Rättikagratäng

 

Mums! Till middag idag var det dags att testa på att göra en rättikagratäng. Vilken hit, hörrni! Som potatisgratäng, ju! :)Till den åt vi närproducerat, rökt sidfläsk! Åh så gott!


Receptet på rättikagratängen ser ut så här:

1kg rättika
1 krm salt
2 lit vatten
2 skalade gula lökar
3-5 pressade vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
200 gr Philadelphiaost
salt + peppar
3 dl riven ost (jag använde både västerbottenost och parmesan!)

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva rättikan tunt. Koka upp vatten med salt och lägg i rättikan. Låt koka i ca 20 minuter. Låt sedan rättikan rinna av en stund. Skiva lök och vitlök.
Blanda creme fraiche, grädde och philadelphiaost och krydda med salt och peppar. Varva sedan rättika och lökar i en ugnsfast form. Man kan med fördel varva med creme fraicheblandningen också, så att det riktigt gosar ner sig med rättikan och lökarna, haha :D

In i ugnen i ca 40 minuter. När det är ca 10 minuter kvar, ta ut formen och toppa gratängen med riven ost – in i ugnen igen och ta ut när osten smält och fått färg!

SÅ. JÄDRANS. GÖTT!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0