Världens godaste chokladkaka
Igår hade jag förberett denna chokladkaka till efterrätt. Jag dog nästan när jag åt den – så FRUKTANSVÄRT GOD var den! Den var så krämig och ja, helt fantastisk! Har ALDRIG ätit något så gott i efterrättsväg någonsin!
Receptet? Här!:
200g smör
200g mörk choklad – 70%
1dl stevia strö (eller annat sötningsmedel)
1tsk vaniljpulver
4 ägg
Smält smör och choklad på låg värme. Vispa sötningen, äggen och vaniljpulvret länge tills att det blir fluffigt. Vispa sen ner smör- och chokladblandningen.
Häll upp i en form med löstagbar kant och baka i ugnen i ca 6 minuter på 200 grader. Ta ut den även om den ser lös och ogräddad ut – det är så den ska vara!
Vill man ha en redigt kladdig kaka kan man låta den svalna en stund och sedan servera direkt – vill man däremot ha en krämigare, mousseliknande kaka låter man den stå i kylen några timmar innan servering!
Vi åt den med hallon och grädde! Mums!