Kyckling- och avokadofyllda enchiladas

 
 
 
Idag blev det något väldigt efterlängtat (men bortglömt!) till middag! Det måste vara ÅRATAL sen jag åt detta – kyckling- och avokadofyllda enchiladas, och jag LOVAR fyfan vad gudomligt gott det var!

Så najs att det gick att göra LCHF-vänligt dessutom Smakade PRECIS som vanligt! Ni måste lova att testa laga detta någon dag!!!

Receptet:

8 ägg
250g philadelphiaost
1dl fiberhusk

1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 paprikor (gröna!)
2 msk olja
1 grillad kyckling
1tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm kayennepeppar
2 avokados
1 lime
1 burk tomatsalsa – het!
2 dl gräddfil
2 dl riven ost

Gör först pastan:
Vispa äggen pösigt och vispa sen i resten. Låt stå och svälla ca 10 minuter, och tryck ut på 2 bakplåtspapper (ska täcka hela!). Blöt fingrarna emmellanåt då smeten är kletig och ganska svårjobbad annars!
Sen skjuts in i ugnen på 150 grader i ca. 10-15 minuter! Låt vila medan du gör resten:

Skala och skiva lök och vitlök. Skölj och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i hälften av oljan ca 5 minuter. Låt vila på ett fat. Fräs kycklingen i resten av oljan några minuter under omrörning. Krydda med spiskummin, chili, salt och kayennepeppar. Skala, kärna ur och tärna avokadosarna. Vänd ner avokado och grönsaksfräs i stekpannan. Halvera och pressa över limesaften.

Fördela sedan allt det go’a stekta på de två ”pastaplattorna” (Det blir två ganska långa rullar – jag skar till dom så att dom skulle få plats i våran ugnsform!) och rulla ihop. Lägg i en lätt smord ugnsform med skarven neråt!

Blanda sen salsa med gräddfil och häll över rullarna, strö över ost. Gratinera sen mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Servera med en härlig sallad!

Vill man utesluta ost och gräddfil för laktosfritt går det hur bra som helst! Bara att servera röran i ”pastabröden” utan att gratinera

Det blir två STORA rullar – för mig räckte det gott och väl med ungefär 1/4 av ena rullen – det blir mycket mat! Vill man göra mindre rullar kan man såklart göra det – bara att dela på pastaplattorna och fördela fyllningen på ex. fyra plattor istället för två!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0