Het torskgryta med blomkålsris

 
 
Idag lagade min faster detta - en het torskgryta! Det var lite på vinst och förlust - med nya recept vet man ju egentligen aldrig om det kommer att bli gott eller äckligt ;) Men detta blev helt FANTASTISKT! Vi alla har bara suttit och njutit och göttat ner oss riktigt mycket i tallrikarna, och det verkade som att ingen ville sluta äta, haha! Jag gillar egentligen inte torsk - men här gjorde den sig superbra! :)

Receptet är från Vardagslyxaren,faster justerade lite!

800 g torskfilé (eller annan valfri fisk)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor finhackade
2,5-3 msk röd currypasta
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
1 burk kokogrädde
2 dl creme fraiche
2 fiskbuljongtärningar
1 lime - både saften och det rivna skalet
ca 300 g färsk bladspenat
2 gröna paprikor
ev. salt

vatten
färsk blomkål
salt

Tina fisken. Finhacka vitlöken och hacka den gula löken och fräs det i en kastrull. Tillsätt röd currypasta och sambal oelek och låt fräsa någon minut. Häll sedan över kokosmjölken, kokosgrädden, creme fraiche samt smula ner buljongtärningarna. Riv skalet på 1 lime och pressa ur saften och lägg ner det i grytan. Låt koka upp och rör om. Skär fisken i tärningar och släng ner i grytan. Låt småkoka/sjuda i grytan ca 5 min och tillsätt sedan spenaten + strimlad paprika och låt koka med sista 3-4 minuterna tills fisken är klar.

Koka blomkålsris - riv blomkål på rivjärnets grova sida, koka upp vatten med salt, och lägg i den rivna blomkålen när det kokar. Koka i ca 20 sekunder och häll sedan av vattnet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0