BÄSTA FRÖKNÄCKET!



I Leilas grudrecept så skrev hon att man skulle låta blandningen stå och "svälla" i EN timme. Skitsnack, tänkte jag, det behövs fan inte - så det fick räcka med 10 minuter. Blev kanonbra ändå! Vem orkar stå och vänta i EN TIMME på att "smeten ska svälla", när brödet dessutom ska vara i ugnen i över en timme? Nä, ingen! Bara onödigt, säger jag!
Brödet blev aningen salt med både salt i smet + på bröden, så gillar man inte för mycket sälta, välj bort en av salterna!
Gör så här:
2 plåtar
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt
- Sätt ugnen på ca 175 grader
- Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 10 minuter.
- Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
- Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter - efter halva tiden bytte jag plats på plåtarna (båda går såklart i ugnen samtidigt!), och passade även på att skära skåror i brödet, så att det skulle bli lättare att dela på sen - innan det har blivit för hårt!
- När det har gått 70 minuter - stäng av ugnen, men låt knäcket stå kvar ca 15-20 minuter till, så att det "torkar ut" och blir riktigt krispigt!
- Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.
Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Det är så gott med fröknäcke! Gör det själv lite då och då, både till mig själv och som present.
Trackback