56kilos citronpaj

Igår gjorde jag denna fantastiskt goda citronpaj som kommer från bästa 56kilo! Så här gör man den!
Pajdeg:
3,5dl mandelmjöl
50g smör
1msk fiberhusk
ca 1msk sötning
1krm salt
2 äggulor
2msk grädde
Fyllning:
3 citroner
ca 1,5dl sötning (jag använder Stevia Strö)
3 ägg
3 äggulor
250g philadelphiaost
Blanda mandelmjöl och smör, tillsätt sedan allt annat och arbeta ihop till en deg. Låt stå kallt minst 30 minuter. Tryck sen ut i en pajform och förgrädda i 7-8 minuter i 175 grader. Höj sedan ugnen till 225 grader.
Riv skalet av citronerna och pressa dom sedan, så att det blir 1,5dl citronjuice. Blanda skal, juice och sötning och rör tills att sötningen löst sig.
Blanda sen försiktigt ner 1 ägg + 1 äggula i taget. Tillsätt sedan osten och häll upp i pajskalet. Täck kanterna på pajskalet med folie då den lätt blir bränd! (Haha som ni nog kan se på min paj :)) Grädda sedan tills att fyllningen har stelnat - ca 30minuter.
Blanda sen försiktigt ner 1 ägg + 1 äggula i taget. Tillsätt sedan osten och häll upp i pajskalet. Täck kanterna på pajskalet med folie då den lätt blir bränd! (Haha som ni nog kan se på min paj :)) Grädda sedan tills att fyllningen har stelnat - ca 30minuter.
Mums!
Kommentarer
Trackback