Limepaj i glas

 
Min kusin är på besök hos oss över helgen, och igår bjöd vi på världens bästa lasagne, och denna dessert! Receptet på "Somrig limepaj i glas" kommer från fantastiska 56kilo! Titta in hos henne, helt fantastiska recept, och där har jag hittat många goda efterrätter och måltider!

Till denna limepaj behöver man:
 
1,5 gelatinblad
1dl grädde
2 äggulor
1dl stevia strö
250g kesella
0,5tsk vaniljpulver
2 lime (skalet från en och saften från 1,5)
Jordgubbar
 
50g smör
1,5dl mandelmjöl
2,5msk stevia strö
 
---
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Vispa ihop ägg med sötningen. Blanda sedan ner kesella, vanilj och lime med äggen och sötningen. Blanda i grädden med det övriga och häll sedan över i en kastrull. Värm försiktigt - det ska inte koka utan bara bli lite varmt. Rör ner gelatinet och rör om. Ställ in i kylskåp och låt stå i flera timmar (det ska bli lite av en tunnare marsankräm!). Rör om i det några gånger också!
 
Smuldegen:
Smält smöret och blanda ihop med mandelmjöl och sötningen. Lägg ut på en plåt och grädda i ca 10 minuter i 175 grader. Låt stå i rumstemperatur några timmar så att det torkar. Smula sen till kaksmulor!

---
 
Sen är det bara att köra! Varva limekräm med skivade jordgubbar och kaksmulor i fina glas! Syrligt, sött och såååå gott! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0