Laxrulle

MMMM! Detta blev min middag idag (när mamma och kusin Marina är på Take Mikado och äter dyr-middag!). En laxrulle med avokado och ägg. SÅ JÄVLA ENKELT OCH GOTT! Ska ätas kall! Så här gjorde jag den:
Först gör man en sats LCHF-pasta:
4 ägg
125g philadelphiaost
0,5 dl fiberhusk
Vispa äggen pösigt och vispa sedan i osten och fiberhusket. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Dela upp smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och tryck ut smeten med BLÖTA händer! Smeten är ganska svårjobbad och kletig. Pressa ut smeten relativt tunnt. In i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. Dela upp i två stora plattor.
Innuti rullarna ser det ut så här:
1dl creme fraiche
2 kokta ägg
0,5 finhackad rödlök
1msk majonnäs
salt och peppar
Rökt lax
1 avokado
Blanda ihop allt förutom lax och avokado, och dela upp på de två pastaplattorna - en "rand" av blandningen i mitten av plattan.
Skär upp lax och avokado och fördela ovanpå blandningen. Rulla därefter ihop rullarna så tight det går. Därefter rulla in dom i bakplåtspapper och låt stå i kylen några timmar så att dom blir svala och go'a! Skär sedan upp i bitar och servera :)
Kommentarer
Postat av: Ibo
Hej Sofie,
Det här ser ju förfärligt gott ut. Ska testa denna "pasta" till Jonna. Hon är ju glutenintolerant.
Min fråga: Är satsen till en hel bakplåt eller en halv eller en liten??? Måste man bli medlem på LCHF-bloggen om man vill läsa din blogg?
Tack för svaret. Hälsningar, Ibo
Svar:
Sofie Marklund
Trackback