Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljvisp

 
 
 
Hej på er! Vilken dundermiddag det blev! Efterrätten - LCHFklubbens Rabarber- och jordgubbspaj, som dom tipsade om med recept i sin "Bakom kulisserna-blogg" var suverän! Jag älskar sött möter syrligt i efterrätter, och denna paj var verkligen spot on! Smuldegen var AMAZING och den var skitgod även ogräddad, haha ;)

Så här ser receptet ut (med lite modifikation från min sida), och ni kan också läsa det ursprungliga receptet i LCHFklubbens blogg HÄR!

De länkade ingredienserna tar er till respektive produkt i LCHFklubbens shop!

Fyllning:
400g rabarber (jag använde färska)
250g jordgubbar, med fördel färska!
1 dl sötning (tex Sötströ eller SukrinMelis)
0,5tsk vaniljpulver
1dl vatten
1tsk kanel
0,5tsk kardemumma

Pajdeg:
150g rumtempererat smör
4dl mandelmjöl
1dl sötning (tex Sötströ eller SukrinMelis)
0,5tsk vaniljpulver
1dl fibrex (jag hittade mitt fibrex på Ica!)
0,5dl riven kokos

Min underbara "vaniljvisp":
3dl grädde
1 vaniljstång
5 äggulor
2msk sötning (Tex. Sötströ eller SukrinMelis)

Börja med att göra vaniljvispen - den får gärna stå ett tag i kylen och tjocka till sig lite :)
Koka upp 1dl grädde tillsammans med en vaniljstång där du har skrapat ur "fröna". Lägg i både stången och fröna i grädden. Koka upp under omrörning, och ställ sedan åt sidan att svalna lite. Plocka ur vaniljstången.
Vispa äggulorna med sötning och rör ner i den svalnande grädden. Sätt tillbaks på plattan, och låt sjuda under omrörning, så att det inte klumpar sig. Sjud tills att krämen har tjocknat. Ställ återigen åt sidan och låt svalna.
Vispa de resterande 2dl grädde och rör ner i krämen. Ställ in i kylen!

Gör fyllningen - skär rabarbern i mindre bitar och låt koka tills mjuka tillsammans med 1dl vatten, sötning och kryddor. Skär jordgubbarna i önskad storlek och blanda ner tillsammans med rabarbern. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200grader, och gör smuldegen. Blanda alla ingredienser väl.

Häll rabarber- och jordgubbsblandningen i en pajform och smula över degen. In i ugnen i ca 15 minuter, och servera sedan med vaniljvispen.

Så fantastiskt gott! Tack LCHFklubben för ett härligt recept, som kommer att göras flera gånger! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0