Krämig kycklinggryta med curry

 
 
Till middag idag blev det en fantastiskt krämig kycklinggryta med curry. Har aldrig någonsin lyckats tillaga något så gudomligt gott i hela mitt liv. Enkelt men gott! Receptet är från Anna Hallén, men med lite justeringar

Gör så här för 4 portioner:

  • 600 g  kycklingfilé
  • 2 st paprika
  • 2 st lök, gul
  • Salt och peppar
  • 2 msk smör, att steka i
  • 3 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1-2 msk sötströ (balanserar upp smaken av curry och gör den ännu godare!)
  • 2 msk soja, kinesisk
Skär kycklingfiléerna i bitar, hacka löken och skär paprikan i bitar, hetta två stekpannor med smör och bryn kycklingen (samt salta och peppra den!) i en medan du bryner löken och paprikan i en andra. Häll sedan över grönsakerna i kycklingpannan. Krydda med curryn och paprikapulvret. Häll sedan på grädde, creme fraiche, och smaka av med sötströ, soja. Låt puttra ihop ett tag på låg värme.
 
Jag serverade med en enkel sallad med lite tomater! Så gott!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0