Spinning och PT



Veckan är igång! Igår rivstartade jag med 60min spinning. FYYYYYYY FAAAAAN vilket brutalt pass det var. Han körde något som han kallade för "Pyramid", det innebar att passet var indelat i tidsdelar med 60sek vila mellan varje. Första delen var på 1,5 minut, andra på 3 minuter, följt av 4 minuter, 5 minuter och 6 minuter. Sen gick tidsdelarna tillbaka ner till 5 minuter, 4 minuter, tre minuter och som avslut 1,5 minuter.

Det var äckligt jobbigt. Man fick själv välja om man ville stå eller sitta, och när man ville göra det. Utmaningen var att ha samma tunga motstånd på HELA TIDEN. Att gå ner från 6 minuter var brutalt. De sista 1,5 minuten var fruktansvärda, men gud vad bra det kändes efteråt!

Idag var det också dags för veckans enda PT-pass eftersom jag åker till Östersund på torsdag. Jag var grym. Dom bulgariska utfallen (som dom tydligen heter! Med fot på bänk, stort kliv framåt, hantlar i händer och sjunk ner i ett djupt utfall) gick KANON och den känslan ska jag ta med mig till nästa pass som är på tisdag nästa vecka. Det kändes så bra och det gick otroligt lätt med 2 reps x 10 på varje ben. Klapp på axeln!

Imorgon springer jag på bandet om jag inte är kvar till sent och går på nya klassen "Bootylicious". Får se hur huvudet känner :)

PW i spöregnet

 
 
Dyngsur och lite kall men glad ändå! 1h och 15min PW avklarad idag innan "lunch" :) Bra jobbat tycker jag! Var sugen på 2km löpning men känner att det kan jag faktiskt göra på gymmet. Fokus ute får faktiskt bli lågintensiv träning och då alltså pws! :)

I min matlåda: Kyckling i ugn med currymajonnäs

 
 
 
 
 
Mums vilken middag! Jag använder mig av Santa Marias Chicken & Steak-kryddblandning när jag steker kyckling. Så himla god smak på den blandningen! :) Idag gjorde jag kycklingen med färsk koriander bland annat. Till det en otroligt god currymajonnäs (självklart med egen majonnäs som grund!) och en enkel sallad med feta och tunt skivade rödlöksringar.
 
 
Kyckling i ugn med koriander:

6 kycklingfiléer (ca 1kg)
smör
salt, peppar, paprikapulver och Santa Marias Chicken and steak-krydda
Färsk koriander

Hetta upp en stekpanna, sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör runtom så de får en fin stekyta. Krydda med kryddorna. Lägg filéerna i en ugnsfast form (häll gärna på smöret som är kvar i stekpannan efter du stekt klart kycklingen!), strö över stora bitar färsk koirander och klicka på några extra smörbitar. Stek klart i ugnen i ca 20-30minuter.

Currymajonnäs:

3 äggulor
2tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2dl olja
0,5 msk curry
1msk citronsaft
1msk hackad färsk koriander
1 pressad vitlöksklyfta


Mixa äggulorna, senapen och vitvinsvinägern. Häll sedan i oljan i en tunn stråle samtidigt som du har mixerstaven på. Mixa i oljan tills att majonnäsen får en tjock, fin konsistens! Det tar sin lilla tid, så ha tålamod!
När majonnäsen är klar, blanda i det resterande ingredienserna.

Servera Kycklingen med cyrrymajonnäsen och ev en sallad med fetaost och tunt skivade rödlöksringar.

Den här veckan!

 
 
Hej på er! Det är helg, och snart är den här veckan slut - som faktiskt har varit kanonbra träningsmässigt! Den bästa på länge, bör tilläggas!

I måndags gjorde jag ett PT-pass som var otroligt jobbigt.
Tisdag blev det 30 min spinning samt 15 min löpning på bandet.
Onsdag  1h och 7 kilometer PW.
I torsdags ännu ett PT-pass som avslutades med 15 min löpning.
Och igår, fredag så avslutade jag skolveckan med ett 30 min spinningpass.
 
Idag ska jag faktiskt inte göra något alls, och det känns bra. Idag behöver kroppen få vila litegrann, men imorgon blir det PW igen.

Jag önskar verkligen att alla mina veckor är såhär bra, men man kan inte få allt. Det beror ju helt på hur mina veckor ser ut - hur trött är jag, hur mycket energi har jag, hur tung är skolveckan, hur långa dagar blir det? Till veckan åker jag dessutom till Östersund för lite påskledigt, och jag får se hur det blir med träningen när jag är där. Något gym kommer det inte att bli, men förhoppningsvis någon PW.

Början av kommande vecka ser i alla fall ut så här:
Måndag: 1h spinningpass (med ny tränare! Hade han igår på 30-min passet för första gången och gillade upplägget, hoppas hans 1h pass är lika bra :))
Tisdag: PT-pass
Onsdag: 1h spinningpass, ev. 45min på crosstrainern + 15min löpning på band.
 

Het broccolisoppa med ädelostcréme och rostade pinjenötter

 
Yummie! Igår gjorde jag en het broccolisoppa med ädelostcréme och rosta pinjenötter till matlådemat! Receptet kommer ur Jills bok "Jills mat efter säsong", och jag rekommenderar VERKLIGEN att ni köper den boken. Fler fantastiska recept utöver denna broccolisoppa finns :)

Mycket soppa gjorde jag - över en liter! Så nu får jag njuta i några dagar ;)
 

Senaste, nya PT-passet

Igår gjorde jag mitt första pass på min nya omgång 10 stycken PT-pass, med ett nytt ihopsnickrat pass av min PT MAdeleine. Och det var tungt och svårt med nya övningar! Några härliga benövningar lämnades kvar sen det tidigare passet, men det mesta var nytt.

Det blev övningar för armar i kabelmaskinen som verkligen kändes. Tidigare pass har vi kört biceps och triceps, men nu är det istället mer fokus på hela armen. Hon ställde mig också med två kettlebells i varsin hand, med ena foten vilandes på en bänk. Knäböj på ett ben. Djupa knäböj.
 
Haha alltså, jag bröt ihop. Min balans var lika med noll, och jävlar vad svag jag var! Hela jag skakade i sidled när jag skulle ner / upp / stå upprätt. Haha! Jag verkloigen KÄMPADE mig genom 2x10 på båda benen och klarade det med vissa svårigheter! Jisses... Dom kommer att fortsättas med och jag hoppas på förbättring, för det var verkligen fruktansvärt! :)

Som vanligt ägnades de sista 10 minuterna åt bålen och core. Jag tror att jag hatar den delen av passet mest. Det är sjukt jobbigt och jag blir iriiterad, haha! Plankan med ett ben utsträckt, cykling med fötterna, mer plankan. Huvva. Men jag ska inte klaga för jag KÄNNER hur starkare jag är i bålen och jag vet att jag behöver det mer än något annat, så det är bara att bita ihop!

Nu ser jag fram emot 9 sådana här pass till, och är nyfiken på några fler övningar!

Sömnen

 
 
Helg!!! Så akönt! Men något har hänt med mig de senaste veckorna. Jag vaknar tidigare än jag brukar, och känner mig pigg. Jag brukar med lätthelt kunna sova till 10-11 på helgerna, kanske till och med somna om och sova ännu längre, men nu vaknar jag av mig själv strax innan åtta och är NÖJD. Det är härligt att inte sova bort halva dagen faktiskt.

Antingen så sover jag bra under nätterna nu, med omlagd och lite striktare kost, eller så är det ljuset ute som påverkar mig :) Håller på det första ;) Nu till morgonen vaknade jag upp till strålande sol och en jävla massa snö! Hallå, vart tog våren vägen?!

"Vanor är till för att brytas"

 Vidare från mitt inlägg om planerade ätardagar så kommer jag naturligt in på något som är otroligt viktigt för mig i min resa. "Vanor är till för att brytas" har blivit lite av mitt mantra.  Så fort något har blivit en vana för mig så borde jag bryta det "mönstret" för att ta mig vidare.
 
Jag tror det är farligt att fastna i vissa vanor - jag tänker speceillt när det gäller mat! Som med mina ätardagar jag hade en gång i månaden under första året med LCHF. Det blev en vana för mig, en trygghet som ju egentligen inte är hälsosam alls. Idag handlar det inte om att bryta en dålig matvana, utan att hålla tänket uppe att det är hälsosamt psykiskt att bryta vanorna.
 
Min största vana att bryta var godis och chips till fredagsmyset eller framför Melodifestivalen varje lördag - det sitter ju egentligen i våra huvuden. Det är inget vi BEHÖVER, men då vi är vana den handlingen så gör vi det av bara farten. Jag tycker att det är lite läskigt när man börja tänka efter. Det som för mig först "bara" var fredagsmys till ett speciellt tv-program blev som ett tåg med fler och fler vagnar som kopplades på - när jag åt som värst så var det fyra-fem kvällar i veckan som jag hade mitt fredagsmys. Jag kopplade mina favorit tv-program med hetsätning av chips, krokar och godis. I sjuka mängder. En fruktansvärd vana!
 
Min senaste grej som blev en vana var osockrad hallonsylt (med sötningsmedel) till morgongröten. Jag tyckte det var supergott, men det blev ett problem när jag skulle gå in i en helt socker- och sötningsfri månad. Tanken på att ge upp hallonsylten och byta det mot en näve "vanliga" frysta hallon var skitjobbig. MEN, bara man bryter vanan och står på sig några dagar, så glömmer man det tidigare och det är glömt. Då smakar dom där frysta hallonen till gröten minst lika bra, om inte bättre än sylten!
 
Det handlar om inställning, och ofta om karaktär (älskar det ordet!). Stå på dig en vecka. Bryt vanan och håll ut ett tag så är det glömt sen. Precis som övergången från att vara sockerberoende till att äta LCHF, DET är en stor vana att bryta. Men jag klarade ju det. Klart som fan att jag klarar att skippa hallonsylten till gröten också!

Power walks!

 
 
Igår fick jag mig en liten tankeställare. Ännu en anledning till varför min viktminskning har bromsat kan vara för att jag har struntat i den lågintensiva träningen, det vill säga power walks, som i stort sett faktiskt var min enda träningsform under det första året som jag viktminskade med LCHF. Faktum är ju att det är lågintensiv träning man ska rikta in sig på om man vill viktminska!

Så sagt och gjort, jag återinför de längre PW'sen. Eller jag ska göra så gott jag kan i alla fall. Det är inte det roligaste miljön att vara ute och PW'a i här i Visättra, visst finns det ett elljusspår men det är lite kort och sen finns det liksom inte så mycket mer ställen att promenera på... Men jag ska göra mitt bästa!

Igår laddade jag med över 1 mil och nästan 2 timmars PW. Det kändes kanon, trots lite skavsår. Imorse klev jag upp lite tidigare och avverkade en 50minuter PW. Planen är att i alla fall försöka peta in två långa PW's i veckan, och försöka kliva upp lite tidigare några dagar för att hinna gå innan frukost. Vi får se hur det blir med det ;)
 
 

Nya träningsbyxor beställda!

 
 
 
Ja hörrni. Nu har jag klickat hem ett par nya träningsbyxor! Det blev inte dessa som jag var inne på för några dagar sen, då jag störde mig för mycket på att de var så "röriga" (ja här är vi petiga!). Dock så ÄR jag sugen på ett par färgglada byxor, dock med kravet att färgen orange ska finnas med (då jag har flera toppar i denna färg ;)). Hittade dessa från Y.A.S SPORT för 349 kronor (sänkt pris), så jag slog till. Bara hoppas hoppas att de är lika fina i verkligheten som på bilderna ;)
 
Dessa byxor är EXTREMT vågade för att vara jag. Kör ju helst svar eller grått om jag får välja haha :)

10 nya PT-pass!

 
 


Hej på er! Idag gjorde jag mitt 10e och sista pass med min PT. Men! Efter något av mina första pass så lovade ja mig själv att om jag får något illustrationsuppdrag under mars månad så ska jag köpa mig 10 pass till - vilket hände, och vilket jag idag gjorde! Hurra! 10 utmanande och stärkande pass till med Madeleine på SATS!

Jag tycker verkligen verkligen VERKLIGEN att det är kul att styrketräna. Jag har blivit så mycket starkare och lyfter mycket mycket tyngre än när jag startade. Jag har ju egentligen varit helt och hållet nybörjare i gymmet med fria vikter, men nu börjar jag verkligen få grepp om det, och det är så kul, och gör mig bara mer driven att fortsätta. Det känns i hela kroppen att det hjälper mig och det är fantastiskt!
 
Det negativa är ju att det är så attans dyrt. Fruktansvärt dyrt faktiskt, men jag ser det som en investering för framtiden. En stark, frisk och hälsosam kropp betyder väldigt mycket, och är mer värt än pengar och materiella ting, tycker jag.
 
Utmaningen nu är i alla fall att Madeleine kommer att utöka det pass som hon har gjort till mig, med fler utmanande och tyngre övningar. Nu jävlar! Jag är jättepepp och det ska bli så kul!

Nästa pass blir redan på fredag och jag laddar som bara  den :)

Nya träningsbyxor

 
 
Mina älskade (och kanske lite för stora) Björn Borg-träningsbyxor har gått sönder :( Jag har redan tre par träningsbyxor som jag använder flitigt men det känns bra att ha fyra så att man kan ha fräscha, tvättade byxor vid varje pass i veckan :)
 
Jag är sugen på någon av dessa från Reebok. Är dock lite färg-rädd, haha, men då jag har två par helsvarta byxor samt ett par gråa så kanske det är dags för lite färg. Dom blåa lockar mest endast pga av att dom också är orangea vilket betyder att dom flesta av mina t-shirts funkar till (haha ja det ÄR viktigt att matca! ;)).

Då och nu - en påminnelse!


Bilder 2010-2011

 
 

Bilder från start med LCHF i november 2012, 87,8 kilo, samt från idag!
 
Det är viktigt att ibland påminna sig själv om hur det var och hur det är nu. Jag är otroligt stolt över att ha gått från de första bilderna till de sista bilderna, som är från i år. De övre bilderna är från 2010-2011. Jag har skrivit om det förut - när jag var som störst (ca 90kilo) så förstod jag aldrig att jag var stor, jag var inte tjock eller överviktig. Jag vet inte varför men jag tror att jag gick upp mycket under en väldigt kort period (ett år) och huvudet hängde aldrig med. Jag kände mig aldrig tjock.
 
Och jag vet inte vad insikten var eller när den kom, jag minns bara att jag i slutet av 2012 kände att det var något som inte var rätt och tog steget att starta med LCHF. Jag har faktiskt inget minne av vad som fick mig att börja. Jag måste ju ha insett att jag faktiskt var stor?
 
Men det största uppvaknandet var när jag tog mina "startbilder" precis när jag började med LCHF. Herregud. Herregud! Det var en chock att se mig själv så där (det är än idag en chock att kika på "före"-bilderna, usch!). Att det faktiskt var jag och min kropp. För jag KÄNDE mig inte så stor.
 
Idag är jag betydligt mindre, även om jag för ett år sen faktiskt vägde ännu lite mindre än vad jag gör idag. Men dit ska jag väll ta mig snart igen hoppas jag :)
 
 

I min matlåda: Färsk lax med fläsk- och lökfräs och räkröra

 
Jäklar vilken lyxmiddag det blev ikväll... Färsk lax med fläsk- och lökfräs med ett kokt ägg och en underbar röra med färska räkor. MUMS! Fett på fett på fett, otroligt mättande, men det är ju bara bra :) Och ibland måste man ju få lyxa till det. Jag som numera aldrig köper snacks eller godis kan med gott samvete lägga ut någon extra 50-lapp på goda räkor :)

Gör så här:

600g lax (jag köpte färsk med skinn)
300g stekfläsk
1 gul lök
hackad persilja
Smör
salt och peppar

2dl majonnäs (jag gjorde egen)
1dl creme fraiche
0,5 fint hackad röd lök
1 rågad matsked röd stenbitsrom
hackad färsk dill
500g färska räkor
salt och peppar
 
Smöra en ugnsform och lägg ner laxen med skinnsidan neråt. Salta och peppra. Sätt ugnen på 175 grader. Skär fläsket i tärningar och hacka löken, stek i smör och lägg sedan på laxen. Strö på hackad persilja och lägg på några klickar smör. Tillaga i ugnen ca 20-30min.

Gör räkröran - blanda majonnäs och creme fraiche, rör ner den hackade löken, stenbitsrommen och dillen. Skala räkorna och blanda ner dom också. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen och röran med ett kokt ägg.
 

Mått och vikt efter en månad med PT

I början av februari:
 
Axlar: 110cm
Bröst: 96cm
Rygg: 98cm
Mage: 92cm
Midja: 86cm
Rumpa: 104cm
Lår: 57cm
Vad: 36cm
Överarm: 28cm
Biceps: 30cm
 
Nu, i början av mars:

Axlar: 104,5cm
Bröst: 96cm
Rygg: 98cm
Mage: 92cm
Midja: 86cm
Rumpa: 104cm
Lår: 59,5cm
Vad: 37,5cm
Överarm: 29cm
Biceps: 30,5cm
 
 

Inte alls så stora skillnader på måtten, ju! Jag blev lite lite liiite paff och liiiiiite besviken också ;) Trodde jag skulle ha tightat till mig i alla fall lite under denna månad. Vågen var heller ingen humörshöjare, måste jag skriva. +1,4 kilo visade den, och alltså ja. Det är ju bara siffror men jag blev lite besivken här med, då jag har ätit som jag ska och har skött LCHF väldigt bra (tycker jag i alla fall!).
 
Jag har dock haft några dagar på mig att smälta och tänka på varför det är så här. Och jag vill inte bli missförstådd - visst är jag lite besviken, men detta GÖR mig inget :) Jag tuffar vidare med huvudet högt.

För även om jag efter en månad med PT inte har minskat i mina mått så känner jag mig så otroligt mycket starkare. Jag kan KÄNNA att jag har fått större och starkare muskler. Främst i armar, i sidorna på magen, magen, ryggen (speciellt nedre delen pga. alla marklyft ;)) och låren.

Viktpåslaget kan ha med många olika saker att göra, men jag tror stenhårt på att stress är boven här (och ökad muskelmassa!). Jag har inte varit på topp de senaste veckorna (eller ja, den senaste månaden) då det har varit otroligt stressigt och mycket press på skolan. Det är något i kroppen som inte står helt rätt till (med dessutom 2 migränanfall inom en väldig kort period). Det har jag verkligen överseende med!
 
Man får se till att titta på det stora hela istället för att stirra sig blind på lite siffror. Jag kör på! På måndag är mitt sista PT-pass, men jag kommer att köpa på mig 10 pass till. Den striktare månaden har bara börjat, och jag tar en månad i taget :) Överlag så mår jag FANTASTISKT bra - det är det enda som egentligen betyder något :)
 
 

Morgonträning

 
 
Gymselfie efter morgonträning! Planen idag var egenltligen att vara med på ett 30min spinningpass innan lunch, men då jag kom till skolan riktigt tidigt idag så skippade jag det och körde cardio själv istället! Sammanlagt en timme! 30 minnuter på crosstrainern och 30 minuter på löpbandet (fast med pw). Skönt men otroligt jobbigt!

Nu äter jag frukost i form av en näve nötter och lite keso. Och så klart en kaffe på det!
 

I min matlåda: Marinerad kycklingfilé i ugn med brynt vitlökssmör och smörstekta champinjoner

 
 
 
Alltså, MUMS! Så här såg dagens middag ut, och med 5 matlådor som ska avnjutas de kommande dagarna - vilken lyx! Det är kycklingfileer som har stått i marinad under natten, sen stekta i ugn, tillsammans med smörstekta champinjoner och fantastiskt goda kryddsmör!
 
Så här gjorde jag kycklingen:

1kilo kycklingfileér
1dl olja (jag hade raps)
2 pressade vitlöksklyftor
1msk soja
1msk dijonsenap
0,5tsk vit- eller svartpeppar
2tsk chicken & steakkrydda från Santa Maria (kan uteslutas!)

Putsa kycklingfiléerna och dela alla i två delar, blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg kycklingen i en stor bunke. Häll på marinaden och rör om med händerna och att kycklingarna blir riktigt täckta och insmorda. På med folie och låt gosa till sig i kylen över natten.

Sätt ugnen på 200grader och lägg alla fileer i en ugnsfast form. Se till så att all marinad följer med! Skjuts in i ugnen i ca 30minuter. Åt tillsammans med kryddsmör med smak av brynt vitlök, samt smörstekta champinjoner och lite sallad.

Till Kycklingen har jag bunkrat upp med tre olika kryddsmör att ta fram ur frysen när det är dags att äta.

Brynt vitlökssmör (Recept från Birgitta Höglund):
150g mjukt smör
4 stora vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
ca 2msk persilja
Havssalt och vitpeppar

Hacka vitlökarna grovt, stek i oljan tills att dom blir lite gyllenbruna. Tillsätt citronsaften och låt koka ihop ett litet tag. Låt svalna. Mixa sen ihop vitlöksblandningen med smöret, jag använde stavmixer. Blanda i persiljan och smaka av med salt och peppar. Lägg smöret på en bit plastfolie som rullas ihop till en korv.

Lime- och koriandersmör:
150g mjukt smör
1 kruka koriander
Saften från 1 lime
Salt och peppar

Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar! Lägg på plastfolie och rulla ihop till en korv.

Citron- och basilikasmör:
150g mjukt smör
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 kruka basilika
1 msk citronsaft
Rivet skal från en citron
Salt och peppar

Mixa vitlöksklyftan med basilikablad, citronjuice och olivolja med stavmixer. Tillsätt smöret och fortsätt mixa. Rör ner citronskal, salt och peppar. Lägg smöret på en bit plastfolie och rulla ihop till en korv.

Smörena förvaras i kylen tills att dom har blivit hårda - ta då ut dom och skär upp i portionsbitar, lägg i matlådor och in i frysen. Ta ut ett tag innan servering så att smöret hinner mjukna en aning :)



Löpningen

 
 
Jag uppdaterar inte så mycket om löpningen. Kikade tillbaks i arkivet för någon dag sen och saknar när jag sprang efter ett träningsschema i RunKeeper, med många utmaningar som jag verkligen gillade. Jag saknar att springa längre - ja, jag är fortfarande kvar på mina små 2 kilometer, på grund av löparknä. För det blir inte bättre.
 
Jag testar emellanåt att öka till 2,5  kilometer men då kryper smärtan fram och jag drar mig tillbaks till dom 2 små, där det funkar och känns bra. Men jag saknar att springa längre, för jag ORKAR, men knäna vill inte. Så jäkla surt.

Nu styrketränar jag ju mer och benen kommer ju med i det. Förhoppningsvis kan det stärka löpningen också så jag får se hur det blir framöver. Jag tycker ju att det är så kul att springa, men funkar det inte så funkar det ju inte. I alla fall. Jag fortsätter springa smått, stretchar och gör små övningar för att stärka!
 

Anna Halléns "Gnisselzonen : Så lyckas du bli av med trötthet, värk och sömnproblem"

 
 
Igårkväll hittade jag denna bok som e-bok på Adlibris! Hurra! Har läst många tips om att man borde läsa boken (Anna Hallén är ju ett välkänt namn i LCHF-världen), så det kändes väldigt motiverat att köpa den! Jag har ju inga som helst problem att läsa på skärm, så det här var ett välkommet alternativ :)

Har läst halva boken nu och den är riktigt intressant och bra, med mycket som jag redan vet men ännu mer som får mig att känna "Jaha!" och "Åhhh, ja så klart!". Jag befinner mig inte i gnisselzonen, men var där förra året vid den här tiden och jag förstår bättre varför jag var där, och vad det var som fick mig därifrån, samt varför jag inte har varit där detta år :)

I alla fall! Jag rekommenderar varmt den här boken, ladda ner och läs! Väl spenderade 28 kronor måste jag säga!
 

Mars i mat!

Mitt mars i mat:
 
 
---
 
Planen med denna månad matmässigt är att äta så "rent" som möjligt, med fokus på protein, fett och grönt. Jag håller mig till råvaror som innehåller under 5 kolhydrater per 100g (med några få undantag, som citron som smaksättning samt 1msk mandelmjöl till frukostgröten).

Jag älskar att göra matsedlar, men det är lite tråkigt när man är ensam och pluggar - jag gör så pass stora omgångar vid varje matlagningstillfälle så att jag ska klara mig på endast två maträtter under en vecka - för mig som gillar matlagning så blir det lite tråkigt med "bara" två maträtter, haha!  Jag fryser i alla fall in maten och kan bara plocka ut matlådor när jag behöver. På så sätt har jag en säkrad vecka med både lunch och middag :)
 
Tanken är inte att detta ska bli en strikt månad - Strikt LCHF har jag aldrig testat om jag ska vara ärlig, men detta kanske blir en månad att i alla fall börja nosa på det. Jag utesluter ju inte mejeriprodukter (grädde till frukosten samt creme fraiche till de flesta måltider och hallon som "helglyx"), men annars så är jag väll där. Vi får se! Jag vill förbereda mig mer och läsa på mer om strikt LCHF innan jag tar tag i det :)

Att planera in "ätardagar"

När jag började med LCHF i slutet av 2012 så hade jag en planerad "ätardag" i månaden! Visst, det var ett stort steg att gå från att äta chips, ostkrokar och massa godis ca 4-5 dagar i veckan till att tillåta mig själv att bara göra det en dag i månaden! Trots en ätardag i månaden så gick jag ju snabbt ner 20 kilo.
 
Jag tror på att tillåta sig själv ibland, bara man har kontroll på vad man gör, och är väl medveten om vad det är man kommer att göra, och vad det gör med min kropp (både fysiskt och psykiskt!). Det är a och o för mig att planera när jag ska få gå utanför LCHF-ramarna, annars håller det inte - och värst av allt - om jag spontant faller dit så får jag dåligt samvete. Det dåliga samvetet finns inte i bilden om det jag stoppar i mig är medvetet och främst planerat!
 
När jag började med LCHF kändes det som att jag behövde en ätardag planerad, som en morot för att månad för månad ta mig dit jag skulle. Att sköta mig bra 29 dagar och på den 30e dagen liksom få andas ut, äta mina chips, och sen starta igen.
 
Idag är det faktiskt lite mer än 2 hela månader sen jag åt ett chips eller en godisbit. Så länge har jag inte varit utan mina "beroenden" någonsin, och jag är så stolt över mig själv! När jag gjorde min nystart i början av januari så lovade jag mig själv en inplanerad ätardag, dock så satte jag aldrig ett datum, och har faktiskt skjutit på det ända sen dess.
 
Just nu så känner jag inget behov alls av att ha en ätardag. Jag tänker inte på det och jag behöver det inte. Jag har kommit jättelångt med mig själv och jag gör det här så jävla bra! Vem vet, min utmaning kanske blir att inte äta "mina" chips eller "mitt" godis på ett halvår. Jag ska suga på den karamellen någon vecka till. Jag gillar ju utmaningar, och som det ser ut nu skulle det gå galant. Inget avsteg förrän den första juli. 6 månader. Det borde ju gå!

PT-träningen

Jag har snart gjort klart mina 10 stycken PT-pass med PT Madeleine på Sats Telefonplan. Jag älskar det även om hon pressar mig till att bli riktigt irriterad och förbannad (haha), men hatar att det är så sjukt dyrt. Att lägga 3000 kronor på 5 timmar med pepp och hjälp i gymmet svider riktigt mycket, men jag får verkligen försöka se det som en investering för framtiden, och det är verkligen guld värt med den pepp och det driv jag får av Madeleine på passen. Jag behöver det!
 
Och kroppen då? Jag tycker den svarar  bra på träningen. Jag känner mig mycket starkare, spänstigare och tycker mig skönja lite större muskler på armarna ;) Jag mätte mig precis innan jag startade mina PT-pass och nästa vecka är den en månad sen, vilket betyder mätning igen. Det ska bli spännande och se i siffror om det faktiskt har hänt något, men jag har ju också lärt mig att inte ha för höga förhoppningar, haha. I och för sig så KÄNNS det ju bra och det är det som räknas! Jag har också fotat mig för att ha före / under / efterbilder att kika på.
 
Dock så känns det som att jag måste steppa upp det när det gäller konditionsdelen. Jag har haltat lite där och den här månaden så får jag försöka göra bättre ifrån mig.
 
Och om jag kommer att köpa fler PT-pass när dessa 10 är över? ...JA!

Från februari in i mars!

Vad snabbt det går - vi är redan inne i mars! Det har varit mycket de senaste dagarna och jag är otroligt trött så jag har inte haft tid till att uppdatera! Jag ska ju ha månadsutmaningar detta år, i februari så hade jag dessa "riktlinjer". Jag klarade det någorlunda - jag missade något spinningpass och åt lite LCHF-dessert någon söndag också, men annars så har jag skött mig väldigt bra tycker jag!

Mars månad ser ut så här:
 
Kosten
-Jag äter endast råvaror med mindre än 5 kollisar per 100g (dock 1msk mandelmjöl tillåtet till frukostgröten).
-Jag utesluter socker och sötning i alla dess former - inga undantag!
-Jag äter "rena måltider". Kött, fett, grönt ska finnas på tallriken.

Träningen
-Jag fortsätter med mina PT-pass
-Minst ett spinningpass i veckan
-Minst två utomhusPW's i veckan.
-Minst 2x45 minuter på crossen alt. 2x30min löpband.

Det här är ju egentligen inga konstigheter! Lite svårt att hålla koll på råvaror med mindre än 5kollisar per 100g, men det är bara bra att jag tvingas in i det tänket igen (så som jag gjorde när jag startade med LCHF 2012). Jag vet också att träningen kan falla bort någon dag i veckan beroende på hur skolan ser ut, men det är bara något jag får ta :)




RSS 2.0