Världens godaste chokladkaka

 

Igår hade jag förberett denna chokladkaka till efterrätt. Jag dog nästan när jag åt den – så FRUKTANSVÄRT GOD var den! Den var så krämig och ja, helt fantastisk! Har ALDRIG ätit något så gott i efterrättsväg någonsin!

Receptet? Här!:

200g smör
200g mörk choklad – 70%
1dl stevia strö (eller annat sötningsmedel)
1tsk vaniljpulver
4 ägg

Smält smör och choklad på låg värme. Vispa sötningen, äggen och vaniljpulvret länge tills att det blir fluffigt. Vispa sen ner smör- och chokladblandningen.
Häll upp i en form med löstagbar kant och baka i ugnen i ca 6 minuter på 200 grader. Ta ut den även om den ser lös och ogräddad ut – det är så den ska vara!

Vill man ha en redigt kladdig kaka kan man låta den svalna en stund och sedan servera direkt – vill man däremot ha en krämigare, mousseliknande kaka låter man den stå i kylen några timmar innan servering!

Vi åt den med hallon och grädde! Mums!


Påskmaten

 

Igår hade vi en hejdundrande påskmiddag här! Jag tycker dock att den är lite för lik julmaten, haha, men gott är det  Mycket LCHF-vänligt!

Jag tog aldrig någon bild på min fantastiska tallrik igår, men så här såg min brunch ut idag – ett litet ihopplock av det som fanns kvar efter gårdagen! Gott!

Och ja, jag unnade mig två finncrisp! Det tycker jag att jag är värd


I mitt påskägg, och om att stå emot

I mitt lilla påskägg

 
I syrrans och kusinens påskägg


Påsk betyder ju för dom flesta MÄNGDER av godis. Jag är så stolt över mig själv – här står påskäggen överfyllda med godis och det enda jag har gjort hittills är att lukta (haha) på godiset några gånger. Så långt sträcker jag mig, men inte längre, och jag är så jädrans stolt över mig själv! Att bli så frestad men ändå kunna säga nej är så starkt tycker jag!

Visst är jag sugen. Speciellt när det ligger där så färgglatt och inbjudande och bara ropar ”Kom igen Sofie, smaka! Bara lite! En bit!”. Men jag håller mig. Jag går igenom i huvudet HUR jag kommer att må efter att jag har ätit en bit, som kommer att leda till ännu en bit, som leder till att jag har hela huvudet nerkört i påskägget. Jag kommer bara att ha dåligt samvete och ångra mig så hemskt mycket!

I mitt lilla lilla påskägg som jag fick idag fanns det annat gott – gott för mina naglar! Ett fint glittrigt nagellack från OPI med namnet ”Get carried away”. Godis för naglarna istället för min mage!

Frukost!

Har nyss ätit frukost! Mmm, är verkligen överförtjust i Vitamin Welldrickorna – det är ju som att dricka godis, haha  Det som är på frallan är BACONOST!!! Varför har jag inte hittat det tidigare? 1g kollisar per 100g. Jag tycker att man ska få unna sig sånt ibland SÅ GOTT!

Och vilket fantastiskt fint väder det är ute?! Är lite ledsen över att foten gör ont och jag inte kan ta tillvara på solstrålarna på en härlig powerwalk! Hade verkligen behövt det nu för att få lite energi.

Hoppas ni får en fin dag, allihop! Med mycket LCHF-gott, powerwalks och fint väder!


Lax med limeaioli och smörstekt sparris

 

Haha, det verkar inte som att jag gör annat än att äta, fota och blogga om det  Men klart man vill visa hur mycket LCHF-gott det finns att äta! Jag hoppas det är okej att ni får stå ut med många inlägg om mat än så länge! Så fort foten blir bra kommer det bli mer träningssnack!

Idag blev det i alla fall lax med smörstekt sparris, ruccolasallad och en limeaioli!

Laxen toppade jag med salt & peppar, philadelphiaost och lite soltorkade tomater, in i ugnen på 200 grader i 20 minuter!

Limeaiolin gör man så här:

1 ägg
2dl neutral rapsolja (tex.)
1/2msk dijonsenap
1msk saft från en lime
1tsk rivet skal från en lime
salt & peppar

Lägg allt i en hög tillbringare eller liknande, och sätt ner en stavmixern till botten. Kör tills att allt går ihop till en krämig sås!

Enkelt och väldigt väldigt god middag! 


Idag kom ett paket från LCHFklubben!

 

Idag blev det äntligen tid till att gå för att hämta ut mitt paket från LCHFklubbens butik som jag skickade efter. Kände att det kommer sitta fint med lite Celciusdrickor när jag börjat löpträna, och kanske behöver lite mer energi!  Nu får ju löpningen ligga på hyllan ett litet tag, men när jag sätter igång igen ska dessa få mig att orka ännu mer! Däremot så kändes hälen/foten mycket bättre idag! Den ska få vila lite mer, sen ska jag börja promenera i löpskorna och förhoppningsvis kan jag börja min löpträning igen om inte allt för länge 

Jag brukar shoppa i LCHFklubbens shop med jämna mellanrum, jag hade önskat SÅ MYCKET att det hade funnits en fysisk butik i Östersund, men man kan ju inte få allt här i världen! 

Jag passade även på att handla med mig några Vitamin Well Stevia när jag ändå var på Statoil!

Vilken är eran Celciusfavorit? Jag har lite svårt för den extrema söta smaken på dom, men tror nog att det är en vanegrej! Absoluta favoriten är Cola!

Och glad påsk på er alla! ♥


Pizza!

Igår blev det pizza till middag!
Har överlag väldigt svårt för pizzabottnar när det kommer till LCHF, det blir lätt ”skumgummiaktigt” och lite svampaktigt, vilket jag inte är ett så stor fan av.

Igår testade vi ett recept från Åse / 56kilos bok ”Viktminskning med LCHF – så lyckas du!”, som var helt ok!

Så här ser det receptet ut:

100g riven ost
4ägg
1/2dl vispgrädde
1msk fiberhusk
1/2dl mandelmjöl
1/4dl kokosnötmjöl
salt

Vispa ihop ägg, grädde och de torra ingredienserna med elvisp. Blanda sist ner osten. Låt stå i ca 10 minuter, och bred sedan ut smeten på en plåt. Förgrädda i ugn i ca 15 minuter på 175 grader.

På våran pizza hade vi på tomatsås (fräs lite gul lök, häll på 2dl passerade tomater och låt puttra på låg värme tillsammans med oregano på spisen ca 15-20min) tillsammans med  2 paket mozzarella och på ena halvan av pizzan gröna oliver. Man kan så klart lägga på i stort sett vad som helst!
Fördela på pizzabotten och in i ugnen en gång till. Grädda tills att osten har smält, och allt har fått en fin färg.

Till servering lade vi på ruccolasallad, lufttorkad skinka och bearnaisesås (Erik Lallerstedts, såklart! Bästa bean!  )


Vägningsfredag!

 

Idag är det fredag, och varannan fredag så väger och mäter jag mig! Vid förra vägningstillfället så hade jag gått ner 0,2kg – inte så mycket, men minsta lilla minus är ett BRA minus, tycker jag!  Jag tycker det är viktigt att kroppen får ta den tid den själv tycker att den behöver till att gå ner i vikt – jag har ingen stress när det gäller min viktminskning!

Idag visade vågen 75,3 kilo, vilket betyder en viktnedgång på -1,7kg under de två senaste veckorna. Så fint! Mitt mål just nu är 70kg, sen får jag se hur jag gör. Vill jag gå ner mer efter det

Så länge jag trivs bättre med mig själv och min kropp så är jag mer än nöjd. Vad skönt det är att kunna se sig själv i spegeln och faktiskt känna att man gillar det man ser!

Jag kommer aldrig att bli värsta bombnedslaget, det vet jag, men jag kan ändå jobba med min kropp så pass mycket att jag själv trivs med den, och det är det viktiga, eller hur?


Jag idag!


Jag idag! Ska strax hoppa på bussen in till stan. Attans jädra fot till att göra så ont? Har gått till jobbet VARJE DAG i 6 veckor nu, så onödigt att ta bussen, men vad ska man göra när man knappt kan gå på foten? Hoppas ontet går över fort i alla fall – jag som är så taggad på att springa? Och bara vara ute och gå i det fina vädret som är nu? För tillfället haltar jag runt på dom korta promenaderna som blir när hundarna ska rastas, haha 

Jag ser i alla fall fram emot påskhelgen – det blir mycket god mat och lite nya LCHF-vänliga efterrätter som ska testas på. Jag och min familj blir bara hemma, men får besök av stockholmskusinen Daniel som kommer på lördag! Kul!


Sallad till lunch idag!

Idag blev det en sallad till lunch! Gott med kyckling, bacon (närproducerad från Ramsele, såklart!), avokado och toppad med mycket parmesan! Mums!

Vad åt ni till lunch idag?


Avokadoglass

 
 
Igårkväll lyxade jag till det med denna LCHF-glass framför Sveriges Mästerkock (Bästa matprogrammet, ju! ÄLSKAR Per Morberg mest av allt i hela världen!!!)! Smakade precis som sorbet!  Receptet kommer från bästa Mathilda på Live Lowcarb!


Så här gör man:

1 Avokado
1dl frysta hallon
1tsk stevia strö (eller annan sötning!)
Lite vaniljpulver

Mixa ihop allt tills att du får en krämig / glassig konsistens!


Hälseneinflammation?

 

Humöret idag är lite så här. Imorse hade jag så FRUKTANSVÄRT ont i hälen / ovanför. Kan knappt gå?! Får halta fram! Tänker hälseneinflammation – ringer sjukvårdsrådgivningen och ja visst låter det som hälseneinflammation… NEEEEEJ!

Ska halta iväg till jobbet snart, sen gå på stan och köpa ett inlägg att sätta i skon för att avlasta hälen lite. Några övningar, ta det lugnt och avvakta i en vecka. Är det inte bättre då så blir det sjukan.

Det är så nedrans typiskt, eller hur?


Vitamin Well Stevia



ÄNTLIGEN har jag också fått tillfälle att testa dessa
  Igår efter att jag hade löptränat så gick jag upp till Statoil och plockade på mig en av varje smak (fast det blev två stycken av passion/citrus då jag kände på mig att jag skulle gilla den mest – vilket jag också gör  ).

Dom är så JÄDRANS GODA?! Som ni såg så fick grape/apelsin bli lite frukostdryck nu till morgonen – den var inte lika god som passion/citrus men ändå jättegod, haha! 

Har sparat citron/lime till sist då jag känner på mig att den kommer falla mig minst i smaken 

Har ni testat? Vilken smak gillar ni bäst?


Mmmm frukost!

 

Mmmm, så här såg dagens frukost ut!  Är redigt dålig på att variera mig dock, det blir ofta samma-samma varje dag!

Fram till för ett år sen, tillexempel, så hade jag ätit rutknäcke med smör, kaviar, ägg och salt på varje morgon i 3 år – utan undantag, haha! Sjukt egentligen att man kan bli så fast i rutiner!


Mitt första lilla löppass

 

Hurra! Idag gjorde jag det – jag genomförde mitt allra första löppass (haha eller ja, intervaller med spring/gå)! Så glad! Det var inte alls så jobbigt som jag hade föreställt mig, och jag är så stolt över mig själv

Jag är en person som, från början jag sätter igång med något, behöver väldigt  mycket struktur på saker och ting. Som när jag började med LCHF – jag följde mat- och 8 veckors träningsschemat på LCHFklubben, och känner så här i efterhand att GUD VAD BRA ATT DET FANNS, för jag vet inte om jag hade klarat det annars. Jag behöver ett schema att följa ett tag tills att jag kommer igång och kan ge allt för egen maskin.

Nu när jag börjar löpträna så använder jag mig av en app som heter ”Get Running”, och den ser ut såhär:

 

Man springer och går i intervaller – i alla fall de första veckorna – vilket är perfekt för mig, då hinner jag inte blir dödstrött och ledsna. Planeringen ligger på 9 veckor, och på 9e veckan ska man alltså kunna springa 30 min utan stopp. Det är dessutom en röst som säger till en när man ska börja springa, och när man ska gå – skönt då man slipper hålla koll på tiden själv!

Det känns bra! Nu jäklar ska här springas!  Är så jäkla peppad på detta!


Dagens lunch

 

Haha, åh, jag har precis varit och piercat om min ena kindpiercing! Ont gör det och jag har världens hamsterkind. Not so flattering!

Var på Konsum och skulle handla lite grejer till rengöring av piercingen och fick en sån enorm craving på KALVSYLTA?! Hur normlat, haha? Så så här ser min lunchtallrik för idag ut! Kalvsylta är dessutom ett perfekt val av mat när man knappt kan tugga pga ond och svullen kind  (Det är däremot INTE sparrisarna, men dom går nog ner ändå!)

(Fick dessutom precis för mig att kalvsylta kanske inte är så LCHF-vänligt? Närproducerad, och det såg inte ut att stå några konstigheter på innehållsförteckningen i alla fall. Någon som har bättre koll?  )


Jag flyttar!

 
Det blev en kort tid för min LCHF-blogg här på blogg.se, haha!

I helgen blev jag kontaktad av sidan LCHFklubben.se, och dom frågade om jag inte skulle vilja blogga för dom! SÅKLART JAG VILL!

Nu hittar ni mig på http://lchfklubben.se/sofie istället! Ses där!
 

Helgfrukost är den bästa frukosten!

 
Så här såg dagens frukost ut. Väldigt rund!

Jag gör just nu allt som står i min makt för att INTE bli förkyld. För ja, jag känner den komma krypande, den där förbannade förkylningen...!
 
Det rosa i glaset är c-vitamin brustablett med smak av blåbär! Nu har jag verkligen noll koll på om det är ok eller inte i LCHF-syfte, men just nu så struntar jag i det. Allt för att slippa bli tussig!
 
Jag gurglar saltvatten, jag äter ipren, jag vilar, jag tränar inte och jag dricker KOPIÖSA MÄNGDER vatten. Jag ska ju pierca mig på tisdag. Ska man pierca sig ska man inte vara förkyld. HOPPAS HOPPAS att jag kan mota förkylningen så att den inte kommer lagom till tisdag. Snälla snälla söta vänta tills på onsdag i alla fall! Håll tummarna med mig!
 

56kilos citronpaj

 
 
Igår gjorde jag denna fantastiskt goda citronpaj som kommer från bästa 56kilo! Så här gör man den!
 
Pajdeg:
3,5dl mandelmjöl
50g smör
1msk fiberhusk
ca 1msk sötning
1krm salt
2 äggulor
2msk grädde
 
Fyllning:
3 citroner
ca 1,5dl sötning (jag använder Stevia Strö)
3 ägg
3 äggulor
250g philadelphiaost
 
Blanda mandelmjöl och smör, tillsätt sedan allt annat och arbeta ihop till en deg. Låt stå kallt minst 30 minuter. Tryck sen ut i en pajform och förgrädda i 7-8 minuter i 175 grader. Höj sedan ugnen till 225 grader.
 
Riv skalet av citronerna och pressa dom sedan, så att det blir 1,5dl citronjuice. Blanda skal, juice och sötning och rör tills att sötningen löst sig.
Blanda sen försiktigt ner 1 ägg + 1 äggula i taget. Tillsätt sedan osten och häll upp i pajskalet. Täck kanterna på pajskalet med folie då den lätt blir bränd! (Haha som ni nog kan se på min paj :)) Grädda sedan tills att fyllningen har stelnat - ca 30minuter.
 
Mums!
 

En grymt bra vecka!

 
En happy Sofie på dagens powerwalk, som gick över sjön idag! Soligt och fint men oj vad kallt! Burr! Men går man fort så känns det ju knappt som tur är :D
 
 
Förresten så såg det ut så här för mig idag! Denna vecka har verkligen varit en toppvecka för mig, full av energi och ork. Så skönt! Kan bero på solen som gör det behagligt att gå ut och gå ;) Kombinerat med ganska lite jobb! Härligt i alla fall!

Frukosten

 
 
När jag ändå skriver mat så kan jag visa er hur frukosten såg ut idag! När den är som allra allra bäst! :) Fler frallor ska bakas i kväll!

Jackpot på lunchen!

 
Wohoo vilket flyt jag hade idag! Traskade iväg för att handla inför middagen ikväll, och hade ingen aning om vad jag skulle äta till lunch... Men där i köttdisken låg den! Förpackningen med tre pepparbiffar från NyhlénsHugosons (närproducerat!) för bara 40 kronor. (Haha att man kan bli så glad över lite mat...) Mmmm så gott det var dessutom! :)

Till det åt jag de godaste sparrisarna jag någonsin ätit, champinjoner och en liten klick fetaostcréme! NÖJD!

Jag kommer att träna SNYGGT i år!

 
Om träningsbyxorna från Björn Borg var snygga? OH JA! Om träningsbyxorna från Björn Borg var gudomligt sköna? JAJEMEN! Om träningsbyxorna från Björn Borg var bland det bästa jag har köpt på länge? JAAA!

Det är mycket som jag har shoppat (över nätet dårå!) senaste tiden som VERKLIGEN har varit över mina förväntningar. Dessa träningsbyxor är en av dom. Dom är SÅ JÄVLA SKÖNA, haha det känns knappt som att man har något på benen. Dom är dessutom äckligt snygga! Jag blev så galet träningspeppad bara av att ta på mig dom! :)

Igår skickade jag iväg en beställning på en sportbh och en träningstopp som går i samma stuk som dessa (leopard svart/grått, fast utan det rosa!). Längtar tills att jag får hem dom också! Gu' va' ja' ska träna SNYGGT i år!!!

Jag förbereder fötterna för vad som komma skall!

 
Idag tänkte jag lite strategiskt och snörde på mig mina nya löparskor istället för mina gamla vanliga walkskor. Det känns som att det är vettigt att liksom "gå in dom" innan jag börjar jogga i dom? Eller hur?

Annars snör jag på mig dom dagen jag ska ut och springa, och så kanske jag får värsta chocken för att dom gör jätteont pga att mina fötter inte är van dom? Bästa möjliga förutsättningar var det ju! :)
 
Så nu förbereder jag mig själv och mina fötter litegrann för löpträningen som jag förhoppningsvis kickar igång om inte allt för länge!

Träningsbyxorna har kommit!

 
Idag kom äntligen de grymt snygga träningsbyxorna jag beställde från Björn Borg. Dog lite när jag tog på mig dom! Ni får se imorgon!!! :)
 
Men fint inslagna var dom, eller hur?! Ska se till att beställa mer från Björn Borg när jag får in lite pengar! Absolut värt de lite högre priserna!
 

Lchf-frallor

 
Dessa frallor har baktast väldigt flitigt senaste veckan! SÅ HIMLA GODA JU! Kommer att se fram emot morgondagens frukost! :) En sån här fralla med smör och ost är inte fy skam!

Jag har väldigt svårt för frukost på vardagarna överlag. Mår mycket bättre på förmiddagarna om jag kör periodisk fasta, men det känns inte bra att göra varje vecka - det får duga med varannan :) Men en liten sån här kan slinka ner i magen utan att jag börjar må illa som tur är!
 
(Och tänk den man som får MIG till fru. Så ofta som jag bakar och lagar FANTASTISKT mat. Jag är ett riktigt kap ju! ;))

Pasta med parma, soltorkade tomater & fetaostcréme

 
 
Dagens middag blev denna, snabbt, enkelt och så gott! :) Receptet är hämtat från 56kilo!
 
Pastan:
4 ägg
125g philadelphiaost
0,5dl fiberhusk
 
Fetaostcrémen:
1dl rysk yoghurt eller creme fraiche
ca 75g fetaost
riven vitlök
salt + peppar
 
Övrigt:
Olivolja
Salt
Ruccola
4 soltorkade tomater
6-8 småtomater
parmaskinka
riven parmesanost
 
Vispa äggen pösigt och vispa sen i resten. Låt stå och svälla ca 10 minuter, och tryck ut tunnt på 1 (eventuellt 1 och ett halvt!) bakplåtspapper. Blöt fingrarna emmellanåt då smeten är kletig och ganska svårjobbad annars!
Sen skjuts in i ugnen på 150 grader i ca. 10-15 minuter! Skär sen smala remsor av allt och låt stå!

Gör fetaostcremen genom att bara röra ihop allt!
 
Lägg sedan upp pasta på tallriken (man behöver inte så mycket - det är väldigt mättande!!!), ringla lite olivolja över och sprinkla på lite salt! Lägg på en näve ruccola och toppa sen med parma, hackade soltorkade tomater och skivade minitomater! Klicka på fetaostcréme och riv sen över parmesanost!
 

Tar kontroll över bloggen!

Följ min blogg med Bloglovin

Ökning med 0,3 km!

 
BOOYA, haha! Igår såg min PW ut så här! Jag ökade promenaden med nästan 0,3 kilometer sen i söndags - på samma tid dessutom! Jag gick så fort att jag fick mjälthugg! Den ni, haha! :) Det är så skönt när man kan pressa sig själv så pass mycket. Man är ju så JÄVLA NÖJD över sig själv efteråt! 

På hemvägen av denna promenad tänkte jag att jag nog faktiskt KANSKE ändå skulle prova att börja löpträna. Kanske kanske nästa vecka TROTS snön ;) Vi får se! 

Träningsbyxor från Björn Borg

 
Igår klickade jag hem dessa snyggingar från Björn Borg! Till våren och sommaren ska jag sporta med STIL, och rosa är så klart ett måste, än om bara i detaljerna! ;)
 

Chili!

 
Det här tyckte jag var kul och intressant:
 
"Chili är, precis som du hört, bra för personer som tränar mycket. Chili är fullt av immunförsvarsstärkande växtämnen som håller dig frisk och stark när du tränar hårt. Samtidigt är chilifrukten mycket rik på C-vitamin. Du får faktiskt cirka 3-4 gånger så mycket av vitaminet som från motsvarande mängd apelsin.

Chilins heta ämne, capsaicin, verkar också starkt inflammationshämmande, vilket ger mindre värk i muskler, leder och senor när du har tränat hårt och ska återhämta dig. Samtidigt är chilin mycket kalorifattig, och frukten gynnar även ämnesomsättningen. Prova t.ex. chili i wokmat eller i chili con carne"

Klart att det borde ha samma egenskaper för de som inte "tränar mycket" också?

Från aktivträning.se


Müsli

 
Åh, denna underbara müsli!!!  Bästa frukosten - turkisk eller rysk yoghurt med müsli och en LCHF-fralla med smör och ost! MUMS! 

Så här gör jag müslin:
 
Solrosfrön
Kokos
Hasselnötter
Valnötter
Kanel
Stevia strö
 
Jag hackar hasselnötter och valnötterna grovt och her det i en bunke. I med önskad mängd kokos, solrosfrön, kanel och stevia strö. Rör om, och häll ut på en ugnsplåt (med höga kanter!) som är täckt med bakplåtspapper. In i ugnen i ca 10-15 minuter i 175 grader och sen är det klart! Rör om några gånger i müslin under tiden den är i ugnen! 

Jag har inga precisa mått på hur mycket jag har i av allt - ta så mycket du tror blir bra, det kan inte bli fel :) Vill man ha en sötare müsli så ha i ca 1-1½ dl!

Morgonen

 
Idag började jag inte jobba förrns 13, då jag har ett krokipass klockan 18 ikväll.
 
Skönt att ha kunna ha lite tid över på morgonen och slippa stressa - även om jag har fått bort lite lite jobb också! Hade det inte varit på grund av ett illustrationsuppdrag som inskicket krånglade lite med hade jag ägnat morgonen åt en powerwalk och arm- och benträning. Men men, sånt är livet :)

Min studentklänning!

 
 
 
Jag lovade ju att visa er att jag kommer i min studenklänning nu! Det har ju varit riktigt synd på en SÅ FIN KLÄNNING att den har hängt i garderoben sen juni 2009! Denna ska användas flitigt i sommar! :)
 
Och för den som är lite nyfiken på min student så såg det ut lite så här:
 

Dagens pw

 
Yes! Idag orkade jag pressa mig själv ÄNNU MER! Så jävla skönt att man har sån energi! 6,52 kilometer gick jag på 58 minuter! Hurra! Se hur det kan gå när man har lite Anton Ewald och Cookies 'n' beans i lurarna ;)

Ett till par jeans!

 
 
Innan jag hann ta mig till Cubus där jag köpte dessa jeans så beställde jag ett par från Veromoda. Blev lite orolig när jag beställt dom då jag ju egetligen inte alls hade någon aning om storlek eller så.

Jag fick hem dom för ett tag sen, och dom är så fina! Både i färg och modell, men dom är liiiite för små. Jag får på mig dom, och jag får igen knappen, men dom sitter lite för tight för att det ska vara ett par bekväma byxor!

Därför är dessa byxor mitt nästa mål (i klädväg!). Mitt första mål när jag började med LCHF var att återigen komma i min studentklänning. Det gör jag nu! Bilder kommer någon annan dag :) Är så glad att jag ryms i den igen, för den är verkligen SUPERFIN!

Löpträning!

 
Jag införskaffade mig ett par fina löparskor för några veckor sen! Rosa och svart = bäst! :) Märket är Nike!
 
Jag har aaaldrig i mitt liv sprungit som träning förut. Håller på att leta efter något vettigt träningsupplägg för en nybörjare som jag. Jag vill inte springa och köra slut på mig själv så att jag ledsnar och bara tycker det är jobbigt att springa.
 
Kanske har någon några tips att dela med sig av när det gäller löpträning? Vad ska man tänka på? Hur lägger man vettigast upp träningen? Ska man springa i intervaller? Finns det någon grym app att ladda ner? :)

Ser fram emot att börja löpträna just nu i alla fall - så fort snön försvinner från vägarna så ska jag sätta igång! Just nu så powerwalkar jag ju bara, men det går så fort när jag går så jag skulle lika gärna kunna börja springa ;) Vill dock ha bästa möjliga förutsättningar, vilket betyder ISFRIA VÄGAR! :)

Limepaj i glas

 
Min kusin är på besök hos oss över helgen, och igår bjöd vi på världens bästa lasagne, och denna dessert! Receptet på "Somrig limepaj i glas" kommer från fantastiska 56kilo! Titta in hos henne, helt fantastiska recept, och där har jag hittat många goda efterrätter och måltider!

Till denna limepaj behöver man:
 
1,5 gelatinblad
1dl grädde
2 äggulor
1dl stevia strö
250g kesella
0,5tsk vaniljpulver
2 lime (skalet från en och saften från 1,5)
Jordgubbar
 
50g smör
1,5dl mandelmjöl
2,5msk stevia strö
 
---
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Vispa ihop ägg med sötningen. Blanda sedan ner kesella, vanilj och lime med äggen och sötningen. Blanda i grädden med det övriga och häll sedan över i en kastrull. Värm försiktigt - det ska inte koka utan bara bli lite varmt. Rör ner gelatinet och rör om. Ställ in i kylskåp och låt stå i flera timmar (det ska bli lite av en tunnare marsankräm!). Rör om i det några gånger också!
 
Smuldegen:
Smält smöret och blanda ihop med mandelmjöl och sötningen. Lägg ut på en plåt och grädda i ca 10 minuter i 175 grader. Låt stå i rumstemperatur några timmar så att det torkar. Smula sen till kaksmulor!

---
 
Sen är det bara att köra! Varva limekräm med skivade jordgubbar och kaksmulor i fina glas! Syrligt, sött och såååå gott! :)
 

Laxrulle

 
MMMM! Detta blev min middag idag (när mamma och kusin Marina är på Take Mikado och äter dyr-middag!). En laxrulle med avokado och ägg. SÅ JÄVLA ENKELT OCH GOTT! Ska ätas kall! Så här gjorde jag den:
 
Först gör man en sats LCHF-pasta:
 
4 ägg
125g philadelphiaost
0,5 dl fiberhusk
 
Vispa äggen pösigt och vispa sedan i osten och fiberhusket. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Dela upp smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och tryck ut smeten med BLÖTA händer! Smeten är ganska svårjobbad och kletig. Pressa ut smeten relativt tunnt. In i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. Dela upp i två stora plattor.
 
Innuti rullarna ser det ut så här:
 
1dl creme fraiche
2 kokta ägg
0,5 finhackad rödlök
1msk majonnäs
salt och peppar
Rökt lax
1 avokado
 
Blanda ihop allt förutom lax och avokado, och dela upp på de två pastaplattorna - en "rand" av blandningen i mitten av plattan.
Skär upp lax och avokado och fördela ovanpå blandningen. Rulla därefter ihop rullarna så tight det går. Därefter rulla in dom i bakplåtspapper och låt stå i kylen några timmar så att dom blir svala och go'a! Skär sedan upp i bitar och servera :)


Godmorgon!

 
Klockan är åtta en lördagmorgon och jag är VAKEN?! Av mig själv dessutom och ingen väckarklocka! :)
Igår fick jag ett illustrationsuppdrag - med deadline måndag morgon?! Ni kan ju gissa vad jag ska göra hela helgen ;) 12 illustrationer ska göras, så det kommer bli fullt upp :) Får se om jag hinner mig ut i det fina vädret en sväng?!
 
Nu ska jag ställa mig och göra dom underbart goda LCHF-frallorna!

Nya delmålet är satt!

 
Haha, förvåningen jag kände när jag insåg att jag faktiskt har nått mitt andra delmål för flera veckor sen! Här har ni någon som verkligen har noll koll! 
 
Nu är mitt tredje mål satt, och det ligger på 70 kg, dvs. att målet är nått om 7 kg (vägdag idag, och vågen visade minus 0,2 kilo - alltså väger jag prick 77,0 kilo, hurra!). Spännande! 

Jag har ställt mig in på att dessa 7 kg inte alls kommer att gå lika lätt som det har gått hitills. Jag har inte behövt kämpa alls för att gå ner 10 kilo på dessa 18 veckor. Men nu känns det som att jag måste tagga till lite och kämpa på :) Det känns inte jobbigt, bara kul! 
 
Jag har också börjat att fundera vad jag ska göra när jag har nått 70 kilo. Behöver jag gå ner mer? Borde jag ha ett litet delmål till? Ska jag stoppa där och sikta in mig på att hålla vikten istället? I och för sig så är jag nöjd så länge jag trivs med min egen kropp. Jag är inte där till 100% ännu, men snart så :) 
 

Matnspiration

 
Världens bästa matinspiration hittar man på instagram och under taggen #LCHF :) Kan sitta och bara bläddra hur länge som helst, och bli sugen, och vilja göra det och äta det och testa det och knåpa ihop det! :)

Hittade en LCHF'are som hade gjort wraps med lax. Såg så fruktansvärt gott ut, så imorgon blir det att slänga ihop något liknande till middag! :) 

Efter dagens PW!

 
Nöjd efter dagens PW som blev på 4,7km / 45min. Det blev som tur mycket, mycket varmare ute. Imorse var det tamigfan minus 15 grader ute!
 
Blev en seeeeen lunch / fastabryt för dagen - åt inte mina två kycklinglår förrens nyss! Fastan blev alltså hela 20 timmar lång för denna period! (Herregud!) Har dock inte kännt av varken hunger eller mindre ork - skönt! :)
Nu ska jag skynda att sätta igång en omgång LCHF-pasta! Smeten ska göras och ugnen ska sättas på! Ikväll äter vi kycklinggryta med pasta här hemma, så gott!!!

Rädd-jag!

 
Haha, rädd-jag! 

Jag ska ringa och boka tid för att ta om min högra kindpiercing. HUUUUU jag har inte ens ringt och är REDAN så fruktansvärt nervös! Jag hatar nålar, och jag hatar att ha ont. Minns hur kinderna svällde upp till världens tjockaste hamsterkinder när jag tog dom i början av 2009. Fin-fina blåmärken blev det av mina kinder dessutom. Jaja, vill man vara fin så....
 
Förövrigt så är det min tredje dag med PF idag. Det flyter på och går så bra så :) Får se om det blir någon PW idag - är så fruktansvärt kallt ute... hurr! 

Dagens lunch!

 
Detta blev dagens sena lunch: Kyckling, avokado och turkisk yoghurt med bästa müslin! Enkelt och gott! :)

I snöstormen

 
Så här såg jag ut nyss på väg hem från jobbet! :) Snöstorm! Blåst är bland det absolut värsta jag vet. Det finns nog inget som gör mig så arg som när det blåser. Allt blir ju extra jobbigt då?! Att det dessutom ska SNÖA samtidigt gör ju inte saken bättre!

Jag har varit jätteduktig och ratat busskortet. Denna vecka är den fjärde som jag går till och från jobbet varje dag! Sammanlagt så blir det 4km promenad varje dag (ja, såklart så blir det ännu mer dom dagar jag dessutom powerwalkar!)! Stort för någon som mig :) Bästa turen är den till jobbet på morgonen, en skön start på dagen!

Nu ska jag träna rygg, sen abryter jag dagens fasta med något gott till lunch :D

En ny vecka med PF

 
Hej hopp! Igår kickade jag igång en ny, härligt vecka med periodisk fasta! Det känns GÖTT! 
Det behövs nog också för att få mig på banan igen efter helgens godisfrossa, haha! :)

I helgen insåg jag vad läskigt det är med socker. Jag har verkligen mått SKIT. Ont i magen, illamående, "bakiskänslor", så fruktansvärt trött och helt slutkörd. Dessutom så har jag varit på ett USELT humör. Och det på grund av godiset jag åt. Jag tycker det är hemskt vad det gör med kroppen.
 
Det var med en stor lättnad jag vaknade igår och tänkte att "så jävla skönt att gå tillbaks till LCHF nu, och få må GRYMT BRA!". För det gör jag verkligen, hela dagen igår var så lätt, så härlig och underbar. Kolhydrater = ingen energi och ork, det bara DRAR NER MIG! LCHF = massa energi i överflöd och gör så att man bara känner sig så BRA! 

Jills LCHF-frallor

 
Åhh har PRECIS ätit dessa till frukost - nybakade och SÅ. JÄVLA. GODA! Dom liksom bara smälter i munnen! Receptet på dessa goda LCHF-frallor kommer från jillsmat.se - kika in där, hörrni - det finns många härliga LCHF-recept!

Så här gör man frallorna - 6st:
 
2 ägg
50g smör
2dl yoghurt (10%)
0,75tsk salt
2tsk bakpulver
2dl mandelmjöl
1dl pofiber
2msk fiberhusken
Vallmofrön
 
Vispa samman ägg, smör (halvsmält!), yoghurt, salt och bakpulver. Häll sen i resten av ingridienserna och vispa samman. Låt stå ca 10 minuter, då fiberhusken och pofibret måste få lite tid på sig för att suga upp vätska!
Rulla till 6 bollar och lägg på en plåt, strö på vallmofrön, in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter och sen är dom klara! HUR GOTT SOM HELST! :)

Powerwalk och magträning!

 
 
Imorse tog jag mig ut i det fin-fina vädret på en 1 timmes lång powerwalk! :) Den var absolut INTE lika snabb och "kraftfull" som den i förrgår, men så länge det är motion så är det ju bra! Jag känner inte att jag måste ge 110% varje gång jag "tränar" :)

Efter att jag har powerwalkat så har jag som vana att "träna hemma", dvs diverse styrkeövningar - dock utan vikter och sånt! 

Idag var det dags för att träna mage/bål. Det innebär 4x30sek plankan, 4x15 sidlyft (15 på både höger & vänster sida), 4x20 "rumplyft" (man ligger på rygg och lyfter upp ben / rumpa från marken) samt 4x30 situps! Dock så känner jag att det kanske är dags att öka på varje reps med några stycken, då det inte känns som att dessa magövningar "tar" något längre :)

I tisdags efter min powerwalk tränade jag ben och armar - också hemma utan vikter! Då börjar jag med 4x12 armhävningar, 4x15 dips från en stol och 4x20 tricepsextensions. Sen kommer ben-/rumpaövningarna vilka är 4x20 utfall (FYFAN VAD JOBBIGA DOM ÄR!), 4x20 benböj och 4x30 "rumpknip" (haha). 
 
OCH JÄVLARRRR vad det ben/rumppasset tog! Igår hade jag sån träningsvärk att jag KNAPPT kunde gå. Jag har stapplat fram, och att gå till jobbet, som BRUKAR ta 20 minuter, tog det dubbla igår! Helt sjukt! :) Som tur är så är det bättre idag, men FY vad gött med träningsvärk så att man känner att man har gjort något! 
 
I helgen är det sista delen styrkeövningar för denna vecka - då fokuserar jag bara på ryggen, och gör dessa övningar: 4x25 rygglyft, 4x20 rygglyft med rodd, 4x25 diagonala rygglyft och som avslut 4x20 sneda rygglyft. Dessa övningar har gjort sjukt mycket för min rygg, då den redan har blivit så mycket muskulösare, vilket känns :) Härligt! 



LCHF-hamburgare

 
Som jag har skrivit förut så har jag fått så fruktansvärt många nya favoriträtter med LCHF. ALLT är lättlagat, går relativt fort och är så JÄVLA gott! Lucky me, säger jag! :)

Detta har varit en favorit sen jag började: Hamburgare! ÅÅH SÅ GOTT! :)

Så här gör man dom (ca 6-8 burgare - en burgare innehåller ca. 2 kollisar!):
 
800g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 ägg
3 msk olivolja
1 msk dijonsenap
massa salt och peppar!

Hacka lökarna och blanda väl med köttfärsen. Häll ner ägg, olja, senap, salt och peppar och mosa ihop noga. Forma till burgare och låt stå i kylen ett tag. Sen är det bara att steka i stekpanna eller i ugn (20minuter, 200 grader!)

Jag serverar gärna med en hamburgerdressing:
 
1dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1-2 msk chilisås
2-3 krm cayennepeppar
6-8 st finhackade smörgåsgurkor
 
Bara att blanda ihop och låt stå i kylen ett tag!

Sen är det bara att "ösa på" med det man tycker är gott! Gillar att ha cheddarost på mina burgare! Bara att lägga på burgaren och in i micro / ugn några minuter tills att den smält. Annan ost går så klart också jättebra! Annars vill jag ha salladsblad, jalapeno, stekt bacon, röd lök och paprika (grön eller gul för oss LCHF'are - röd innehåller för mycket kollisar) eller gurka. MUMS!
 
Det finns också många fina recept på hamburgerbröd som man kan göra - jag har själv inte hittat något som jag trivs med (tycker att det är lika gott utan!), men letar man lite så hittar man nog många fina recept på diverse bloggar :)

Vem är jag?

 
 
 
Så, vem är jag som skriver i den här bloggen? 
 
Jag heter Sofie Marklund, och jag bloggar också under namnet "Komigensofie". Den bloggen hittar ni HÄR, men vill ni läsa om min vardag, träning och LCHF så tycker jag att ni ska stanna här! Min andra blogg handlar till 99,9 procent om mitt yrke som illustratör, och där visar jag i stort sett allt som jag skapar! :)

Jag är 22 år gammal och kommer från Strömsund, som ligger i Jätmland. 'N redig 'n jämtlanstaus!
Jag har bott två år i Värmland (som jag förövrigt också tycker väldigt mycket om!), då jag gick på folkhögskola där, men idag är jag tillbaks i Jätmland, men för denna gång i bästa Östersund! 
 
Jag lever idag tillsammans med min mamma och min lillayster samt två hundar, och jobbar halvtid på något som heter Tant-i-Loop Film - en animations- och illustrationsgrupp där jag jobbar som illustratör. 
 
Jag tycker om att handla på Monki, att köpa fina svarta skor och att beställa böcker (en liten mani jag har - jag verkligen HETS-beställer böcker när jag väl kommer igång...). Jag gillar att titta på TV, speciellt om världens finaste Per Morberg är i rutan, och att klappa på mjuka hästmular (är en inbiten hästtjej som tyvärr har lagt hästintresset på hyllan just nu...)
 
Vad jag inte gillar är bland annat fåglar (huua, jävulens påfund!), slasksnö, blåst, sega gamla tanter inne på mataffärer. 
 
Är det något annat ni undrar om mig så är det bara att skriva eller maila mig! :)
Min mailadress ser ut så här: sofiemarklund(at)live.com
 
 
 
 

Gårdagens träning

 
Jag tog mig ut på en promenad igår ialla fall! Det var nog bara bra för mitt huvud - det lilla som fanns kvar efter migränen var som bortblåst när jag kom hem! 

Och vilken JÄVLA fart det var på mig! Jag slog både min distance, avarage pace OCH burned calories! HURRA FÖR MIG! Haha, det var nog den där celciusdrickan som fick fart på mig ;) 

Det är så häftigt när man får sina framsteg svart-på-vitt så här! Så här såg det ut första promenaden jag gick när jag startade med LCHF:
 

Celcius

 
Nu har jag tvingat i mig denna, haha ;) Har verkligen SÅ svårt för dessa drickor?! Dom är ju så FRUKTANSVÄRT söta?! Dock så var den här bäst hittills, efter att ha testat både mango, vilda bär och lime. *Ryser*

Men ma kanske vänjer sig vid smaken tillslut? Nu hoppas jag i alla fall på lite energiboost så att jag orkar gå och hämta ut två paket som jag har fått på posten :) Tror nog också att en liten promenad bara gör min "bakiskänsla" efter migränen gott!

Om att "fuska"


Godis och favvochipsen från gamla instagrambilder! Detta var vad jag åt VARJE vecka i över ett helt år. Det kunde bli uppemot TRE chipspåsar i veckan, och vanligtvis 3 Coca Cola i veckan + en massa godis på det! *hurr*
 
---

Jag funderar rätt mycket på vilket förhållande jag vill ha till LCHF nu när jag viktminskar. Vissa säger att man MÅSTE vara strikt om man vill tappa vikt, dvs. ligga under 20gram kolhydrater per dag, inte fuska någonting alls.
 
Jag tycker dock att man MÅSTE tillåta sig att fuska ibland. Jag har, sedan jul "fuskat" en gång i månaden, då jag har en lördag som jag FÅR äta godis, chips och dricka coca cola light (OM JAG VILL!)! Ska jag vara helt ärlig så skulle jag bryta ihop totalt om jag inte visste att det fanns en dag i månaden där jag fick synda lite-litegrann.
 
Dock så är dessa dagar INPLANERADE av mig själv, och jag vet långt i förväg när det kommer att komma. Jag hade inte tyckt att det var lika okej om jag skulle "falla dit" och spontanäta kolhydrater i form av ex. godis någon gång bara sådär. Aldrig! Självklart så hoppar jag den här "fuskdagen" om jag skulle känna att den inte behövs :)

Dessutom så har detta ju hittills inte gjort något märkbart med min viktminskning. Jag hara bara gått ner och ner, trotts mina fuskdagar som jag har haft (även om dom inte har varit allt för många! :))

Nu på lördag har jag en sån inplanerad godisdag! Eller ja, godiskväll! Det är ju tamigfan MELLOFINAL! Hurra! HEJA HEJA ANTON EWALD, I LOVE YOOOU!

Migrän

 
Usch, idag är en jobbig dag. Det brukar hända till och från (absolut inte ofta - kanske två gånger om år MAX!) att jag får migän. Idag var en sån dag. Som tur var så kände jag symptomen direkt jag vaknade så det var bara till att försöka somna om och sova bort det värsta av migränen - det enda som verkligen funkar!

Jag får alltid migränkänningar innan migränen slår till, så jag är i alla fall väl förberedd! Det börjar alltid med att det som "domnar bort" i min läppar, sen går det vidare och det sticker och domnar bort i höger hand. Sen blir min syn konstig och det "flimmrar" i ögonvrån. Då vet jag att migränen inte är långt borta.
 
Så idag fick jag stanna hemma från jobbet. Jag har sovit till och från till nu(!!!) med en liten paus för rastning av hundar och lite frukost, men som tur är så känns det bättre nu. Det jobbiga med migrän är att ens hela dag blir totalförstörd. Även om migränen är borta så är jag illamående och liksom bakis resten av dagen, och känner mig helt utpumpad.
 
Tråkigt! Jag som såg fram emot en långpromenad och lite ben- och armövningar idag...
 

Jeansen!

 
Hörrni! I helgen tog jag mod till mig och gick på jakt efter ett par jeansleggings! Jag hamnade på Cubus och hittade RIKTIGA jeans som jag faktiskt kunde ha! Lyckan, alltså!

Var jättenervös när jag skulle prova dom - jag har ju inte ägt eller haft på mig ett par jeans eller ens byxor på över 6 år. Men dom passade! Och jag fick igen knappen! Och jag blev så glad att jag nästan började gråta! :)

Det lönar sig att kämpa! Haha, jag fick till och med gå tillbaks med dom dagen efter för att byta då jag insåg att jag kanske hade köpt ett par som var liiite för stora! Jag fick byta ner mig en storlek, och nu sitter som som en SMÄCK!

Ska bli kul att se om några månader hur för stor dom kommer att vara, och vilken storlek jag får äran att köpa nästa par jeans i :D

Vegetarisk LCHF-lasagne

Vill ni äta något RIKTIGT gott i veckan eller till helgen? Då tycker jag att ni ska göra detta:
 
 
 
I helgen knåpade vi här hemma ihop en fantastiskt god LCHF-lasagne i helgen. Var tveksam till det hela då vi plockade delar från tre olika recept, men GUDARS så gott det blev! Haha, jag har gått och längtat till lunchen hela dagen idag!
 
Detta är alltså ett LCHF-recept och lasagneplattorna är inte riktig pasta utan är gjorda så här:
 
6 ägg
200g philadelphiaost
0,75 dl fiberhusk
 
Vispa äggen pösigt och vispa sedan i osten och fiberhusket. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Dela upp smeten på två bakplåtsklädda ugnsplåtar och tryck ut smeten med BLÖTA händer! Smeten är ganska svårjobbad och kletig. Pressa ut smeten relativt tunnt. In i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. När det är klart, så skär ut "lasagneplattor" så att de passar i en ugnsfast form. De ska räcka så att de täcker tre lager.
 
---
 
Ricotta- och spenatblandning:
 
pinjenötter
700g färsk spenat
Färsk basilika
200g ricottaost
salt och peppar
 
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Fräs spenaten i smör, låt svalna. Rör ner grovhackad basilika och pinjenötterna i spenaten och blanda med ricottaosten. Salta och peppra.
 
---
 
Bechamelsås / ostsås:
 
50g  smör
4 dl  creme fraiche
1 dl Grädde
2 dl  riven ost
1 tsk  salt
1 Msk gul lök, finhackad
1 krm  malen muskotnöt
1 krm  peppar
 
Smält smöret i en kastrull och fräs löken tills den blir mjuk utan att ta färg.
Vispa ner creme fraiche och grädde och sjud 5min. Rör då och då så det inte bränner. Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor.
 
---
 
Ugnen ska sedan vara på 200 grader. Ta en ugnsfast form och varva ostsås, ricotta- och spenatblandning och lasagneplattorna. Toppa med riven ost (jag tog parmesanost, men vilken ost som helst funkar nog bra!)
In i ugnen tills att lasagnen har fått färg! Nånstans mellan 10-20 minuter!

LCHF-kladdkaka

 

 
Och i helgen lyxade jag till det med en kladdkaka (LCHF sååååklart! :)) Den är SÅÅÅÅ god, bara man låter den stå inne den tid som är rekommenderad! Har varje gång jag gjort den tyckt att den verkar för lös när de 15 minuterna har gått - men nästa gång SKA jag ta ut den då - det är ju det kladdiga i mitten som är GODAST, och inte de torrare, hårda kanterna :) Så ju lösare detso bättre! 

Receptet minns jag inte vart jag hittade det (Om nån känner igen det från någon blogg - meddela mig gärna!), men så här ser det ut:

6 ägg 
1dl steviaströ
100g 70% choklad
50g 85% choklad
1 dl grädde
50g smör
3dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
 
Vispa äggen och steviaströet LÄNGE! Det ska bli fluffigt! 
Smält smör och all choklad tillsammans på låg värme och rör sedan i grädden.
Blanda mjölet och bakpulvret - rör sedan ner det och chokladblandningen i ägg/steviavispet. 
Smöra in en form med löstagbar kant och häll i smeten - in i ugnen på 175 grader i 15 minuter! Vill man ha en fastare kaka låter man den stå inne i kanske 5-10 minuter till, men vill man ha den SUPERGOD och KLADDIG!
 
Låt svalna och servera med hallon och vispad grädde!
 

Lördagsfrukost!

 
Efter en veckas PF - från måndag till fredag - så var denna frukost på lördagsmorgnonen väldigt välkommen :) Fröknäckena är FANTASTISKT goda, och lite fuskiga! Dom är helt nybakade på bilden, men man köper dom "färdigblandade" på lchfbutiken.se! Man häller påsens innehåll i en bunke och vispar bara ihop det med 2 ägg och 1 1/2 dl kallt vatten, och klickar sen ut på plåt! Superenkelt och så gott. Favvobrödet! :)

Till det blev det ett kokt ägg och turkisk yoghurt med hemmagjord müsli! Härlig frukost, men kanske lite för mycket efter en PF-vecka - jag blev DÖMÄTT! :)

Jag vill INTE tillbaks till detta!

 
Det är så sjukt! Det här är bilder från 2010-2012. Jag såg aldrig mig själv som överviktig eller kraftig heller för den delen, men det VAR jag ju! Jättestor när jag tittar så här i efterhand. Hur kunde jag inte tycka det själv?!
Dessa bilder får vara min reminder om hur jag ALDRIG MER vill se ut, eller bli sedd av andra.

Jag var ju jättestor och jätteSLADDRIG! Huga...

Mums för tacos!

 
En av mina många många favoritmiddagar nu när jag äter LCHF - Tacos! Gärna med mycket jalapeno och cheddardipp!
 
Haha, det är jättekonstigt, men det känns som att det finns FLER maträtter som är mina favoriter nu när jag äter LCHF än innan? Knepigt!

Tacos är i alla fall, och har i och för sig alltid, varit en av mina favoriträtter! Jag gör mina fajitabröd själv, och det går till så här:

-Vispa 4 ägg pösigt och vispa sen ner 125g philadelphiaost, 1/2 dl fiberhusk, 1tsk spiskummin, 1tsk paprikapulver och 1tsk chilipulver. Låt stå i ca 10 minuter så att det får tjocka till sig lite! Dela sen upp smeten på två bakplåtspapper och tryck ut smeten tunnt, tunnt så att det täcker i stort sett hela papperet. Man får se till att blöta händerna emellanåt då smeten är ganska seg! Lägg bakplåtspapper ovanpå de uttryckta bröden också, lägg på varsin plåt och skjutsa sen in båda plåtarna samtidigt i ugn, 150 grader i 10 minuter!

Sen skär man bara ut rundlar med hjälp av en tallrik! Mina blev inte så runda då jag ville ha ut mer av bröden, men det ska ju ändå ätas upp så skit samma :D

Vägningsfredag v 15 med LCHF

 
 
Vecka 15: 77,2 kg 
Start: 87,8 kg
Viktminskning sen senaste vägning (2v sen): -2,2 kg
Sammanlagd viktminskning sen start: 10,6 kg
 

 
H-E-R-R-E-G-U-D?! Har jag verkligen gått ner över TIO kilo sen jag startade med LCHF?! Det är helt sjukt! Och det bästa är väll nog att jag knappt har behövt kämpa för det heller. Dock så är jag väl förberedd på att det är något som jag kommer att få göra framöver. Mitt mål är 70 kilo - vilket inte känns allt för långt bort! 
 
Jag tycker själv att jag har en väldigt sund syn på min viktminskning. För mig gör det ingenting om jag inte skulle gå ner någonting en vecka, men nu har jag haft flyt och verkligen gått ner VARJE vecka under denna tid. Jag vill att min kropp ska ta den tid den behöver till att gå ner i vikt och  bli sundare. Det är inget som jag egentligen vill skynda på, utan det får ta den tid det tar! Jag äter FRÄMST LCHF för att må bättre, för att slippa problem med mage och halsbränna. Självklart kommer viktminskningen därefter - ingen vill väll vara överviktig?! 

Jag känner också att jag måste börja planera lite lätt inför hur jag ska hantera intag av mat och mängd träning när jag har nått min målvikt, för att verkligen stanna på 70 kilo - och inte gå upp igen. Det blir till att göra lite efterforskning och be om goda råd från kamraterna på LCHFklubben.se, som peppar och ställer upp när man undrar över något :)




RSS 2.0