Fröknäcke



Mmmm, frukost! Jag testar alla de sorters brödjag kan komma över just nu. Än så länge ligger ju LCHFklubbens egna brödmixar högst upp på listan över goda LCHF-bröd, haha!

Men detta var ett jättegotthårdbröd”! Super med ägg och lite kaviar – lika super med lite leverpastej och gurka. MUMS!

Så här gör man:

1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
2/3 dl skalade sesamfrön
2/3 dl hela linfrön
1 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 150 grader och blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och blanda med rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och låt svälla en stund. Häll sedan upp på plåt med bakplåtspapper och sprid ut till en tunn kaka med hjälp av ex. baksidan av en stekspade av metall.

Grädda 45 minuter. Ta ut och markera / skär ut lagom stora bitar. Sänk temperaturen på ugnen till 50 grader och låt knäcket stå och torka ett par timmar, med ugnsluckan på glänt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0