Tacopaj med guacamole

 


Till middag idag så blev det tacopaj
med guacamole, ett recept från min första LCHF-bok "Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok". Jag tycker personligen att recepten i den boken är lite over the top - väldigt mastiga maträtter med lite för mycket fett för min smak - men det här receptet lagas flitigt! Allra godast är pajen dagen efter, kall!!!

4-6 personer

Pajskal:
4ägg
1dl grädde
2msk smör
salt

Tacoblandning:
1,5 tsk salt
2tsk chilipulver
2tsk paprikapulver
1tsk vitlökspulver
1tsk spiskummin
2krm cayennepeppar

Pajinnehåll:
400g köttfärs
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
1msk tomatpuré
1/2 dl vatten
halverade körsbärstomater
skivade lökringar
2dl riven ost
1dl
grädde
1/2dl creme fraiche

Guacamole:
2 avokados
1 dl creme fraiche
2tsk citronsaft
2 vitlöksklyftor
2tsk olivolja

Ugn 225 grader. Smält smöret i en pajform i ugnen. Vispa ihop ägg, grädde och salt och häll i formen. Låt gräddas till att det har stelnat och fått ordentligt med färg. Ta ut ur ugnen och låt vila.

Blanda ihop kryddorna till tacoblandningen. Bryn sedan färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vatten och låt puttra tills att vätskan har kokat in. Riv ost, blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsen på pajbottnen och fördela tomater och lök på toppen. Häll över oströran och grädda i 10-15 minuter eller tills att ytan har fått en fin färg!

Gröp ur avokadosarna och mosa. Blanda med creme fraiche, citronsaft, vitlök och olivolja!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0