktiskt!

Så här gör man:

Till degen behövs:
4 ägg
4 msk sötning (jag använder alltid Sötströ)
1 dl grädde
0,5 dl kokosnötmjöl (aman prana eller Kung markattas - dock är det mer kollisar i KM's!)
1,5 dl mandelmjöl (selton)
0,5dl fibrex
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
2krm vaniljpulver
Ägg och mandelflisor till garnering

Kanelsmör:
100 g mjukt smör
1 msk kanel
2 msk sötning
2 krm vaniljpulver

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Avsluta med att  blanda i grädden. Låt stå ca 5-10 min och sen kavlas degen ut mellan två oljade bakplåtspapper. Ta bort översta pappret när har kavlat ut en rektangel (inte för tunn bara!) Blanda det mjuka smöret med kanel, vaniljpulver och sötning och klicka ut på degen, smeta sedan ut.
Med hjälp av bakplåtspappret - rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.


Dagens löpning

 

Idag har jag sovmorgon!
Hehe, har "eget arbete" på skolan fram till kl 15 då det är en föreläsning. Då passar jag på att sova, springa och plugga hemifrån!

Löpningen gick okej. 4 kilometer, men det var kämpigt för mina ben! Vaderna och främst knäna igen, men det lossnade efter 2-2,5km som tur var. Vet inte var det kan bero på - förra och förr-förra gången jag sprang kände jag inte av det alls, men idag gjorde det ont.

Springer lite-lite på asfalt (en kort bit!) men känner att det borde vara ok ändå. I stort sett hela min runda är ju på grusväg. Får för mig att det kan bero på trapporna upp till lägenheten jag går i varje dag? Eller? Knäpp tanke??? Hur mycket kan det slita på knäna egentligen?

I alla fall! Nu har jag duschat, chillar framför datorn med plugg och kaffe. Snart springer jag till buss / pendeltåg och sen blir det lite skola :)

En kort skoldag

 

Hej på er! Gudars, det har varit
ett så fantastiskt fint höstväder idag också! Jag har verkligen njutit - och passade på att sluta skolan tidigt-tidigt idag endast för att få vara ute lite!

Först och främst så såg jag till att gå hem från pendeln istället för att ta bussen idag :) Dessutom så passade jag på att promenera i solen till Ica Maxi när jag skulle handla, fort gick det inte, men jag fick mig i alla fall 40 minuter sol och frisk luft!

Man får ta tillvara på tillfällena

 

Hej på er!  Det blir lite långt mellan inläggen här,
jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det. Det är verkligen högt tempo på skolan, och då det blir långa dagar för mig med långa resor hem så orkar jag inte så mycket mer än att äta, borsta tänderna och somna när jag väl kommit hem, haha!

Jag försöker verkligen ta tillvara på de dagar då jag hittar en liten lucka till att röra på mig. Det har liksom blivit lite av en lyx att power walka eller springa nu när jag studerar.

Idag tog jag mig i alla fall ut på en löprunda! Så skönt, så nöjd! Älskar det här vädret - kyligt och svalt, men värmande när man kommer ut i solen :)

Hoppas allt är bra med er - jag ska verkligen försöka uppdatera mer!




RSS 2.0