Pannacotta med limemarinerade hallon

Pannacotta, hörrni! Det bästa i efterrättsväg som finns. Något uttjatat och ”uttråkat” kanske, men å så gott! Haha, denna skulle jag kunna laga i sömnen, så väl kan jag receptet! 

Man behöver:

2,5 gelatinblad
5dl grädde
1 vaniljstång
0,5 dl sukrin melis (eller annan sötning)

Hallon
Lime
Sötning

Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter så att dom blir mjuka!

Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i kastrull, tillsammans med den urskrapade vaniljstången. Häll i 5 dl grädde och låt koka upp.

Ta av kastrullen från plattan och rör ner sukrin melis. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen och rör om. Fördela sedan i portionsglas. Låt stå i kylen x antal timmar (minst 4 kanske?) så att pannacottan stelnar!

Förbered de limemarinerade hallonen genom att helt enkelt lägga hallon i en skål, pressa över limesaft och rör ner tillsammans med lite sötning. Smaka av! Låt stå och gosa ihop sid i kylen tills det är dags att servera!

MUMS!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0