Inför 2015

 
 
God jul på er, och snart är det nytt år! 2015! Året 2014 i lågkolhydratssynpunkt har varit lite dåligt måste jag erkänna. Sen juni har jag tappat kontroll och har liksom inte kunnat ta mig tillbaka vilket är så tråkigt! Bör tilläggas att jag sköter mig SUVERÄNT när det kommer till mååltider av alla dess slag, men det har blivit mycket av mina laster som är godis och snacks... Synd men det är bara att blicka framåt :)

Jag vägde mig nu när jag kom tillbaks till Östersund för julledigt och insåg att jag faktiskt väger nästan lika som när jag vägde "minst" i början av juni (då 66,7 kilo, idag 67,3) - glad att jag ändå har haft en viss kontroll trotts många avbrott med chips och krokar! Dock så hör att jag väger mig inte till vanligheterna - idag känner jag hellre efter hur kroppen känns och mår istället för att stressa över siffror.
 
2015 är nystart och jag vill så väldigt gärna att det ska gå bra. Vill inte ha några absoluta förbud men vill hitta tillbaks till "grundtänket" i LCHF så som jag åt i början av min resa 2012.

Yoga varje kväll

 
 
Jag yogar varje kväll med Adriene! Min klasskompis Hanna yogar själv och tipsade mig om en yogavideo som hon brukar följa innan hon går och lägger sig för natten. Den var lite för svår för mig, och stressande på grund av konstig musik och en hetsig peppig kvinna som inte passade mig så jag letade vidare och hittade denna!
 
Och det är SÅ SKÖNT! Gud vad härligt det är att få röra på och mjuka upp kroppen innan man går och lägger sig, lit extra lugn, lite extra trött och jag sover så himla bra när jag har yogat.
 
Nästa steg blir att yoga på Sats som gruppträning. Har ju varit sugen på det i över ett år men inte riktigt vågat då jag fortfarande är relativt stel och inte kan göra många av övningarna, men nu efter jul känns det dags. Ser fram emot! :)

I min matlåda: Fläskfilé med lingonsås i ugn

 
 
I helgen köpte jag min första fläskfilé någonsin, haha! Är riktigt ovan att hantera fläsk- och nötkött men man måste ju börja nånstans. Kött är ju fruktansvärt gott ;) Och ibland får en fattig student lyxa till det lite i matlådorna, tycker jag!

Jag bestämde att den här fläskfilén fick bli en Fläskfilé med lingonsås i ugn, efter mammas recept. Den är riktigt enkel att göra och sköter sig själv i ugnen.
 
Gör så här:
1 fläskfilé i skivor
4dl grädde
2dl osockrad lingonsylt
2msk soja
2 smulade köttbuljongtärningar
 
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fläskfiléskivorna i en ugnsfast form. Blanda resten av ingredienserna till såsen och häll över köttet. Tillaga i ugnen i 45min - 1h.
 

MIN BÄSTA LCHF-FUDGE!

 
 
 
 
 
 
Hej på er! Jag såg precis att AnnasLCHF tipsade om mina fudge på sin instagram, och tänkte göra det lätt för er att samla alla fudgar i samma inlägg :) Mina favoriter är Mandelfudgen och pepparkaksfudgen!
Det är mitt egna recept, och ett kanon sådant. Fudgen blir så härlig och smälter i munnen.
 
 
Grundrecept:
 
50g smör
2,5dl grädde
3msk sukrin gold
1 krm salt
 
---
 
Smaksättningar:
  • Mandelfuge: en halv tsk vaniljpulver som rörs i med grudreceptet. 0,5 dl hackad mandel som rörs in i slutet. Toppa med lite hackad mandel när fudgen är upphälld i formen.
  • Pepparkaksfudge: 1-2 tsk pepparkakskrydda, samt en halv tsk vaniljpulver - rör i samtidigt som ingredienserna till grundreceptet.
  • Saffransfudge: 1 påse saffran samt en tsk vaniljpulver - rör i samtidigt som ingredienserna till grundreceptet!
  • Saltlakritsfudge: 2,5 msk lakritspulver, 1 msk kakao som rörs ner samtidigt med grundreceptet. Toppa med havssalt när fudgen är lite kyld.

Blanda ingredienserna  i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig. Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!

Smörj en liten form (jag använde mig av en matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!




RSS 2.0