Vegetarisk LCHF-lasagne

Vill ni äta något RIKTIGT gott i veckan eller till helgen? Då tycker jag att ni ska göra detta:
 
 
 
I helgen knåpade vi här hemma ihop en fantastiskt god LCHF-lasagne i helgen. Var tveksam till det hela då vi plockade delar från tre olika recept, men GUDARS så gott det blev! Haha, jag har gått och längtat till lunchen hela dagen idag!
 
Detta är alltså ett LCHF-recept och lasagneplattorna är inte riktig pasta utan är gjorda så här:
 
6 ägg
200g philadelphiaost
0,75 dl fiberhusk
 
Vispa äggen pösigt och vispa sedan i osten och fiberhusket. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Dela upp smeten på två bakplåtsklädda ugnsplåtar och tryck ut smeten med BLÖTA händer! Smeten är ganska svårjobbad och kletig. Pressa ut smeten relativt tunnt. In i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. När det är klart, så skär ut "lasagneplattor" så att de passar i en ugnsfast form. De ska räcka så att de täcker tre lager.
 
---
 
Ricotta- och spenatblandning:
 
pinjenötter
700g färsk spenat
Färsk basilika
200g ricottaost
salt och peppar
 
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Fräs spenaten i smör, låt svalna. Rör ner grovhackad basilika och pinjenötterna i spenaten och blanda med ricottaosten. Salta och peppra.
 
---
 
Bechamelsås / ostsås:
 
50g  smör
4 dl  creme fraiche
1 dl Grädde
2 dl  riven ost
1 tsk  salt
1 Msk gul lök, finhackad
1 krm  malen muskotnöt
1 krm  peppar
 
Smält smöret i en kastrull och fräs löken tills den blir mjuk utan att ta färg.
Vispa ner creme fraiche och grädde och sjud 5min. Rör då och då så det inte bränner. Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor.
 
---
 
Ugnen ska sedan vara på 200 grader. Ta en ugnsfast form och varva ostsås, ricotta- och spenatblandning och lasagneplattorna. Toppa med riven ost (jag tog parmesanost, men vilken ost som helst funkar nog bra!)
In i ugnen tills att lasagnen har fått färg! Nånstans mellan 10-20 minuter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0