Idag

 

Åh, idag har jag verkligen njutit.
Trots att jag är lite tussig på ett helkonstigt sätt (ont i halsen och snorig på morgonen, men bara i ca 10 minuter, sen går det över hux flux och jag blir (eller känner mig i alla fall..) helt frisk). Det är jobbigt! Vågar ju inte löpträna pga lite halsont, men vill så väldigt gärna...

I alla fall! Sol, vindstilla, nollgradigt! Det blev en 50 minuter lång helt fantastiskt härlig power walk. Jag njöt, njöt, njöt och bara kände hur härligt det var. Mer sånt, tack!

I min matlåda: Fläskpannkaka med hallongrädde

 




Hej på er! Söndag idag, vilket betyder en ny omgång matlådor! :) Förra receptet jag gjorde - Kycklingfärsröran- var inte bra luncher för mig då jag inte blev mätt på de lådorna. Antagligen för att det inte var tillräckligt mycket fett till dom. Jag såg till att äta mycket vitlökssås till (på creme fraiche), men det hjälpte inte alls, tyvärr, så ingen mer Kycklingfärsröra för mig :) Onödigt dyrt - onödigt omättande! Ett alternativ för att rädda den rätten är kanske att blanda i avokadobitar i färsen för att göra den fetare och mer mättande - men det får bli någon annan gång.

Detta tror jag dock mer på ;) Fläskpannkaka med hallongrädde! Receptet på pannkakan är 56kilos - men jag har ökat lite på vissa ingredienser. Kommer nog att hålla mig mätt länge länge länge på en portion fläskpannkaka!

Dessutom med ynka (ca) 17 kronor per portion är detta nog ganska oslagbart :D

Recept:

500g rimmat sidfläsk
200g mild, fet ost, riven
10 ägg
2dl grädde
500g keso
1dl majonnäs

Grädde
hallon

Sätt ugnen på 225 grader, skär fläsket i tärningar och stek i stekpanna, fördela sedan i långpanna och strö över den rivna osten. Vispa äggen och grädden och rör sen ner keson och majonnäsen. Häll i långpannan. Ställ in i ugnen igen och grädda pannkakan tills att den har fått en fin färg och rest sig - ca 45 minuter!

Vispa grädde, rör ner hallon och njut!


Fredagsgott

 

Hej på er! Det är äntligen fredag!
Innan jag gick hem från bussen så smet jag in på Ica och handlade lite inför helgen. Lite jordgubbar, en stooor grevéost och macadamianötter! :) Så så här ser mitt fredagsmys ut ikväll, medan familjen Andersson/Näsström kalasar ur godisskålen. Jag måste medge att det är riktigt jobbigt med godis mitt framför näsan, men jag klarar det, haha! Luktade lite på godiset (muuums vad gott det luktar, haha!), men jag nöjer mig med mina jordgubbar och min ost!

Jag är lite nere dock - jag har haft ont i halsen på morgnarna (BARA på morgnarna...) i ca 2 veckor nu. Halsontet ger dock med sig efter att jag har varit vaken i ca 30 minuter, och sen är det okej resten av dagen. Nån som har koll på vad det kan vara? Nått virus i kroppen som vill ut? Nått annat?

Är i alla fall lite smånojjig över träning just nu - jag vill verkligen inte bli förkyld, och i och med lite halsont vill jag inte riskera något, haha, så ingen löpning och ingen PW :( Riktigt tråkigt då jag egentligen inte känner mig sjuk...

Vad tror ni? Är det en förkylning på g? Skulle jag kunna springa trots halsont på morgnarna? Bläää...

Sötningsfria månaden fortsätter!

 

Min sötningsfria månad fortsätter!
Är riktigt nöjd över mig själv - efter många månader med sötning av något slag varje vecka - cola zero i mängder, massa LCHF-bakverk, sötade frukostar och massa massa mer, så har jag inte ätit ett korn sötning eller sött av något slag sen den 8e januari :) Vissa dagar har varit kämpiga, om jag ska vara riktigt ärlig! Speciellt när faster har köpt hem en stooor härlig godispåse på helgerna! ;) Men då har det räckt med några hallon eller en bit ost för att suget ska stilla sig.

Som jag har skrivit tidigare så funderar jag på att börja äta lite, lite frukt. Inga stora mängder - något litet en gång i veckan kanske. Självklart ät det tusen gånger bättre än sötningsmedel!

När jag har avklarat min sötningsfria månad så ska jag lyxa till det lite med några torkade mangoskivor! Det är så fruktansvärt gott (åt det sist för kanske 2 år sen, tror jag!), och idag köpte jag en påse, haha! Kanske inte så smart att den ska stå och stirra på mig ända fram till 8e februari, men äh, jag har ju karaktär så inte en enda liten bit kommer att slinka ner innan dess ;)

Saftigt mandelbröd på 2 minuter!

 
 

Hej på er!
Idag har jag verkligen lyxat till det med långfrukost, samtidigt som jag har tecknat på ett illustrationsuppdrag jag har just nu.

Jag åt mandelbröd med mycket bregott, ost och grön paprika! Sååå gott! Mandelbrödet är mitt nya favoritbröd, och är på ett recept från 56kilo. Det går supersnabbt att göra och blir väldigt saftigt  :)

Så här gör man:

25g smör
1 ägg
en nypa salt
1dl mandelmjöl

Smält smöret, och blanda sedan alla ingredienser i en djup tallrik. In i mikron på högsta effekt i ca 2 minuter. Låt svalna en stund och lägg på dina favoritpålägg!


Att längta till frukost

 

Tjoho det är helg! Är lite extra trött och slut - den här helgen är verkligen varmt välkommen! Har lite förkylningssymtom vilket inte alls är kul - jag hoppas hoppas att det inte bryter ut... Hade väldigt ont i halsen igår, men det är i stort sett som bortblåst idag, så jag håller tummarna att det inte blir värre! :)

Och imorgon. Då jävlar blir det mandelbröd i mikron! Har sett till att köpa massa mandelmjöl, en stooor greveost och paprika tills frukost imorgon. Längtar! Det ska bli riktigt skönt att sitta och äta i lugn och ro!

Fantastiska kycklingköttbullar med världens bästa gräddsås!

 

Det bästa jag ätit på länge! Kycklingköttbullar slår det mesta i matväg, vill jag lova! Satan i gatan vad gott! Och med min fantastiska gräddsås blir denna maträtt helt outstanding!

Gör så här:

Köttbullar:
800g kycklingfärs
2 gula lökar
2msk tomatpuré
2msk dijonsenap
2tsk soja
Smör

Gräddsås:
2-3 msk smör
2tsk pofiber
ca 1msk kycklingfond eller motsvarande mängd köttbuljong
Lite soja för färg
4dl grädde
0,5dl créme fraiche

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och stek den gula löken, blanda med färsen och resten av ingredienserna. Rulla till bullar och lägg i en långpanna med lite smörklickar i. In i ugnen ca 25 minuter! Se till att röra om i dom lite emellanåt så att dom får färg runtom!

Gör gräddsåsen: Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan och rör ner pofibret. Ställ tillbaks kastrullen och låt puttra ett litet tag. Tillsätt fonden, sojan och låt puttra mer. Tillsätt grädden samt creme fraichen och låt koka ett tag, tills att såsen blir tjockare.

Servera med kokt blomkål! MUMS!


En ovanlig händelse

 

En väldigt ovanlig syn hemma hos mig: en macka tidigt på morgonen en vardag!
Det var väldigt längesen jag åt något till frukost. Jag är aldrig speciellt hungrig och klarar mig väldigt bra på middagen dagen innan fram till lunch! Naturlig periodisk fasta :)

På helger äter jag alltid frukost - men inte förrän vid 12 på dagen, haha så man kan väll ändå kalla det lunch :)

Men imorse. Jävlar vad hungrig jag var när jag vaknade?! Antagligen så berodde det väll på en aningen för fettsnål middag, men jag vet inte jag... Vi åt ju ändå kycklinglever i en gräddsås, så, ja?

Jag bakade dessutom bröd igårkväll, att ha med i matlåda på skolan. Favoritbrödet just nu: mandelbröd i mikro! Jävlar vad gott. Var bara tuvngen att ta en liten bit av det imorse! Hade brödet inte funnits imorse hade jag ju säkerligen överlevt fram till lunch oavsett, men men! Gott var det! :)

Långa dagar

 
Hej på er! Hoppas allt är bra :) Här är det helt okej - förutom att jag verkligen är dödstrött! Denna vecka innebär långa dagar för mig på skolan. Och förhoppningsvis resten av terminen också, haha! Förra terminen på skolan så var jag inte där när jag inte behövde (alltså, jag jobbade hemifrån så fort tillfälle gavs). Dumt så här i efterhand, men det är inget som man inte kan ändra på :) 9-16 ska vara standard, för min egen skull!

Idag när jag kom hem från skolan så satte jag mig snabbt och svarade på några jobbmail, drack en kopp kaffe och hoppade sen i träningskläderna! Trotts att jag var väldigt trött och slut i kroppen så gav jag mig fan på att jag skulle ut på en liten löprunda! Det gick bra! Men det var tungt. Och jag är nog hundra gånger tröttare nu än innan löpningen, men det är trött på ett skönt sätt! :) Har ju aldrig löptränat på snö förut, och visst är det kämpigare? Haha!

Jag älskar när man har noll motivation och tänker "Nej, jag orkar inte idag", men sen bara vänder på steken, säger "Va fan, nu kör jag", och så bara gör man det ändå. Då blir jag som mest pepp på träningen :)

Efter löpningen blev det ett gäng squats och ett gäng utfall. Stretching och sen dusch! Och MAT! Kycklinglever och blomkålsris <3

Nu ska jag bara rita på lite skisser till ett uppdrag och sen då ska jag sova!

Mmmm pizza!

 
 

Idag har jag stått och lagat lite matlådemat inför kommande skolvecka :) Bara en enda dag sen jag började studera i början av september förra året har jag köpt mig mat på lunchen! Jävlar vad pengar jag sparar genom att laga min egen lunch och ta med!

Denna gång blev det pizza utan tomatsås. Känner att jag lika gärna kan skippa det - det blir bara onödigt extra kollisar :) Istället blandade jag lite basilika, salt och oregano med en burk Ricotta, som jag bredde över pizzabottnen, på det lade jag spenat, och på det ett lager med mozzarella (tre stycken!). Sen så avslutade jag det hela med en hel påse riven ost ;) Ostkalas på min pizza!

Sex matlådor och jag kommer inte äta annat än pizza kommande vecka, haha! :)

Helg och jobb

 

Hej på er! Grymt med helg, eller hur? Så skönt - speciellt att få sova ut! :) Denna helg har jag en hög med illustrationsjobb att ta itu med. Fint att man, fastän att man studerar heltid, kan ta sig an uppdrag och tjäna lite extra pengar varje månad! Mitt jobb sitter numer i ryggmärgen så det går riktigt fort för mig att slutföra ett uppdra, vilket är skönt :)

Igårkväll lyxade jag till det med några jordgubbar och lite hallon när jag tecknade jobb. Denna gång handlar illustrationen om närproducerat kött, att rata massproducerad "mat"! Kul!

Får se vad som ska hittas på idag! Ska slutföra detta uppdrag, sen kanske det finns plats för en PW!

I min matlåda: Tomat- och baconrulle

 

 
 
Idag var jag tvungen att slänga ihopsnabb matlådemat inför skoldagen imorgon. Det snabbaste jag kunde komma på var en rulle av något slag, och det blev tillslut detta! En rulle fylld med philadelphia, bacon och tomater! Äts kall! Klart på ett kick!

Gör så här:
4ägg
1dl grädde
lite salt
en stor klick smör
2 paket bacon (närproducerat!)
1 paket philaddelphiaost med smak av tomat & lök
några körsbärstomater skurna i små små bitar

Sätt ugnen på 225 grader, lägg smöret i en pajform och ställ in i ugnen så att smöret smälter. Ta ut när det är gjort. Vispa ihop äggen, grädden och saltet, och häll i pajskalet. Grädda i ugnen tills att rullbotten har fått fin färg. Låt sedan svalna.

Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta ur rullbottnen ur pajformen och lägg platt. Bred på philadelphiaosten, lägg över ett lager bacon, och sedan ett lager tomatbitar på det. Rulla ihop med hjälp av plastfolie, låt ligga och gosa ihop sig i kylen ett litet tag, och ta sen fram och njut!


Snabbmat

 

Haha, så har har mina luncher sett ut de senaste två dagarna! Har inte haft tid eller ork till att anstränga mig med lunchen just nu, så då får det bli sånt som blir snabbt klart! :) Det enda på tallriken som tar tid är ju äggen som ska koka i 5 minuter, haha!

Självklart så är det en stoooor klick smör med till äggen. Utan fettet skulle jag inte alls stå mig många timmar på den här sortens lunch, men tack vare smöret så kan jag gå lätt som en plätt ändå till middag utan att bli hungrig :)

Röd mat är ju för strikt LCHF, men i så små mängder som jag äter spelar det ingen roll :) Tycker att man får lyxa till det med två jordgubbar och en näve hallon när det ändå är extrapris på dom!

Powerwalk och benträning!

 
Idag är det hemmaplugg som gäller (haha det blir dessvärre inte så värst mycket plugg ;))! Efter en timmes skrivande tyckte jag att jag var värd en power walk! Så skönt. Och fantastiskt härligt att bara vara ute när det är ljust, haha! 5,7 kilometer blev det! Väl hemma blev det ett gäng squats och några utfall. Jag har ju ett knä som har krånglat och gjort lite ont till och från de senaste veckorna, så jag får vara försiktig och ta det lugnt.

100 squats och det krampar i låren och rumpan, haha! Det känns att det var väldigt längesen jag tränade styrka! :) Men nu är det ändring på det - tre "pass" styrka hemma i veckan - ett för armar, ett för ben/rumpa och ett för mage/rygg. Helt lagomt!

Nya tag!

 

Hej på er! Hoppas allt är bra ,och att den första veckan på 2014 har blivit som ni tänkt er! :) Jag är tillbaks i Södertälje nu, vilket betyder skola, lite mer stress än vad jag pallar, men också rutiner som jag har saknat lite!

Under min julledighet så hann jag, på grund av lite avsteg från LCHF, gå upp nästan 2 kilo. Det gör mig ingenting, dom två kilona kommer att försvinna fort igen! :) Vad det är som har lockat mest under julen? Lite godis och ostkrokar, jag har ätit mammas plattbröd, smakat sötost och ätit några lussebullar. Också lyxade jag faktiskt till det med sushi en dag! :)

Nu är jag nöjd med det lilla avsteget från LCHF och är back on track igen! (I och för sig så har jag varit det ända sen innan nyår, men ändå!). Nu är det nytag vad gäller både LCHF och träningen.

Jag ska försöka sätta kortare mål för mig själv - månadsmål, vad de nu kommer att innebära, haha? Mitt första månadsmål (dvs. fram tills 8 februari) är att åter igen komma ner till 66 kilo. Det andra målet är att under denna månad helt och hållet undvika sötningsmedel - vilket betyder ingen Cola Zero, inget sötning på pannkakan och ingen yoghurt toppad med sötströ! Det är ett lätt(????) mål som jag borde kunna klara av galant, eller hur?! ;)

Mina senaste LCHF-månader har verkligen varit strödda med sötningsmedel. Mycket LCHF-bak, Cola, Steviasötad dricka, det är ett big no-no den kommande månaden (och förhoppningsvis kommande månader också :)).

För mig känns det bättre att ha kortare mål, där man kan se ett resultat inom en kortare period, än ett mål långt, långt borta som jag tappar motivationen till att nå. En ny månad kommer att innebära ett nytt mål - stort eller litet!

Hur ser era mål ut? Kortsiktiga, långsiktiga eller både och? Vad är era mål?

Sista dagen i Östersund

 

Hej på er! Idag är min sista dag på det härliga jullovet, vilket också innebär den sista dagen hemma i Östersund - imorgon åker jag till Södertälje igen. Det här känts jävligt motigt att veta att jag ska åka tillbaks till Stockholm, men idag känns det okej. Man måste försöka se det positiva i allt! Det ska framförallt bli skönt med fasta rutiner och mer kontroll på både träning och mat! :)

Det har i alla fall varit tre jättehärliga veckor. Kommer att sakna mamma och syrran jättemycket! :( I och för sig så åker jag ju hem redan i mitten av februari igen, men ganska länge är det ändå ;)

Ikväll blir det slapp framför tv'n med brie och gruyere, mina favoritprogram "Face Off" och "Äkta människor" går ju ikväll! Men först ska vi kalasa på Biff ála Rydberg till middag! MUMS!

I min matlåda: Paj med fetaost och tomater

 

JAG DÖR VAD GOTT!
Paj med fetaost och tomater. Mums! I min matlåda kommande vecka, vill jag lova! Och pajdegen. Ja den är helt fantastisk!

Gör så här:

Pajskal:
50g smör
3dl mandelmjöl
0,5dl sesammjöl (eller mixa 0,5dl sesamfrön till ett mjöl!)
1msk fiberhusk
0,5tsk salt
1 ägg

Fyllning:
2 paket fetaost
ca 1 1/2 låda små tomater, delade i hälften

Stanning:
2dl grädde
2dl creme fraiche
4ägg
riven ost

Börja med pajdegen – blanda alla ingredienser och tryck ut i en pajform (min var en springform på ca 23cm), och nagga. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
Sätt på ugnen på 175 grader och grädda skalet i ca 8-10minuter. När skalet är klart, ta ut det och höj värmen på ugnen till 200 grader!

Dela tomaterna och skär fetaosten i kuber, lägg i pajskalet. Blanda sedan äggstanningen – vispa ihop grädde, creme fraiche, ägg, salt & peppar. Häll stanningen i pajskalet, och toppa sedan med massa massa ost!
Grädda i ugnen i ca 40-45 minuter!


Nyårsmiddagen

 

 
 

Gott nytt år på er!
Här firades det som vanligt nyår hemma. Sista och första gången som jag har kalasat på nyår var nog 2008. Tror jag? Haha, i vilket fall - vi hade det som vanligt mysigt här i Östersund, mamma jag och lillasyster, med god mat, skratt och senare på kvällen en bra film :)

Ovan kan ni se vad nyårsmiddagen bestod av. Lite "plockmat" till förrätt i form av Västkustrulle, chili- och limemarinerade räkor, rökt lax med hjortronsås och laxrulle med wasabi. Till huvudrätt blev det kyckling fylld med soltorkad tomat och fetaost tillsammans med en rättikagratäng, hemmagjord bearnaisesås och rostade vitlökar! Efterrätten blev en enkel bärdessert med kesella!

Recepten kommer framöver!

Ost!

 
 

Kvällens ostbricka!
Den bästa grottlagrade Gruyeren, Grand Pere Brie, närproducerad hårdost "Linus" från Skärvången och en ädelost premium på fårost! Till det hjortronmarmelad, torkade jordgubbar, fikon och vindruvor! I'm in heaven!




RSS 2.0