Baconpasta

 

Äntligen börjar migränen släppa, men satan i gatan vad ont jag har i min rygg...
I alla fall så blev detta dagens middag. Ett snabbrecept från min faster! "Baconpasta" tar bara några få minuter att göra, och tillsammans med shiratakinudlar blir det kanon - och väldigt mättande!

För fyra portioner:

2 paket bacon (närproducerat!!!)
5-8dl creme fraiche (beroende på hur mycket "sås" man vill ha)
vitpeppar
2 paket shiratakinudlar

Knaperstek baconet i en stekpanna, sprid ut på papper så att överflödigt fett försvinner. Sänk värmen på stekpannan, he tillbaks baconet och häll på creme fraichen. Peppra efter smak. Slå av vattnet från nudlarna och skölj dom - koka upp vatten med lite salt och koka nudlarna i några minuter. Häll bort vattnet och servera med baconsåsen!


Ont

 

Idag mår jag sämre än skit. Vaknade imorse med migrän, skyndade att ta medicin, gick ut med hunden och lade mig igen. Har aldrig haft så här ont. Illamående, huvudet spränger och jag vill bara gråta gråta gråta. Vaknade efter 2h sömn, men inte fan har migränen släppt?! Så här länge har det aldrig hållit på.

Vill skylla på sängen  som gör så att jag får ont i ryggen och i musklerna som går upp mot axlar och nacke. Jävlar vad ont jag har. Idag gör det så ont i höger sida att jag knappt kan ta med handen där utan att det smärtar som bara den. Jäklar vad det blev tydligt vad stor hjälp kiropraktorn har gjort de senaste månaderna. Och dit ska jag inte förrns om två veckor. Undrar om jag överlever?!

Varma löparbyxor

 

I julklapp i år fick jag bland annat ett par vinterträningsbyxor (löparbyxor!) som är fleecefodrade. Så sköna! Hade det varit okej hade jag haft på mig dom dygnet runt.

Idag invigde jag dom på en rask promenad till och från stan, 40 minuter. Det känns bra att börja någonstans. Efter nyår så sätter jag igång med LCHFklubbens 8-veckors träningsprogram också - löpning, power walks och styrketräning hemma är den träning som kommer att gälla framöver :) Kommer kännas grymt att ha ett schema att träna efter de första veckorna, så att man riktigt kommer igång!

Nya tag!

 

Hej på er! Vilken fin jul jag har haft! Hoppas ni har haft det lika bra! :) Tyvärr så blev det några dagars avvikelse från LCHF - och det har känts. Magont, illamående och det känns som att jag har svällt som bara den.

Idag är jag åter till LCHF och det känns kanon. Ibland kanske det är bra att göra ett litet avkliv för att bli påmind om hur kasst man mår av kolhydrater, och inse hur fantastiskt bra man mår utan all skit.

Jag lyxade dock till det till frukost/lunch idag med en LCHF-cappucchino á la Anna Hallén. Så jäkla gott! :)

Saffransfudge

 
 

Mina fudgerecept har flugit runt på Instagram
de senaste dagarna. En ganska stor spridning har dom tagit, vilket har resulterat i att jag har fått över 50 nya följare på Instagram under bara två dagar! Det gör mig väldigt glad! :)

Mitt grundrecept är ju mandelfudgen - och utifrån det kan man smaksätta i stort sett hur man vill! Som ni vet så har jag ju gjort både saltlakritsfudge och pepparkaksfudge - vilka båda är fantastiskt goda!

Igår gjorde jag saffransfudge. Dom blev suveräna! Har alltid haft lite svårt för saffran, men det passade grymt i fudgeform! Kanon till julfikat! Och en fröjd för ögat blev dom dessutom :)

Denna gång testade jag att göra mina fudge med Sötströ istället för Sukrin Gold. Det gick lika bra det!

Så här gör ni:

50g smör
2,5 dl grädde
3msk Sukrin Gold eller Sötströ
1krm vaniljpulver
1 påse saffran
1krm salt

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk sedan värmen (jag låter min fudge bubbla på 2 värmeenheter av 5!). Var försiktig här, och rör hela tiden tills att fudgen kan "bubbla själv" - dvs. utan att du behöver stå och röra för att det inte ska koka över!
När fudgen kan sköta sig själv, låt puttra i ca 20 minuter. Rör om lite då och då.

När fudgen är färdigkokad, häll smeten i en oljad matlåda, till exempel! Låt fudgen svalna lite i kylskåpet. Sedan sätter jag in min fudge i frysen några timmar. Det blir då lättare att skära i den. Sen förvaras den i kylen! :)


Det går sakta men säkert neråt!

 

Hej på er! Det blir lite långt mellan inläggen nu - det ursäktar jag för! :) Nu är jag i alla fall HEMMA i Östersund! Ska bli så skönt med 19 dagar ledighet!

Hemma betyder våg, vilket betyder att jag kan väga mig! Det blir långt mellan vägningsgångerna, men det är bara skönt tycker jag. Då kan jag fokusera på hur jag mår och hur jag känner istället för en siffra.

Men det är i alla fall spännande att se! Nu var det dock ca tre månader sen jag vägde mig sist, haha! Men vågen visade åtminstonde -1 kilo sen sist. Jag är mer än nöjd!!! :D Sakta men säker går det neråt! Jag vet att jag hade som mål att väga 65 till jul - det är ju något som inte kommer att hända, men det gör ingenting!

Konsten att inte plugga..

 

Det går segt, hörrni! Idag har jag "pluggat" hemifrån, haha, och alltså det GÅR INTE SÅ BRA! Vi har en hemtentamen där vi ska skriva om Modernismen... Ja, ni kan ju bara föreställa er hur kul det är ;)

Jag får alltid massor att göra när jag ska börja skriva på tentan. Idag var jag tvungen att först handla, sen börja förbereda middan (det här var klockan halv ett!), när jag hade förberett ett tag var jag bara tvungen att börja på en ny omgång mjuk pepparkaka, sen drack jag kaffe och åt kaka, fortsatte att förbereda middan, kom på att jag kanske ska börja skriva på en utvärdering av de kurser vi har haft hittills på skolan, förbereda mer middag, sen drack jag mer kaffe... Och vips så var klockan 6 och det var verkligen dags att BÖRJA med middan, och nu är klockan halv 8 och jag sitter här och... borde börja plugga men, nä det är lite roligare att blogga istället ;)

Haha, det är hemskt! Tentan ska vara inlämnad på måndag och jag har skrivit två meningar. Jag har också rivit isär hela kompendiet och kastat dom delar som jag inte fattar eller inte tycker att jag kan hämta nått ur. Så långt har jag kommit.

Och snart börjar mitt program på tv ;) Om jag lyckas skriva två meningar till innan programmet börjar så är jag mer än nöjd!

Förresten så blev både den mjuka pepparkakan och middan (kyckling- och avokadofyllda enchiladas!) KANONGODA! Pepparkakan spetsade jag med 1 matsked extra pepparkakskrydda, vaniljpulver och 0,5dl extra sötning, enchiladaserna fick i sig två extra avokados! Har aldrig smakat bättre!!! :D

Vilken skitdag!

 

Idag har jag verkligen haft en skitdag. Det har verkligen känts som att allt har gått emot mig, och jag var så ledsen och slut när jag kom hem från skolan - ville bara lägga mig under täcket och gråta!

En så kämpig dag krävde en fantastiskt middag. Sagt och gjort - in med en ny omgång Vörtbröd i ugnen, koka ägg, vispa grädde, tina hallon, koka kaffe.

Och voila! Vörtbröd med massa smör, kaviar och ägg, vispad  grädde blandat med en klick turkisk yoghurt, lite sötströ, vaniljpulver, och toppat med hallon. Och en stor kopp kaffe till det. Japp, middan gjorde susen. Jag är typ back on track igen!

Den där foten

 

Så här glad var jag igår på väg in till Stockholm i stormen för att julklappshandla. Det gick inte så bra - för det första så hittade jag INGET. För det andra så var den 2h-turen inte så snällt mot min fot...

Idag kan jag knappt ens ta lite lätt på den utan att det smärtar - att ens stå på den är nästintill omöjligt... Helvetes jävla skit! Det gör som mest ont en bit under fotknölen på fotens utsida - inte där det går ett ben utan där det är mjukare, efter kanten på foten.

Utöver det så har jag världens träningsvärk i vaden på samma fot - jag måste gå på tå när jag väl går, då jag inte kan sätta ner hela foten, haha, och det tar verkligen på vaden, vill jag lova!

Är så SJUKT rastlös pga kan inte ut och röra på mig och jag bryter snart ihop! Är det inte bättre på måndag borde jag kanske ringa sjukvården för en koll....

Pepparkaksfudge

 

Jag körde verkligen på idag när det kom till julbak, haha! Förutom både vörtbröd och mjuk pepparkaka så blev det SUUUUPERGODA pepparkaksfudge! Mums vad härliga dom var - med mycket smak av pepparkaka och smälter i munnen!

Recept:

2,5dl grädde
50g smör
3 msk Sukrin Gold
1krm salt
1krm vaniljpulver
3-4krm pepparkakskryddor

Lägg alla ingredienseri en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen. Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 30 minuter, tills att smeten är lite tjock och ”trögflytande” (det ska bli lite större, segare bubblor).

Smörj in en liten form (jag använde en matlåda i plast!) med neutral olja, alternativt täck botten med bakplåtspapper och häll i smeten. Ställ in i kylen och låt svalna. Låt stå några timmar och ställ sedan in i frysen.

Skär sedan upp fudgen i bitar, och förvara i kylen.


Mjuk pepparkaka




 
Jag har också bakat en mjuk pepparkaka idag! Det är 56-kilos recept, och det hittar ni HÄR! Till min mjuka pepparkaka äter jag lite rårörda lingon och en klick grädde! Mums!

Så här gör man:


1 kaka

4 ägg
200 g philadelphiaost
125 g smör
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
0,5 dl bakepro (kan ev ersättas med 1-2 msk fiberhusk)
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor
0,5 dl sukrin + knivsudd stevia

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret. Vispa ner smör och  philadelphiaost. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Smöra en sockerkaksform och ”bröa” med kokosflingor. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter.


Detta sätter julstämningen för mig!

 
 
 

Idag var det äntligen dags - jag är "ledig" (hehe, pluggar hemifrån!), fick sovmorgon, vaknade upp till massa SNÖ, plockade fram LCHFklubbens Vörtmixoch skjutsade in i ugnen. Jävlar vad julstämningen kickade in då! Det doftar JUVLIGT, och så juligt!

Här sitter jag med världens julkänsla, smaskar på vörtbröd och lyssnar på julmusik samtidigt som snön faller i stora tussar utanför fönstret! Åh vad mysigt! :)

Jag kan VERKLIGEN, VERKLIGEN, VERKLIGEN rekommendera er att köpa LCHFklubbens Vörtmix. Världens bästa bröd, det lovar jag er! Klicka hem det HÄR, eller gör ett besök i någon av LCHFklubbens butiker!

Hur har det egentligen gått?

I slutet av oktober så började jag gå till en kiropraktor här i Södertälje, då jag i ca två år (efter en ridolycka) har haft problem med ont i nacke, rygg och axlar, som bland annat har lett till huvudvärk. Främst så har ontet varit som värst när jag har jobbat mycket (suttit och ritat samt suttit och jobbat vid datorn - vilket ju blir ofta!) - men sen jag flyttade till Stockholm i början av september så blev smärtan bara värre och värre.

I början av oktober så hade jag ont i nacke/axlar/rygg konstant, utan att det blev bättre eller sämre som tidigare - jag hade jätteont hela tiden. Säkerligen mycket på grund av stressen med skolan.

Jag fick ju mycket tips av er läsare, att söka upp en massör, kiropraktor eller sjukgymnast som skulle kunna hjälpa mig med ryggproblemen - och det har jag ju gjort!

Jag har hittills varit hos min kiropraktor varje måndag sen den 31a oktober, och det är det bästa jag har gjort för min kropp på SÅ LÄNGE! Det blir mycket knäck i nacke och rygg - lite läskigt, men sååå skönt!

Efter bara två besök hos Daniel så blev min rygg/nacke genast bättre. Idag har jag knappt ont - med undantag från någon dag emellanåt då jag har suttit och jobbat intensivt vid datorn. Det är så skönt att slippa smärtan och jag är så lättad att hjälpen ändå var så pass lätt som att få ryggen knäck emellanåt, haha! :)

Jag fortsätter hos kiropraktorn på obestämd framtid - och nu efter dessa besök jag har gjort har jag fått ett frikort och får gå gratis i ett helt år!
I min planering framöver så kommer jag dessutom att få hjälp av en sjukgymnast - vilket betyder att jag kommer börja styrketräna lite lätt för att stärka bland annat rygg! Det kommer att bli efter jul och jag ser fram emot det så mycket!

Hurra för en glad rygg!


Ond fot igen!

 

Ja, det kom ju ett bakslag efter den långa löpningen, haha! Mitt knä protesterade ju sista kilometern, men jag pressade ändå (vilket jag visste att jag skulle få sota för, haha!)

Idag har jag ont i både knä och fot! Knäet är okej, men foten är helt paj, haha! Jag kan knappt stå på den, för att det gör så ont. Känns som när jag hade ont i högerfoten sist (då jag tror det var hälsporre), fast sju resor värre...

Hoppas hoppas det går över fort, jag är ju så taggad på att springa mer! Måste nog dock se över mina springskor innan dess...




RSS 2.0