Rosmarinfylld fläskfilé med svampsås



Mamma är väldigt bra på att laga mat! Idag blev det fläsfilé fylld med rosmarin, tillsammans med en jättegod svampsås på champinjoner och kantareller!  Var verkligen hur gott som helst!


Här har ni receptet:

500g fläskfile (2 bitar!)
rosmarin
1 paket bacon
två finhackade vitlökar

8-10 champinjoner
en charlottenlök
En stor näve kantareller
1/4 buljongtärnig (vi använder såklart den från LCHFklubben – utan socker, majsstärkelse och glutamat!)
1dl grädde

Skär en skåra i vardera fläskfilébitarna. Fyll med rosmarin och vitlök, linda sen in i bacon och ”knyt ihop” med hjälp av snöre så att de håller ihop och så att baconen inte faller av!

Bryn fort på hög värme så att baconet får färg och lägg sedan i en ugnsfast form. In i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter!

Svampsåsen:
Bryn löken och svamparna i smör, häll på grädde och i med buljongtärningen, låt småputtra under lock i ca 20-25 minuter!

Enkelt och sköter sig själv – och blir så gott! Vi åt tillsammans med en enkel sallad och smörtekt sparris  Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0