Kesobröd med valnötter och solroskärnor

 
 

Till brunch blev det ett gott nybakat bröd! Det är 56kilo’s berömda kesobröd, och det är första gången jag testar att baka det! SÅ JÄVLA GOTT! Har ni inte redan testat, så GÖR DET FORT! Det var dessutom väldigt lättlagat!

Blev jättefast och VÄLDIGT brödigt, haha. Jag rostade mitt innan jag åt det – mums!

Receptet från 56kilos blogg:

Det blir ca 4-8 portionsbitar
91 kcal, 5 gram protein, 1 gram kolhydrat, 7 gram fett per bit om den delas i 8 bitar.

3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
Knappt 1 dl (5 msk) kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli
3 tsk bakpulver
2 msk deodoriserat smält kokosfett (kan uteslutas)
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta, beroende på hur många bitar du vill ha ut. Jag delar min i fyra delar (20 x 20 cm). Strö eventuellt vallmofrön på. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i bitar.
Rosta gärna!!

Du kan även addera till 1 dl nötter/frön. Tex 1/2 dl hackade hasselnötter + 1/2 dl solroskärnor – vilket jag gjorde! Blev en härlig textur i brödet med lite ”krisp”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0