Pannacotta med limemarinerade hallon
Pannacotta, hörrni! Det bästa i efterrättsväg som finns. Något uttjatat och ”uttråkat” kanske, men å så gott! Haha, denna skulle jag kunna laga i sömnen, så väl kan jag receptet!
Man behöver:
2,5 gelatinblad
5dl grädde
1 vaniljstång
0,5 dl sukrin melis (eller annan sötning)
Hallon
Lime
Sötning
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter så att dom blir mjuka!
Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i kastrull, tillsammans med den urskrapade vaniljstången. Häll i 5 dl grädde och låt koka upp.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner sukrin melis. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen och rör om. Fördela sedan i portionsglas. Låt stå i kylen x antal timmar (minst 4 kanske?) så att pannacottan stelnar!
Förbered de limemarinerade hallonen genom att helt enkelt lägga hallon i en skål, pressa över limesaft och rör ner tillsammans med lite sötning. Smaka av! Låt stå och gosa ihop sid i kylen tills det är dags att servera!
MUMS!!!!