Träningsvärken från helvetet

Det känns som att mina ben är fyllda med cement...! H-e-r-r-e-g-u-d vilken förbannad träningsvärk jag har nu! Kan knappt gå, sitta, ställa mig upp, lägga mig ner. Helt sjukt! Är alltid så noga med stretching efter varje löppass, och har inte haft träningsvärk hittills, men dom där 20 utfallen och 20 squatsen igårkväll var mer än vad jag klarade, tydligen ;)

Löpningen idag var så seg, sakta sakta tog jag mig framåt - 6 kilometer på 45 minuter (varav 5 minuter, och ca 0,5km var pw), men jag matade på, även om det gick nästintill slowmotion, haha! :) Nu är jag helt slut i hela kroppen och i huvudet, det har varit en lång dag, och jag kommer att sova så sjukt gott inatt!

Just nu känns träningsupplägget med löpningen som jag kör mördande. Jag tittar framåt hur passen kommer att se ut och det blir bara kämpigare och kämpigare, och jag börjar fundera över om jag verkligen kommer att klara och orka detta. Men ett tag till ska jag stå ut. 40 minuter kommer framöver att bli en timme. Intervallerna brutala.

Nästa pass - på fredag kommer jag att köra på löpband, med 10 minuter "snabb löpning", 5 minuter vila (promenad) och 10 minuter "snabb löpning" igen. Frågan är bara vad man ska ligga på när man springer "snabbt"? Vad är vettigt? Brukar ligga på 7-8 när jag springer på bandet och det är lagom fort, liksom. Ska jag springa snabbt på 10an då? Haha, ja jag får helt enkelt testa ;)

I förrgår med intervaller!


 



I förrgår såg det ut så här! Mina första intervaller någonsin, och shit vad kämpigt det var! 3 minuter lugn löpning varvat med 3 minuter snabb löpning i 10 omgångar. Att "springa fort" är så svårt?! Jag blir väldigt slut och får väldigt ont om luft. Varje snabb-intervall blev saktare och saktare, haha! Men det viktigaste var ju att jag genomförde det! Och jag är så stolt! :)

Idag ska jag "se fram emot" 40 minuter löpning, haha! Jag är inte alls taggad, och har träningsvärk efter att ha tränat lite funktionell träning för att bli starkare som löpare (bland annat utfall, squats, armhävningar, plankan och crunches). Tanken är att de 8 övningarna ska göras varannan dag, de dagar jag inte löptränar :)
 

I min matlåda: Quesadillas med brie och salami

 
 

 

Hej på er! Det här inlägget var tänkt för igår egentligen, men då nätet här hemma har krånglat fick det vänta till nu :) Igår var det söndag och som vanligt dags för mig att göra matlådor för veckan! Denna gång fick det blir Quesadillas med salami, brie, soltorkade tomater, ruccola och lite avokado.

Förra gången jag gjorde quesadillas så såg dom ut så här, och blev verkligen kanon! Smakade en bit av dessa igår och dom blev helt OUTSTANDING! Såååå härligt med massa smält brie :D

Gör så här:

2dl grädde
2dl vatten
4 ägg
100 g riven ost
4 msk fiberhusk
3 dl pofiber
2 tsk bakpulver
4 krm salt
olja
600g brie
2 paket salami
ruccola efter smak
1 burk soltorkade tomater
1 avokado
peppar
lite riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Ta en  klump deg och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Vill du ha ett perfekt runt bröd, så använd en tallrik och skär ut med.
Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna under bakduk!

Skär brien i tunna skivor, hacka upp ruccolan och de soltorkade tomaterna, hacka avokadon i små bitar och riv osten. Hetta en stekpanna med olja i, och lägg i ett bröd. Fördela ruccola, salami, tomater, brie, avokado och ost på ena halvan av brödet, och vik sedan över den andra delen över fyllningen.
Stek ca 2-3 minuter på varje sida i stekpanna i lite olja.
 
 

Löpning pass 4



Jävlar, hörrni. Fy fan i helvete vad kämpigt det var att springa idag... Jag hade det på känn, haha! Men jag gjorde många dåliga beslut idag. Det första var att springa i stekande sol. Över 20 grader varmt i solen och vindstilla. Det andra var att välja min vanliga PW-tur att springa idag. Så galet mycket uppförsbackar (i stort sett hela turen). Jävlar vad jag fick kämpa... Därav de färre kilomtetrarna på 35 minuter idag! Tycker dock att jag gjorde ett grymt jobb :)

Är jag lite kaxig så blir det att köra uppförsbackevägen i alla fall en gång i veckan ;) Nu är jag trött och slut - med midadg i magen och jag är nöjd. Bra dag!

Redo!

 
 
Nu är jag redo! Lets go! :D

Sjukt omotiverad idag...!



Hehe, jag önskar att jag var så här stark och peppad idag - men fyyyy vad omotiverad jag är till att löpträna. Ännu ett 30-minuterspass ska avverkas, och jag är riktigt slut i alla kroppsdelar idag, känns det som. Det ömmar och känns bara allmänt tungt :( Antagligen då jag både tränade på crosstrainern och löptränade lite på band igår.

Men jag ska ut! Ska bara vänta nån timme till så att det inte är så fruktansvärt varmt ute ;) Idag, för första gången på över ett år är jag ganska så sugen på en energigivande celcius. Men det är ett big no-no då jag håller stenhårt på min socker- och sötningsfria period fram till den 6e juni! Pepp pepp!

Jag passar i alla fall på att planera matinköp inför kommande veckas matlådor idag. Denna gången testar jag nått nytt - Quesadillas (utifrån detta receptet), fast denna gången med brie, salami, ruccola och soltorkade tomater. Kan inte bli annat än fantastiskt?!
 

Träning och ny på löpbandet



Hej på er! Jag har precis kommit hem från gymmet! 40min promenad dit/hem, 15 minuter på crossen, styrketräning för axlar, rygg, bröst och som avslut 15 minuter på löpbandet för första gången någonsin!

Jag pratade med min fantastiska sjukgymnast om löpningen idag, oom att jag får lite ont i knäna när jag springer. Då ställde han mig direkt på löpbandet och sa att där ska jag stå varje gång jag kommer till gymmet, haha! För att slipa på löptekniken! Tänka lite mer utåtvinkel på foten och en fantastisk hållning ;)

Har i stort sett aldrig stått på ett löpband och visst är det lite läskigt första gången? Man måste ju springa så himla rakt, haha! Tyckte dock att det gick kanon. Det blir en helt annan fokus på löpningen på bandet än ute i det fria. Kommer nog bli många timmar på löpbandet framöver :)

Mitt lilla efter-tränings-fika ser ut så här idag! Kvarg med hallon samt kaffe med en skvätt grädde.

Nya löparkläder



Titta! Nya löptights och ny tröja! + två nya tränings t-shirts i samma material / märke som jag verkligen gillar! En ornage, en svart. Jag är inte alls ett stort fan av orange. Speciellt inte denna orangea som är så lysande orange att det gör ont i ögonen att titta på den, haha! Men färgen fanns i byxorna, och en slavisk matchare som jag var då tvungen att pussla med färger, haha ;) Så orangea tröjor blev det.

Nu ska byxor och ny tröja ut på första turen! Byxorna är det skönaste jag nånsin har haft på benen, bara så att ni vet! Finns att köpa på Stadium för 399:-!
 

Löpning pass 2



Hej på er! Dagens löpning är redan avklarad, och det gick såååå bra! Var lite orolig på träningsvärken jag hade efter senaste löpningen, men jag hade sån kraft i benen! Skönt! Idag kändes knäna inget alls, men i smalbenen ömmar det när jag springer. Är väll så klart på grund av lite överansträngning!

Dessutom så var jag lite lite snabbare idag - 5 kilometer på 35 minuter istället för i förrgår då det var 4,8 kilometer på samma tid :) Man ska vara glad över de små sakerna! ;)

Nu har jag stretchat och njuter av en enkel jordgubbssmoothie gjort på sojamjölk, två ägg, kolsyrat vatten med smak av jordgubb/lime och två jordgubbar :) Mums!

Löpning pass 1

 


Godmorgon! Nu har jag sprungit mitt första pass på programmet "Running 4 fat loss". Så här ser programmet ut i april, och förhoppningsvis så kommer det att gå bra att hålla det (tänker att det kan bli kämpigt med skolan och så... - med et borde inte vara allt för svårt att avvara 30-40 minuter på kvällar till att springa!).

Idag var det 30 minuter löpning, i lagom takt och det gick kanon - kände mig stark och med mycket ork! Det känns lite i mina knän, främst i vänster, och jag ska se till att prata med min sjukgymnast om det när jag ska träna på torsdag. Förhoppningsvis kan han se mig några övningar för att stärka knäna.

Gråa löpartights?

 
 
Igår på Stadium hittade jag dessa gråa (mörkgråa) löptights. Testade dom om det var bland det skönaste jag har haft på mig NÅGONSIN. Blev så sugen på att köpa, men det enda jag tänker på är grått + att svettas = ingen hit? Eller är jag bara överdriven när jag tänker så, haha? Någon som har gråa eller ex. blåa träningsbyxor? Blir det mycket svettfläckar, eller andas byxorna så pass att man slipper det?


 

Påsklyx och sockerprat



Ser ni vilket påsklyx? Finncrisp (något jag unnar mig när jag är hemma :)) med varmrökt regnbågsfilé och hjortronsås. Detta är bland det allra allra godaste jag vet!

Förresten - detta är första gången jag är hemma som jag inte äter något sorts godis eller sött (cola zero) överhuvudtaget, och jag kan verkligen klappa mig själv på axeln. Det har varit en riktigt dålig vana att äta godis och andra onyttigheter när jag har varit hemma och hälsat på (dessutom en gång i månaden sen jag flyttade i september, haha...). Det är inte schysst mot mig själv att koppla ihop något så fint och bra som hemma och Östersund med godis, och då också att må dåligt! När jag är i Stockholm så finns det inte i min värld att jag smakar godis eller något liknande.

Så denna gång bryter jag den dåliga vanan. Inte en godisbit, inte det minsta lilla sockerkorn - inget! Inte ens cola zero :) Nu har jag ju min sötningsfria period fram till den 6e juni, och det har gått så bra hittills. Man ska verkligen ta tillvara på och verkligen känna efter hur bra man mår när man skippar det "dåliga". Jag mår så jäkla bra och älskar det!

En enkel frukost!

 

Och dagens frukost! Enkel men åh så god! LCHFklubbens bröd med smör, kaviar och ägg, och ett stort glas med LCHF-cappucchino (på ägg, kokosolja, vatten, vaniljpulver och snabbkaffe!) Mums!
 

På med springskorna!

 
 
Nu har jag och mina skor varit ute på tur igen! Fortfarande bara lite-lite löpning för att vänja ben och fötter vid skor, men det känns kanon! Är jätteglad över att skorna faktiskt känns så grymma! (Peppar peppar!).

På söndag startar jag ett löpningsprogram via Runkeeper - det ska bli spännande och utmanande, de första turerna är på 30 minuter så jag hoppas att jag pallar det och att det inte blir för hårt för mig att köra det alldeles så här i början. Vad tror ni?

Ett alternativ skulle ju vara att minska lite på första passet på söndag (20 minuter löpning istället för 30), och vid nästa öka 5 minuter osv. Det ska i alla fall bli spännande, och jag ser fram emot en vår och sommar med mycket löpning :)
 

Idag har jag verkligen varit på språng!



Hej på er! Hoppas ni har haft en fin dag - det har ju varit så fruktansvärt fint väder! Jag har varit på språng HELA dagen. 40 minuter promenad till och från stan i morse, 40 minuter promenad till och från Ica Maxi, och sen fort ner på stan igen för att hinna med en sväng på gymmet :) Phuuu!

Nu varvar jag ner med lite kvarg och hallon och en kaffe, sen blir det direkt duschen och sen väntar ett stort berg skolarbete på mig. Inte lika kul!
 

Det blev löpning idag!




Idag tog jag mina nya springskor till skolan, bara för att liksom få känna in dom lite. Tanken var att jag skulle ut och springa lite lite imorgon, men jag vart så fruktansvärt sugen så jag tog mig ändå ut när jag kom hem :)

Det gick bra! Jag har inte sprungit något alls på många många många veckor (sist var i början av februari... haha shit!), så jag tog det superlugnt. 20 minuter power walk som uppvärmning, 15 minuter lugn och försiktig löpning och sen 25 minuter power walk som avslut.

Det kändes som en bra start. Ska försöka springa några till 15-minuters omgångar till, sen är planen att (förhoppningsvis) starta ett fat loss-program (hehe) med löpning genom Runkeeper :) Det blir lättare för mig att springa när jag vet hur det kommer se ut osv. Förhoppningsvis kan jag starta redan på söndag!

Det jag är mest orolig för är mina knän, för det är något som inte riktigt stämmer med dom. Det känns knepigt när jag har sprungit ett tag och det borde det ju inte göra. Ska försöka prata med min sjukgymnast imorgon om det, och se vad han har att säga :)

Jag hoppas i alla fall på en grym sommar med mycket träning och goda vanor. Det är min önskan!

Dom nya löparskorna


I fredags så tog jag mig ÄNTLIGEN in till Stockholm för att gå på Löplabbet för att testa ut ett par rediga löpskor. Det var väldigt väldigt längesen jag sprang någonting, jag har liksom inte vågat på grund av mina gamla slitna skor.

Det här är vad jag kom hem med. 1500 kronor fattigare och kanske de fulaste skorna i världshistorien ;) Jag undrar ÄRLIGT vem dom låter designa löpskor, för allvarligt, är dom inte nästan alltid sjukt fula? Det gör ont i mina ögon när jag tittar ner på mina fötter med dessa på. Polkagrisrandiga snören. En jäkla färgfest i glansigt guld, silver och rosa + alla dessa olika mönster?!

I alla fall. Dom är grymt sköna! Jag har inte vågat testa dom ännu, men kanske kanske imorgon, om jag har tur! Det ska bli spännande :)

Vilar upp mig

 
Hej på er! Den här gången från Östersund! Usch, får lite dåligt samvete över att jag inte uppdaterar här så ofta som jag borde. Kanske det blir mitt mål för denna månad? Att uppdatera varje dag? :)

Annars så har jag ett mål efter jag kommer tillbaks till Stockholm på söndag - då börjar en totalt socker- och sötningsfri period för mig igen. Denna gång ända fram till den 6e juni då skolan slutar och jag åker hem på sommarlov. Sötningsfri i lite mer än 60 dagar. Klarar man det, haha? ;)

Ja, det gör jag ju. Förra 30dagars-perioden helt utan sött gick ju galant, och jag lovade mig själv efter det att det skulle bli av fler gånger då jag mådde så mycket bättre den månaden än någonsin. Största "saknaden" blir ju som vanligt efter sötad kvarg med hallon, och cola zero, men det går! :)

I alla fall, nu är jag på långledigt i Östersund. Så fruktansvärt skönt, ska ni veta! "Rehab" som klasskompisarna på skolan skämtsamt kallar det ;)

Att vända en dålig dag

 
Idag har jag vänt en dålig dag till en bra dag. Med hjälp av träning! Det trodde jag då aldrig att jag skulle få skriva :) Det har gått lite knackigt på skolan idag, efter några fantastiska veckor med ett enormt flow- och skaparglädje. Men idag gick inget. Bilden jag gör blev kass och inte som jag trodde, och det gjorde mig oerhört sur. Allt på grund av en vit, klibbig färg.

Som tur var så hade jag tid på gymmet idag med rehabträning, och hurra! När jag lämnade gymmet var det lycka och livet leker igen, haha! Inte blev det värre av solen och det sköna vädret :) Promenerade hem istället för att ta bussen och njöt av knoppande träd, gröna gräsmattor och en varm härlig sol i ansiktet!

Tack träningen för att du gör mig glad. Förhoppningsvis så var det inte en engångsföreteelse ;)

Veckan

 
 

Hej på er! Oj vad den här veckan har gått fort (men ändå sakta på samma gång - har jag redan strax gjort klar ännu en skolvecka?!). I brist på annat så visar jag lite matbilder, hehe! Vad är bättre än en perfekt avokado? INGET! Och lax som mamma lagade strax innan jag åkte tillbaks till Södertälje - sååå gott med hackade tomater och mozzarella på. Testa, vetja!

Annars så har jag hunnit träna mina två dagar denna vecka. Känns kanon, och det är fortfarande jättekul ju :) Jag kämpar på på crosstrainern och gör övningarna med maskinerna som jag har lärt mig.

Och imorgon ska jag på Löplabbet i Stockholm för att pröva ut ett par (förhoppningsvis) perfekta löpskor. Sen så ska jag ta upp löpningen igen! Har inte vågar springa mer i mina gamla skor då knäna säger ifrån - förhoppningsvis är det något som försvinner i och med nya skor :)

Och imorgon är det FREDAG! Hurra hurra hurra, jag har precis skaffat HBOnordic, så nu ska jag börja titta på både Game of thrones och Girls. Ser fram emot många många många timmar serietittande framöver ;) Så det kommer min helg att kretsa kring!

I min matlåda: Blomkålsbiffar med parmesan

 

Nu är jag tillbaks i Södertälje, och skolan är igång. Har precis lagat klart fyra stycken monsterstora blomkålsbiffar som  jag ska ha i min matlåda denna vecka, tillsammans med en krämig tzatziki gjord på creme fraiche :)

Det händer inte allt för ofta att jag äter vegetariskt, men nån gång ibland händer det! Receptet kommer från bakervsrunner på instagram!

Gör så här:

ca 10 dl riven blomkål
ca 150g parmesanost
2 vitlöksklyftor
6 msk kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk
1 kruka färsk finhackad persilja
0,5 dl grädde
2 ägg
salt och peppar

Koka blomkålen i ca 40-50 sekunder, skölj i kallt vatten och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Blanda osten, vitlöken, mjölet, husken och persiljan i en skål - blanda sen ner blomkålen, äggen och grädden. Knåda ihop väl, och smaka av med salt och peppar.

Forma till biffar i önskas storkej och stek på medelhög värme tills att dom fått en fin, gyllengul färg!


Gårdagens middag

 

Godmorgon! Så här såg min middag ut igår! Kycklingburgare med knaperstekt, närproducerat bacon, en perfekt avokado och en hemmagjord hamburgerdressing! Mums!

Ikväll lyxar vi till det med middag ute tillsammans med två av mammas vänner - jag har siktat in mig på en grillad lammrostbiff med rödvinssås och parmesansås. Det kommer nog bli kanon! :)

Morgonsmoothie

 

Godmorgon på er! Ibland hamnar jag i perioder där frukost inte är det minsta lilla lockande alls. Det är bara motigt och jobbigt och kämpigt att tugga och äta så snabbt inpå när man har vaknat.

Jag har länge velat testa på smoothies, känner att det borde vara "lättätet" på mornarna, men känner att man lätt kommer upp i många kollisar med grädde, yoghurt, hallon osv osv. Men idag så! Min första smoothie någonsin, och ja, det var helt okej!

Jag gjorde min på 2dl soyamjölk (Hur bra är det EGENTLIGEN? Första gången jag testar - smakar ju helt okej och den osötade har typ 0,5kollisar per 1dl, det är ju inget?!), 2 ägg, 1dl frusna hallon och lite vaniljpulver som jag mixade ihop. Den blev krämig men kanske lite smaklös, haha! Väldigt mättande dock, och jag kan tänka mig att det är smidigt att förbereda kvällen innan, hälla upp i ett glas med lock och ta med sig på bussen!

Äter ni smoothies? Hur gör ni dom? Har ni något kanonrecept att dela med er av? :)




RSS 2.0